Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام با وزیر امور بین الملل حزب کمونیست چین پیش از ظهر امروز به صورت ویدئو کنفرانس پیرامون گسترش روابط دو کشور و مسائل جهانی به گفت‌وگو پرداختند. خبرگزاری میزان -طبق اعلام اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، «محسن رضایی» و «سونگ تائو» روز دوشنبه هفتم مهرماه به گفت‌وگوی تصویری پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این دیدار دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با قدردانی از مواضع چین در قبال ایران گفت: از مواضع شما در مورد کشورمان و حمایت مقامات شما در سازمان ملل و شورای امنیت از ایران قدردانی می‌کنم. آمریکایی‌ها در تبلیغاتشان روابط ما و شما را تحریف کرده اند و در مورد ایران و چین سخنان خلاف واقع زیادی را بر زبان رانده اند و بایستی همراه با هم جبهه مشترک ضد تحریف و جوسازی آمریکا تشکیل دهیم.

محسن رضایی با اشاره به وضعیت و عملکرد‌های حاکمان آمریکا در مناسبات جهانی گفت: آمریکا به تقابل با اکثریت کشور‌های جهان روی آورده است. پیشینه تاریخی آمریکا، سابقه خوبی نبوده است، ولی در چند سال اخیر شاهد یک فاجعه جهانی هستیم که آقای ترامپ آن را رقم زده است. آمریکایی‌ها قبلا دم از آزادی می‌زدند و، اما اکنون در کنار آزادی، عدالت را نیز زیر پا گذاشته اند و امروز می‌بینیم که آمریکایی‌ها آزادی و عدالت و انسانیت را زیر پا گذاشته اند. اگر تا دیروز آمریکایی‌ها از بازار آزاد دم می‌زدند، اما امروز آزادی را از بازار‌های بین المللی گرفته اند.

بیشتر بخوانید: فشار انتخاباتی ترامپ به کشور‌های ضعیف عربی

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به رفتار‌های آمریکا افزود:آمریکا خودش را پرچمدار اقتصاد آزاد می‌دانست، ولی امروز با تحریم شرکت‌های چینی و تحریم تجاری ایران، اقتصاد آزاد را کنار گذاشته و آزادی را در درون کشور خودش با تشدید نژادپرستی و حمله به شهروندان خود، آزادی سیاسی و بیان را خدشه دار کرده است. دولت ترامپ در بیرون از آمریکا به دخالت غیرقانونی و غیرانسانی در امور کشور‌های دیگر روی آورده است و به عنوان نمونه می‌گوید: در چین نباید حزب کمونیست حاکم باشد و در ایران هم جمهوری اسلامی قابل تحمل نیست. اینکه در ایران جمهوری اسلامی است و در چین یا کشور‌های دیگر اعتقادات خودشان حاکم است، یک موضوع ملی برای هر کشوری است.

رضایی با تاکید بر اینکه دخالت‌های آمریکا، اوج استبداد و دیکتاتوری بین المللی است گفت: آن‌ها انسانیت را فراموش کرده اند و دست و پا زدن دولت آمریکا مذبوحانه است. بی شک همکاری ایران و چین در شکست ترامپ به عنوان یک حادثه تاریخی ثبت خواهد شد و جهان پیروزی ملت ایران و چین را خواهد دید و این پیروزی ما، الگویی برای ملت‌های دیگر خواهد بود.

وی با اشاره به اقدامات ایران برای مبارزه با تروریست‌های داعش افزود: اگر مبارزه ایران با داعش نبود، کل منطقه تحت الشعاع تروریست‌ها قرار می‌گرفت و جمهوری اسلامی ایران در صف اول مبارزه با داعش ایستاد، اما آمریکایی‌ها برادر عزیزمان قاسم سلیمانی که قهرمان مبارزه با تروریست‌ها بود را در بغداد ترور کردند. این ترور سند مهمی برای اثبات این است که آمریکایی‌ها تروریسم را در جهان تقویت می‌کنند. آن‌ها به دروغ گفتند که سردار سلیمانی به بغداد رفته بوده تا دستور حمله به آمریکایی‌ها را صادر کند.

استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: یکی از رسانه‌های آمریکا، هر روز دروغ‌های آقای ترامپ را شمارش می‌کند. کنتور این رسانه، دروغ‌های رییس جمهور آمریکا را می‌شمارد. ما باید جبهه مشترک ضد تحریف و ضد جوسازی را در جهان تشکیل بدهیم تا مردم دنیا با حقایق بیشتر آشنا شوند. ما به مردم محوری معتقد هستیم و انقلاب و دفاعمان را با اتکا به مردم پیش برده ایم و اعتقاد داریم که مردم باید تکیه گاه اصلی حکومت باشند.
محسن رضایی با اشاره به سابقه تمدنی ایران و چین گفت: در این اوضاع، ایران و چین باید همکاری بیشتری داشته باشند. من همکاری دست جمعی بین کشور‌های جهان را پیشنهاد می‌کنم تا علیه استبداد و انحصار طلبی و بی عدالتی هم صدا شویم. این همکاری دست جمعی می‌تواند خسارت دخالت‌های آمریکا به جامعه جهانی را کمتر کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سفر سال گذشته وزیر امور بین الملل حزب حاکم چین به ایران گفت: از طرف دیگر بعد از سفر شما به ایران، انتظار ما این است که آن بحث‌ها پیگیری شود و امیدوارم که شما، تدابیری اتخاذ کنید تا بین چین و ایران، برنامه‌هایی برای سرعت بخشیدن به همکاری ها، پیش بینی شود.

رضایی گفت: نظرات و تحلیل‌های راهبردی شما و دیدگاه‌های ما نزدیک هستند و این نقطه امیدی برای روابط دو کشور است. همکاری ما و شما در کاهش آسیب‌های جهانی بسیار موثر است. سال آینده پنجاهمین سالگرد ارتباط دو کشور را با همکاری با یکدیگر، به خوبی برگزار خواهیم کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: توسعه کشور‌ها به تنهایی امکان پذیر نیست. توسعه ملی بدون توسعه کشور‌های پیرامونی و جهان، پایدار نیست و دوام نخواهد داشت. ما همانطور که خوشبختی و امنیت را برای هموطنان خود می‌خواهیم خوشبختی و امنیت را برای مردم منطقه هم می‌خواهیم. هر سال در راه مبارزه با مواد مخدر و تروریسم، شهید می‌دهیم و راه را بر ترانزیت مواد مخدر افغانستان که به مقصد اروپا می‌رود، بسته ایم. ما امنیت مردم عراق و سوریه را در برابر داعش مثل امنیت مردم خودمان دیدیم و خوشبختی خودمان را از مردم منطقه جدا نکردیم. صلح بدون عدالت امکان پذیر نیست. ما به دنبال فرصت‌های برابر برای ملت‌ها هستیم.

در این دیدار «سونگ تائو» وزیر امور بین الملل حزب کمونیست چین گفت: از ارزیابی آقای رضایی در مورد روابط راهبردی ایران و چین قدردانی می‌کنم. دو کشور چین و ایران صمیمت و دوستی خود را از دیرباز شروع کرده اند و من هم مانند شما از توسعه روابط حمایت می‌کنم. برقراری روابط جامع راهبردی بین کشور، فصل جدیدی را آغاز کرده است و دو کشور به یک سری توافق برای همکاری رسیده اند و حمایت اقتصادی از شرکت‌های دو کشور را در دستور کار قرار داده ایم. همچنین در موضوع بیماری کرونا، اولین محموله‌های کمک‌های پزشکی را به درخواست شما به ایران ارسال کردیم.

سونگ تائو افزود: روابط ایران و چین مورد توجه سایر کشور‌های دیگر به ویژه سایر بازیگران منطقه‌ای است. در داخل ایران برخی از گسترش روابط ما، دچار سوتفاهم شده اند، اما همانطور که آقای «شیجین پی» رییس جمهور چین در گفتگو با رییس جمهور ایران تاکید کرده است، پاسداری از کرامت و عزت، حق حاکمیت ایران، مورد حمایت و تاکید ماست.

وی با اشاره به اینکه سال آینده پنجاهمین سالگرد روابط سیاسی ایران و چین است گفت: امیدواریم که فعالیت‌هایی نمادین و جشنواره‌ای را در این سال با شما برنامه ریزی کنیم و روابط راهبردی خود را عمیق‌تر و گسترده‌تر سازیم.

وزیر امور بین الملل حزب حاکم چین گفت: سال گذشته در سفر به ایران و در دیدار با شما، پیشنهاد‌هایی را برای گسترش روابط بررسی کردیم و امروز از این فرصت استفاده می‌کنم تا پیشنهاد‌هایی را برای تعمیق روابط راهبردی بین مجمع و وزارت بین الملل چین به اشتراک بگذاریم تا هماهنگی‌های بیشتری در این روابط حاصل شود.
در این دیدار که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد سونگ تائو «تقویت ارتباطات راهبردی از طریق گفتگو‌های آنلاین و حضوری» و گسترش رایزنی بین وزارت امور بین الملل حزب حاکم چین و مجمع تشخیص مصلحت نظام در راستای سیاستگذاری‌های مشترک دو کشور را پیشنهاد کرد و گفت: مقامات و کارشناسان هر دو کشور می‌توانند به تبادل ایده و نظر در مورد ساماندهی به اوضاع جهان و مقابله با اپیدمی کرونا و توسعه طرح یک کمربند، یک شاهراه بپردازند. در مورد نظام و هنجار‌های بین المللی می‌توانیم از چند جانبه گرایی و عدالت جهانی حفاظت کنیم و در کنار هم برای تشکیل یک جامعه انسانی با سرنوشت مشترک تلاش کنیم.

وی گفت: آمریکا برای حفاظت از جایگاه هژمونی خود با یک جانبه گرایی اقتصادی، سلطه جویی و زورگویی روی آورده است و به بهانه حقوق بشر با رفتاری دوگانه در امور کشور‌ها دخالت می‌کند و صلح و ثبات جهان را آسیب پذیر کرده و خسارات زیادی را به منافع کشور‌های دیگر وارد ساخته است. شاهد هستیم که جریانی افراطی در آمریکا به شکل دیوانه وار، تخریب و تضعیف علیه چین را دنبال می‌کند.
سونگ تائو با قدردانی از توجه مقامات ایران و بویژه دبیر مجمع به گسترش روابط ایران و چین افزود: مایل هستیم در آستانه پنجاهمین سالگرد روابط دو کشور در زمینه توسعه ارتباطات و خبر، مطبوعات و حمل و نقل به همکاری بیشتر بپردازند و صمیمیت و همکاری‌ها را افزایش دهیم تا در فضایی سازنده روابط دو کشور شکوفا شود. آمریکا علیه ایران و چین تحریم و جنگ رسانه‌ای را آغاز کرده است و با همکاری ما و شما، می‌توانیم ضمن محکومیت این رفتار‌ها در برابر آن ایستادگی کنیم.

وی افزود: ما شاهد هستیم که ایران در وضعیتی که در حال مبارزه با کرونا است، با فشار حداکثری آمریکا و تحریم‌های یکجانبه روبرو است. این عمل خلاف مقررات بین المللی و مخالف رویه‌های انسان دوستی است. این رفتار آمریکا محکوم به شکست است.

رضایی در این دیدار، کتاب «بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» را به سونگ تائو وزیر امور بین الملل حزب کمونیست چین اهدا کرد و گفت: این بیانیه را به شکل اختصاصی برای جنابعالی ارسال خواهد کرد. در این کتابچه، رهبر معظم انقلاب به نکات بسیار مهمی در مورد آینده ایران و جهان آینده اشاره کرده اند و پیش بینی کرده‌اند که عصر جدیدی پس از فشار‌های آمریکا بر ملت‌ها آغاز خواهد شد. امیدوارم دوستی‌های دو ملت روز به روز بیشتر شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: مجمع تشخیص مصلحت نظام محسن رضایی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مجمع تشخیص مصلحت نظام محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام وزیر امور بین الملل حزب روابط دو کشور کشور های دیگر گسترش روابط حزب کمونیست آمریکایی ها ایران و چین بین المللی محسن رضایی کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۴۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان

بین الملل تابناک: واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه، هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه،  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌، افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان و شلیک موشک بالستیک کره‌شمالی به سمت ساحل شرقی از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه

آنکارا ادعای برخی رسانه‌ها درباره استفاده از رادارهای ترکیه برای رهگیری موشک‌های ایرانی و کمک به رژیم صهیونیستی در جریان عملیات تنبیهی «وعده صادق» را تکذیب کرد.

به گزارش روسیا الیوم، «مرکز مبارزه با اخبار و ادعاهای گمراه‌کننده ترکیه وابسته به اداره ارتباطات ریاست جمهوری این کشور با انتشار بیانیه‌ای ادعای برخی رسانه‌ها درباره رصد و رهگیری موشک‌های شلیک‌شده ایرانی به اسرائیل در جریان عملیات تنبیهیِ «وعده صادق» در سیزدهم آوریل از طریق پایگاه راداری کورجیک در استان ملاطیه را تکذیب کرد.

در این بیانیه تاکید شده است که ادعاهای مربوط به پایگاه راداری در کورچیک که در پی دیدار روز گذشته میان «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه و «اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس منتشر شد، پیش از این از سوی مرکز مبارزه با اخبار گمراه‌کننده تکذیب شده بود.

این مرکز ریاست‌جمهوری ترکیه در ادامه تأکید کرده که «این ادعاها بی‌اساس و بی‌پایه است و عمداً دوباره منتشر شده است.»

آن گونه که در این بیانیه آمده «اطلاعات دریافتی از سیستم راداری در کورجیک تنها در چارچوب رویکردهای ناتو با متحدان به اشتراک گذاشته می شود».

در این بیانیه همچنین تأکید شده است که «امکان‌پذیر نیست که این اطلاعات را با طرف‌هایی مانند اسرائیل به اشتراک گذاشته شود که جزو متحدان ناتو نیسستند.»

هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه

خبرنگار المیادین اعلام کرد هدف قرار دادن ۲ پایگاه آمریکایی حدود ۲ ماه پس از توقف هدف گیری پایگاه‌های آمریکایی در شرق سوریه صورت می‌گیرد.

خبرنگار المیادین در حلب بامداد دوشنبه گزارش داد که پایگاه میدان نفتی العمر که توسط آمریکایی‌ها ایجاد شده با چهار موشک و پایگاه آمریکایی خراب الجیر با سه موشک و یک فروند پهپاد در شرق سوریه هدف قرار گرفتند.چ

خبرنگار المیادین با تایید اینکه هدف قرار دادن ۲ پایگاه آمریکایی حدود ۲ ماه پس از توقف هدف گیری پایگاه‌های آمریکایی در شرق سوریه صورت می‌گیرد، از تلفات مستقیم در داخل پایگاه آمریکایی در خراب الجیر خبر داد.

خبرنگار این شبکه همچنین اعلام کرد که هدف گرفتن ۲ پایگاه مهم نظامی آمریکایی‌ها در شرق سوریه به فاصله کمتر از یک ساعت انجام شد ابتدا صدای انفجار از پایگاه آمریکایی در روستای الخضرا نزدیک میدان نفتی العمر در حومه دیرالزور در شرق کشور شنیده شد و سپس صدای سه انفجار در مجاورت پایگاه آمریکایی در فرودگاه خراب الجیر در شمال الحسکه به گوش رسید.

خبرنگار المیادین همچنین گفت: خبر منسوب به مقاومت اسلامی عراق پیرامون ازسرگیری حملات علیه نیروهای آمریکایی صحت ندارد.

در حالی که خبرنگار المیادین در بغداد اعلام کرد گردان‌های حزب‌الله عراق هیچ بیانیه‌ای در این باره صادر نکرده است شبکه الجزیره در بیانیه‌ای منسوب به این گروه مدعی شد که از سرگیری حملات در نتیجه نبود پیشرفت چشمگیر در مذاکرات پیرامون خروج نیروهای آمریکایی در جریان سفر محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق به واشنگتن صورت می‌گیرد.

طبق گزارش شبکه الجزیره، این گردان‌ها افزود آنچه چندی پیش اتفاق افتاد، یک آغاز بود. این گفته اشاره آشکار به حمله‌ای داشت که اواخر عصر روز یکشنبه با چندین موشک از شمال عراق به پایگاهی که نیروهای آمریکایی در سوریه در آن مستقر هستند، رخ داد.

رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که یک جنگنده متعلق به ائتلاف آمریکایی علیه داعش در پاسخ به حمله به پایگاه آمریکایی‌ها در قالب آنچه «در دفاع از خود» خوانده می‌شود یک موشک انداز را منهدم کرد.

پیشتر یک منبع ویژه به الجزیره گزارش داده بود که صدای انفجار در مجاورت پایگاه آمریکایی در میدان العمر در شرق دیرالزور شنیده شده است.

به گفته ۲ منبع عراقی به خبرگزاری رویترز، پنج موشک دست‌کم از شهرک ذمار عراق به سمت پایگاه نظامی آمریکا در شمال شرق سوریه شلیک شد.

یک منبع امنیتی عراقی نیز از شلیک موشک از شمال غرب موصل به سمت پایگاه آمریکایی در پایگاه خراب الجیر سوریه خبر داد.

این اولین حمله به نیروهای آمریکایی از اوایل فوریه است زیرا گروه‌های مسلح در عراق از آن زمان حملات خود را به پرسنل نظامی آمریکایی متوقف کرده بودند.

 رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌

جوسپ بورل در آستانه برگزاری نشست شورا به خبرنگاران در لوگزامبورگ افزود: «ما علیه تولید و صادرات موشک و پهپاد ایرانی اقدام خواهیم کرد.» او بر همین اساس ابراز امیدواری کرد که بسته جدید تحریمی علیه ایران، با اکثریت آراء تائید شود.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان

محققان انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم در گزارشی که امروز دوشنبه منتشر ساختند، نوشتند در سال ۲۰۲۳ هزینه‌های نظامی در سطح جهان شاهد بیشترین میزان افزایش در طول یک دهه گذشته بوده چون جنگ‌ها و تنش‌های فزاینده در جهان به این هزینه‌ها دامن زدند.

 انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (سیپری) در گزارش جدیدی نوشت هزینه‌کرد نظامی کشورها در سراسر جهان افزایش پیدا کرده و این هزینه‌ها در اروپا و آسیا مشخصا افزایش چشمگیری نشان داده است.

«نان تیان»، یک محقق ارشد انستیتوی سیپری به خبرگزاری فرانسه گفت: «مجموع هزینه‌های نظامی به یک رقم بی‌سابقه افزایش یافته است. ما برای نخستین بار از سال ۲۰۰۹ شاهد افزایش هزینه‌ها در تمامی پنج منطقه جغرافیایی بودیم.»

در این گزارش تصریح شد: «هزینه‌های نظامی در سال ۲۰۲۳ به میزان ۶.۸ درصد افزایش یافت که این بیشترین درصد افزایش این هزینه‌ها از سالی به سال دیگر از سال ۲۰۰۹ تا کنون است.»

تیان خاطرنشان کرد: «این بازتابی از وخامت وضعیت صلح و امنیت در سراسر جهان است. واقعا یک منطقه در جهان وجود ندارد که در آن اوضاع بهتر شده باشد.»

در گزارش این انستیتو نوشته شد پنج کشور اول جهان که بیشترین میزان هزینه‌های نظامی را در سال ۲۰۲۳ داشته‌اند شامل آمریکا، چین، روسیه، هند و عربستان سعودی می‌شوند.

تیان بیان کرد تداوم جنگ در اوکراین منجر به افزایش این هزینه‌ها توسط اوکراین، روسیه و مجموعه چشمگیری از کشورهای اروپایی شده است.

در گزارش سیپری برآورد شد که روسیه در سال ۲۰۲۳ هزینه‌های نظامی خود را ۲۴ درصد افزایش داده و به ۱۰۹ میلیارد دلار رسانده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه هزینه‌های نظامی روسیه از سال ۲۰۱۴ که اقدام به الحاق شبه‌جزیره کریمه کرد به میزان ۵۷ درصد افزایش پیدا کرده است.

هزینه‌های نظامی اوکراین نیز ۵۱ درصد افزایش یافت و به ۶۴.۸ میلیارد دلار رسید در حالی که این کشور همچنین ۳۵ میلیارد دلار کمک نظامی نیز که عمده آن از سوی آمریکا داده شد دریافت کرد و مجموع هزینه‌های نظامی اوکراین با احتساب مجموع ارقام کمک‌های نظامی دریافتی و بودجه‌های نظامی خود به بیش از ۹ دهم هزینه‌های نظامی روسیه می‌رسد.

تیان خاطرنشان کرد در حالی که کلیت بودجه‌های نظامی مسکو و کی‌یف در سال ۲۰۲۳ نسبتا به هم نزدیک بوده، هزینه‌های نظامی اوکراین برابر با ۳۷ درصد میزان تولید ناخالص داخلی و ۵۸ درصد از کل هزینه‌های دولت بود.

روسیه که اقتصاد بزرگتری دارد اما تنها ۵.۹ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه‌های نظامی کرده است.

تیان افزود: «بنا بر این اوکراین اکنون فضای بسیار محدودی برای افزایش دادن هزینه‌های نظامی خود دارد.»

در اروپا نیز لهستان بیشترین میزان افزایش هزینه‌های نظامی را داشته و با رقم زدن یک افزایش ۷۵ درصدی این هزینه‌ها را به ۳۱.۶ میلیارد دلار رساند.

طبق این گزارش هزینه‌های نظامی همچنین در سراسر غرب آسیا افزایش یافت؛ رژیم صهیونیستی به عنوان دومین هزینه‌ کننده بزرگ نظامی در این منطقه این هزینه‌ها را در سال ۲۰۲۳ به ۲۴ درصد افزایش داده و به رقم ۲۷.۵ میلیارد دلار رساند؛ افزایشی که عمدتاً ناشی از حمله این رژیم به نوار غزه بوده است.

عربستان بزرگترین هزینه کننده نظامی در غرب آسیا بوده و هزینه‌های خود را با ۴.۳ درصد افزایش به ۷۵.۸ میلیارد دلار رساند.

آمریکا که بیشترین هزینه‌های نظامی را در میان کل کشورهای جهان دارد هزینه‌های نظامی خود را ۲.۳ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش داده و به ۹۱۶ میلیارد دلار رساند.

بر اساس این گزارش چین هزینه‌های نظامی را برای بیست و نهمین سال متوالی افزایش داد و با یک نرخ افزایش ۶ درصدی دیگر، آن را به ۲۹۶ میلیارد دلار رساند.

در آسیا همسایگان چین در واکنش به برنامه‌های تقویت ارتش این کشور بودجه‌های ارتش‌های خود را افزایش دادند.

ژاپن در سال گذشته میلادی ۵۰.۲ میلیارد دلار هزینه‌کرد نظامی داشت در حالی که این هزینه‌ها برای تایوان به ۱۶.۶ میلیارد دلار رسید و نرخ افزایش بودجه‌های هر دو ارتش ۱۱ درصد بود.

هند نامش را به عنوان چهارمین هزینه‌کننده نظامی بزرگ جهان ثبت کرده و با افزایش ۴.۳ درصدی هزینه‌های نظامی خود، آن را به ۸۳.۶ میلیارد دلار رساند.

کشورها در حوزه آمریکای مرکزی و کارائیب نیز در واکنش به مسائلی نظیر مبارزه با جرایم سازمان‌یافته هزینه‌های نظامی خود را افزایش دادند.

در این حوزه به عنوان مثال جمهوری دومنیکن هزینه‌های نظامی خود را در پاسخ به وخیم‌ شدن خشونت‌های باندهای تبهکار در کشور هائیتی که در همسایگی آن است ۱۴ درصد افزایش داد.

آفریقا نیز شاهد افزایش بودجه‌های نظامی کشورهای این قاره بود.

جمهوری دموکراتیک کنگو هزینه‌های نظامی خود را بیش از ۲ برابر (۱۰۵ درصد) افزایش داده و به ۷۹۴ میلیون دلار رساند که این بیشترین میزان افزایش هزینه‌های نظامی در این قاره به شما می‌آید و انگیزه آن عمدتا افزایش تنش‌ها با رواندا بوده است.

دومین میزان افزایش هزینه‌های نظامی در آفریقا را سودان با نرخ ۷۸ درصد داشت و ۱.۱ میلیارد دلار هزینه نظامی داشت.

تیان اظهار کرد با توجه به اینکه هنوز پایانی برای جنگ اوکراین در افق نزدیک دیده نمی‌شود و با در نظر گرفتن وضعیت کنونی در آسیا و غرب آن احتمالا کشورهای جهان روند تقویت ارتش‌های خود را دست کم تا چند سال دیگر ادامه دهند.

شلیک موشک بالستیک کره‌شمالی به سمت ساحل شرقی

کره‌جنوبی و ژاپن اعلام کردند که کره‌شمالی یک موشک بالستیک به سمت ساحل شرقی خاک خود شلیک کرده است.

رئیس ستاد مشترک ارتش کره‌جنوبی فقط گفت که شلیک موشک، امروز دوشنبه اتفاق افتاده و جزئیات دیگری ارائه نکرد.

این پرتاب جدیدترین شلیک از سری آزمایش‌های موشکی کره شمالی در ماه‌های اخیر است.

دولت و گارد ساحلی ژاپن نیز خبر دادند که کره شمالی پرتابه‌ای شلیک کرده که به نظر یک موشک بالستیک بوده است.

شبکه خبری «ان‌اچ‌کی» گزارش داد که به نظر این پرتابه خارج از محدوده منطقه اقتصادی انحصاری ژاپن فرود آمده است.

کره شمالی روز شنبه اعلام کرد که روز جمعه یک کلاهک موشک کروز «فوق العاده بزرگ» و یک موشک ضدهوایی جدید را در یک منطقه ساحلی غربی آزمایش کرده است.

 

دیگر خبرها

  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران وضع کرد
  • نظر ۶ استاد روابط بین‌الملل درباره اقدام ایران علیه اسرائیل
  • آزادی بیان به سبک غرب / جایزه آمریکایی که با حمایت نویسندگان از مردم غزه لغو شد
  • مبارزه تیک‌تاک با لایحه ممنوعیت در آمریکا
  • رئیس‌جمهور: مقامات آمریکایی به شکست فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کردند
  • مقامات آمریکایی به شکست فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کردند
  • ببینید | آزادی را به جای دموکراسی انتخاب کنید!
  • واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان
  • گاف جدید بایدن: آزادی را به جای دموکراسی انتخاب کنید!
  • اسرائیل از آمریکا می خواهد به هر شکل ممکن در جنگ علیه ایران شرکت کند