Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@10:53:29 GMT

تجربه کمک به «بنت» را به تمام استان‌ها تسری دهیم

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۶۳۶۲۱

تجربه کمک به «بنت» را به تمام استان‌ها تسری دهیم

ایسنا/اصفهان عضو هیئت مدیره انجمن خیران سیستان و بلوچستان اصفهان گفت: اگر بتوانیم الگوی کمک به منطقه بنت را برای مناطق کمتر توسعه یافته به تمام استان‌ها تسری دهیم و انتقال تجارب انجام شود در بهبود آموزش، اشتغال و مهارت‌آموزی مناطق کمتر توسعه‌یافته تاثیر زیادی دارد.

محمود حسینی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اقدامات خیران اصفهانی در منطقه بنت استان سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: منطقه بنت یا بخش بنت در شهرستان نیک شهر استان سیستان و بلوچستان واقع است که یک منطقه گرمسیری بوده و مرکز این بخش هم شهر بنت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش بنت در دی ماه ۱۳۹۸ در اثر بارندگی‌هایی که در استان سیستان و بلوچستان به وقوع پیوست دچار سیل شد که شدت آن زیاد بود.

وی افزود: خیران اصفهان که به مناطق سیل‌زده رفته بودند با خسارات زیادی که به مردم بنت وارد شده بود مواجه شدند. البته مناطق نیک شهر، قصر قند و چابهار هم دچار خساراتی شده بودند. خیران اصفهان در مرحله اول کمک‌های خوبی به مردم آسیب دیده بنت کردند و چون این کمک‌ها به صورت پراکنده بود آقای باطنی که از خیران اصفهان هستند در منطقه مستقر شدند و به شهرداری و تعدادی از خیران پیشنهاد دادند که شما در کمک‌ها متمرکز شوید و پراکنده کار نکنید.

عضو هیئت‌مدیره انجمن خیران سیستان و بلوچستان اصفهان، گفت: به همین جهت برنامه هم پیوندی بین اصفهان و بنت با مشارکت شهرداری اصفهان و خیران انجام و مراسمی هم در اصفهان برگزار شد که از طرف سیستان و بلوچستان، معاون سیاسی استانداری به اصفهان آمد و با شهردار اصفهان قرارداد هم پیوندی امضا شد که مسئولیت آن به معاونت شهرداری اصفهان سپرده شد.

حسینی تصریح کرد: سپس انجمن خیران سیستان و بلوچستان اصفهان شکل گرفت که مدیرعامل آن مرتضی باطنی است که در نتیجه از خیران مختلف دعوت شد که کمک‌های خود را روی این مناطق در سیستان و بلوچستان متمرکز کنند. برای مثال انجمن خیریه بهداشتی و درمانی حضرت ابوالفضل(ع) در اصفهان اقدام به خرید ۲۲۸ بز بومی چند قلو زای گوش بلند کرد که توسط انجمن خیران استان سیستان و بلوچستان اصفهان در منطقه میان دامداران آسیب دیده توزیع شد.

وی ادامه داد: قرار شد یکی از خیریه‌های اصفهان به نام خیریه سعادتی با کمک انجمن خیران تهیه علوفه را در منطقه بنت بر عهده بگیرد و بین دامداران نیازمند توزیع کند. علاوه بر این با کمک جهاد دانشگاهی اصفهان خانه فرهنگ و آموزش شکل گرفت که نخستین وبینار آن در روز ۷ مهرماه برگزار شد که هدف این خانه این است که دانش آموزان و معلمان مناطق بنت را آموزش عمومی و مهارتی دهد تا این افراد بتوانند به سمت آموزش‌های اشتغال سوق یابند تا با استفاده از ظرفیت‌های اصفهان و ظرفیت‌های آموزش مجازی این مهم را محقق کنند.

عضو هیئت‌مدیره انجمن خیران سیستان و بلوچستان اصفهان، افزود: البته این آموزش‌ها ادامه دارد و حتی اردویی از منتخبانی که در این دوره‌های آموزشی شرکت کرده اند مرکب از ۱۵ معلم در اصفهان تشکیل می‌شود که این معلمان آموزش از نزدیک و مدیریت کلاس را فرا می‌گیرند. این آموزش‌ها با محور اشتغال است و محور آموزش‌هایی که خانه فرهنگ و آموزش برنامه‌ریزی کرده، مهارت‌آموزی است.

حسینی گفت: راهی که بین زرآباد، بنت، دریای عمان و محور کنارک به جاسک و بندرعباس است دچار مشکلاتی بود که خیران اصفهان متعهد شده اند که با همکاری اداره راه این مسیر را باز کنند که از نظر اقتصادی برای مردم منطقه بنت و زرآباد فواید زیادی دارد به طوری که تعداد زیادی از جوانان با اجرای این پروژه اشتغال می‌یابند.

وی، اظهار کرد: یکی دیگر از کارها و مطالعاتی که در حال انجام است استفاده از ظرفیت‌ها و مطالعات آبخیزداری است که این مطالعات به دنبال تعیین آب برای کشاورزان و دامداران بنت است. اگر بتوانیم این الگو را برای مناطق کمتر توسعه‌یافته به تمام استان‌ها تسری دهیم و انتقال تجارب انجام شود در بهبود آموزش، اشتغال و مهارت‌آموزی مناطق کمتر توسعه‌یافته تاثیر زیادی دارد.

عضو هیئت مدیره انجمن خیران سیستان و بلوچستان اصفهان، خاطرنشان کرد: جلب سرمایه‌گذار از استان های اصفهان، کرمان، یزد و خراسان که به عنوان استان های معین هستند اثرات بسیار خوبی دارد و محورش هم می‌تواند بحث آموزش و توانمندسازی در تمام امور باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی سيستان و بلوچستان استانی اجتماعی مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان مناطق کمتر توسعه یافته خیران اصفهان منطقه بنت استان ها آموزش ها کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۳۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح ۲۷ مدرسه در ۶ ماه در وسیع ترین منطقه آموزش و پرورش کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  محمدحسین عبداللهی روز سه شنبه در آیین افتتاح مدرسه دو کلاسه روستای شاهین قلعه در بخش مرکزی مشهد افزود: وسیع ترین منطقه آموزش و پرورش کشور با ۱۵۱ هزار دانش آموز در روستاهای بخش مرکزی و مناطق شهری ۲، ۳، ۴، ۵، ۱۰ و ۱۲ در مناطق پیرامونی و حاشیه نشین کلانشهر مشهد خدمات آموزشی می دهد.

وی ادامه داد: از ۱۰ آبان ماه پارسال تا امروز، یعنی در مدت حدود ۶ ماه، ۲۷ مدرسه کوچک و بزرگ با ۲۱۸ کلاس درس با اعتبارات دولتی و کمک های خیران و با ۲ هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال هزینه ساخته شده است.

رئیس منطقه آموزش و پرورش تبادکان مشهد ضمن تجلیل از کمک خیران در ساخت مدارس اظهار کرد: همچنین یک استخر، سالن ورزشی و چند زمین چمن در آستانه افتتاح در منطقه تبادکان قرار دارند که به زودی این طرح های ورزشی نیز به بهره برداری می رسند.

فرماندار مشهد نیز در این مراسم گفت: در ساخت مدارس به خصوص در مناطق کم برخوردار، خیران به شکل گسترده پای کار آمده اند.

محسن داوری افزود: ممکن است در برخی موارد میزان کمک خیران برای ساخت یک مدرسه کم باشد اما این مساله دارای اهمیت نیست چرا که مهم برکت کمک های خیران است.

وی ادامه داد: ساخت مدارس خیر ساز با برکت است چرا که سرعت اجرای طرح در این گونه موارد بیشتر است و از طرفی مردم به واسطه اینکه مدرسه وقف و خیرساز است در مراقبت از آن توجه بیشتری می کنند.

 

 مطابق اعلام فرمانداری مشهد :

سرانه فضای آموزشی برای هر دانش آموز در کشور ۵.۵ متر مربع، در خراسان رضوی ۴.۵ مترمربع و در حاشیه شهر مشهد و روستاهای اطراف این کلانشهر ۱.۲ مترمربع است.

با توجه به کمبود ۲ هزار کلاس درس در این شهرستان طرح ویژه ساخت مدرسه توسط خیران مورد حمایت قرار گرفته است و هر سه‌شنبه یک مدرسه در این شهرستان به بهره برداری می رسد.

تبادکان نام دهستانی در بخش مرکزی شهرستان مشهد است و همچنین از حیث تقسیم بندی آموزش و پرورش به محدوده‌ای چهار هزار کیلومتر مربعی واقع در شمال این شهرستان نیز اطلاق می‌شود، این منطقه وسیع از حیث سرانه های آموزشی نیازمند حمایت مسوولان و خیرین است.

تبادکان یک منطقه موزاییکی از نظر انواع گویشها، درآمد خانوار، مذهب و متنوع از نظر جمعیتی با بافت متراکم، بخشی از حاشیه کلانشهر مشهد نیز محسوب می‌شود که ۶۵ درصد دانش‌آموزان آن در زمره حاشیه‌نشینان هستند.

گرچه کم و بیش خیران و نیکوکاران تلاش ها و اقدام های موثری برای رفع این مشکلات داشته و دارند اما وسعت چهار هزار کیلومتر مربعی این منطقه و وجود بیش از ۱۴۰ هزار دانش آموز، که ۲۱ هزار نفر آنان را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند و همگی از محرومیت و فقر رنج می برند، کار را برای اثربخشی چنین حمایت‌هایی سخت کرده است.

بخش مرکزی مشهد شامل ۲۲۰ روستا با افزون بر ۳۰۰ هزار نفر جمعیت شامل ۶ دهستان "تبادکان، توس، کارده، میان‌ولایت، کنه‌بیست و درزآب" است.

۱۲۸ روستا از این تعداد شامل برخی از روستاهای دهستان کنه‌بیست، در حریم کلانشهر مشهد قرار دارند.

۳۵ درصد دیگر دانش‌آموزان تبادکان ساکن روستاهای این منطقه وسیع هستند به طوری که فاصله دورترین مدرسه تبادکان تا شهر مشهد ۱۲۰ کیلومتر است.

دانش‌آموزان این منطقه با وجود همه محرومیت ها تاکنون چندین عنوان برتر مسابقات جامع علمی کاربردی کشور، قرآنی، جشنواره خوارزمی و دیگر رقابتهای مشابه را کسب کرده‌اند.

حدود ۸۰۰ هزار دانش آموز نیز در هفت هزار و ۵۰۰ واحد آموزشی شهرستان مشهد مشغول به تحصیل هستند.

استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی افزون بر یک میلیون و ۳۵۰ هزار دانش‌آموز شاغل به تحصیل در قالب ۴۷ منطقه آموزش و پرورش دارد.

 
 

دیگر خبرها

  • ساخت و افتتاح ۲۷ مدرسه طی ۶ ماه در منطقه تبادکان مشهد
  • دوره رایگان آموزش تعمیرات پیشرفته ECU خودرو در زاهدان شروع شد
  • افتتاح ۲۷ مدرسه در ۶ ماه در وسیع ترین منطقه آموزش و پرورش کشور
  • پرخاشگری مربیان به جامعه تسری پیدا می‌کند/جریمه ها بازدارنده نیست
  • نخستین رویداد تربیت مربی هوش مصنوعی در سیستان و بلوچستان برگزار شد
  • برگزاری نخستین رویدادتربیت مربی هوش مصنوعی، درزاهدان
  • وصل شدن برق تمام روستا‌های سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • برق تمام روستاهای سیل زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • سیستان‌ و بلوچستان در جذب حامی رتبه نخست کشوری را کسب کرد
  • آیین اختتامیه دومین جشنواره استعدادیابی از مدرسه و محله تا انجمن در زابل برگزار می‌شود