Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیستمین برنامه از سلسله پیش رویدادهای همایش بین‌المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» با عنوان «مثلث چالش های سرنوشت ساز برای آمریکا» به میزبانی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، مصطفی مصلح زاده عضو هیات علمی دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه در این نشست در سخنانی گفت: تعاملات بین‌المللی، بر مبنای قدرت برتر پایه‌ریزی شده است و بازیگرانی که می‌خواهند در عرصه بین‌الملل نقشی بیافرینند باید قواعد آن را بپذیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا با استفاده از ابزارهای مختلفی سعی در فشار آوردن بر دیگر کشورها و وادار کردن آن‌ها به رعایت این قواعد و نقش‌آفرینی در عرصه بین‌المللی دارد. آمریکا برای دولت‌هایی که نمی‌خواهند تسلیم این بازی و قواعد آن شوند، روش هایی را پیاده‌سازی می‌کند که از جمله این روش‌ها می‌توان به تلاش برای روی کار آمدن حکومتی سر به زیر و تابع قواعد این بازی اشاره کرد و در صورتی که این موضوع محقق نشود، از ابزار تحریم و فشار استفاده می‌کند.

وی افزود: ابرقدرت برای دولتی که تسلیم نشده است، فرآیند تحریم را پیاده سازی می‌کند و در صورتی که دولت تسلیم نشود از فشار رسانه ای استفاده می‌کند. در فشار رسانه‌ای دولتی که نمی‌خواهد تسلیم شود، از سوی رسانه‌هایی که ذیل نفوذ و سلطه ابرقدرت قرار دارند، مورد حمله قرار می‌گیرد. حجم اتهاماتی که حتی از سوی خود ابرقدرت صورت می‌گیرد به کشور خواهان ایستادگی وارد شده و در رسانه‌ها محکوم می‌شود. ابرقدرتی چون آمریکا در صورتی‌که نتواند با این ابزار به اهداف خود دست پیدا کند، نهادهای بین‌المللی و متحدانش را به فشار بر کشور وادار می‌کند. ایالات متحده این کار را با صدور قطعنامه‌ها و محکومیت‌ها علیه کشورها انجام می‌دهد؛ با استفاده از همین اتهام‌ها 47 کشور در شورای حقوق بشر ایران را محکوم کرده اند.

مصلح زاده گفت: در موضوع هسته‌ای ایران از 2006 به بعد، اتهام ایران بود که گزارش به شورای امنیت نمی دهد و ممکن است بمب هسته‌ای بسازد، اما هیچ سندی وجود ندارد که ایران اقدامی برای ساخت بمب هسته‌ای انجام داده است. علی رغم این که ایران حق داشت فناوری هسته ای داشته باشد، گفتند ایران حق ندارد انرژی هسته ای داشته باشد، آن هم با اتکا به احتمالی که هیچ سندی برایش وجود نداشت. این رفتار سیستم با ایران را با رفتار سیستم با دیگر کشورها مانند رژیم صهیونیستی و دیگر کشورها مقایسه کنید و نقش آشکار عدالت و برابری را شاهد باشید!

به گفته وی، مساوی شدن برای ابرقدرتی مانند آمریکا نه صرفاً یک باخت بلکه افتضاح است و آمریکا وارد هیچ جنگی نمی‌شود مگر آن که اطمینان یابد پیروز است و اصلا بر همین اساس هیچ گاه وارد جنگ با ایران نشد. حمله به منطقه سبز بغداد و حمله به پایگاه‌های آمریکایی از جمله عین الاسد که به مثابه خاک این کشور اهمیت دارند، نشانه‌ای از افول همان آمریکایی است که به عنوان یک ابرقدرت شکست ناپذیر مطرح بود. اکنون ایستادگی جمهوری اسلامی در برابر تمامی این آیتم‌های مهلک و حفظ مقاومت و پایداری، نشانی از افول یک ابرقدرت و نمایانگر شکستی مفتضحانه برای سردمداری هژمون آمریکایی است.

 همایش بین‌المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» به همت پژوهشکده مشترک شهید صدر (ره) دانشگاه جامع امام حسین (ع) و دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، و با همکاری بیش از بیست دانشگاه و نهاد پژوهشی در تاریخ ۶ آبان ماه برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر، به تارنمای همایش به نشانی www.usdecline.info  و صفحات مجازی دبیرخانه همایش در رسانه‌های اجتماعی به آدرس @usdecline مراجعه نمایند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بین المللی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۸۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق بین‌المللی پول خوش‌بین شد | تورم ایران وارد کانال ۳۰ درصدی می‌شود

به گزارش همشهری آنلاین، اقتصاد جهانی با ریسک‌های بزرگ انرژی، تنش‌های منطقه‌ای، بحران مالی بانک‌ها و ... مواجه است و همین مسئله، ضرب‌آهنگ تحولات کوتاه‌مدت آن را بالا برده است؛ اما از منظر بلندمدت، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود به رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۴ خوش‌بین شده و برآورد خود را با ۰.۱ درصد افزایش به ۳.۲ درصد رسانده است.

صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال جاری را ۳.۳ درصد پیش‌بینی کرده و نرخ تورم مصرف‌کننده را نیز با ۴ واحد درصد به ۳۷.۵ درصد تنزل داده است. همچنین در این گزارش، نرخ بیکاری ایران با بهبود ۰.۱ واحد درصدی نسبت به گزارش سال قبل به ۸.۹ درصد کاهش پیدا کرده است.

این نهاد بین‌المللی اعلام کرده است که سرعت رشد اقتصادی به دلیل عوامل کوتاه‌مدت، مانند هزینه‌های استقراضی همچنان بالا و لغو حمایت مالی همچنین اثرات بلندمدت ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹، حمله روسیه به اوکراین، رشد ضعیف در بهره‌وری و افزایش چندپارگی ژئواکونومیک، پایین است و هم‌زمان هشدار داده که تجزیه ژئواکونومیک می‌تواند با موانع بیشتر بر سر جریان کالاها، سرمایه و مردم تشدید شود که حاکی از کاهش سرعت عرضه است.

صندوق بین‌المللی پول، گرچه در گزارش خود رشد پیش‌بینی شده برای اقتصاد آمریکا را ۰.۶ درصد نسبت به ۲.۱ درصد قبلی افزایش داده اما درعین‌حال، برآورد خود از رشد اقتصاد منطقه یورو را با ۰.۱ درصد کاهش به ۰.۸ درصد کاهش داده و تخمین رشد آلمان و فرانسه را نیز هرکدام ۰.۳ درصد پایین آورده و به ترتیب ۰.۲ و ۰.۷ درصد اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید:

هشدار صندوق بین‌المللی پول به بانک‌های مرکزی؛ مراقب باشید

فارغ از داده‌های صندوق بین‌المللی پول که شتاب رشد اقتصاد منطقه یورو را کاهشی برآورد می‌کند، داده‌های یورواستات از بهبود صادرات و رشد مازاد تجاری منطقه یورو حکایت دارد که نشان می‌دهد این اتحادیه بدترین وضعیت اقتصادی خود را در قالب ۶ فصل رکود متوالی پشت سر گذاشته و بازگشت آرامی را تجربه می‌کند.

در بازارهای جهانی، قیمت طلا از جهش بازماند؛ زیرا تقاضا برای طلا در بحبوحه تنش‌های خاورمیانه تا حدی فشار ناشی از بازدهی بالاتر خزانه‌داری آمریکا را جبران کرد. در معاملات امروز بازارهای جهانی، بهای هر اونس طلا به ۲۳۸۳ دلار و ۲۹ سنت رسید و هر اونس طلای آمریکا با ۰.۳ درصد کاهش به ۲۳۹۹ دلار و ۶۰ سنت رسید.

همچنین در بازار جهانی نفت نیز قیمت نفت با وضعیت خوبی مواجه نبود و تحت تأثیر نگرانی‌ها نسبت به تقاضای جهانی به دلیل ضعف اقتصادی چین و احتمال رشد ذخایر آمریکا، کاهش یافت. در معاملات امروز، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن، با ۵۶ سنت معادل ۰.۶۲ درصد کاهش، به ۸۹ دلار و ۴۶ سنت در هر بشکه رسید. گرچه قیمت‌ها در بازار نفت فعلاً کاهشی شده؛ اما خبرها حاکی از این است که چین برای جبران افزایش اخیر قیمت جهانی نفت، قیمت خرده‌فروشی بنزین و دیزل را افزایش داده است.

یک خبر دیگر در بازار نفت حاکی از این است که بزرگ‌ترین پالایشگر نفت هند در تلاش است محوله‌های نفتی که از آمریکا خریداری کرده است را دوباره به فروش برساند. تحلیلگران معتقدند این اقدام نشان می‌دهد که احتمالاً نفت بیشتری از سوی روسیه به این کشور آسیایی روانه شده و پالایشگاه هندی از خرید نفت آمریکا پشیمان شده است.

شرایط نوسانی بازار رمزارزها نیز خبر دیگری است که به آن نی پردازیم. بیت کوین بعد از افت قیمت اخیر، در معاملات امروز توانست تا حوالی ۴ درصد رشد قیمت را تجربه کند؛ اما این رشد ماندگار نبود و در ادامه دوباره به محدوده منفی برگشت. در زمان نگارش قیمت هر بیت کوین به ۶۱ هزار و ۵۱۹ دلار رسید که حدود ۰.۴ درصد کمتر از قیمت‌های روز سه‌شنبه است.

کد خبر 845312 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم رشد اقتصادی

دیگر خبرها

  • آمریکا و اسرائیل با ایجاد عملیات روانی علیه ایران به دنبال کاهش فشارهای بین‌المللی هستند/ اتفاق امروز صبح، ادامه جنگ روانی رژیم صهیونیستی است
  • عملیات اصفهان نوعی فرافکنی آمریکا بود
  • دفاع اخیر ایران در برابر اسرائیل نمایش ابرقدرت گونه‌بودن کشورمان در جهان بود
  • شبکه اسرائیل ۱۳: ایران دارای توانای‌های یک ابرقدرت است
  • دیگر کسی آمریکا را به عنوان ابرقدرت قبول ندارد
  • بایدن قمار کارتر را تکرار خواهد کرد؟
  • صندوق بین‌المللی پول خوش‌بین شد | تورم ایران وارد کانال ۳۰ درصدی می‌شود
  • هرگونه حمله نظامی به ایران این ۳ جبهه را شله ور می کند!
  • (ویدیو) افتضاح‌ترین ضربه پنالتی تاریخ فوتبال
  • رسانه عبری: ایران عدم بازدارندگی آمریکا و اسرائیل را فاش کرد