Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حمید ظهرابی با حضور در دفتر خبرگزاری مهر استان فارس ضمن آشنایی با روند فعالیت این رسانه بیان کرد: محیط زیست بیشتر از یک مسئله فنی یک موضوع اجتماعی است و زمانی مسئولیت اجتماعی اتفاق می‌افتد که مشارکت اجتماعی در پی داشته باشد.

وی با بیان اینکه محیط زیست در تمامی ابعاد زندگی اجتماعی حضور دارد افزود: اسپری، شوکر و اسلحه حافظ محیط زیست نیست، اگر مردم بخواهند آن را حفظ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظهرابی با تصریح اینکه در حفظ تنوع زیستی هرجا مردم مشارکت بیشتری کردند قابل مقایسه با دیگر نقاط نبوده است، افزود: وقتی اجتماع یک موضوع را دنبال می‌کند با اعمال سلیقه‌های فردی خیلی مواجه نیستیم.

مدیرکل محیط زیست استان فارس در ادامه اظهار کرد: حفظ محیط زیست به مشارکت همه مردم به طور پایدار نیاز دارد رسانه کلیدی‌ترین نقش را در این بین بازی می‌کند.

خبرگزاری مهر در حوزه محیط زیست خدمات ارزنده‌ای دارد

وی با بیان اینکه خبرگزاری مهر سال هاست که در حوزه محیط زیست خدمات ارزنده‌ای از خود به جای گذاشته است، افزود: همیشه این خبرگزاری مستقل عمل کرده و هیچ گاه یک طرفه به قاضی نرفته است.

ظهرابی در عین حال اظهار کرد: در حوزه محیط زیست نیاز به رسانه در جهت مشارکت مردم ضروری است و دروازه اصلی دستیابی به هدف در حوزه حفظ محیط زیست رسانه است.

وی با اشاره به وضعیت تالاب‌های استان فارس عنوان کرد: تقریباً همه تالاب‌های استان در حال حاضر خشک هستند و اندک شماری از این تالاب‌ها در حد ناچیزی دارای آب می‌باشند.

مدیرکل محیط زیست فارس با بیان اینکه دریاچه‌های مهارلو و طشک دارای آب هستند، اضافه کرد: تقریباً دیگر تالاب‌های استان در وضعیت خشک به سر می‌برند.

به گفته زهرابی، در پرآبی تالاب‌های استان فارس بارش‌های فراتر سال که روی می‌دهد مهمترین اصل است.

وی با این حال تصریح کرد: باید برای تالاب‌های استان فارس منابع آبی پایدار تأمین شود و حقابه این تالاب‌ها محقق گردد.

ظهرابی با این وجود اعلام کرد: برای همه تالاب‌های استان فارس حقابه تعیین شده است و ۴۲ میلیون مترمکعب برای احیای تالاب‌های طشک و بختگان حقابه گرفته شد که نتایج آن بارز بود و قابل لمس است.

جوجه آوری پرندگان در طشک و بختگان

به گفته مدیر کل محیط زیست فارس، یکی از نشانه‌های احیای تالاب‌های طشک و بختگان روند جوجه آوری پرندگانی است که به این تالاب‌ها کوچ می‌کنند و در این مناطق برای اولین بار از این بابت مشکلی نداشتند، افزون بر این رطوبت حاصل از این تالاب‌ها مانع ایجاد ریزگرد و غبار می‌شود و باعث تقویت سفره‌های آب زیرزمینی نقاط اطراف خواهد شد.

وی تصریح کرد: مهمترین نتیجه احیای تالاب‌ها امیدی است که درد دل کشاورزان پایین دست ایجاد می‌شود و آنان را دلگرم به سال زراعی می‌کند.

با تاکید بر اینکه تأمین حقابه تالاب‌ها بدون مشارکت کشاورزان امکان پذیر نیست افزود: با این حال تالاب‌های پریشان، ارژن و دیگر دریاچه‌های استان فارس شرایط مطلوبی ندارند زیرا وابسته به آب زیرزمینی هستند و فشار کشاورزی در آنجا زیاد است.

به گفته ظهرابی، علی رغم بارندگی‌های گذشته، تغییری در وضعیت تالاب‌های استان فارس ایجاد نشده و چاره‌ای نداریم که کشاورزی را بهینه انجام دهیم یا آب را بین حوزه‌ای تقسیم کنیم.

وی در ادامه، اعلام کرد: کار مطالعاتی انتقال آب از «سد نرگسی» آغاز گشته و دانشگاه تهران به عنوان مشاور این طرح اداره کل محیط زیست استان فارس را یاری می‌کند تا بتوانیم در احیای تالاب پریشان گام‌های مؤثری برداریم.

مدیرکل محیط زیست فارس با این حال تصریح کرد: ۱۰ میلیون متر مکعب به طور سالانه برای احیای تالاب پریشان تصویب شده است در حالی که مطالبه ما ۲۰ میلیون متر مکعب بود.

ظهرابی به وضعیت نامطلوب تالاب‌های هفت برم اشاره کرد و گفت: متأسفانه این تالاب‌ها به شدت در معرض تخریب انسانی قرار گرفته است و در این میان عملکرد محیط زیست نیز بی تأثیر نبوده چراکه این تالاب‌ها را فراموش کرده بود.

گردشگری غیرمسئولانه بلای جان «هفت برم»

ظهرابی یکی از بزرگترین معضلات تالاب‌های هفت برم را گردشگری غیرمسئولانه عنوان کرد و گفت: چنانچه این روند ادامه پیدا کند شاید در آینده هیچیک از تالاب‌های هفت برم زنده نمانند.

وی با این حال از امید در احیا تالاب‌های هفت برم یاد کرد و گفت: در صورت تأمین منابع می‌توانیم اطراف تالاب‌های یاد شده را ساماندهی کنیم که رفت و آمدها و گردشگری در اطراف این تالاب مدیریت شود.

از سویی مدیر کل محیط زیست فارس تالاب کافتر را به عنوان زیست بومی مهم که روزی ۸۰۰ تن ماهی در آن صید می‌شد مورد اشاره قرار داد و گفت: متأسفانه به علت کشت و زرع مدیریت نشده و افزون بر ظرفیت منطقه، اینک کافتر به تالابی خشکیده تبدیل شده است و در پی آن چیزی به عنوان رودخانه «شادکام» که روزگاری آب این دریاچه را تأمین می‌کرد، دیگر در این منطقه دیده نمی‌شود.

ظهرابی همچنین اعلام کرد: خوشبختانه در تالاب‌های جنوب استان فارس به علت فشاری که رویشان نیست روند نامطلوبی مشاهده نمی‌شود اما باید مراقب باشیم که این تالاب‌ها به کانون ریزگرد و غبار تبدیل نشوند.

در دوران کرونا بازدید دوره‌ای از بیمارستانها شدت یافت

مدیرکل محیط زیست استان فارس در خصوص روند نظارت این نهاد در پی همه گیری کرونا روی مراکز درمانی و بیمارستانها، اعلام کرد: مهمترین موضوع در وضعیت کرونا و مراکز درمانی و بیمارستانی رعایت ضوابط بی خطرسازی پسماندهای عفونی است که اکیپ‌های نظارت محیط زیست فارس بازدیدهای دوره‌ای در این باره انجام می‌دهند و چنانچه مواردی از آلودگی و رعایت نشدن موازین بهداشتی دیده شود بعد از مهلت تعیین شده اگر بیمارستانی معضل را برطرف نکند با این مراکز درمانی برخورد خواهیم کرد و اگر جایی هم تخطی بوده تاکنون اصلاح شده است.

وی درباره کانون ریزگردها در استان فارس مواردی را مورد اشاره قرار داد و گفت: کانون‌هایی داریم که از دشت‌های سیلابی شکل می‌گیرند؛ کانون‌هایی هم مانند اراضی بیابانی و کویرهای سطح کشور هستند که خیلی مؤثر در شیوع ریزگردهای فارس نیستند اما غبارهایی که از بستر تالاب‌های خشک شده استان بلند می‌شوند می‌توانند در سیستم تنفسی وارد شده و اثرات خطرناکی به جای بگذارند؛ بررسی‌های انجام شده روی دریاچه مهارلو نشان می‌دهد که در ریزگرد حاصل از این این تالاب دست کم ۲ فلز سنگین بسیار بالاتر از حد استاندارد وجود دارد.

ظهرابی وی با بیان اینکه پتروشیمی شیراز در مقایسه با دیگر پتروشیمی‌های بزرگ نیاز به افزایش استانداردهای محیط زیستی دارد، بیان کرد: از همه ابزارها استفاده می‌کنیم که خود را در این خصوص به شرایط ایده‌آل نزدیک کنند.

منطقه نفتی سروستان نیاز به بررسی زیست محیطی دارد

وی با این حال اظهار کرد: یکی از نقاط فعالیت نفتی استان فارس در دشت سروستان قرار دارد که میزان آلودگی در این منطقه نیاز به بررسی محیط زیستی دارد.

مدیرکل محیط زیست استان فارس میزان محدودیت‌هایی که این سازمان برای مشاغل آسیب زا به محیط زیست ایجاد می‌کند را در اشتغال و بیکاری کم دانست و گفت: در ۶ ماه اول سال جاری در سراسر استان فارس فقط ۴ مورد تعطیلی واحدهای تولیدی و صنایع کوچک توسط محیط زیست انجام گرفته ضمن اینکه بیشتر تلاش می‌کنیم واحدهای تولیدی آلاینده محیط زیست را ملزم به مراعات حفظ محیط زیست کنیم.

کد خبر 5035867

منبع: مهر

کلیدواژه: شیراز محیط زیست فارس حمید ظهرابی خبرگزاری مهر چهل سالگی دفاع مقدس ویروس کرونا هفته دفاع مقدس شیراز آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا دفاع مقدس کرمانشاه دفاع مقدس جنگ تحمیلی گرگان شهرکرد خطبه های نماز جمعه زلزله محیط زیست استان فارس تالاب های استان فارس مدیرکل محیط زیست محیط زیست فارس تالاب ها احیای تالاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۱۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) چشم روشنی فریدونکنار؛ درنای بلژیکی خانه‌دار شد

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

 رویا درنای بلژیکی که زمانی به عنوان همسفر امید تک درنای سیبری به مازندران آورده شد اکنون بعد از گذشت بیشتر از یکسال حضورش در این استان به خانه جدیدش در منطقه خوش آب و هوای و در چند کیلومتری "اُجاکله" محل قبلی استقرارش نقل مکان کرده است.

به گزارش فرارو، خبرگزاری ایرنا نوشت: "‌رویا "‌درنای بلژیکی که زمانی قرار بود یار و همسفر "امید" تک درنای سیبری باشد از بلژیک بار سفر به مازندران بیست و ششم بهمن ۱۴۰۱ با هماهنگی دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست کشور به تالاب بین المللی فریدونکنار منتقل شد.

رویا سفر خود را از یک قفس شروع کرد و در تمامی مسیر بلژیک تا مازندران را مجبور به حبس در این قفس بود و به امید روزی که بتواند از این قفس رها شود پا به این خطه از شمال کشور گذاشت و البته این امیدش هم نتیجه داد.

طرح همسفر شدن رویا و تلاش‌ها برای همزادی طبیعی و محیطی این ۲ پرنده با رهاسازیش از قفس ادامه یافت و پس از گذشت پنج روز از زمانیکه به مازندران آمد با فراهم شدن همه شرایط، درنا همسفر بلژیکی با رها شدن از قفس طبیعی استتار شده در کنار درنای سیبری تالاب فریدونکنار قرار گرفت.

آن ۲ روز ۱۴ اسفند ماه ۱۴۰۱ پس از ۳۴ روز اقامت به صورت مشترک، تالاب بین المللی فریدونکنار را به سمت سیبری ترک کردند، اما رویا که تمام طول عمر زندگیش را در یک مرکز محدود و محصور نگهداری در بلژیک سپری کرده بود نتوانست مسیر را ادامه دهد و در ۲۱ اسفند ماه سال ۱۴۰۱ در منطقه‌ای در عباس آباد تنکابن در مازندران فرود آمد و این بار او را به منطقه "اجاکله"‌در نزدیکی تالاب فریدونکنار منتقل کردند.

ازآن زمان تاکنون تمامی اقدامات محیط زیست کشور و مازندران حول این محور قرار داشت تا این پرنده در آسایش و آرامش کامل در این مدت انتظار امید تک درنای سیبری روزگار خود را در این استان سپری کند و برای این منظور اداره کل محیط زیست مازندران سنگ تمام گذاشت و تمامی امکانات مورد نیاز از جمله مه پاش برای خنکی هوا و رطوبت و نیز حضور شبانه روزی محیط بانان را فراهم کرده است.

دفتر فصل زمستان گذرانی پرندگان مهاجر در مازندران با نیامدن امید تک درنای سیبری به تالاب فریدونکنار سپری شد و همانطور که مسوولان محیط زیست استان اظهار داشتند رویا تا فصل سرد امسال نیز در این استان ماندگار شده است.

با توجه به تداوم حضور و میزبانی از این مهمان فرنگی، محیط زیست مازندران با لحاظ کردن نظر کارشناسان ملی و بین المللی حیات وحش تدابیر جدیدی برای محیط زیست این پرنده در نظر گرفته است که در نخستین گام جابه جایی محل سکونت آن است.

رییس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران از تغییر محل سکونت رویا خبر داد و گفت که محل جدید در فاصله چند کیلومتری از اجاکله و در تالاب فریدونکنار قرار دارد.

کوروس ربیعی افزود: براساس نظرات کارشناسان محیط زیست برای مکان یابی محیط زیست مناسب این پرنده جزیره‌ای کوچک در محیط تالابی و آب بندانی انتخاب شد و رویا به آنجا منتقل شده است.

وی ادامه داد: محل سکونت جدید رویا در منطقه "بنه کنار ازباران"‌در تالاب فریدونکنار قرار دارد که محیطی مناسب برای زیست پرنده است.

رییس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران در توضیح محیط زیست جدید این پرنده گفت که محیط تالابی و آب بندانی و جزیره کوچک محل استقرار این پرنده با سازه ساخته شده از نی مناسب سازی شده است.

وی ادامه داد: این جزیره کوچک فراگرفته با آب برای درنا که زندگیش به آب وابسته است مناسب و مطلوب است همچنین سازه ساخته شده با نی به عنوان به آب وصل شده است.

ربیعی اظهار داشت‌:‌محیط آبی این جزیره امکان بدست آوردن مواد تغذیه‌ای را برای پرنده فراهم کرده و همچنین از حالت یکنواختی محیط قبلی خارج شده است.

وی گفت: رویا تا فصول سرد امسال در این مکان می‌ماند و بعد از آن در صورت فرود امید تک درنای سیبری در تالاب فریدونکنار به این محل منتقل خواهد شد.

درنای سیبری به سه جمعیت اصلی شرقی، غربی و مرکزی تقسیم می‌شد که جمعیت مرکزی آن به هند مهاجرت می‌کرد که منقرض شد، جمعیت غربی به ایران می‌آمد که الان فقط یک درنای نر با نام امید از آن باقی مانده که با تلف شدن آن این جمعیت نیز کامل منقرض می‌شود، اما جمعیت شرقی آن هنوز وجود دارد و می‌گویند که سه هزار درنا از آن همچنان به چین مهاجرت می‌کند.

درنا‌ها برای زندگی به آب وابسته اند به طوری که تغذیه، لانه‌سازی، زادآوری و زمستان‌گذرانی این پرنده در تالاب‌ها ترجیحا وسیع و کم عمق (حداکثر ۳۰ سانتیمتر) آب شیرین با میدان دید مناسب است و بیشتر از ریشه‌ها، جوانه‌ها، دانه‌های گیاهان آبزی، حشرات، ماهی‌ها و جوندگان کوچک تغذیه می‌کنند که در ایران تالاب فریدنکنار هر ساله میزبان یک درنا می‌شود که باقیمانده از جمعیت غربی آن است که اگر این یک عدد درنا هم از بین برود جمعیت غربی آن کامل منقرض می‌شود.

دیگر خبرها

  • شناسایی مرغداری آلوده کننده تالاب انزلی با لاشه مرغ‌های تلف شده
  • مرغ داری آلوده کننده تالاب انزلی به مراجع قضایی معرفی شد
  • کوچ پرندگان به تالاب کمجان
  • (ویدیو) چشم روشنی فریدونکنار؛ درنای بلژیکی خانه‌دار شد
  • درنای بلژیکی خانه‌دار شد
  • (ویدئو) چشم روشنی فریدونکنار؛ درنای بلژیکی خانه‌دار شد
  • بهره‌مندی از هوش مصنوعی برای احیای تالاب‌های فارس
  • بهره‌مندی از هوش مصنوعی در جهت احیای تالاب‌ها و دریاچه‌ها
  • بنای افزایش مساحت زمین‌های کشاورزی در فارس را نداریم
  • کمک علمی دانشگاه شیراز برای احیا تالاب‌ها