Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرماندار شمیرانات تاکید کرد: غار موزه وزیری در لواسان، یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان به شمار می‌آید که بایستی مورد حمایت بیش از پیش میراث فرهنگی قرار بگیرد و این دستگاه متولی برای معرفی جامع و اطلاع‌رسانی این ظرفیت برای مردم برنامه‌ریزی داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری برنا از تهران ؛ سید مهدی ساداتی در حاشیه بازدید از این غار موزه بیان داشت: توسعه این شهرستان در گرو صنعت گردشگری و جذب گردشگر است که این ظرفیت می‌تواند عاملی موثر در راستای تحقق این هدف باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: معرفی جاذبه‌های گردشگری به صورت جامع و گسترده باید در اولویت دستور کار میراث فرهنگی شهرستان قرار بگیرد.

نخستین غار موزه خصوصی ایران با عنوان «وزیری» در لواسان از توابع شهرستان شمیرانات در شمال پایتخت واقع شده که در آن دست‌سازه‌های دکتر ناصر هوشمند وزیری، از مجسمه سازان برجسته کشورمان، برای بازدید عموم به نمایش درآمده است؛ فعالیت این موزه سال ۸۴ آغاز شد و مدام در حال تکمیل و توسعه است.

علاقه‌مندان برای گذراندن یک روز متفاوت و هیجان انگیز در دل طبیعت می‌توانند به سمت لواسان (۱۱ کیلومتری شمال شرقی تهران) حرکت کنند و از ورودی کند علیا و سفلی خود را به غار موزه وزیری برسانند یا برای هماهنگی با شماره تماس ۲۶۵۵۶۶۰۴ ارتباط بگیرند.

براساس این گزارش، ناصر هوشمند وزیری، هنرمند و پیشکسوت مجسمه‌سازی ایران متولد ۱۳۲۵ همدان، در رشته هنرهای تجسمی تحصیل کرده بود؛ از جمله آثار استاد وزیری نظیر سنگتراشی، مجسمه‌سازی، طبیعت سازی و … در پارک جمشیدیه تهران، رختشوخانه زنجان، قلعه فلک الافلاک لرستان، پارک‌های پردیسان، همدان، جانبازان و … قابل مشاهده است.

پیکر این هنرمند، تیرماه سال گذشته در آرامستان تپه‌ سرخه لواسان به خاک سپرده شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی فرماندار شمیرانات غار موزه وزیری غار موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۰۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر چهارشنبه در اولین کنفرانس بین المللی موزه ها در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: موزه ها موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و در ایران و اردبیل این موزه ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.

وی با اشاره به قدمت موزه و ارتباط آن با تاریخ تمدن بشر خاطرنشان کرد: موزه‌ها در واقع موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و ریشه بسیاری از علوم، صنایع و هنرها همچون ابداع چرخ ارابه، تیر و کمان و کشف آتش که منشا توسعه بوده، از تمدن‌های شرقی نشات گرفته و سپس به غرب راه یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: نخستین شکل از موزه در هزاره اول قبل از میلاد در بین النهرین متجلی شده است و در دو سده آخر قرن بیستم مکان‌هایی متاثر از اسطوره‌های رومی و یونانی و به عنوان موزه وجود داشته است.

محمدی ادیب تصریح کرد: همزمان با قرن ۱۶ و به روز عصر صفویه در ایران موزه تجلی بیشتری یافته است و احداث مکان‌هایی برای نشان دادن اشیاء تاریخی و نفیس در فرانسه رایج بوده است.

وی به دوره قاجاریه و پهلوی اشاره کرد و افزود: از دوره قاجاریه و پهلوی واژه موزه در ایران رواج یافته و بررسی سابقه موزه در ایران، ما را به عصر صفوی بر می‌گرداند و در دوره شاه عباس، نسخ خطی و تاریخی در موزه ای در اصفهان به نمایش گذاشته شده و شاه عباس با علاقه به اردبیل به عنوان پایتخت فکری و عقیدتی صفویان و زادگاه اجدادش، تصمیم گرفته عمارتی بی نظیر در جوار مرقد نیاکانش به دست مهندسی سرشناس بسازد که همان چینی خانه امروز بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به قدمت تاریخی موزه چینی خانه شیخ صفی الدین اردبیلی گفت: صحبت از موزه در ایران، بدون اشاره به اردبیل حق مطلب را ادا نمی‌کند و موزه چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده است و آن را به عنوان موزه فرهنگی هنری و قدیمی ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم و امیدواریم امانتداری امین برای هویت و میراث فرهنگی کشور باشیم.

کد خبر 6087771

دیگر خبرها

  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • موزه ها گنحینه فاخر علم و هویت ایرانیان هستند
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • برگزاری نمایشگاه استانی آثار کمتردیده شده موزه ملی ایران