Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

 نشریه ژورنال دو دیمانش در مطلبی تحت عنوان «آیا در صورت باخت در انتخابات ریاست‌جمهوری ، دونالد ترامپ واقعا خواهد توانست با انتقال صلح‌آمیز قدرت مخالفت کند؟» به بررسی چشم‌انداز این انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر آمریکا پرداخت.

دونالد ترامپ، در کنفرانس مطبوعاتی در کاخ سفید چهارشنبه گذشته، به طور تلویحی اعلام کرد در صورت پیروزی جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا، حاضر به تحویل مسالمت‌آمیز قدرت نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آیا او چنین حقی دارد؟ 

در کنفرانس خبری از رئیس جمهوری آمریکا سئوال شد آیا شما به انتقال صلح‌آمیز قدرت متعهد هستید؟ سوالی که از رئیس جمهور مطرح شده است، غیرمعمول است؛ و پاسخ، حتی بیشتر؛ او در پاسخ به این سئوال گفت «باید ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد». با این اظهار نظر، دونالد ترامپ نشان داد که در حال آماده‌سازی زمینه واکنش در صورت شکست در انتخابات ۳ نوامبر است. برای چندین ماه، رئیس جمهور کنونی آمریکا بر اساس همه نظرسنجی‌ها از جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا، عقب‌تر است.

اما فراتر از سخن و لفاظی، آیا رئیس جمهور آمریکا واقعاً حق مخالفت با انتقال صلح‌آمیز قدرت را دارد؟ و به طور گسترده‌تر، آیا دونالد ترامپ، در صورت پیروزی جو بایدن، می‌تواند نتایج انتخابات را زیر سوال ببرد.

بر اساس بیستمین متمم قانون اساسی آمریکا، دوره ریاست جمهوری جدید پس از یک دوره گذار یازده هفته‌ای آغاز می‌شود. دوره‌ای که به دولت قدیم اجازه می‌دهد با دولت جدید ارتباط برقرار کند. البته این در صورتی است که اگر رئیس جمهور که دوره وی رو به پایان است حاضر به نامزد شدن در انتخابات نشود و یا در انتخابات ریاست جمهوری شکست خورده باشد. این مرحله در تاریخ ۲۰ ژانویه، در روز تحلیف به پایان می‌رسد. رئیس جمهور پیشین، طی گفتگویی طولانی که به طور سنتی حاکی از حسن نیت وی خواهد بود، تازه وارد به کاخ سفید را می‌پذیرد.

نیکول باچاران، کارشناس علوم سیاسی و متخصص امور سیاسی آمریکا، در این باره می‌گوید انتقال قدرت یک آیین اساسی است که ثبات جمهوری را تضمین می‌کند. این کار همیشه با آرامش اتفاق افتاده است، چه در طول جنگ داخلی و چه در سال ۱۹۹۲ که پیروزی بیل کلینتون شوک وحشتناکی را در اردوگاه جمهوری خواهان ایجاد کرد. به همین علت این سخنان دونالد ترامپ، حتی در صفوف خودش اعتراضاتی را برانگیخته است.

میت رامنی، سناتور جمهوری خواه، نیز که به طور مرتب از دونالد ترامپ و عملکرد سیاسی و اجتماعی وی در روزنامه‌ها و رسانه‌های ارتباط جمعی انتقاد می‌کند در صفحه کاربری خود در شبکه ‌اجتماعی توئیتر نوشت: انتقال مسالمت‌آمیز قدرت برای دموکراسی ما اساسی است [..]. هر پیشنهادی از سوی رئیس جمهور مبنی بر اینکه می‌تواند از این ضمانت قانون اساسی فرار کند، غیر قابل تصور و غیرقابل قبول است.

میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت جمهوری خواه در سنا، تأکید کرد که برنده انتخابات سوم نوامبر در ۲۰ ژانویه در سمت اش منصوب خواهد شد. وی تاکید کرد این بار نیز انتقال قدرت با نظم انجام خواهد گرفت همانطور که از سال ۱۹۷۲ هر چهار سال یک بار انتقال منظم رخ داده است.

با نزدیک شدن به تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، دونالد ترامپ بار‌ها و بار‌ها موضوع به رسمیت نشناختن نتایج انتخابات را مطرح کرده است. وی در رای گیری سال ۲۰۱۶ نیز این تهدید را مطرح کرده بود که در نهایت در مقابل هیلاری کلینتون به پیروزی رسید. نیکول باچاران می‌گوید: این بار او زاویه دیگری از حمله دارد: اینکه آرای پستی تقلبی است.

رئیس جمهور همواره ادعا می‌کند که رای گیری از طریق پست منبع تقلب احتمالی است. وی در همان کنفرانس مطبوعاتی گفت: بیائید از شر این بولتن‌ها خلاص شویم و این کار بسیار مسالمت‌آمیز خواهد بود، در واقع جابجایی صورت نخواهد گرفت.

اما تنفر او از این بولتن‌ها را می‌توان با دلیلی کاملا متفاوت توضیح داد. آن دایسین، استاد برجسته دانشگاه پاریس نانتر، در گفتگو با روزنامه ژورنال دو دیمانش می‌گوید: دونالد ترامپ متقاعد شده که موقعیتش کاملا تثبیت نشده است، رای پستی برای جمهوری‌خواهان نامطلوب خواهد بود. بر اساس تحقیقاتی که روزنامه‌ها و رسانه‌های ارتباط جمعی در آمریکا انجام داده‌اند، ۷۰ ٪ رای‌دهندگان دموکرات و ۲۰ ٪ رای‌دهندگان جمهوری‌خواه از آرای پستی استفاده می‌کنند و این روش رای‌گیری امسال به دلیل شیوع ویروس کووید- ۱۹، بیشتر نیز خواهد شد.

آیا ترامپ می‌تواند به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر اعتراض کند؟

نیکول باچاران می‌گوید: در تاریخ ۳ نوامبر غیرممکن نیست که ترامپ برنده اعلام شود. زیرا ما در این حالت برگه‌های رای‌گیری را خارج از نظرسنجی خواهیم داشت. فقط در عصر همان روز است که ایالت‌های آمریکا با در نظر گرفتن آرای مکاتباتی که می‌تواند بیش از یک هفته طول بکشد، شروع به شمارش آرا می‌کنند. نتیجه ممکن است معکوس شود. در اینجاست، ترامپ فریاد تقلب بکشد. این امر قبلا در گذشته، در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۰ آمریکا دیده شده بود.

آل گور، نامزد حزب دموکرات، به نتیجه آرای به دست آمده در ایالت فلوریدا که در آن جرج دبلیو بوش با کسب آرای بسیار اندک، به عنوان برنده شناخته شد اعتراض کرد. دادگاه عالی فلوریدا این اعتراض آل گور را پذیرفت و قرار شد آرا بازشماری شوند، اما دیوان عالی آمریکا بازشماری را متوقف کرد. دلیل دیوان عالی آمریکا از این اقدام نیز این بود که مهلت‌های تعیین شده از سوی قانون اساسی قابل رعایت نیست.

این مورخ توضیح می‌دهد: در سال ۲۰۰۰، تمرکز فقط بر فلوریدا بود. امسال هم همین مسئله، اما در ابعادی غیرقابل اندازه‌گیری وجود خواهد داشت. یعنی در هر ایالتی ممکن است شکایت بازی‌ها شروع شود.

آیا دیوان عالی آمریکا، شاه کلید پیروزی دونالد ترامپ است؟

شکایات در سطح شهر‌ها، شهرستان‌ها و ایالت‌ها قابل طرح است. در ابتدا، اختلافات از سوی دادگاه‌های محلی حل و فصل می‌شود، زیرا انتخابات ریاست جمهوری یک موضوع فدرال است. سپس می‌تواند از طریق دادگاه‌های فدرال، دادگاه‌های تجدید نظر فدرال، به دیوان عالی آمریکا برسد.

از این رو اشتیاق دونالد ترامپ برای انتصاب قاضی در آخر هفته، به جای قاضی لیبرال روت بدر گینسبورگ، که جمعه گذشته درگذشت، قابل توجیه است. اگر این نامزد از سوی سنا تأیید شود، دیوان عالی به اکثریت محافظه‌کار تبدیل می‌شود. آن دایسین، کارشناس علوم سیاسی و متخصص در امور آمریکا، چنین نتیجه‌گیری می‌کند: این دیوان می‌تواند گزارش‌ها را در ایالتی که برای ترامپ مطلوب باشد تأیید کند، یا برعکس اگر برای او نامطلوب باشد، باطل اعلام کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ انتخابات ریاست جمهوری رئیس جمهور آمریکا ترامپ انتخابات ریاست جمهوری انتقال صلح آمیز قدرت دیوان عالی آمریکا دونالد ترامپ رئیس جمهور رای گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۷۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است

یک کارشناس برجسته انگلیسی روی کار آمدن مجدد ترامپ در آمریکا را بخصوص خطری برای اروپای شرقی دانسته و از اروپایی‌ها خواست برای استقلال در امنیت و دفاع از خود وارد عمل شوند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بن آنسل، استاد علوم سیاسی در کالج نوفیلد دانشگاه آکسفورد و یکی از کارشناسان برجسته دموکراسی بریتانیا در گفتگویی با روزنامه دی ولت آلمان در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تحولات بین المللی غرب اقتدار خود را از دست داده است گفت: غرب نسبتا قدرت خود را از دست داده است. قبل از سال 1989، حمله به غرب توسط قدرت‌های غیر غربی، امری عادی بود. سپس اتحاد جماهیر شوروی فروپاشید و ایالات متحده آمریکا خود را به عنوان قدرت مسلط تثبیت کرد. در آن زمان، بسیاری معتقد بودند که دموکراسی بالاخره پیروز شده است. اما اینطور نبود. کم کم روسیه و چین همزمان بالا رفتند و اوج گرفتند که این منجر به از دست رفتن نسبی قدرت جهانی در غرب شد، همانطور که امروز مشاهده می کنیم.

وی درباره خطرات روی کار آمدن مجدد ترامپ در آمریکا گفت: من معتقد نیستم ترامپ ساختار به اصطلاح دموکراسی آمریکا را تهدید می کند. او تصمیمی برای دور زدن کنگره یا محدود کردن حق رای نمی گیرد. اما او تهدیدی برای دموکراسی در اروپای شرقی است. او در صورت وقوع جنگ از استونی، لتونی یا لیتوانی دفاع نخواهد کرد. بنابراین کشورهای اروپایی باید وارد عمل شوند. اروپایی‌ها اکنون متوجه شده‌اند که دیگر نمی‌توانند به آمریکایی‌ها برای محافظت ازخود تکیه کنند. اروپای ها باید سال ها پیش، زمانی که ایالات متحده قبلاً در این باره شکایت می کرد، درباره معنای آن بحث می کردند. اما هیچ کس این شکایات را جدی نگرفت.

وی در ادامه همچنین به افزایش محبویت احزاب راست پوپولیستی در آستانه انتخابات اروپا پرداخته گفت: بسیاری از نارضایتی ها و بی اعتمادی در غرب از این واقعیت ناشی می شود که رشد اقتصادی در اکثر کشورها برای دو دهه راکد بوده است. سیاست ما در این شرایط منفی‌تر و توزیع‌کننده‌تر می‌شود. با توجه به این موضوع، خوشحال کردن مردم بسیار دشوار است، زیرا همه معتقدند که زندگی برای آنها سخت تر از والدینشان است.

ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشتترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • ترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • ترامپ اوکراین را بخشی از روسیه می‌داند
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد