Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از idat، شاید در این دوران اوضاع خیلی بر وفق مراد ما پیش نرفته و نتایج مالی و عاطفی بدی به‌دنبال داشته است. برای غلبه بر نا‌امیدی یا حتی افسردگی باید اول مهربان بودن با خودمان را بیاموزیم. در این مقاله می‌خواهیم ببینیم چطور می‌توانیم با خودمان مهربان باشیم و خودمان را دلداری بدهیم تا بتوانیم بعد از قرنطینه با امیدها و انگیزه‌های جدید به راهمان ادامه دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ما همراه باشید.

 

ما معمولا مستعد هستیم که به‌ سراغ افکار منفی برویم و جملاتی مانند «زیاد شکست می‌خورم»، «نمی‌توانم همۀ کارهایم را به نتیجه برسانم»، «به‌اندازهٔ کافی سعی نمی‌کنم» یا «به‌اندازهٔ کافی کار نمی‌کنم» را درباره خودمان به‌کار ببریم: جملاتی که در ذهن ما خیلی زود به «آن‌قدرها هم خوب نیستم» تعبیر می‌شوند.

اجازه دهید برای لحظه‌ای دست نگه داریم. چند لحظه صبر کنیم و از خودمان بپرسیم آیا من هرگز به بهترین دوستم، خواهر، برادر یا به فرزندم می‌گویم که «تو آن‌قدرها هم خوب نیستی»؟ قطعا نمی‌گوییم. چرا؟ چون به آنها احساس محبت و همدلی داریم؛ چون به‌شکل غریزی برای احساسات آنها اهمیت قائل هستیم. حالا از خودمان بپرسیم چرا این‌قدر راحت این حرف‌ها را درباره خودم می‌زنم؟

پاسخ ساده است: زیرا درباره مهم‌ترین فرد زندگی‌ یعنی خودمان احساس محبت نمی‌کنیم.

متأسفانه همهٔ انسان‌های روی زمین قربانی خودشان هستند. این حقیقی‌ترین اصل درمورد انسانیت است. نه‌تنها ما ذاتا از قضاوت دیگران می‌ترسیم، بلکه بیشتر از همه از قضاوت خودمان وحشت داریم. ما معمولا سخت‌گیرترین منتقد خودمان هستیم. خیلی از ما از کودکی آموخته‌ایم که این نوع فشار به خود یا حمله‌های شفاهی به خودمان دقیقا چیزی است که برای انگیزه‌گرفتن و حتی رسیدن به موفقیت نیاز داریم؛ درصورتی‌که علم عکس این را ثابت کرده است. مهربانی، شناخت، همدلی، و محبت به خود است که در راه رسیدن به موفقیت به آن نیاز داریم، نه انتقاد از خود.

پس چطور می‌توانیم با خودمان مهربان باشیم؟ ۱.خودتان خود را بدون دلیل، سرزنش نکنید

این مفهومی جدید برای شما است. برای همهٔ ما همین‌طور است. تصور کنید همیشه در این راه دانش‌آموزی تازه هستید. این موضوع درست مانند یادگیری زبانی جدید است. مطمئنا زیاد اشتباه خواهید کرد. فقط باید به راه‌تان ادامه دهید.

۲. تمرین، تمرین و تمرین! هرچه بیشتر، بهتر!

همه بعد از مدت‌زمانی عادت‌های جدیدی پیدا می‌کنند. برای نمونه، پژوهش‌ها نشان می‌دهند که بعضی از افراد در کمتر از ۱۸ روز می‌توانند عادتی جدید پیدا کنند و بعضی دیگر باید تا ۲۵۴ روز صبر کنند. به‌هر‌حال، هرقدر بیشتر تمرین کنید، احتمال اینکه بتوانید مهربانی را در مکالمات روزمره با خودتان وارد کنید بیشتر می‌شود.

۳. شاید این کار در ابتدا دشوار باشد؛ آن را عادی‌سازی کنید

دوباره به مثالی که درمورد یادگیری زبان زدیم، فکر کنید. وقتی برای اولین بار سعی می‌کنید به زبان جدیدی صحبت کنید، آیا ۱۰۰ درصد احساس می‌کنید که کلمات و گرامرتان درست هستند؟ احتمالا خیر. احتمالا تردیدها و نا‌امنی‌های بسیاری حس می‌کنید. همین مورد دربارهٔ محبت به خودتان هم صدق می‌کند. شاید فکر کنید «این مسخره است» یا «دارم خودم را لوس می‌کنم». حتی شاید فکر می‌کنید که اگر با خودتان مهربان باشید، انگیزه‌تان از بین خواهد رفت.

با اینکه این تجربه را ۱۰۰ درصد افراد دارند، در حقیقت صحت ندارد. شاید حتی از فکر اینکه باید به خودتان بازخورد عاشقانه بدهید منزجر شوید. ما شرطی شده‌ایم که درباره خودمان سخت‌گیر باشیم. در حال حاضر، کار شما این است که متوجه این مقاومت بشوید و با کمی کنجکاوی بازیگوشانه به آن اجازه دهید که کم‌کم از بین برود. روز به روز به همین روش ادامه دهید تا زمانی که دیگر احساس معذب بودن نکنید. «تکرار» نکته‌ای کلیدی در ایجاد اعتقاد مثبت به خود است.

۴. به مهربانانه‌ترین واکنشی فکر کنید که تا‌کنون دریافت کرده‌اید

شاید این کار خیلی راحت نباشد. هرقدر هم که با دیگران مهربان باشید، شاید نتوانید کلماتی مناسب برای مهربانی با خودتان پیدا کنید. حتی شاید ندانید باید از کجا شروع کنید. در چنین مواقعی بهتر است به واکنش‌هایی که دیگران در مقابل اشتباهات‌تان به شما نشان داده‌اند و حرف‌هایی که زده‌اند، فکر کنید. به مهربان‌ترین فردی که می‌شناسید فکر کنید؛ تصور کنید او در چنین شرایطی، یعنی زمانی که اشتباه کرده‌اید یا شکست خورده‌اید، به شما چه خواهد گفت. یا به این فکر کنید که اگر این اتفاق برای صمیمی‌ترین دوست‌تان بیفتد، به او چه خواهید گفت. وقتی در ابتدای این راه هستید، با حذف خودتان از معادله، راحت‌تر می‌توانید از این زبان استفاده کنید.

۵. برای مهربانی با خود و بررسی احساسات‌تان، یادآور روزانه در تلفن‌همراه‌تان بگذارید

تلفن‌همراه می‌تواند ابزاری مفید در این راه باشد. یادآوری‌کننده‌ها در تلفن‌همراه می‌توانند به‌صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه تنظیم شوند. یکی از آنها را برای مدت‌زمانی که می‌خواهید تنظیم کنید تا هر روز به شما یادآوری کند که با خودتان مهربان باشید.

تسلیم نشوید؛ با خودتان مهربان باشید و موفقیت را انتخاب کنید

شاید دوران قرنطینه برای خیلی از ما دشوار بوده باشد. شاید کارمان را از دست داده‌ باشیم، مجبور شده باشیم مسیر موفقیت‌مان را نیمه‌کاره رها کنیم، خیلی از مشتریان‌مان را از دست داده باشیم، روابط اجتماعی‌مان کمتر شده باشد و موارد دیگر. هرکدام از این موارد به‌نوبهٔ خود می‌توانند ما را به‌سمت افسردگی، ناامیدی و در آخر، سرخوردگی بکشانند. در چنین روزهایی بیشتر از پیش نیاز داریم که با خودمان مهربان باشیم و شکست‌هایمان را کمتر قضاوت کنیم.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرنا قرنطینه امید مهربان باشید فکر کنید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۶۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان

عضو شورای شهر مشهد، گفت: مشارکت مردم در احیای زندگی‌ افراد و کاهش آسیب‌های اجتماعی از نکات مثبت پویش مشهد مهربان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، مهدی ناصحی در جمع خبرنگاران، در خصوص پویش مشهد مهربان، اظهار داشت: پویش مشهد مهربان در سال 1403 با ولادت امام حسن مجتبی(ع) آغاز شده و در روز ولادت امام رضا(ع) پایان می‌یابد.

وی افزود: مشارکت مردم در احیای زندگی‌ها و کاهش آسیب‌های اجتماعی از نکات مثبت این طرح است و از مردم خواهشمندم در حد توان خود در این پویش مشارکت کنند.

عضو شورای شهر مشهد با بیان اینکه یکی از مهمترین ایده‌های شوراهای اجتماعی محلات که در 3 سال 1400، 1401 و 1402 موجب جذب مشارکت بسیاری از شهروندان شده، پویش مردمی مشهد مهربان است، عنوان کرد: این پویش با هدف آزادسازی زندانیان نیازمند جرائم غیرعمد راه‌اندازی شد و توانست به همت شوراهای اجتماعی محلات و خیرین محلی در سال اول 5000 نفر، سال دوم 10 هزار و در سال سوم بیش از 22 هزار نفر مشارکت‌کننده را در آزادی چندین زندانی سهیم کند.

ناصحی خاطرنشان کرد: تا به امروز 25 هزار نفر در این طرح شرکت کرده‌اند که مناطق چهار،پنج و یازده بیشترین میزان مشارکت را داشته اند.

عضو شورای شهر مشهد تصریح کرد: شوراهای اجتماعی محلات همچون سال‌های گذشته با استفاده بهینه از ظرفیت مردم نوع‌دوست، نیکوکاران و خیرین محلی، در راستای تقویت اخلاق اجتماعی و روحیه خیرخواهانه با مشارکت تشکل‌ها و مراکز نیکوکاری، مدارس و مساجد محله نسبت به آزادی زندانیان اقدام کنند.

وی یادآور شد: دستگاه‌های مربوطه ضمن انجام وظایف خود به نحو احسن باید تسهیل‌گر باشند و با تلاش و تبلیغ مناسب مشارکت‌های مردمی را سازماندهی کنند.

کمک‌های سازمان یافته و هدفمند موثرتر است

یوسف‌زاده، معاون فرهنگی شهرداری منطقه 2 مشهد نیز اظهار داشت: در پویش مشهد مهربان دو موضوع تعریف شده که شامل آزادسازی زندانیان جرائم غیب عمد و حمایت از دانش آموزان بازمانده از تحصیل می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از نکات مثبت این طرح ورود مردم به صورت مستقیم و افزایش ظرفیت‌ مشارکت‌های مردمی بوده است و در این طرح نگاه شهرداری معطوف به یک قشر خاص نیست بلکه عوام مردم جهت مشارکت مورد توجه هستند.

معاون فرهنگی شهرداری منطقه 2 مشهد عنوان کرد: سال گذشته بیست‌ و پنج میلیون جمع آوری شده است تا به امروز 50 درصد مبلغ سال گذشته جمع‌آوری شده است.

یوسف‌زاده افزود: سال گذشته 30 شب در بوستان حجاب برنامه قرآنی برگزار شد که مردم در حین برنامه قرآنی اقدام به مشارکت و حضور در غرفه مشهد مهربان کردند، اما امسال با توجه به با سردی هوا هشت شب در ماه مبارک رمضان در بوستان حجاب برنامه برگزار شد که 520 نفر مشارکت کردند.

وی تصریح کرد: بنا داریم به بیست و پنج محله منطقه دو ورود کنیم و دستگاه کارتخوان را به محلات، معابر، بازارها و معابر اصلی جهت افزایش مشارکت مردم ببریم. در محله عبدالمطلب 150 نفر مشارکت کرده‌اند.

معاون فرهنگی شهرداری منطقه 2 مشهد، خاطرنشان کرد: اگر مردم به صورت سازمان یافته و هدفمند در طرح مشارکت کنند، قطعا نسبت به فعالیت‌های فردی ثمره موثرتر و مشهودتری خواهیم داشت، لذا خواهشمندم در حد وسع در پویش مشهد مهربان مشارکت کنید.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان
  • برآورده کردن آرزوی دانش آموز توسط معلم هنرمند و مهربان
  • اهدای ۱۷۹ واحد خون در مهربان
  • پویش با زمین مهربان باشیم به اجرا در آمد
  • کلنگ زنی احداث پست قرنطینه دامپزشکی در خانمیرزا
  • آغاز ساخت پست قرنطینه دامپزشکی در شهرستان خانمیرزا
  • پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ۲۳ هزار تن نهاده دامی سیستان و بلوچستان انجام شد
  • شمسایی: باید مراقب سلامت بازیکنانمان باشیم/پله به پله جلو می‌رویم
  • نقش دولت و دانشگاه در تحقق جهش تولید/ باید امید و انگیزه را به جوانان بازگردانیم