Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@06:56:54 GMT

پالنگان؛ قلعه‌ای قد علم کرده به بلندای کوه

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۵۷۹۱۹

پالنگان؛ قلعه‌ای قد علم کرده به بلندای کوه

ایسنا/کردستان این جا ماسوله کردستان است طبیعتی بکر و بی‌نظیر با مردمانی ساده و بی‌آلایش و جاذبه‌های تاریخی و طبیعی بسیار فراوان که در نوع خود بی‌نظیر و حاصل دستان هنرمند نقاش عالم است.

به پالنگان که وارد می‌شوید، جاذبه‌های طبیعی بسیار زیبایی را خواهید دید، خانه‌های پلکانی، جویبارهای روان که صدای آرامش بخش آب روح آدمی را در همان ابتدای راه جلا داده و پوشش محلی مردمان روستا حکایت‌ها در دل خود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدای از جاذبه‌های طبیعی و زیبای روستا که دوستداران طبیعت را به دامن خود می‌کشاند در این گزارش قصد داریم دوستداران بناهای تاریخی را با آثاری تاریخی به جا مانده از هزارتوی تاریخ قبل از اسلام آشنا کنیم.

قلعه پالنگان، قلعه‌ای به جا مانده از دوران قبل از اسلام در ایران، قلعه‌ای که از پس گذشت قرن‌ها هنوز قد علم کرده به بلندای کوه حافظ مردمان خود است.

این قلعه در 750 کیلومتری جنوب شرقی روستا و بر بلندای کوهی واقع است، زمانی که به بالای کوه برسید چشم‌انداز زیبایی که حال مقابل چشمانتان خودنمایی میکند شما را حیرت زده خواهد کرد و همین موقعیت و چشم انداز زیبا حکایت از سیستم دفاعی قلعه در زمان‌هایی بس دور دارد و روزگارانی را برای شما بازگو خواهد کرد که امرای کلهر در آنجا سکونت داشتند.

تاریخ روستا روایت‌گر آن است که این قلعه مدت‌ها محل سکونت امرای کلهر بوده است و پس از تصرف قلعه به دست اردلان‌ها، مقر فرمانروایی خود را از قلعه زلم به قلعه پالنگان آورده‌اند.

طبق گفته برخی از باستان‌شناسان قدمت این بنای تاریخی به سده 7 و 8 هجری قمری بازمی‌گردد  اما کشف دروازه سنگی بزرگی در قلعه حکایت از قدمت بنا قبل از تاریخ اسلام در ایران دارد

گرچه بخش عظیمی از این بنای تاریخی به ویرانه‌ای تبدیل شده است اما هنوزم که هنوز است می‌توان رد پای آتشکده و پل‌های قدیمی را در آن دید.

ساخت قلعه بر بلندای کوه حکایت از به کارگیری طبیعت برای حالت تدافعی قلعه دارد، همچنین بقایای اتاق‌های کوچک نیز نشان از این دارد که در زمان‌هایی بس دور در زمان حمله دشمن به منطقه همچون پناهگاه مردم پالنگان بوده است و ساختن قلعه بر بالای کوه مشرف بودن قلعه بر کل منطقه را برای حاکمان و نگهبانان وقت قلعه فراهم کرده است.

قلعه پالنگان به دلیل موقعیت استراتژیکی خود یکی از مهمترین قلعه‌های مهم و غیرقابل دسترس به شمار می‌رفته است و از ماجراهایی تاریخی در خود حکایت دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بناي تاريخي استانی فرهنگی و هنری بلندای کوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۷۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی حمزه زاده در نشست شورای راهبردی روستای تاریخی کندوان، روستای مدفون در دل کوه حیله ور را یکی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی شهرستان اسکو و آذربایجان شرقی عنوان کرد و گفت: تاکنون ۶۰ واحد کران در داخل این غار زیرزمینی کشف و از زیر گل و لای بیرون آمده و پیش بینی می‌شود با اجرای طرح‌های مطالعاتی و کاوش‌های باستان شناسی، افزون بر ۲۰۰ واحد کران دیگر نیز شناسایی شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با شناسایی کران‌های مدفون روستای حیله ور و جذب سرمایه گذاران و بهره برداری از مجموعه تاریخی این محوطه خواهیم توانست نسبت به توسعه گردشگری و عمرانی روستای کندوان اقدام کنیم.

فرماندار شهرستان اسکو هم با اشاره به ثبت جهانی گردشگری روستای کندوان، بر لزوم اجرای سریع طرح جامع این روستا تاکید و اظهار کرد: با اجرای طرح جامع کندوان، ساماندهی این روستا سرعت بیشتری گرفته و شاهد استاندارد سازی در ارائه خدمات به گردشگران خواهیم بود.

حسین فیروزی یکی از تهدیدات و چالش‌های پیش روی کران‌های تاریخی کندوان را ورود خودرو‌های سبک و سنگین گردشگران به داخل روستا عنوان کرد و گفت: لرزش و صدای این خودرو‌ها آسیب‌هایی به کران‌های سنگی کندوان وارد می‌کند که در این راستا طرح ایجاد پارکینگ خودرویی در بیرون از محوطه تاریخی روستا به مساحت ۱۳۰۰ متر مربع و گنجایش ۱۲۰۰ دستگاه خودرو تدارک دیده شده است.

وی همچنین ساخت و ساز‌های غیر مجاز در محدوده تاریخی روستای کندوان را یکی دیگر از چالش‌های پیش روی این روستا برشمرد و افزود: با اجرای سیاست‌های تشویقی برای روستائیان جهت تخریب سازه‌های جدید و انتقال آنها به روستای پایین دست، خواهیم توانست تا حدودی از تغییر منظر تاریخی و هویت اصلی کندوان جلوگیری کنیم.

دیگر خبرها

  • بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی باران به بناهای تاریخی سیستان وبلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی به بنا‌های تاریخی سیستان و بلوچستان
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟
  • تاکید برلزوم مطالعه و احیای روستای مدفون کندوان
  • اصفهک، روستایی کویری که در مسیر جهانی شدن است