Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ شادی مکی: همزمان با آغاز فصل سرد رکورد ابتلای روزانه به ویروس کرونا در کشور شکسته شد. خبری که سخنگوی وزارت بهداشت روز اول مهر ماه آن را اعلام کرد. با انتشار این خبر ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت عنوان کرد که کل کشور در شرایط قرمز کرونایی به سربرده و با ادامه این روند ممکن است در آبان ماه به ۶۰۰ مورد مرگ روزانه برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مواجهه با اپیدمی ممتد کرونا، افزایش تعداد بیماران بدحال و نیازمند تخت ویژه، کاهش استفاده از ماسک در مراکز و اماکن عمومی و شرایط بد رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در پاساژها، نانوایی‌ها و فرودگاه‌های کشور نیز دیگر خبر‌های ناگواری بودند که در شرایط وخیم کرونایی کشور دست به دست می‌شوند.

مسئولان حوزه سلامت کشور گفته‌اند که ۳۰ استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار بیماری کرونا قرار دارند. از سوی دیگر حریرچی نیز با خبر ناگوار دیگری پازل اخبار بد و هشداردهنده کرونایی را تکمیل کرده و گفته است که با جهش ویروس کرونا در موج جدید بیماری شاهد افزایش قدرت سرایت پذیری و ابتلای درون خانوادگی هستیم.

خبر افزایش مرگ و میر در میان دانش‌آموزان و کودکان نیز بر شدت و حدت ماجرای روزگار وحشتناک کرونایی در کشور افزوده است. رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از مرگ سه نفر از دانش آموزان با نیاز‌های ویژه به دنبال ابتلا به کرونا خبر داده و حریرچی نیز اعلام کرده است که در ۷ ماهه گذشته تعداد مبتلایان به کرونا از دانش آموزان بالای ۱۰ هزار نفر بوده است که ۱۲۰ نفر آنان جان‌باخته‌اند. ابتلای اکثر این افراد از جامعه و خانواده بوده است و نه از مدارس.

حالا باید این موضوع بررسی شود که افق پیش روی کشور به لحاظ ابتلا به این ویروس ناشناخته و مهلک چیست و حوزه سلامت و درمان کشور در مواجهه با این اپیدمی فراگیر و رو به افزایش در چه وضعیتی قرار خواهد گرفت.

ضرورت تعیین رنگ جدید برای وضعیت کرونایی کشور

حسین کرمانپور رئیس اورژانس بیمارستان سینا با اشاره به ۱۹۰ فوتی کرونایی طی ۲۴ ساعت گذشته به رویداد ۲۴ می‌گوید: به عنوان پزشکی که در بخش اورژانس مشغول خدمت به بیماران هستم به این نتیجه رسیده‌ام که با توجه به تعداد فوتی‌هایی که امروز داشتیم وزارت بهداشت و دولت باید یک رنگ جدید هم به وضعیت رنگ شهر‌ها از نظر شیوع ویروس کرونا منتشر کند.

وی توضیح می‌دهد: رنگ قرمز تعریف دارد به این معنا که قرمز به معنای بالا بودن آمار فوتی‌ها و موارد ابتلا نیست. بلکه مانند رنگ چراغ قرمز راهنمایی و رانندگی است که مدتی به این رنگ می‌ماند بعد دوباره به رنگ سبز باز می‌گردد تا ما از خیابان عبور کنیم نه اینکه قرمز شود و دیگر تغییر رنگ ندهد. در حال حاضر تعدادی از استان‌های ما چندین ماه است که در وضعیت قرمز مانده‌اند. از سوی دیگر وضعیت هیچ استان دیگری سفید نشده است و استان‌ها یا در وضعیت قرمز هستند یا زرد (هشدار).

رئیس اورژانس بیمارستان سینا ادامه می‌دهد: اینکه با گذشت ۸ ماه از آغاز شیوع کرونا در کشور ۱۹۰ فوتی در روز و بیش از ۳ هزار مورد ابتلای جدید داشته باشیم. خبر از رنگ جدیدی می‌دهد که باید نام دیگری داشته باشد. مثلا بگوییم رنگ قهوه‌ای که یعنی دیگر به رنگ قرمز باز نمی‌گردیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با کمبود تخت بیمارستانی مواجه نیستیم، اما در شرایطی قرار داریم که ما را به سمت چنین شرایطی سوق می‌دهد، خاطرنشان می‌کند: بیمارستان‌ها نباید تنها به بیماران کرونایی ارائه خدمت کنند. در حال حاضر شرایط بیمارستان‌های ما به صورتی است که قبلا ظرفیت بیمارستان‌ها برای همه بیماری‌ها بوده است، اما ناچار شده‌ایم یکی یکی این سرویس‌ها را تعطیل کرده و تبدیل به بخش کرونا کنیم. یعنی فرضا در بیمارستانی که هستم از یک ماه قبل که وضعیت از رنگ قرمز گذر کرده است ما بخش‌های ارتوپدی و سرطان را تعطیل کرده و تبدیل به بخش کرونا کرده‌ایم. حالا سوال اینجاست که بیماران مبتلا به سایر بیماری‌ها باید چه کنند؟ مجبورند به جا‌هایی بروند که خدمات را گران‌تر ارائه می‌دهند که به دلیل مشکلات مالی ممکن است بیمار از ادامه درمان منصرف شود این موضوع می‌تواند آمار تلفات را افزایش دهد.

کرمانپور با بیان اینکه ما به شدت با کمبود تخت کرونایی مواجه هستیم، اظهار می‌کند: ما برای تامین تخت برای بیماران کرونایی مجبور شده‌ایم سایر بخش‌ها را تعطیل کنیم. نکته دیگر آ‌ن است که در رنگ جدیدی که برای بیماران کرونایی ایجاد شده است این بیماران به شدت بدحال است.

وی تصریح می‌کند: تمام تلاش وزارت بهداشت و کادر درمان پیشگیری از ابتلا به ویروس کروناست، اما این تلاش مراحل دیگری نیز دارد به این معنا که در تلاش هستیم اگر فردی مبتلا شد بدحال نشود، اگر بدحال شد نیاز به مراجعه به بیمارستان نداشته باشد، اگر به بیمارستان آمد بستری نشود، اگر بستری شد نیاز به آی‌سی‌یو پیدا نکند. د رحال حاضر ما به مرحله آخر رسیده‌ایم یعنی بسیاری از بیماران کرونایی بدحال شده و مجبوریم آن‌ها را به آی‌سی‌یو منتقل کنیم که در هر بیمارستان ۸ تا ۱۰ تخت‌ها به این بخش اختصاص دارد. زیرا تخت‌های این بخش ۱۰ برابر یک تخت معمولی قیمت داشته و پرستار ویژه نیز نیاز دارد. به دلیل همین گرانی در سراسر دنیا به این توافق رسیده‌اند که از ۸ تا ۱۰ یا ۱۵ درصد تخت‌های بیمارستان به آی‌سی‌یو اختصاص یابد.

رئیس اورژانس بیمارستان سینا با بیان اینکه برخی از بیماران کرونایی که به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند انقدر بدحال هستند که نیاز به آی‌سی‌یو دارند، می‌افزاید: این درحالی است که تخت‌های آی‌سی‌یو بیمارستان‌ها پر شده‌اند که این مساله باعث آسیب رسیدن به بیماران و افزایش آمار مرگ و میر‌ها می‌شود. در چنین شرایطی آمار مرگ و میر ناشی از کرونا مانند امروز ۳ رقمی شده و به عدد ۲۰۰ و گاهی بیش از آن می‌رسد.

بیشتر بخوانید:ناقلان خاموش؛ مبتلایان مثبت/ رفتار کرونا شبیه ایدز شده است

روند صعودی کرونا در کشور/ آغاز پیک بیماری در ۱۳ استان

کادر درمانی کشور بریده‌اند/ فوت کرونایی متخصصانی که جایگزین نمی‌شوند

وی تصریح می‌کند: من به این نتیجه رسیده‌ایم که بهتر است از خیر اینکه به مردم بگوییم مردم چه کار کنید که مبتلا به کرونا نشوید گذشته و بگوییم مردم چه اقداماتی انجام دهید که وقتی مبتلا شدید عوارض کمتری داشته باشید. زیرا به نظرم مردم قبول کرده‌اند که به این ویروس مبتلا شوند و چنین هم خواهم شد. با توجه به وضعیت اورژانس و بیمارستان‌ها به این نتیجه می‌رسیم که مردم پذیرفته‌اند به این ویروس مبتلا شوند. در ۲ کیلومتری بیمارستان سینا موکب به پا کرده‌اند و چایی می‌دهند و مردم کنار هم می‌ایستند و بدون ماسک با یکدیگر صحبت می‌کنند و چای می‌خورند این یعنی به استقبال بیماری رفتن. در این شرایط آموزش نحوه پیشگیری فایده ندارد.

حسین‌پور اضافه می‌کند: باید کادر درمان و آموزش‌هایمان را به این سمت ببریم که مردم خوش آمدید به جمع بیماران کرونایی و آموزش دهیم که مردم چه کنند که بعد از ابتلا گرفتاری‌های بیشتری نداشته باشند. گرچه مطمئن هستم ۶ ماه دیگر هم باز باید به مردم یاد بدهیم که حالا که شرایط بیماری شما وخیم ا ست چه کنید که به آی‌سی‌یو نرسید.

وی درباره وضعیت کادر درمان کشور می‌گوید: من ۶ ماه پیش بسیار آرام‌تر بوده و با امید بیشتری صحبت می‌کردم، اما در حال حاضر حس می‌کنم که وقتی رئیس سازمان نظام پزشکی با وجود تمام کنترل‌هایی که انجام شد از یکی از بیماران که نیاز به جراحی داشت ویروس را گرفت در حالیکه ایشان سن بالایی دارند و جانباز شیمیایی هم هستند. ما چقدر متخصص باید از دست بدهیم؟ کشت و کشتار کادر درمان توسط ویروس کرونا متخصصانی را هدف قرار داده است که جایگزین کردن هر یک از این متخصصان ۱۲ سال طول می‌کشد.

رئیس اورژانس بیمارستان سینا عنوان می‌کند:بخش قابل توجهی از شهدای کادر درمان ما متخصصان بیهوشی، متخصصان عفونی و پزشکان عمومی هستند. جایگزین کردن این افراد سخت است و با شهادت هر یک از آن‌ها ظرفیت درمانی کشور چند پله کاهش می‌یابد. بخش قابل توجهی از نیرو‌های ما مبتلا شده و ۱۴ روز در شرایط قرنطینه قرار می‌گیرند. با قرنطینه شدن این افراد کار سایر افراد کادر درمان چند برابر می‌شود؛ که این سیکل در ۸ ماه اخیر در حال تکرار است؛ لذا به نظر من کادردرمان درحال فرسوده شدن نیست بلکه همکاران من در حال حاضر بریده‌اند، اما به روی خود نمی‌آورند، زیرا حس می‌کنیم که باید تا حد امکان به وظیفه انسانی خود عمل کنیم. اما حقیقت آن است که نیروی همکاران ما رو به اتمام است.

وی خاطرنشان می‌کند: وقتی می‌گویم رنگ وضعیت کرونایی در کشور قرمز نیست به این خاطر است که در وضعیت قرمز نیرو‌ها قابل جایگزینی بوده و کار خود را راحت انجام می‌دهند، اما در حال حاضر از نظر لجستیکی با مشکل مواجه بوده و تجهیزات و نیروهایمان فرسوده هستند و بسیاری از نیروهایمان نیستند و نمی‌توانیم جایگزین کنیم. به همین دلیل هم معتقدم که از خطر قرمز عبور کرده‌ایم.

این پزشک اورژانس تصریح می‌کند: نسبت به کاهش فرزندآوری در کشور هشدار می‌دهیم. اما ما خواهش می‌کنیم همین نسل را باید حس کرد. نسل علمی و متخصص کشور. مرگ و میر برای ما عادی شده است روزانه ۲۰۰ انسان می‌میرند و خانواده‌ها عزادار می‌شوند. این افراد نیرو‌های کار و سرمایه‌های جامعه هستند و مرگ آن‌ها به جامعه و حرفه آن‌ها ضربه می‌زند. این درحالی است که کره جنوبی هفته‌ای یک کشته می‌دهد آن‌ها ۵۰ میلیون نفر جمعیت دارند و ما ۸۰ میلیون نفر. باید پرسید که آن‌ها چه کرده‌اند که تعداد فوتی‌هایشان اینچنین است.

وی خاطرنشان می‌کند: باید فضای تنبیهی شویم. در حال حاضر مردم ما به خوبی با مفهوم پی‌سی‌آر، سی‌آر‌پی، سی‌پی‌آر آشنا شده‌اند و بخش قابل توجه مردم به اطلاعات مسلط بوده، اما آن را به کار نمی‌برند. شرایط اقتصادی و شرایط دولت هم مشخص است؛ لذا ما باید وارد فاز سختگیری‌هایی شویم تا وضعیت تغییر کند. ما پیش‌تر نامه به دولت و وزیر آموزش و پرورش ارسال کرده و پیش‌بینی کرده بودیم که تا ۲۸ یا ۳۰ روز پس از بازگشایی مدارس شرایط بدتری را به لحاظ شیوع کرونا تجربه کنیم.

کرمانپور یادآوری می‌شود: می‌گویند زمانی که پیک شیوع یک بیماری را تجربه می‌کنید به ۳۰ روز پیش از آن مراجعه کنید. در حال حاضر هم مشاهده می‌کنیم که ۳۰ روز پیش از پیک فعلی مدارس بازگشایی شده، هیات‌های عزداری به راه افتادند و رعایت پروتکل‌ها را نکردند و بعد هم مردم به سفر رفتند و رعایت شرایط را نکردند و شرایط امروز پیش آمد. حالا می‌توان شرایط ۳۰ روز بعد را پیش‌بینی کرد که هوا سردتر شده، در و پنجره خانه‌ها و اماکن مختلف بسته می‌شود و امکان تهویه و جابه جایی هوا هم وجود ندارد و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا کادر درمان بیماران کرونایی وضعیت قرمز بیمارستان ها وزارت بهداشت ویروس کرونا حال حاضر آی سی یو کادر درمان مرگ و میر رنگ جدید ۳۰ روز تخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۷۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر جبران شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی در خصوص آخرین وضعیت بارش‌ها در تهران توضیح داد: میانگین بارش‌ها در فروردین ماه، نرمال و حتی بیشتر از حد نرمال بود و با ادامه بارندگی در این هفته در استان تهران، سمنان و مناطق مرکزی تا جنوبی کشور بارندگی خوبی در پیش است؛ ولی این بارندگی‌ها کمبود آب در این استان‌ها را با توجه به فرصت اندک باقی مانده، جبران نخواهد کرد چراکه در برخی استان‌ها با ذخیره آب مطلوب فاصله زیاد وجود دارد.

بیشتر بخوانید: هشدار ناظران هواشناسی درباره گرمای شدید

وی با اشاره به این‌که توان تبخیر در کشور ما بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: استان تهران با ۲۸۰ میلیمتر بارش سالانه ۲۰۰۰ میلیمتر توان تبخیر دارد. در حالی‌که رفتار ما با آب منطقی نیست؛ در نتیجه اگر شرایط بارندگی به حد نرمال هم برسد ما هنوز با شرایط مطلوب خیلی فاصله داریم.

وظیفه وضعیت بارندگی در استان‌های تهران، قزوین، البرز، سمنان و خراسان رضوی را در شرایط کلی کمتر از حد نرمال خواند و اظهار داشت: وضعیت بارش‌ها در تهران نسبت به نرمال ۴۰ درصد منفی است. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور با بیان اینکه میزان بارش در تهران از ۲۲۰ میلیمتر در سال به ۱۲۰ میلیمتر هم نرسیده است، افزود: علی‌رغم این‌که در موقعیت زمانی پر بارشی قرار داریم اما حجم ذخایر آبی کل ۵ سد تهران کمتر از ۲۰ درصد است و با کمبود آب قابل توجهی مواجه هستیم.

وظیفه ادامه داد: در تهران تقریباً نیمه اول خرداد به بعد بارش قابل توجهی نداریم و اگر هم باشد به‌صورت رگباری خواهد بود؛ باران‌های تابستانی نیز معمولاً سیل‌آسا و تخریب‌کننده هستند که نمونه‌اش را در سیل سال ۱۴۰۱ در امامزاده داود و فیروزکوه تجربه کردیم.

وی وضعیت بارش‌های تابستانی در برخی مناطق کشور به ویژه جنوب شرق را نسبت به سال گذشته خیلی بهتر دانست و گفت: در جنوب کشور نیز تنها در همین یکی دو هفته آینده بارندگی وجود دارد و بعد به صورت اقلیمی بارندگی قطع می‌شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی با اشاره به بارندگی‌های خوب رخ داده در برخی مناطق کم بارش کشور، اظهار داشت: در استان‌های هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان جنوبی، شرق فارس، جنوب اصفهان و جنوب چهارمحال و بختیاری نسبتاً وضعیت بارندگی آنرمالی شدیدی داشت و در استان سیستان و بلوچستان نیز عمدتاً بارندگی‌ها فراتر از حد نرمال بود. هرچند این بارندگی‌ها به ویژه در مناطق ساحلی رگباری بود و منتهی به دریا می‌شد.

وی بیان داشت: تا پیش از این بارندگی‌ها، سدهای استان هرمزگان وضعیت ناخوشایندی داشت و کمبود بارش در استان هرمزگان به منفی ۵۸ درصد نسبت به نرمال خودش یعنی از آغاز سال آبی تا ۲۸ فروردین سال‌جاری، عقب‌تر بود اما این حجم از بارش باز هم نتوانست کمبود آب مورد نیاز را جبران کند.

کد خبر: 1228299 برچسب‌ها تهران

دیگر خبرها

  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران نکرد
  • کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر جبران شد؟
  • بارش باران در محورهای ۱۲ استان کشور
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • رئیس سازمان مدیریت بحران : از خط قرمز برداشت از آب‌ های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • هوای خرمشهر در مرز رسیدن به وضعیت قرمز
  • وضعیت «قرمز» هوا در اهواز
  • حمله به پایگاه راداری استراتژیک روسیه؛ کی‌یف از خط قرمز هسته‌ای مسکو عبور کرد؟
  • وضعیت قرمز بازار گوشت