Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: معایب و مزایای مسکن مهر احصا شده و به دنبال این هستیم که مردم در ساخت مسکن دخیل باشند. از سوی دیگر حوزه حکمرانی تنها ریل گذاری و مدیریت صحیح در این بخش را انجام دهد و موانع را از سر راه مردم بردارد

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا به نقل از اداره کل اخبار و رسانه‌های گروهی مجلس شورای اسلامی،محمدباقر قالیباف در نشست با روسای کمیسیون‌های اقتصادی مجلس و نمایندگان دولت  اظهارداشت: در حال حاضر باید به مردم در دو حوزه کمک فوری کرد نخستین موضوع بحث بسته حمایت معیشتی است، چرا که در حال حاضر ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد، اما کالاها حداقل و در خوش بینانه‌ترین حالت با ارز نیمایی به دست مردم می‌رسد که در این راستا باید مسیر پرداخت ارز دولتی اصلاح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با تاکید بر اینکه ارز دولتی باید به آخرین حلقه زنجیره یعنی مردم پرداخت شود، تصریح کرد: چرا باید سود ارز ۴۲۰۰ تومانی به جیب واسطه‌ها برود و مردم کالاهای اساسی را با قیمت غیرقابل قبول خریداری کنند.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس مصمم به اجرای جهش تولید در حوزه مسکن و ریل گذاری در این حوزه است، گفت: تولید مسکن ضرورتی اجتناب ناپذیر است که می‌تواند در حوزه اشتغال و جذب نقدینگی تاثیرات مثبتی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در گذشته ۷۰ درصد درآمد خانوار صرف هزینه مسکن می‌شود، افزود: در حال حاضر اگر خانوارها ۱۰۰ درصد درآمد خود را به مسکن اختصاص دهند و به همان میزان قرض هم بگیرند، باز نمی‌توانند از عهده هزینه مسکن بربیایند.

قالیباف با بیان اینکه مجلس مصمم است که موضوع تولید مسکن به روش دولتی دنبال نشود، ادامه داد: در حال حاضر معایب و مزایای مسکن مهر احصا شده و در حوزه ساختاری به دنبال این هستیم که مردم در ساخت مسکن دخیل باشند و از سوی دیگر حوزه حکمرانی تنها ریل گذاری و مدیریت صحیح در این بخش را انجام دهد و موانع را از سر راه مردم بردارد.

رییس قوه مقننه با اشاره به افزایش قیمت صدور پروانه ساختمانی اظهار داشت: عدم تصمیم‌گیری مناسب در راستای ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری‌ها سبب شده که شهرداری‌ها قیمت پروانه ساخت واحدهای مسکونی را افزایش دهند که این موضوع سبب بالا رفتن قیمت مسکن شده است.

وی با بیان اینکه باید از تمامی ظرفیت‌های کشور در مسیر صحیح استفاده کرد، افزود: فولاد و سیمان جزو سرمایه‌های مردمی و انفال است، اما مشاهده می‌شود که مابه التفاوت قیمت ورق فولادی و همچنین سود اصلی فولاد و سیمان به جیب دلالان می‌رود.    

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس با دو نرخی شدن قیمت کالاها مخالف است، گفت: قرار نیست اموال عمومی که در اختیار حاکمیت قرار دارد و می‌تواند برای آن قیمت واحدی تعریف کند، با قیمت بالا به دست مردم برسد و هر روز افزایش قیمت داشته باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس با توسعه بی‌رویه شهرها، مهاجرت از روستاها به شهرها و از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ مخالف است، بیان کرد: باید در شهرهای کوچک فرصت ساخت مسکن فراهم شود تا مردم مجبور به حاشیه نشینی و زندگی در حلبی آباد شهرها نباشند.

وی با بیان اینکه انجام اقدامات لازم حمایتی در حوزه مسکن و مواد غذایی بار بزرگی از دوش مردم بر می‌دارد، افزود: دولت هر پیشنهادی در حوزه طرح جهش تولید مسکن دارد، طی دو هفته آینده به کمیسیون تخصصی ارائه دهد. البته مجلس هیچ پیشنهادی مبنی بر اینکه تولید مسکن کاهش یافته یا متوقف شود را نمی‌پذیرد اما از پیشنهادات اصلاحی استقبال می‌کند.

قالیباف با بیان اینکه بافت‌های فرسوده داخل شهرها باید در اولویت ساخت و ساز قرار گیرند، ادامه داد: قیمت‌ها باید در حوزه محصولاتی که هیچ ربطی به ارز نداشته و تولید داخلی دارند، منطقی شود.

وی با تاکید بر اینکه باید سرمایه گذاران بخش خصوصی را به ساخت مسکن ترغیب کنیم، تصریح کرد: ۷۰۰ هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام با قیمت کارشناسی سال ۹۵ وجود دارد که دولت می‌تواند از سرمایه‌های مردمی برای تکمیل آنها استفاده و منابع حاصل از آن را در تولید مسکن سرمایه گذاری کند.

رییس قوه مقننه با بیان اینکه می‌توان بدون افزایش پایه پولی بحث جهش تولید را دنبال کرد، گفت: با جهش تولید مسکن ۲۵۰ حرفه به صورت مستقیم و حدود ۱۵۰۰ حرفه به صورت غیرمستقیم فعال می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تولید مسکن مجلس شورای اسلامی حال حاضر تولید مسکن ساخت مسکن جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۵۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیشگویی تازه درباره قیمت مسکن در سال جدید

سعید مسگری اظهار داشت: با توجه به قیمت بالای مسکن، هر درصد افزایش قیمت می‌تواند بودجه مورد نیاز برای خرید مسکن را افزایش قابل توجهی دهد.

به گزارش خبرآنلاین، فرشید پورحاجت گفت: به نظر می‌رسد تورم در سال ۱۴۰۳ مجددا در بازار مسکن نقش‌آفرین خواهد بود و افزایش قیمت مسکن دور از ذهن متصور نیست، اما در حوزه رکود هم به نظر می‌رسد شکاف عمیقی که امروز در حوزه حقوق و دستمزد و منابع درآمدی مردم وجود دارد، باز هم نقش خود را در حوزه مسکن و ساختمان خواهد داشت.

پورحاجت افزود: دولت باید یک برنامه‌ریزی عاجل و سیاست‌ورزی مناسبی برای سال ۱۴۰۳ در حوزه مسکن و ساختمان داشته باشد. دولت به طور شفاف باید تکلیف خود را مشخص کند که آیا این رکود به نفع اقتصاد مسکن است یا این‌که مصیبت‌های زیادی را برای حوزه مسکن و ساختمان کشور و نیز اقتصاد کشور به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: باید بپذیریم گردش نقدینگی‌ای که در حوزه مسکن و ساختمان ایجاد می‌شود، چرخ تولید چند صد نوع فعالیت اقتصادی، صنفی، تولیدی، توزیعی و خدماتی را با خود به گردش در می‌آورد و رکود در این صنعت باعث می‌شود صنایع پسین و پیشین با چالش روبه‌رو شوند.

عضو کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن عنوان کرد: من اعتقاد دارم که دولت به عنوان سیاست‌گذار اصلی باید برنامه مشخصی را داشته باشد که ما بدانیم در سال ۱۴۰۳ با چه فرآیندی روبه‌رو هستیم.

همچنین سعید مسگری، اقتصاددان در یادداشتی در فضای مجازی درباره قیمت مسکن در سال جدید نوشت: سال گذشته که سال نسبتا باثباتی برای مسکن بود، قیمت مسکن ۲۴ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: در سناریو خوشبینانه امسال هم همین حدود رشد خواهیم داشت. یعنی برای خرید یک آپارتمان ۷۰ متری در مناطق جنوبی تهران در پایان سال باید حدود یک میلیارد تومان بیشتر هزینه کرد.

این اقتصاددان با بیان این‌که سناریو بدبینانه (آغاز جهش) که بماند، تصریح کرد: مسکن همچنان دور و دست‌نیافتنی می‌شود.

مسگری متذکر شد: با توجه به قیمت بالای مسکن، هر درصد افزایش قیمت می‌تواند بودجه مورد نیاز برای خرید مسکن را افزایش قابل توجهی دهد.

وی عنوان کرد: اکنون تعلل در خرید مسکن می‌تواند بسیار گران تمام شود و منجر به دست‌نیافتنی شدن خانه شود.

دیگر خبرها

  • پیگیری اجرای طرح ساماندهی اجاره و فروش مسکن در همدان
  • پاسخ اسراییل را نمی دادیم تجاوزاتش گسترده می شد/ جنگ کلاسیکی شکل نمی گیرد/ اگر اتفاقی بیفتد به سطح گروه‌های نیابتی ما در منطقه برمی گردد/ در شرایطی که نیاز به اجماع داریم چه دلیلی دارد طرح حجاب را اجرا کنیم 
  • پاسخ اسراییل را نمی دادیم تجاوزاتش گسترده می شد/ جنگ کلاسیکی شکل نمی گیرد/ اگر اتفاقی بیفتد به سطح گروه‌های نیابتی ما در منطقه برمی گردد/ در شرایطی که نیاز به اجماع داریم چه دلیلی دارد طرح عفاف و حجاب را اجرایی کنیم 
  • زیرسازی و آسفالت راه ۱۷ روستای خوسف
  • قیمت‌های تعیین شده در حوزه زراعی جوابگوی هزینه کشاورز نیست
  • استهبان رتبه نخست را در اجرای نهضت ملی مسکن در فارس کسب کرد
  • مسئولان به جای صندلی «مداخله‌جویی» روی صندلی «حکمرانی» بنشینند
  • ناترازی شدید حوزه مسکن به دلیل یک دهه توقف در تولید
  • انتقادات تند از تیم اقتصادی رئیسی /دولت باید خانه تکانی کند و کل تیم را تغییر دهید /قیمت ارز حباب نیست آقای فرزین /محسن رضایی توان کار ندارد
  • یک پیشگویی تازه درباره قیمت مسکن در سال جدید