Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-23@20:20:52 GMT

کرونا به دندان‌ها هم آسیب می‌رساند؟

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۵۷۱۹۹

کرونا به دندان‌ها هم آسیب می‌رساند؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، شیوع کروناویروس زندگی روزمره و نحوه نگاه ما به سلامت عمومی را تغییر داده است. عدم قطعیت اطلاعات ما درباره‌ی کروناویروس و اثرات آن منجر به افزایش استرس، افسردگی، اضطراب و دیگر مسائل مربوط به سلامت روان شده است. گاهی اوقات این مسائل می توانند خود را در رفتارهای ناخودآگاه نشان دهند، مانند ساییدن دندان‌ها به یگدیگر و قفل کردن فک که می تواند منجر به آسیب‌های دندانی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دندانپزشکی‌های تعطیل هم به سلامت دندان‌ها آسیب رساندند

در طول روز اگر استرس دارید بدن شما در شب، با ساییدن دندان‌ها واکنش نشان می‌دهند. سلامت دندان‌ها نیز ممکن است در خطر باشد. در اوج همه‌گیری کروناویروس، ماندن در خانه و تعطیلی موقت در کیلینیک‌های دندانپزشکی منجر به کاهش مراجعه‌ی بیمارانی که به سلامت دندان‌های خود اهمیت می‌دادند شد. بر اساس یک نظرسنجی که بیش از ۱۹ هزار دندانپزشک از سوی موسسه سیاست گذاری سلامت انجمن دندانپزشکی آمریکا در آن شرکت داشتند، نزدیک به ۹۵ درصد گفتند که در هفته آخر ماه مارس تنها برای بیماران اورژانسی باز هستند.

دندان‌های ترک خورده

به گزارش دکتر پیک، موارد دندان‌های ترک خورده‌ی درمان شده در ماه‌های اوت و سپتامبر دو نسبت به سال پیش شد. این آمار متعلق به زمانی است که با وجود کروناویروس دکتر پیک، دندانپزشکی خود را تعطیل نکرد و به درمان ادامه داد. دکتر پیک این افزایش مراجعه‌ کننده را ناشی از استرس‌های شیوع کروناویروس می‌داند که بیشتر دندان‌های آسیاب را تحت اثر قرار می‌دهد. او می‌گوید: « معمولاً در مصاحبه با بیماری که دچار دندان‌های ترک خورده است مقداری استرس پیدا می‌کنم. من فکر می‌کنم ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که برای همه استرس در سطح بالایی وجود دارد».

انواع ترک‌ها

دکتر می‌گوید ساییدن دندان‌ها در شب دهان را تحت فشار قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به چندین نوع ترک شود: شکستگی ریشه عمودی، خطوط شوق، دندان تقسیم شده، کوسپ شکسته یا دندان ترک خورده. او می‌گوید برخی از اینها بدون نشان هستند و بیمار متوجه نمی‌شود تا زمانی که برای چک آپ به دندانپزشکی مراجعه کنند. در موارد دیگر، بیماران از تورم، درد در هنگام جویدن، درد طولانی مدت یا احساس شل بودن دندان شکایت خواهند کرد. اگر علائم مشابهی را تجربه می‌کنید به دندانپزشک خود اطلاع دهید. درمان بستگی به نوع ترک و شدت آن دارد. اجتناب از درمان و صرف نظر کردن از چک آپ‌های دندانی منظم می‌تواند منجر به دندان‌های خراب و از کار افتاده شود.

لثه مهم‌تر از دندان

در واقع تنها سلامت دندان‌ها نیست که بهداشت دهانی ما را تهدید می‌کند. سلامت لثه‌ها بیشتر اهمیت دارد. بیماری‌های حاد لثه که شامل التهاب لثه، خونریزی لثه و تحلیل رفتن لثه می‌شود. این موضوع را به بیمارانی نسبت می‌دهند که از زمان شروع شیوع کروناویروس از چک‌آپ‌های منظم صرف نظر می‌کنند.

پوسیدگی دندان و حفره‌ها

الیوت مازر، دانشیار بالینی دندان پزشکی کودکان در دانشگاه پنسیلوانیا، می‌گوید: «بسیاری از پوسیدگی‌های دندان‌ها به علت توقف درمان در شیوع کرونا ویروس، پیشرفت کردند». پوسیدگی دندان زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌هایی که در دهان وجود دارند با ساختن اسید به مینای دندان‌ها حمله می‌کنند. دکتر ماسر می‌گوید: «بخشی از این امر به دلیل محدودیت‌هایی است که در طول چند ماه اول همه‌گیری کروناویروس از نظر درمان بیماران بر جامعه دندانپزشکی گذاشته شده است». برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی مردم باید به چک‌آپ‌های معمول و عادات بهداشتی روزانه دهان و دندان خود اهمیت دهند مانند مسواک زدن و نخ کشیدن با دقت.

پربیننده ترین ۶خوراکی مفید برای کاهش وزن موج سوم کرونا رکورد شکست ویتامین Eدر رشد مناسب سیستم عصبی ضروری است دلیل اصلی ابتلا به کرونا مشخص شد خواص شگفت انگیز لوبیا سبز

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کروناویروس دندانپزشکی ایالات متحده آمریکا دندانپزشکی کرونا ویروس اخبار کرونا قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت سلامت دندان ها شیوع کرونا ترک خورده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۷۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان همدان صاحب آزمایشگاه تخصصی ژنتیک شد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی مجذوبی عصر امروز در آئین افتتاحیه مرکز خدمات جامع سلامت زنده‌یاد سلطانی‌صحبت با گرامیداشت هفته سلامت گفت: کلنگ‌زنی مرکز خدمات جامع سلامت زنده‌یاد سلطانی چهار سال پیش انجام شد و امروز شاهد افتتاح و بهره‌برداری این مرکز بهداشتی درمانی هستیم.

وی با بیان اینکه هزینه ساخت این پروژه ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است اذعان کرد: مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان از هزینه ساخت این پروژه توسط خیر نیک‌اندیش پرداخت شده است.

رئیس دانشگاه افزود: این پروژه در طبقه در زمینی به متراژ ۶۰۰ مترمربع به بهره‌برداری و افتتاح شد.

وی با بیان اینکه ۲۰ هزار نفر از جمعیت استان همدان از خدمات درمانی و بهداشتی مرکز جامع سلامت مرحوم سلطانی بهره‌مند می‌شوند، تصریح کرد: در این مرکز خدمات مامایی مراقبین سلامت، زنان و زایمان، تغذیه، روان‌شناسی، دندان‌پزشکی، پزشک عمومی و … ارائه می‌شود.

مجذوبی گفت: متخصصین تغذیه و رژیم درمانی در کلینیک تغذیه دانشگاه علوم پزشکی همدان همه روزه آماده خدمت‌رسانی به مردم عزیز همدانی هستند.

افتتاح کلینیک دندان‌پزشکی در آینده نزدیک

وی از افتتاح کلینیک دندان پزشکی کودکان در بیمارستان فوق‌تخصصی کودکان اکباتان خبر داد و افزود: تجهیزات و امکانات مورد نیاز بخش دندان‌پزشکی خریداری و نصب شده است و این کلینیک به زودی افتتاح و بهره‌برداری خواهد شد.

این مقام مسئول همچنین با اشاره به افتتاح و بهره‌برداری مرکز سلامت روانی، اجتماعی جامع‌نگر سراج گفت: تمام بیماران که نظر سلامت روان در سطح یک قرار دارند می‌توانند از خدمات این مرکز بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه مرکز جامع سلامت خانواده نیز در هفته سلامت افتتاح و بهره‌برداری شد، عنوان کرد: خدماتی همچون مشاوره‌های حین ازدواج، طب کار و… در این مرکز ارائه می‌شود.

مجذوبی خاطرنشان کرد: شش واحد منزل مسکونی ویژه متخصصین در راستای جذب و افزایش پزشک متخصص در شبکه بهداشت شهرستان تویسرکان در نظر گرفته شده است.

کد خبر 6085793

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • مطب دندانپزشک قلابی در بروجرد برای بار سوم پلمب شد
  • فلوراید تراپی بیش از ۷۶ هزار نفر از دانش آموزان روستایی خوزستان
  • دانش آموزان روستایی خوزستان فلوراید تراپی شدند
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • پلمب مطب یک دندانپزشک قلابی در بروجرد
  • استان همدان صاحب آزمایشگاه تخصصی ژنتیک شد
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم