Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-19@00:10:26 GMT

سه شنبه های شعر

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۵۷۱۲۵

سه شنبه های شعر

ماه مهر ماه شعر و روایت‌های شاعرانه‌ است، روزها و تولدهای مهر را باید کلمه‌باران کرد. خجسته خبرهایی همچون روز کودک، روز تهران، روز شمس، روز مولوی، تولد حسین منزوی، تولد منوچهر آتشی، تولد شفیعی‌کدکنی و روز  حافظ که به زیبایی‌های پاییز پیوسته‌اند و رگارگ این فصل را شادمان از خون شعر کرده‌اند. سزاوارتر آن دیدیم که با نکوداشت آن نام‌ها و آن روزها که هماره و همواره‌اند، مخاطبان خود را به شعرها و از شعرنوشته‌هایی دعوت کنیم که یادگار این روزهای دشوارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه شنبه های شعر   --- عارفه لک چیست انتظار؟ که به خطوط چهره‌ات صلابت می‌بخشد. خطوطی که اگر بخوانی‌اش تاریخ اختراع خط را جا به جا می‌کند. حالا که مجال نفسی عمیق هست جای کشیدن آه از سینه که غم را در نزدیکی‌ات می‌پراکند می‌خواهم کلمه‌ای بگویم. کلمه‌ای که شاید اولین خط را روی چهره تو انداخته باشد. کلمه‌ای که گنج است، و بر کاغذ نمی‌گنجد تنها در چشم‌های تو می‌گنجد. چشم‌های تو که عمیق است و بی‌پایان و رازها را در خود نگه می‌دارد. امید... امید آمدن امید شدن امید بودن ماندن بازگشتن... امید، اولین کلمه است که به چهره‌ات صلابت می‌بخشد. و این مجال کوتاهِ تنفس را از آهی به راهی می‌کشاند. باقی خطوط هر چه هست قصه هزار و یک شبِ بلند است که مردن را عقب می‌اندازد باختن را تهی شدن را...       ---   صابر ساده تکیه داده است به دیوار و به این فکر می‌کند که باد نامه‌اش را به خانه می‌رساند یا نه به این فکر می‌کند که خاک مبادا خبر بدی برای پدرش ببرد و اشک دو جوی روان روی صورتش و لبخند آهی بلند که در سینه جا ماند تیر سرگردانی که قلبش را شکافته نمی‌داند دختر او تازه به دنیا آمده است تیرهای سرگردان قبل از اینکه به قلب‌ها بخورند نامه‌های داخل جیب را سوراخ می‌کنند. پدر روزی چند بار به جنگ سر می زند دکترها به این رزمنده ی همیشه آماده به اشتباه می گویند موجی     پازل غمگینی است پدری که روی مین رفته باشد از هر طرف بچینی اش پدر هست و پدر نیست       ---   کیانوش خان‌محمدی  انتشارات نگاه 1399    گفتم: «اختراع قطار از اول هم اشتباه بوده یک اتومبیل تنها می‌تواند چند پدر را با خودش ببرد، یک اتوبوس چندین پدر، اما یک قطار می‌تواند از شهری کوچک یتیم‌خانه‌ای بزرگ بسازد»       --- ---   رضا کاظمی نشر نیماژ چاپ چهارم   چه غم‌انگیز است سرنوشت ماهی کوچک وقتی به هوای جُفت خود به اقیانوس می‌زند و نهنگ‌ها عاشقش می‌شوند!

 

---

حسین شکربیگی

انتشارات نگاه 1399   برای اینکه بتوانم این زندگی را دو قدم پیش ببرم باید دست‌کم ده‌نفر باشم اما من سه‌نفر بیشتر نیستم یکی که دوستت دارد یکی که رفته کمک بیاورد و دیگری که زیر دست‌وپا مانده است       ---     گیتی صلاحی‌نژاد نشر آثار برتر 1399    بین چهار چوب در ایستاده‌ای نه می‌روی نه می‌مانی درست مثل سکه‌ای که روی لبه ایستاده نه شیر است نه خط

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۷۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سحرگاه بیم و امید ۴محکوم به مرگ پای چوبه دار

  به گزارش خبرنگار جام‌جم، چهار محکوم به مرگ از روز سه‌شنبه به انفرادی زندان قزلحصار کرج منتقل شده بودند تا سحرگاه چهارشنبه بیست‌و‌نهم فروردین امسال حکم‌شان اجرا شود. 

اولین زندانی فرشید بود‌. او بیست‌و‌پنجم خرداد سال ۱۳۹۹ پسر‌خاله‌اش را همراه همسر و دختر خردسال او در برج مسکونی سپید باغ فیض در غرب تهران به قتل رسانده بود‌. ‌او مدتی بعد در دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه شد و خانواده قربانیان برای او درخواست قصاص کردند. متهم نیز در جلسه محاکمه گفت‌: پسر‌خاله‌ام و همسرش تحصیلکرده بودند. او برج‌ساز بود و وضع مالی خوبی داشت. قبل از قتل یک تلویزیون ۶۰ میلیون تومانی خریده و می‌خواست خودروی لکسوس هم بخرد‌. همسرم مدام زندگی‌مان را با زندگی آنها مقایسه و مرا تحقیر می‌کرد و از او کینه داشتم. روز حادثه به خانه‌شان در همان برج محل سکونت خودم، رفتم‌. فهمیده بودم ارث کلانی به او رسیده و ‌می‌خواهد به برجی در جردن برود‌. دوباره باید تحقیر می‌شدم‌. عصبانی شده و با برداشتن چاقو ضربه‌ای به گردنش زدم که فوت شد. دخترش مقابل در آمد که خواستم او را دور کنم اما چاقو به دختر اصابت کرد و فوت شد. سراغ زنش رفته و از ترسم او را در اتاقش کشتم. 
قضات پس از محاکمه، فرشید را به سه بار قصاص محکوم کردند که این حکم در دیوان عالی کشور مهر تایید خورد.

میلاد دومین محکوم به قصاصی بود که سحرگاه دیروز پای چوبه دار رفت. میلاد دوازدهم آبان سال ۹۶ زنی را به قتل رساند بود‌. پس از گزارش ناپدید شدن این زن از سوی خانواده‌اش، ماموران تحقیقات خود را آغاز کردند. روز بعد کیف او را که مدارک هویتی در آن بود پاکبانی در مقابل یک تالار عروسی در پایتخت پیدا کرد. در ادامه تحقیقات معلوم شد او با میلاد در ارتباط بوده که او بعد از ۱۰ روز فرار بازداشت شد. ‌میلاد به قتل اعتراف کرد و گفت‌: با این زن آشنا شده بودم‌. او از من به‌دلیل مشکلات مالی‌اش به دفعات پول قرض گرفت و بدهی‌اش را که ۵۰ میلیون تومان بود پس نمی‌داد و هربار مهلتی برای پرداخت آن می‌خواست‌. روز حادثه سوار خودرویم شد و در جاده تهران – کرج در تردد بودیم‌. خواست تا او را به خانه دوستش ببرم که با هم به سفر بروند. از او خواستم پولم را پس دهد که دعوای‌مان بالا گرفت و با دستمال پارچه‌ای که در خودرویم بود، خفه‌اش کردم‌. جسد را هم در جوی آب سه‌راه اندیشه انداختم. 
این متهم نیز پس از محاکمه در دادگاه کیفری حکم قصاص گرفت و بعد از تایید حکمش، پرونده او به شعبه سوم اجرای احکام دادسرای جنایی تهران رفت‌. 

زندانی سوم شهرام نام دارد‌. او یکم اردیبهشت سال ۹۴ زنی از اقوام‌شان را به قتل رسانده و جسد او را در حیاط ویلایی در فشم دفن کرده بود‌. شهرام در تحقیقات گفته بود چون پاسخ‌ منفی برای ازدواج با این زن گرفته، او را کشته است‌. با اعترافش، جسد را هم پلیس کشف کرد. ‌مرد جوان در جلسه محاکمه در دادگاه کیفری یک استان تهران گفت‌: ۱۰ سال قبل از حادثه شوهر این زن مرده بود و حضانت فرزندانش را داشت.  من از اقوامش بودم. زن و بچه داشتم اما به‌علت علاقه به این زن می‌خواستم با او هم ازدواج کنم که قبول نکرد. روز حادثه از خانه بیرون آمد و در مسیرش قرار گرفته و خواستم سوار ماشینم شود. دوباره از او خواستگاری کردم که باز هم جواب رد داد و با روسری‌اش خفه‌اش کرده و جسد را در حیاط ویلایم در فشم دفن کردم. 
این مرد نیز حکم قصاص گرفته و پرونده‌اش با تایید رای به شعبه دوم اجرای احکام دادسرای جنایی تهران ارسال شده بود‌. 

چهارمین زندانی مهرشاد است. او اوایل سال ۹۴ زنی جوان را به‌عنوان مسافر سوار کرد و با تهدید، این زن را به حاشیه تهران برد و با زور و تهدید مورد تجاوز قرار داد‌. با شکایت این زن، او تحت تعقیب قرار گرفت و بعد از مدتی بازداشت، به زندان افتاد. این مرد در دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه و حکم اعدام گرفت. با تایید رای پرونده‌اش در دیوان عالی کشور، پرونده به شعبه اول اجرای احکام دادسرای جنایی تهران ارسال شد‌. 

​​​​​​​این چهار محکوم به مرگ، سحرگاه چهارشنبه بیست‌و‌نهم فروردین امسال در محوطه زندان قزلحصار کرج پای چوبه داررفتند. اولیای‌دم قربانیان هم به آنجا آمده بودند. اولین نفر فرشید پای چوبه دار رفت و التماس‌هایش بی‌نتیجه بود و اولیای‌دم زن جوان، او را نبخشیدند و قصاص شد. بعد از آن میلاد پای چوبه دار رفت که التماس‌های او نتیجه داد و خانواده مقتول به او مهلت ۲۰ روزه دادند‌. شهرام سومین اعدامی بود که توانست از فرزندان و مادر مقتول‌ مهلتی سه ماهه برای جلب رضایت بگیرد. سرانجام نوبت به مهرشاد مرد متجاوز رسید‌. او پیش از این دو بار پای چوبه دار رفته بود؛ یک بار با اعاده دادرسی حکمش متوقف شد. یک‌بار هم موقعی که پای چوبه دار رفت توبه‌نامه نوشت که حکم او دوباره متوقف شد‌. با رد توبه‌نامه و اعاده‌ دادرسی‌اش، دیروز برای سومین‌بار پای چوبه دار رفت که این‌بار هم به خاطر طرح اعاده‌ دادرسی در دیوان عالی کشور، حکم او به‌طور موقت متوقف شد و این سه نفر به سلول‌های خود در زندان بازگشتند.

دیگر خبرها

  • مصرف در تنگنای نااطمینانی؛ دولت کار خودش را می‌کند
  • کلمه به کلمه دعوای ژاوی با داور: سریالی از فحش!‏
  • سحرگاه بیم و امید ۴محکوم به مرگ پای چوبه دار
  • چرا حمله موشکی «مشروع» بود؟ فهرست عملیات تروریستی و سایبری اسرائیل علیه ایران
  • اینفوگرافیک | ۴۵سال جنایت عبری علیه ایران
  • اجاره آپارتمان های در مناطق۲۲گانه تهران چقدر است ؟ (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) + جدول
  • ۲۱ عملیات تروریستی و سایبری اسرائیل علیه ایران /چرا حمله سپاه «مشروع» بود؟
  • مایلی کهن: قلعه نویی به خاطر کلمه «مردک» شکایت کرده؛ معنی‌ بدی ندارد، یعنی مرد کوچک!
  • طرح‌های توسعه، راهبرد حیاتی برای بقا و پیشرفت
  • قهرمانی تیم امید در مسابقات لیگ برتر فوتسال شاهین دژ