Web Analytics Made Easy - Statcounter

رستمی هیچگاه در زندگی ننشست و استراحت نکرد. مخصوصا در همان چند ماه آخر. مدام می‌دوید. آرپی‌جی می‌گرفت و به تانک‌ها حمله می‌کرد.

به گزارش مشرق، ایرج رستمی سال ۱۳۲۰ در  شهر «آشخانه» از توابع خراسان شمالی در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد. پیشه خانوادگی او کشاورزی بود. رستمی پس از طی دوره مقدماتی تحصیل راهی خدمت سربازی شد و بعد از آن با درجه نظامی در ارتش ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رستمی از کودکی با معارف اخلاقی و دینی قد کشیده و با قرآن مانوس بود. حتی چند سال بعد هم که با درجه ستوان دومی به خدمت تیپ هوابرد شیراز درآمد و مشغله‌اش خیلی زیاد شد هم باز تزکیه نفس و تربیت روح را رها نکرد. شاید همسر او که خود معلم بود و با روح بی‌قرار ایرج رستمی سر سازگاری داشت در این مسیر کمک زیادی به او کرد. رستمی پس از انقلاب با مردی آشنا شد که سرنوشت زندگی‌اش را برای همیشه تغییر داد. 

مصطفی چمران به گفته نزدیکانش جاذبه‌ای داشت که انسان‌های مختلف را جذب خود می‌کرد. افراد زیادی از آمریکا و لبنان و ایران همراه او شدند و زندگی‌شان برای همیشه تغییر کرد. رستمی در غائله کردستان با چمران آشنا شد. گویا این عاشق و معشوق چنان که چمران خودش بعدها آن را عشق نامید همدیگر را پس از سال‌ها دوری یافته بودند. به خاطر همین هم بود که یکدیگر را هیچ گاه رها نکردند. رستمی در درگیری‌های کردستان زخمی شد و گلوله‌ای استخوان پایش را شکست. وقتی به دستور امام نیروهای ارتشی و قوای نظامی برای نجات کردستان به کمک چمران شتافتند غائله به پایان رسید. رستمی هم به خانه برگشت. چند ماه اما بیشتر طول نکشید که صدام با آرزوی تصرف خوزستان به ایران لشکر کشید. ایران بزرگ غرق در دعواهای سیاسی بود. چمران این‌بار سراغ حجت‌الاسلام خامنه‌ای رفت و پیشنهاد تأسیس یک ستاد جنگ نامنظم را داد و آقای خامنه‌ای هم قول داد که تا آخر پای کار این ستاد بایستد. چمران و حجت‌الاسلام خامنه‌ای با اجازه امام راهی جنوب شدند.

رستمی از جمله کسانی بود که وقتی خبر هل من ناصر مرادش چمران را شنید خودش را به اهواز رساند. هنوز پایش سالم نشده بود. عصای چوبی را برداشت و راه افتاد. همسر دلاورش سد راه نشد. بلکه ساکش را بست و دستش داد. درجه سرگردی از ارتش گرفته بود. اما عطای درجه و حقوق ارتش را به لقایش بخشید و همچون یک بسیجی پاکباخته و نیروی آزاد راهی خوزستان شد.

 رستمی به خاطر مهارت نظامی که داشت به معاونت عملیات ستاد کوچک و تازه تأسیس جنگ‌های نامنظم رسید. ستادی که در آن روزهای سخت و جانکاه، کارهای بزگ کردند اما بعدها هیچگاه آنجور که باید نام و یادشان پاس داشته نشد. شاید بعدا جنگ رسمیت بیشتری پیدا کرد و سر و شکل حسابی به خود گرفت. شاید ماه‌های اول جنگ، عملیاتی به بزرگی خیبر و والفجر اجرا نشد اما کار بزرگی که بچه‌های جنگ‌های نامنظم کردند کمتر از کار رزمندگان در آن عملیات‌های بزرگ نبود. وقتی همه در کشور درگیر دعواهای سیاسی بودند، ارتش در ضعیف ترین حالت خود به سر می‌برد، سپاه هنوز جان نگرفته بود و بسیج نبود، بچه‌های جنگ‌های نامنظم با دست خالی ماشین جنگی عراق را از حرکت انداختند...

رستمی یل این میدان نبرد بود. 

ساکت بود و کتوم. زیاد حرف نمی‌زد و بیشتر فکر میکرد. رزمندگانی که دور و بر او بودند با بقیه تفاوت داشتند. از نظر اخلاق و کمی هم سر و شکل. شاید بین همه فرماندهان فقط رستمی پذیرای آن ها بود. دوستشان داشت و رویشان حساب باز می‌کرد. حالا مهم نبود اگر سیگار می‌کشیدند و ورق بازی ‌می‌کردند یا مثل بقیه حرف نمی‌زدند و رفتار نمی‌کردند و نماز اول وقت نمی‌خواندند...

 رستمی کنارشان غذا میخورد. می‌خوابید و می‌نشست. بدون اینکه عارش بیاید. هم‌نشینی با آن‌ها را به هم‌نشینی و هم‌صحبتی با فرماندهان ارتشی و مقاماتی که برای بازدید به اهواز می‌آمدن ترجیح می‌داد. شاید گمان میکرد آن‌ها نزد خدا محبوب‌ترند... 

شهرت رستمی در کل منطقه پیچیده بود. نامش لرزه به تن عراقی‌ها می‌انداخت. با عملیات‌های پارتیزانی و شبی خون‌هایش امانشان را بریده بود. رزمندگان تعریفش را زیاد شنیده بودند، اما وقتی او را از نزدیک می‌دیدند جا می‌خوردند. قدی میانه، چهره‌ای آفتاب‌سوخته و ته‌لهجه‌ای دهاتی خراسانی... البته این خاصیت بیشتر بسیجیان خمینی بود. ظاهری ساده و آرام اما باطنی پر شور و پر تلاطم.

رستمی هیچگاه در زندگی ننشست و استراحت نکرد. مخصوصا در همان چند ماه آخر. مدام می‌دوید. آرپی‌جی می‌گرفت و به تانک‌ها حمله می‌کرد.

همرزمانش می‌گفتند آنقدر به خانه نرفت و در منطقه ماند که همسرش دم عید دست بچه‌ها را گرفت و آمد اهواز و بعد هم عباسی. رستمی بچه‌ها را نشاند توی قایق و وسط رودخانه چرخاند. درحالی که یک کیلومتر آنطرف‌تر عراقی‌ها بودند. شیرزنی بود همسرش...  حقیقتا که سهمی کمتر از رستمی در پیروزی‌های نبرد نداشت. حالا که رستمی نمی‌توانست به خانه بیاید او آمده بود تا دیوار دلتنگی را از میان بردارد و همسرش را قوی‌تر کند... شاید این متفاوت ‌ترین گردش عید بچه‌ها در زندگی‌شان بود. شاید آخرین باری بود که پدر را می‌دیدند...

زندگی رستمی پر از سختی بود. پر از خاک و خل. پر از هوای شرجی و توپ و خمپاره. زندگی برایش روی خوش نداشت... یک استراحت سیر... یک دوران خوشی و تفریح... مردی که برای این چیزها خلق نشده بود. برای این دنیا خلق نشده بود.

تا اینکه... همان شب آخر... وقتی آقا او را دید که چهره‌اش مثل ماه می‌درخشید آماده بود برود... کوله بار پری بسته بود برای سفر... روز بعد هم وقتی با یارانش به قوای زرهی عراق یورش برد تا آن را کمی معطل و دهلاویه را حفظ کند مورد اصابت گلوله خمپاره قرار گرفت و پر کشید. من نمی‌دانم شناخت رستمی و فهمیدن رابطه او و یارانش سخت است. می‌گویند وقتی خبر شهادتش بین نیروها پیچد تا ساعت‌ها اشک و زاری بچه‌ها قطع نمشود. زیر آن آتش شدید توپ و خمپاره جنازه رستمی را یک لحظه هم بین بچه‌ها نیاورند تا آن‌ها با دیدن پیکر پاره پاره فرمانده بیش از این خود را نبازند. 

خبر که به دکتر چمران رسید در بهت و حیت فرو رفت و می‌گویند چنان پریشان شد که قابل توصیف نیست.

راهی منطقه شد تا فرمانده جدید را به جمعیت معرفی کند. چشم بچه‌ها که به چمران افتاد صدای شیون و گریه بلند شد. شاید غربت و تنهایی چمران بچه‌ها را آتش می‌زد. چمران بچه‌ها را جمع کرد یک گوشه و برایشان حرف زد. بغض کرده بود اما گریه نمی‌کرد تا بچه‌ها بیش از این روحیه خود را از دست ندهند. 

دکتر گفت: خدا رستمی را دوست داشت که برد. اگر ما را هم دوست داشته باشد می‌برد...

نمی‌دانم چرا چمران آن روز و آن ساعت آن حرف را زد و آن جمله را گفت... شاید به دلش افتاده بود و به قلبش الهام شده بود... 

شاید خدا خواست مهر تاییدی بزند به کارنامه عاشقانش که سردمدار و نمونه‌شان چمران بود... شاید خدا میخواست بگوید عاشقتان هستم همانطور که شما دوستم دارید و جانتان را برای من به خطر انداختید...

 نیم ساعتی بیشتر از تمام شدن این جمله چمران طول نکشید که گلوله خمپاره نشانش گرفت و... 

چمران هم رفت... دوری رستمی را یک روز بیشتر تاب نیاورد...

و چه زیبا گفت سید مرتضی آوینی که هرکس می‌خواهد ما را بشناسد داستان کربلا را بخواند...

 چمران چون سیدالشهدا آن روز در خون خود غلطید... در حالی که علمدارش رستمی روز قبل دعوت پروردگارش را لبیک گفته بود...

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین شهید چمران دفاع مقدس شهید بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۸۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهره برگزیده هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ معرفی شد

آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی برگزار شد و مسعود نجابتی به عنوان چهره برگزیده هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ معرفی شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی چهره سال 1402 هنر انقلاب دقایقی پیش در حوزه هنری برگزار شد تا از بین 5 نامزد نهایی، نفر برگزیده انتخاب شود.

فرآیند انتخاب «چهره سال 1402 هنر انقلاب اسلامی» با یک نظرخواهی سراسری از مدیران فرهنگی، هنرمندان، فعالان فرهنگی و رسانه‌ای آغاز شد. پس از برگزاری این نظرسنجی که با جامعه آماری بیش از هزار نفر صورت گرفت، نام 86 هنرمند به‌عنوان نامزدهای اولیه عنوان «چهره سال هنر انقلاب» مشخص و به «کمیته انتخاب نامزدهای نهایی چهره سال هنر انقلاب» ارائه شد. این کمیته با ترکیب آقایان مرتضی سرهنگی، علیرضا قزوه، احمدرضا درویش، کورش زارعی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی و محسن مومنی شریف تشکیل جلسه داد و از میان گزینه‌های پیشنهادشده توسط اهالی فرهنگ و هنر، پنج هنرمند را به عنوان «نامزدهای نهایی چهره سال 1402» هنر انقلاب معرفی کرد.

داستان "مردی با آرزوهای بزرگ" و پشتوانه‌ای که دلگرمش کرد

اسامی نامزدهای نهایی عنوان «چهره سال 1402 هنر انقلاب اسلامی» به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر بود:

1- امیر بشیری برای نویسندگی و کارگردانی کنسرت‌نمایش «کلنل»

2- کمال تبریزی و علیرضا طالب‌زاده برای نویسندگی و کارگردانی مجموعه تلویزیونی «سرزمین مادری»

3- راضیه تجار برای انتشار رمان «یاس کبود» و تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «اسم تو مصطفاست»

4- افشین علاء برای نقش‌آفرینی موثر و بهنگام در سپهر شعر انقلاب اسلامی

5- مسعود نجابتی برای فعالیت‌های موثر در حوزه گرافیک از جمله ترسیم دیوارنگاره "و فتح قریب" در مرز سرزمین‌های اشغالی

در نهایت و با نظر هیئت انتخاب، مسعود نجابتی به عنوان چهره برتر هنر انقلاب در سال 1402 معرفی شد. در مراسمی که دقایقی پیش به پایان رسید، این چهره برگزیده تندیس و هدایای خود را دریافت کرد.

نجابتی پس از انتخابش به عنوان چهره برگزیده هنر انقلاب گفت: جایزه خود را به مردم مظلوم غزه تقدیم می‌کنم که با صبر و استقامت خود چشم‌های مردم دنیا را باز کردند. 

براساس این گزارش، حوزه هنری از سال 1394 معرفی «چهره سال هنر انقلاب» را با مشارکت هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ و هنر در دستور کار خود قرار داده است.  «تندیس انتظار» اثر استاد علی‌اصغر یوزباشی به‌عنوان نماد «چهره سال هنر انقلاب» شناخته شده و هرسال به هنرمند منتخب تقدیم می‌شود. تاکنون چهره‌هایی همچون حمید حسام، ابراهیم حاتمی‌کیا، محمدمهدی سیار، عبدالحمید قدیریان و مجید مجیدی موفق به کسب این عنوان شده‌اند و در سال جاری دهمین منتخب این عنوان معرفی خواهدشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چهره هنر انقلاب سال ۱۴۰۲ انتخاب
  • «مبینا رستمی» والیبالیست کیست و چرا عذرخواهی کرد؟
  • بیانات رهبر انقلاب در باب اهمیت یادگیری قرآن + فیلم
  • آیین معرفی چهره برتر هنر انقلاب اسلامی
  • تداوم مسیر انقلاب اسلامی در دست همسران شهدا است
  • چهره هنر انقلاب سال ۱۴۰۲ انتخاب شد
  • چهره برگزیده هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ معرفی شد
  • سر سفره خدا خوش درخشید
  • ببینید | روایت رهبر انقلاب درباره رژه ارتش در سال ۵۸
  • ارتش در مقابل رژیم بعثی و همچنین گروهک‌ها ضدانقلاب ایستاد و خوش درخشید