Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، چند سالی است که طرح تنوع مدارس در نظام آموزش و پرورش اجرایی می‌شود طرحی که نظرات موافق و مخالف بسیاری را به همراه داشته است. از انتقاد به سمپادها و منفک کردن نخبگان تا مدارس غیرانتفاعی. 

امسال آمار قبولی دانش‌آموزان مدارس غیرانتفاعی و سمپاد در کنکور حدود 80 درصد بوده که برخی معتقدند این آمار تعجب برانگیز حکایت از تفاوت روش‌های آموزشی یا محتوای آموزشی این مدارس نسبت به مدارس دولتی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین از سوی دیگر این نقد به مدارس دولتی وارد است که چرا سطح آموزش  و کلاس‌های درس را ارتقا نداده و خود را به مرتبه مدارس سمپاد نمی‌رسانند.

به بهانه ارائه امارهای قبولی دانش‌آموزان غیرانتفاعی و سمپاد در کنکور ایسکانیوز در نظر دارد تا پرونده‌ای در همین مورد آغاز کرده و به مسائل پیرامون آن بپردازد؟

اینکه آیا وجود غیرانتفاعی‌ها و سمپادها نشان از بی‌عدالتی آموزشی است؟ اساسا می‌توان کلمه نخبه به دانش‌آموزان سمپادی اطلاق کرد؟ چرا قبولی این دو نوع مدرسه از دانش‌آموزان دولتی به طرز شگفت‌آوری بیشتر است؟ هدف و سیاست ایجاد مدرسه سمپاد چه بوده و در حال حاضر چه جایگاهی دارند؟ 

پرونده «تبعیض در آموزش و پروش» در شماره نخست خود به سراغ یکی از دانشجومعلمان فعال رفته و نظرات وی را در خصوص موضوعات مطرح شده جویا شد.

حمیدرضا قائم‌پناه در گفت‌وگو با ایسکانیوز درباره مدارس سمپاد بیان کرد: معاونت پرورش استعدادهای درخشان یا همان سمپاد با هدف  آموزش تخصصی دانش آموزان نخبه و تیزهوش تاسیس شده است.

وی با بیان اینکه جداسازی دانش‌آموزان براساس میزان استعداد و ضریب هوشی در کشور مغایر با قوانین است، گفت: براساس قانون دسته‌بندی دانش‌آموزان صحیح نیست البته در زمانی که بستر و زیرساخت‌های آموزشی لازم برای آموزش در سطح عالی وجود داشته باشد.

معاون گفتمان‌سازی و مطالبه‌گری مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش باید سطح آموزشی کلاس‌های درس را تا جایی ارتقا دهد تا دانش‌آموزان نخبه و دانش آموزان ضعیف‌تر بتوانند از محتوای درسی و آموزشی کلاس استفاده کنند.

وی با اشاره به عملکرد مدارس سمپاد مطرح کرد: دانش آموزان نخبه با سطح آگاهی و معلومات بالا زمانی که با دانش آموزان سطح پایین‌تر در یک کلاس درس قرار می‌گیرند، به تقویت درسی دانش آموزان ضعیف کمک می‌کنند.

قائم‌پناه با انتقاد از پرورش روحیه رقابت نادرست بین دانش آموزان یادآور شد: متاسفانه در حال حاضر سیستم آموزشی کشور به گونه‌ای است که دانش آموزان را  تنها با هدف قبولی در مارتن سنگین کنکور  و ورود به دانشگاه سطح یک تربیت می‌کند.

این دانشجو معلم عنوان کرد: دانش آموزان باید به گونه‌ای تربیت شوند که اگر از  لحاظ درسی قوی‌تر هستند به دانش آموزان ضعیف‌تر کمک کنند نه اینکه برای کسب نمره یا قبولی در کنکور همکلاسی‌های خود را نادیده بگیرند.

وی با بیان اینکه مدارس تیزهوشان و سمپاد باعث محرومیت بیشتر مدارس دولتی شده است، گفت: برنامه‌های آموزش و پرورش برای دانش آموزان مستعد گاها برخلاف عدالت آموزش در کشور است.

به گفته قائم‌پناه؛ مجلس شورای اسلامی حذف کنکور را کلید زده است و باید منتظر ماند که چه طرح جایگزینی بر پایه عدالت برای کنکور ارائه می‌شود.

معاون گفتمان‌سازی و مطالبه‌گری مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با تاکید بر اینکه معلمان تراز اول علمی و آشنا با روش‌های نوین آموزشی عادلانه در بین مدارس به کار گرفته نمی‌شوند، گفت: در حال حاضر در توزیع معلم بین مدارس نیز ناعدالتی رخ می‌دهد. به عنوان مثال مدارس مناطق محروم یا مستضعف‌نشین حاشیه شهرها از معلمان طرح خرید خدمات آموزشی استفاده می‌کنند در حالی‌که مدارس سمپاد یا غیرانتفاعی از معلمان آموزش دیده و مجرب استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه عدالت 2 بُعد کمی و کیفی دارد، گفت: عدالت در وجه کمی یعنی دانش آموزان به امکانات آموزشی دسترسی داشته باشند و بعد کیفی یعنی توزیع معلمان مجرب در مدارس سراسر کشور عادلانه بوده و معلم مدرسه بهترین منطقه تهران با روستاهای  مناطق مرزی یکی باشد. همچنین محتوای درسی، توجه به جنسیت و فرهنگ دانش آموزان نیز اهمیت زیادی دارد.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1074348 برچسب‌ها حمیدرضا قائم‌پناه سمپاد عدالت آموزشی مدارس غیرانتفاعی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سمپاد عدالت آموزشی مدارس غیرانتفاعی دانش آموزان مدارس دولتی مدارس سمپاد قائم پناه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۳۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاوت های کنکور در ایران و افغانستان      

قطعا همه ما یک بار هم که شده در زندگی خود آزمون کنکور و استرس آن را تجربه کرده‌ایم، آیا گاهی با خود این را فکر را کرده‌ایم که تفاوت امتحان کنکور در ایران با کشورهای دیگر چگونه است و این مقایسه را انجام داده‌ایم یا خیر، اگر جواب شما خیر است بیاید باهم یک مقایسه کوتاه میان برگزاری آزمون کنکور در ایران و افغانستان را بررسی کنیم.

انتخاب رشته

یکی از بزرگترین تفاوت‌های که قابل تأمل میان مدارس ایران و افغانستان این است که مدارس در افغانستان رشته بندی ندارد و همه درس‌های آن تا کلاس دوازدهم به صورت عمومی است که دانش‌آموزان مجبور هستند بر خلاف میل درونی آن‌ها را بخوانند و نمره قبولی را کسب کنند، دانش‌آموزان در مدارس افغانستان از کلاس نهم به بعد باید 16 کتاب درسی را در یک سال آموزشی بخوانند، جالب است بدانید که مدارس افغانستان برخلاف ایران از ابتدای سال(فروردین) آغاز می‌شود و تا اواخر آذر ماه ادامه پیدا می‌کند.

یکی از امتیازهای خوبی که در مدارس ایران وجود دارد این است که دانش‌آموزان از کلاس دهم رشته بندی می‌شوند و این کار برای دانش‌آموز کمک می‌کند تا راهی را انتخاب کند که در آینده دچار سردرگمی نشود.

یکی دیگر از خوبی‌های که دانش‌آموزان در مدارس ایران از آن بهره‌مند می‌شوند این است که همان رشته‌ای را که از کلاس دهم انتخاب کرده است را به صورت تخصصی فرا می‌گیرد، چیزی که در مدارس افغانستان وجود ندارد.

 درس‌های  که در مدارس ایران تدریس می‌شود همان چیزهای است که دانش‌آموز در آینده‌ به آن نیاز دارد، اما در مدارس افغانستان این گونه نیست یعنی دانش‌آموز مجبور است درس‌های را بخواند که ممکن در آینده‌ی او اصلا تاثیری نداشته باشد.

نحوه نمره‌دهی در مدارس افغانستان و ایران

یکی از تفاوت‌های اساسی که در مدارس ایران و افغانستان وجود دارد نحوه نمره‌دهی است، آنچه در مدارس ایران است دانش‌آموز اگر نمره 10 را کسب کند در آن درس قبول شد و بیشترین نمره هم 20 هست، اما در افغانستان خلاف این وجود دارد، دانش‌آموزان در یک سال آموزشی باید دو بار امتحان بدهند، اولین امتحان 4ماه بعد از شروع سال آموزشی برگزار می‌شود که دانش‌آموز باید در این امتحان حداقل نمره یعنی(15) را کسب کند تا در آن درس قبول شود و بیشترین نمره آن 40 است و دومین امتحان در پایان سال آموزشی از دانش‌آموزان اخذ می‌شود که نمره قبولی در این آزمون 40 بوده و بیشترین نمره‌ای که می‌تواند دانش‌آموز آنرا کسب کند نمره 60 است و در انت‌های کار نمرات آزمون‌های اول و دوم با هم جمع می‌شود.

تفاوت امتحان کنکور

چنانچه در بالا نیز به آن اشاره شد دانش‌آموزان در ایران از کلاس نهم به بعد رشته بندی می‌شود و در کنکور نیز سوالات از همان رشته آورده می‌شود و این برای او کمک می‌کند تا بهتر بتواند آزمون کنکور را سپری کند و نتیجه قابل قبولی را کسب کند.

اما در افغانستان این گونه نیست برای دانش‌آموزان در مدارس همه درس‌ها به صورت عمومی ارائه می‌شود و در امتحان کنکور هم به صورت عمومی سوالات طرح می‌شود. و بیشترین سوالات از کلاس دهم تا دوازدهم شامل آزمون کنکور می‌شود و گاهی هم این اتفاق رخ می‌دهد در آزمون کنکور سوالات از کلاس هفتم تا دوازدهم نیز گنجانیده می‌شود، جالب است بدانید که در امتحان کنکور افغانستان 360 سوال است که هر سوال بارم‌های متفاوت دارد که مجموع همه نمرات 360 می‌شود.

انتخاب رشته برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی نیز در هر دو کشور متفاوت است، در ایران بعد از این که نتایج کنکور مشخص شد و با توجه به نمراتی که کسب شده است فرد می‌تواند با توجه به علایق خودش کارشناسی را ادامه دهد، اما در افغانستان این گونه نیست شما نمی‌توانید که بشتر از5 رشته را انتخاب کنید و به گونه‌ای باید انتخاب کنید که ظرفیت دانشگاه مورد نظر و نمره‌ای که آن رشته نیاز دارد را کسب کنید تا بتوانید در مقطع کارشناسی ادامه تحصیل بدهید.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس    

دیگر خبرها

  • تفاوت های کنکور در ایران و افغانستان      
  • تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی
  • تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی
  • تمدید مهلت ثبت نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی
  • ️تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی
  • تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی تا ۳۱ فروردین
  • تمدید مهلت ثبت‌ نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی
  • تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی تا جمعه
  • دلایل بی‌انگیزگی دانش‌آموزان نسبت به تحصیل / تاکید بر کنکور علم را در مدارس تبدیل به کالا کرده است
  • ۲۸ فروردین، آخرین مهلت ثبت نام ورودی مدارس سمپاد