Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-25@02:12:55 GMT

بورس قرمز پوش می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۵۸۵۲۶

بورس قرمز پوش می‌شود؟

بازار بورس در روز دوشنبه با ریزش ۵۴ هزار واحدی همراه بود و از کف حمایت چندین ماهه ۴۰ هزار واحد پایین‌تر آمد. اما با شکست این کف چه اتفاقی در انتظار بورس است؟ آیا شاخص بورس در روز‌های آتی به کانال پایین‌تر منتقل می‌شود؟ به گزارش پول نیوز، شاخص بورس تهران روز گذشته کف مهمی را شکست و به سطح یک‌میلیون ۵۱۵ هزار واحد رسید، که پایین‌ترین رقم در ۸۴ روز گذشته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته رکورد‌های بورس محدود به این اتفاق نبود بلکه اعداد دیگری در بورس ثبت شد که می‌تواند روند روز‌های آتی را نیز تحت تأثیر قرار دهد. این روند موجب شده گروه خوش بین به برخاستن بورس از کف دره باشند و برخی در انتظار پرتاب شاخص به عمق جدید تر.
جهت خوانی بورس از تابلو دیروز

ریزش ارزش معاملات در ابتدای پاییز: در معاملات دیروز ارزش معاملات بازار به شکل قابل‌ملاحظه‌ای کاهش یافت. برآورد‌ها نشان می‌دهد در معاملات روز دوشنبه، ارزش معاملات بازار ۴۱ درصد کاهش یافت، ارزش معاملات بازار نشان‌دهنده نقد شوندگی بازار است و کاهش آن به معنی افت قدرت نقد شوندگی در بازار سهام است. طبیعتاً این اتفاق خبری خوبی برای معاملات در روز‌های آینده نیست خصوصاً که از ابتدای مهرماه تا به امروز ارزش معاملات بازار کاهش معناداری داشته است.

خروج ۷ هزار میلیارد تومان پول: اتفاق در ترکیب سرمایه‌های داخل بورس رقم خورد معمولاً وقتی انتقال سهم از حقوقی‌ها به حقیقی‌ها بیشتر باشد برای سهامداران نماد خوبی است، زیرا به ورود پول جدید ترجمه می‌شود، اما عکس آن به معنی خروج پول است. دیروز در بورس روی ناخوش ماجرا عیان شد و هزار و ۴۴۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار بیرون رفت تا این علامت هم تعبیر جذابی برای علاقه‌مندان به بازار سهام نباشد. از سوی دیگر مجموع رقم خروج پول حقیقی در این دوره بالغ‌بر ۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است.



رشد هفتاددرصدی ارزش صف فروش: یکی دیگر از پدیده‌های منفی بورس دیروز صف فروش بود، صف فروش زمانی ایجاد می‌شود که فروشندگان در کف قیمتی مجاز قصد دارند سهام خود را بفروشند، اما هیچ خریداری وجود ندارد. هر چه تعداد سهام در صف فروش بیشتر باشد صف فروش سنگین‌تر است. صف فروش زمانی شکل می‌گیرد که وضعیت پیش روی یک سهم منفی ارزیابی شود ارزش صف‌های فروش دیروز در مقایسه با روز یک‌شنبه با حدود ۷۰ درصد افزایش به ۱۱ هزار و ۷۲۲ میلیارد تومان رسید. ارزش صف‌های فروش بازار طی دو روز گذشته به ترتیب ۶ هزار و ۸۶۰ و ۱۱ هزار و ۷۲۲ میلیارد تومان بوده است.

فرار حقوقی‌ها از بازار؟

علامت دیگری که می‌توان در بازار سهام ردیابی کرد تحولات در بازار‌های رقیب است، خصوصاً بازار‌های که در هم‌بستگی مستقیم با بورس قرار دارند. یکی از این رقبا بازار ثانویه اوراق دولتی است که در آن دارندگان اوراق دولتی با خریداران اوراق دادوستد می‌کنند. به جهت آنکه این اوراق از پشتوانه و تضمین مالی دولت برخوردار است به‌عنوان یک بازار بدون ریسک شناخته می‌شود و برخی سرمایه‌گذاران با اهداف مختلف سعی دارند درصدی از سبد سرمایه‌های خود را به این اوراق اختصاص دهند تا از خطر زیان و سوخت شدن پول در امان باشند. وقتی این بازار رونق می‌گیرد یعنی سرمایه‌گذاران نسبت به قبل محافظه‌کارتر شده‌اند و به دلیل نا اطمینانی ترجیح می‌دهند در این بازار کم ریسک پناه بگیرند.

در دور روز گذشته حجم معاملات در بازار ثانویه اوراق دولتی رشد قابل‌ملاحظه‌ای داشته است روز گذشته حجم معاملات در این بازار به سقف تاریخی نزدیک شد با توجه به اینکه بازیگران این بازار شرکت‌های حقوقی به‌طور عام و صندوق‌های درآمد ثابت به‌طور خاص هستند این اتفاق می‌تواند به‌منزله سیگنالی برای افزایش جذابیت این بازار بدون ریسک برای بورس باشد. درواقع برخی تحلیل گیران رکوردشکنی‌ها در بازار اوراق دولتی را تابعی از تغییرات در بازار سهام می‌دانند. وقتی صندوق‌های سرمایه‌گذاری به سمت این اوراق می‌روند نشانه‌ای از کاهش جذابیت بازار بورس برای بخشی از معامله‌گران حقوقی بازار است.

سه نماد آزاردهنده بورس

برخی سهامداران می‌گویند اگر سه گروه نبودند شاید بورس برخی روز‌های را صعودی پشت سر می‌گذاشت و این‌گونه زرد و سرخ نمی‌شد. پالایشی‌ها، خودرویی‌ها و بانک‌ها سه هستند که از سوی این گروه نماد‌های آزاردهنده بازار سهام هستند. برخی می‌گویند بازار باید اجازه دهند ریزش نماد‌های این سه گروه به‌طور کامل انجام شود تا بازار بتواند به روند طبیعی خود برگردد؛ اما بخش دیگری خواهان حمایت و تزریق هستند تا هیجان و ترس این بخش به دیگر بخش‌ها سرایت نکند. یک گروه میانه هم تأکیددارند مدل‌های حمایتی مثل سهام خزانهو بازارگردان قوی در کنار شفافیت بیشترو اعلام شرایط آتی می‌تواند مرهمی بر زخم این نماد‌ها بر بازار باشد.
تحلیل‌های فنی: بوسه خداحافظی بر سقف

تحلیل‌های فنی می‌گوید: شاخص کل بورس وارد فاز اصلاح جدی شده است خط اصلاح روند صعودی شکسته شده و بعد از یک پولبک در مسیر نزولی قرار دارد. پولبک در لغت به معنای بازگشت و عقب کشیدن است و تحلیل‌های فنی از آن به‌عنوان بوسه خداحافظی یاد می‌کند. در این حالت سطحی که شکسته شده یک‌بار دیگر لمس می‌شود و پس از آن بازار وارد روند خود می‌شود. در حالت کنونی تحلیل‌های فنی می‌گوید بازار پس از صعود موقت به محدوده شکست شده در قبل در فاز نزولی و احتمال دارد شاخص تا کانال یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار پایین‌تر برود. البته بسیاری از همین تحلیل‌ها تأکید دارد در صورت حمایت و حفظ سطح کانال یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار و در ادامه یک‌میلیون و ۴۵۰ هزار شاید حرکت شاخص به شکل دیگری ادامه یابد.
بدبینان و خوش‌بینان به بورس

تحلیل‌گران بدبین معتقدند با توجه به رشد فزاینده دو فصل ابتدایی شاخص کل بازار بورس در مقایسه با بازار‌های موازی، این بازار همچنان به تعدیل و اصلاح قیمتی نیاز دارد.

عده‌ای دیگر از تحلیل‌گران اعتقاددارند که بازار نیازی به حمایت برای رشد قیمت‌ها ندارد و معامله‌گران بیش از آنکه به بازدهی فکر کنند، به‌نقد شونده بودن بازار فکر می‌کنند. قوانین جدید نا اطمینانی و بی‌اعتمادی را افزایش داده‌اند و اثر منفی بر بازار می‌گذارند.

در مقابل تحلیل‌گران خوش‌بین با اتکا به ثبات نرخ دلار در زیر سقف ۳۰ هزار تومان و خبر‌های مبنی برافزایش درآمد‌های نفتی ایران در ماه سپتامبر می‌گویند نقدینگی خارج‌شده از بازار سهام بار دیگر به این بازار برمی‌گردد و روند بازار را تغییر خواهد کرد.

به گفته این گروه جوفروش ایجادشده در بازار با اخبار و اتفاقات اخیر همخوانی ندارد و از نگاه آنان اتفاقاتی در روز‌های آینده خواهد افتاد که می‌تواند تأثیراتی روی بازار داشته باشد. اول این‌که حمایت صندوق توسعه ملی در آستانه اجرایی شدن است اتفاق دیگر که خوش‌بین‌ها به آن امیدوار هستند رأی‌گیری در مورد انتخاب وزیر جدید وزارت صمت خواهد بود که احتمال دارد بارأی آوردن رزم حسینی شرایط تا حدودی برای بازار تغییر کند و جو ایجادشده تعدیل شود.

دلار هم سیگنال جذابی برای این دسته از معامله گران است و امیدوارند در بازار سهام که به‌شدت تحت تأثیر بازار کالایی قرار دارد برخی شرکت‌های شاخص ساز را تقویت کرده و جو ریزشی در بازار را تعدیل کند.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام عرضه سهام ارزش معاملات بازار میلیارد تومان تحلیل های فنی بازار سهام اوراق دولتی روز گذشته یک میلیون تحلیل ها پایین تر صف فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۸۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس به مدار برگشت؟

پس از کاهش ریسک‌های غیراقتصادی در اقتصاد کشور، اکنون شواهد، حاکی از بازگشت آرامش نسبی به بازار‌ها است. روز گذشته بازار سهام برای سومین روز متوالی سبزپوش شد و شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران نیز توانست با ثبت عدد ۲میلیون و ۳۱۳هزار واحد، در سقف ۱۰ماهه خود قرار بگیرد.

به گزارش دنیای اقتصاد، حقوقی‌ها نیز در دو روز بیش از هزارمیلیارد تومان پول به بازار تزریق کردند. به نظر می‌رسد که در شرایط فعلی و با کاهش جذابیت بازار‌های موازی، بورس توانسته است خود را به رالی بازار‌ها بازگرداند.

معاملات روز یکشنبه با سبزپوشی مجدد بازار سهام به انتها رسید. در این بین نماگر اصلی بورس اوراق‌بهادار با رشد ۱.۱۹‌ درصدی در سقف ۱۰ ماهه خود یعنی ۲‌ میلیون و ۳۱۳ هزار واحد قرار گرفت، کانالی که عبور از آن مانع سختی به حساب می‌آید.

شاخص‌های هموزن بورس و کل فرابورس نیز به ترتیب رشد ۱.۱۳ و ۱.۱۵‌ درصدی را به‌ثبت رساندند و با قرارگرفتن در محدوده ۷۵۳‌هزار و ۴۳۸ واحد و ۲۵‌ هزار و ۴۹۶ واحد به‌کار خود در این روز پایان دادند. به‌علاوه ورود نقدینگی ۲۶۹‌ میلیارد‌ تومانی نیز از جانب حقیقی‌ها صورت‌گرفت. در حالی‌که بیش از ۲۰ روز از شروع ناآرامی‌های اخیر منطقه می‌گذرد و اکنون ابهامات و نگرانی‌های مرتبط با این مساله کاهش یافته‌اند، به‌نظر می‌رسد رفته‌رفته مشکلات و ریسک‌هایی که از گذشته بازار سهام و سودآوری شرکت‌ها را تحت‌تاثیر قرار داده‌اند، مجددا شروع به خودنمایی کنند.

پس از رشد چشمگیر شاخص‌های بازار سهام و رکوردشکنی‌های قابل‌توجه در نخستین روز هفته جاری، ساعات معاملاتی روز یکشنبه در حالی به انتها رسید که هر چند محدودتر، اما صعود شاخص‌های اصلی ادامه‌دار شدند، به‌طوری‌که شاخص‌کل بورس اوراق‌بهادار تهران در این روز ۲۷‌ هزار و ۲۴۸ واحد معادل ۱.۱۹‌ درصد افزایش یافت و در محدوده ۲‌ میلیون و ۳۱۲‌ هزار واحد قرارگرفت که بالاترین مقدار این شاخص از تاریخ ۳ خرداد ۱۴۰۲ است. لازم به ذکر است که نماد‌های «فولاد»، «فملی» و «نوری» به‌ترتیب بیشترین تاثیر مثبت را بر این شاخص گذاشتند. شاخص هموزن نیز که از جهاتی نماگر مناسب‌تری از وضعیت بازار است و عملکرد شرکت‌های کوچک و متوسط پذیرش‌شده در بورس را به‌طور دقیق‌تر نمایش می‌دهد، با رشد ۱.۱۹‌ درصدی در سطح ۷۵۳‌ هزار و ۴۳۹ واحد قرار گرفت.

وضعیت در رکن دیگر بازار سهام، یعنی فرابورس ایران هم یکسان بود، به‌طوری‌که شاخص‌کل فرابورس نیز رشد ۱.۱۵‌ درصدی را به‌ثبت رساند و با قرارگرفتن در ارتفاع ۲۵‌هزار و ۴۹۶ واحد به‌کار خود در این روز پایان داد. همچنین بورس و فرابورس در این روز مجموعا شاهد ۲۶۹‌ میلیارد‌ تومان ورود پول از جانب سهامداران حقیقی بودند و ارزش معاملات خرد سهام و حق‌تقدم نیز با کاهش ۱.۷‌ درصدی نسبت به‌روز ماقبل، در سطح ۴۷۲۱‌ میلیارد‌ تومان قرار گرفت. اکنون که یک هفته از پاسخ نظامی ایران به حمله اسرائیل می‌گذرد و به‌نظر می‌رسد که شرایط منطقه کمی آرام‌تر شده و هیجانات نیز از بازار تخلیه شده‌اند، بررسی آمار ۷‌ روزه نشان می‌دهد که در این مدت به‌مرور شدت روند خروج پول از بازار کاهش‌یافته و در این روز‌ها حتی جای خود را به ورود پول نیز داده‌است. به طوری که در دو روز نخست اردیبهشت‌ماه ورود پول حقیقی ۱۰۳۲ میلیارد تومان بوده است.

روند صعودی؛ موقت یا ادامه‌دار؟

هر زمان که ریسک سیستماتیک جدیدی به‌وجود می‌آید، کلیت رفتار معامله‌گران و روند بازار با توجه به نوع این ریسک و شدت آن برای مدتی تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد. بازار سهام در روز‌های انتهایی هفته دوم فروردین ماه با حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در شهر دمشق دچار چنین وضعیتی شد. حال که بیش از ۲۰ روز از این اتفاق می‌گذرد، به‌نظر می‌رسد که ابهامات و نگرانی‌های مرتبط با تنش‌های منطقه کاهش یافته‌اند. در این شرایط کارشناسان عقیده دارند که مشکلات و ریسک‌های اساسی‌تری که مدت‌ها است در بازار وجود دارند و نقشی اساسی در عقب‌ماندگی این بازار نسبت به دیگر بازار‌های موازی ایفا می‌کنند، رفته‌رفته شروع به خودنمایی کرده و تاثیراتشان نمایان می‌شود.

از مهم‌ترین این مشکلات می‌توان به دلار چند نرخی و فاصله دلار نیما از دلار آزاد که در روز تنظیم این گزارش به بیش از ۲۳‌هزار‌ تومان رسیده‌است، اشاره کرد. به‌علاوه تصمیمات کلان اقتصادی که از سوی دولت اتخاذ می‌شوند و در بسیاری از مواقع پیش‌بینی‌پذیر نبوده و گاهی ضد بورس نیز هستند، سبب به‌وجود آمدن فضایی پر از نااطمینانی شده است که پیش‌بینی در آن نیز گاهی غیر‌ممکن می‌شود و به همین دلیل درصد قابل‌توجهی از سرمایه‌گذاران بالقوه و نقدینگی را به بازار‌های موازی هدایت می‌کند، لذا به‌نظر می‌رسد که تا زمان برطرف‌نشدن مشکلاتی از این قبیل، نتوان روند مثبت این روز‌های بازار را اتفاقی ادامه‌دار دانست.

دیگر خبرها

  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • محرک جدید بورس
  • بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟
  • کاهش بیش از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ فاز اصلاحی شاخص شروع شد؟
  • بورس امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • بورس امروز ۴ اردیبهشت۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رشد اندک بورس در سومین روز اردیبهشت
  • بورس امروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • بورس به مدار برگشت؟