Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، پس از ۵ ماه که این وزارتخانه دو سرپرست را به خود دید، بالاخر علیرضا رزم حسینی به عنوان وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی شد و توانست رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی را از آن خود کند .

 بر این اساس پیش‌تر ، پس از برکناری رضا رحمانی ، وزیر صنعت، معدن و تجارت از سمت خود، حسین مدرس خیابانی ابتدا به عنوان سرپرست معرفی و در نهایت به عنوان گزینه پیشنهادی دولت به مجلس شورای اسلامی معرفی شد اما نتوانست رای اعتماد نمایندگان را از آن خود کند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 حالا اما در ماه های پایانی فعالیت دولت وزیر پیشنهادی صمت، بالاخره ردای وزارت را بر تن کرد . در دولت دوم روحانی ،پس از استعفای شریعتمداری، رضا رحمانی تصدی این وزارتخانه را بر عهده گرفت و پس از وی نیز دو سرپرست ، اولی حسین مدرس خیابانی و دیگری جعفر سرقینی سکان هدایت این وزارتخانه استراتژیک را عهده دار شدند.

 جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت البته حواشی فراوانی داشت . پخش فیلمی در مجلس شورای اسلامی درباره همراهی رزم حسینی با سردار شهید قاسم سلیمانی از سوی عنابستانی نماینده موافق مجلس مخالفت هایی را به همراه داشت و در نهایت پخش این فیلم که صدای واضحی نداشت متوقف شد .

 در عین حل برخی منتقان بر مساله دو تابعیتی بودن و ... متمرکز بودند که البته نمایندگان موافق تاکید کردند که در این زمینه هیچ چیزی اثبات نشده است.

موافقان چه گفتند؟

محمود عباس زاده یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درموافقت با وزیر پیشنهادی صمت گفت: برای منافع مردم و منافع کشور باید برای رای مخالف یا موافق خود حجت شرعی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: در خصوص آقای رزم حسینی و مطالبی که در فضای مجازی در خصوص ایشان گفته می‌شود باید بگویم اگر این مطالب حقیقت داشته باشد نشانگر آن است که  کشور دچار آنارشیسم شده است. اگر حقیقت داشته باشد دیوان محاسبات، وزارت اطلاعات و کمیسیون اصل نود کجا هستند؟ مگر این مطالب در خصوص من و شما در فضای مجازی گفته نمی‌شود؟ این صحبت‌ها در خصوص من هم  در این فضا مطرح است.

از سوی دیگر احسان ارکانی، نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: گزینه پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت می تواند با استفاده از تجربیاتش وضعیت اقتصاد را سامان دهد. وی تاکید کرد:انقلابی ها از دروغ بیزار هستند و هیچگاه حاضر نیستند آبروی دیگران را لکه دار کنند از این رو نباید تهمت دوتابعیتی به رزم حسینی زده شود.گزینه پیشنهادی تصدی وزارت صمت قوانین مزاحم تولید را می شناسد زیرا فعالیت اقتصادی در بخش خصوصی داشته است.

همچنین حسین نوش آبادی، نماینده ورامین، پیشوا و قرچک در موافقت با رزم حسینی گفت: می‌خواهیم درباره مدیریت وزارتخانه‌ای تصمیم بگیریم که مسئولیت حیاتی را عهده دار است. وضعیت آشفته بازار و نابسامانی حوزه بازرگانی و تجارت  معضلات بخش صنعت و معدن و شرایط نگران کننده تولید و بی‌توجهی به اقتصاد مقاوتی نیازمند وزیری صالح و توانمند برای این وزارتخانه است.

مخالفان چه گفتند؟

اردشیر مطهری، نماینده گرمسار در مخالفت با رزم‌حسینی گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزرات صمت اظهار داشت:برخی افراد پشت پرده انتصاب رزم‌حسینی در جایگاه وزیر صمت هستند که اگر من بخواهم آن را بیان کنم تعجب می‌کنید. این در حالی است که ملاقات‌هایی از سوی افراد فاسد کنار رزم‌حسینی با برخی مسئولین و نمایندگان مجلس که به تعداد انگشتان است صورت گرفته که جای تعجب دارد.

وی افزود:‌آقای رزم‌حسینی شما چگونه می‌خواهید مسئولیت بگیرید در حالی که ادعا کرده‌اید که محل زندگی‌تان در کانادا بوده و حتی دو دهه در کانادا بوده‌اید و خانواده‌تان در این کشور زندگی می‌کنند؛ شما چرا به ایران آمده و دم از نظام و مردم می‌زنید؟ 

مهران ویس کرمی،نماینده خرم آباد در مخالفت با رزم حسینی وزیر پیشنهادی صمت گفت:من فکر می کنم وزیر پیشنهادی عزم جدی برای احیای صنایع تعطیل و نیمه تعطیل را ندارد. این نماینده مجلس یازدهم گفت: این صنایع تعطیل و نیمه تعطیل در استان لرستان صدای مردم را در آورده و مردم می‌گویند ما را از نظر صنعتی به دهه ۵۰ برگردانید و این برای وزارت صمت خجالت آور است .

محمد حسن فرهنگی،نماینده مردم تبریز در مجلس نیز در مخالفت با رزم حسینی گفت: سوال ما از رزم‌حسینی آن است که چرا از کشور خارج شده و طی سالیان متوالی، کار واردات را انجام داده است؟ درواقع کار وی وارد کردن دستگاه‌های دست‌دوم به کشور بوده و از این جهت لطمه‌های زیادی به کشور زده است.

رزم حسینی چه گفت؟

رزم حسینی در این نشست از برنامه های خود دفاع کرد تاکید کرد حمایت از سفره مردم در صدر برنامه های من قرار دارد. وی تاکید کرد:برنامه من ایجاد فضای شیشه‌ای در وزارت صمت است و البته مبارزه با فساد هزینه دارد و همین حالا تخریب‌ها آغاز شده است.

وزیر پیشنهادی صمت تاکید کرد: مبارزه با قاچاق و پرهیز از ایجاد التهاب در بازار نیز برنامه ماست و در حوزه صنعت نیز استفاده از ظرفیت خالی شهرک های صنعتی در دستور کار ماست. برنامه ای که دنبال می کنیم این است که کارخانه‌های کم ظرفیت را فعال کنیم.

حاشیه‌های مجلس

در ابتدای این جلسه حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور، علوی وزیر اطلاعات و حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش به همراه رزم حسینی وزیر پیشنهادی صنعت وارد جلسه علنی مجلس شدند. این موضوع تذکر و اخطار نمایندگان را در پی داشت. آن‌ها نسبت به عدم حضور رئیس جمهور معترض بودند اما قالیباف رئیس مجلس علت عدم حضور روحانی در این جلسه را به رعایت پروتکل‌های مقابله با کرونا مرتبط دانست و گفت که این امر خلاف آیین‌نامه مجلس نیست.

دقایقی بعد اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز در جلسه رأی اعتماد حضور یافت.رخی نمایندگان به عدم حضور روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران در این نشست اعتراض داشتند که قالیباف توضیح داد این اقدام خلاف قانون نیست. 

در جریان بررسی برنامه و صلاحیت رزم حسینی، اردشیر مطهری، ویس کرمی و فرهنگی به عنوان مخالف و نوش‌آبادی، ارکانی، عنابستانی و محمود عباس‌زاده به عنوان موافق وزیر پیشنهادی صنعت صحبت کردند. در خلال صحبت‌های مخالفان و موافقان مباحثی در خصوص آشنایی و نزدیکی رزم حسینی به سردار سلیمانی مطرح شد که مورد تذکر مخالفان قرار گرفت و آن‌ها خواستار این شدند که از نام سردار سلیمانی در این موارد استفاده نشود.

در نهایت علیرضا رزم حسینی در مدت نیم ساعت به دفاع از برنامه‌های خود پرداخت و نهایتا توانست با رأی موافق ۱۷۵ نماینده به کرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت دست پیدا کند.به این ترتیب سومین وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت دوازدهم کار خود را آغاز کرد.

۲۲۳۲۲۳

کد خبر 1437814

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: رای اعتماد وزارت صنعت معدن و تجارت مجلس یازدهم مجلس شورای اسلامی وزیر پیشنهادی صمت گزینه پیشنهادی رزم حسینی معدن و تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۳۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۲+۱ برای بالانشینی در بهارستان

انتخابات مجلس دوازدهم روز ۲۱ اردیبهشت‌ماه بالاخره به ایستگاه پایانی می‌رسد و پرونده انتخابات مجلس دوازدهم بسته می‌شود. قرار است تکلیف ۴۵ کرسی مجلس دوازدهم در ۲۱ اردیبهشت‌ماه مشخص شود.

به گزارش فرهیختگان، در این مدت، اما نامزد‌های راه یافته به مجلس چند قدمی جلوتر رفتند و گزینه‌هایی برای ریاست مجلس مطرح کردند، گمانه‌زنی‌های متفاوتی درباره اینکه ترکیب هیات‌رئیسه مجلس در مجلس دوازدهم به چه شکلی خواهد بود، مطرح است، اما اهمیت این موضوع با توجه به اینکه ترکیب مجلس دوازدهم تا اینجا یکدست نبوده و از میان لیست‌های درون اصولگرایی، افراد مختلفی در تهران و شهرستان‌ها صاحب کرسی شدند و حتی نزدیک به ۴۰ کرسی مجلس نیز در اختیار اصلاح‌طلبلان قرار گرفته است نمی‌توان به‌طور قطعی گزینه‌ای برای ریاست مجلس در‌نظر گرفت.

قالیباف برعکس مجلس یازدهم راه سختی برای ریاست مجلس در پیش دارد و این احتمال هم هست که ریاست مجلس دوازدهم را از دست بدهد. با این حال، اما همچنان اختلافات میان افرادی که در تهران جزء نفرات اول راه یافته بودند، برای ریاست مجلس ادامه دارد؛ امری که با توجه به تکثر ترکیب مجلس، تعیین‌تکلیف ۴۵ کرسی در مجلس در تعیین سرنوشت ریاست مجلس موثر واقع خواهد شد.

مجلس متکثر دوازدهم

حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دوازدهم با، اما و اگر‌های زیادی صورت گرفت. با این حال آن‌ها توانستند صاحب چند کرسی در مجلس دوازدهم شوند و با توجه به حضور اقلیتی که داشتند، میزان آن قابل توجه بود. کفه سنگین رقابت میان اصولگرایان بود که برخلاف مجلس یازدهم، شورای ائتلافی‌ها در سایه حواشی پیش‌آمده پیش از انتخابات و دعوای نهال و پاجوش‌ها، نتوانستند همه کرسی‌های تهران را به‌دست بیاورند و در نقطه مقابل ائتلاف امنا که برخی او را ائتلاف نزدیک به دولت می‌دانستند، با افرادی که در چند لیست مشترک بودند به مجلس راه یافتند.

حالا رقابت جدی برای تعیین رئیس مجلس دوازدهم در درون اصولگرایان شکل گرفته است. قالیباف برعکس مجلس یازدهم، دشواری زیادی برای تکیه زدن برصندلی ریاست مجلس دارد. با این حال، اما این میزان در شهرستان‌ها به شکل دیگری بوده و کرسی‌هایی که به دست گروه‌های مختلف درون جناح اصولگرایی افتاده، متفاوت بود. اما به‌طور کلی شورای ائتلاف ۹۳ کرسی، امنا ۷۱ کرسی و صبح ایران ۳۸ کرسی در کل کشور به‌دست آوردند و تقریبا ۳۷ کرسی هم اختصاص به نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس دارد. با این ترکیب نمی‌توان به‌طور دقیق اکثریت مجلس را متعلق به طیف خاصی دانست.

امری که باعث شد، مجلس دوازدهم ترکیب جزیره‌ای داشته باشد و اکثریت آن در اختیار یک طیف مشخص قرار نگیرد. همین موضوع هم قضاوت قطعی درباره اینکه رئیس مجلس از سمت کدام گروه سیاسی مورد حمایت قرار خواهد گرفت را دشوار کرده بود.

رقبای قالیباف در ریاست مجلس

بعد از اعلام نتایج نهایی انتخابات تهران در دوره اول اسامی افرادی که در اول لیست قرار داشتند، حواشی زیادی به راه انداخت. اظهارات و صحبت‌هایی که حمید رسایی مطرح می‌کرد و چالش او با اطرافیان قالیباف در فضای مجازی تا آنجا ادامه پیدا کرد که رهبری در صحبت‌های خود اشاره‌ای به این اختلاف و چالش‌ها کردند و به‌نظر می‌رسید رسایی خودش را گزینه مهمی برای ریاست در رقابت با قالیباف می‌دانست، امری که البته با به میان آمدن گزینه‌های دیگر، از سمت امنایی‌ها تقریبا به حاشیه رفت.

در‌حال‌حاضر چند گزینه برای ریاست مجلس در رسانه‌ها مطرح است. قالیباف رئیس فعلی مجلس یکی از این گزینه‌هاست که شورای ائتلافی‌ها روی آن اجماع دارند. منوچهر متکی، رئیس شورای وحدت یکی از گزینه‌هایی است که برای ریاست مجلس مورد توجه قرار دارد و از طرفی، چون در مجلس و دولت فعلی حضور نداشته است و انتقاد‌هایی هم به دولت و مجلس وارد می‌کند، به‌نظر می‌رسد ادعای بیشتری در ریاست مجلس در رقابت با قالیباف دارد.

در میان امنایی‌ها و جبهه پایداری‌ها هم گزینه‌های مختلفی مطرح است که به‌نظر می‌رسد ریاست علی‌نیکزاد بر مجلس جدی‌تر است و بعد از آن افرادی مثل نبویان و رسایی نیز برای ریاست مجلس به‌عنوان گزینه مطرح هستند که با توجه به برخی مواضع تند و واکنش‌های آن‌ها نامزدی نیکزاد برای مجلس قوی‌تر است و احتمال اینکه لابی‌ها برای ریاست نیکزاد شکل گیرد، قوی‌تر است.

البته ذوالنور هم در پاسخ به خبرنگاران درباره اینکه گزینه اصلی ریاست مجلس چه کسی خواهد بود، گفت: «بعضی از جریانات و نمایندگان به بنده پیشنهاد دادند، اما هنوز تصمیم قطعی مشخص نشده است.» در این تقسیم‌بندی به‌نظر می‌رسد منوچهر متکی، وزیر اسبق امور خارجه رقابت جدی‌تری با قالیباف دارد و اگرچه احتمال ریاست قالیباف همچنان بالاست، اما با توجه به تجربه مجلس یازدهم و ترکیب جدید مجلس دوازدهم احتمال پایین آمدن این احتمال هم وجود دارد، اما همچنان رقیب جدی همه نامزد‌ها قالیباف رئیس فعلی مجلس است.

درحال‌حاضر تقریبا ۳۷ کرسی مجلس در اختیار اصلاح‌طلبان قرار دارد. برمبنای برخی اظهارنظر‌های اطلاح‌طلبان معتدل و با توجه به افرادی که به‌عنوان گزینه ریاست مطرح هستند، به‌نظر می‌رسد ترجیح آن‌ها ریاست مجدد قالیباف بر مجلس است. اما نمی‌توان به‌طور قطعی گفت رای آن‌ها قالیباف خواهد بود. علاوه‌براین ۳۷ کرسی مجلس نیز در اختیار مستقلین قرار گرفته و اینکه رای آن‌ها در سبد کدام نماینده ریخته شود نیز با توجه به فاصله کم کرسی‌های تصاحب‌شده توسط جناح‌های درون اصولگرایی می‌تواند تعیین‌کننده باشد.

در میان تعیین‌تکلیف ۴۵ کرسی مجلس در دور دوم هم امکان پیش‌بینی اینکه ریاست مجلس در اختیار چه کسی خواهد بود را تقویت می‌کند. اینکه این کرسی‌ها در اختیار کدام گروه درون جناح اصولگرایی یا مستقلین قرار می‌گیرد، ترکیب نهایی مجلس دوازدهم را به نفع جناح‌های درون اصولگرایی مشخص می‌کند.

رقابت ۹۰ نفر بر سر ۴۵ کرسی مجلس

انتخابات ۲۱ اردیبهشت‌ماه برای تعیین سرنوشت ۲۱ حوزه انتخابیه در‌حالی برگزار می‌شود که از میان ۱۷ کرسی به حوزه انتخابیه تهران، ری و شمیرانات اختصاص دارد که تقریبا ۳۸ نامزد برای تصاحب کرسی‌ها با یکدیگر رقابت می‌کنند.

در میان نامزد‌های راه یافته به دور دوم انتخابات هم نامزد‌هایی از طیف‌ها و گروه‌های مختلف حضور دارند و با توجه به اینکه احتمال کاهش مشارکت در دور دوم انتخابات در تهران بیش از اسفندماه است، احتمال رای‌آوری افراد منتسب به شریان و پایداری قوت پیدا می‌کند.

در میان نامزد‌ها افرادی مثل عبدالرضا مصری با سابقه نایب‌رئیسی مجلس، محمدحسین فرهنگی با سابقه نایب‌رئیسی کمیسیون‌های قضایی و برنامه و بودجه، علیرضا منادی با سابقه ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات، محمدرضا میرتاج‌الدینی با سابقه عضویت در هیات‌رئیسه مجلس هشتم و ابراهیم عزیزی با سابقه نایب‌رئیسی کمیسیون امنیت ملی حضور دارند که قرار است در دور دوم انتخابات مجلس یا یکدیگر رقابت کنند.

مرحله دوم انتخابات مجلس، پیش‌بینی‌ها در مورد ریاست مجلس را راحت‌تر می‌کند

بر این اساس می‌توان این ۴۵ کرسی را به‌عنوان وزنه‌ای دانست که ترکیب مجلس فعلی را به‌طور قابل توجهی تغییر دهد. اگرچه به‌نظر می‌رسد در حوزه انتخابیه تهران، احتمال پیروزی شورای ائتلاف کمتر باشد، اما این میزان می‌تواند در حوزه‌های انتخابیه شهرستان‌ها تاثیر‌گذار باشد.

با این حال در‌حال‌حاضر و بر مبنای بررسی‌ای که در گزارش «اقلیت اصلاح‌طلب، تکثرگرایی در جریان اصولگرا» داشتیم، نزدیک به ۱۸ درصد از کرسی‌های مجلس به‌طور اختصاصی در اختیار شانا قرار گرفته است، ۱۵ درصد از کرسی‌ها در اختیار مستقل‌ها، ۱۵ درصد در اختیار اصلاح‌طلبان و ۱۳ درصد از کرسی‌ها بین امنا و شانا مشترک است.

بر این اساس نمی‌توان به‌طور قطعی گفت در‌صورتی‌که هر یک از گزینه‌های مطرح شده برای ریاست مجلس رسما اعلام شوند، احتمال پیروزی کدام بیشتر است، اما به‌نظر می‌رسد هر کدام از نامزد‌ها که بتواند رای مستقلین و اصلاح‌طلبان را به سبد رای خود اضافه کند، می‌تواند بر صندلی ریاست مجلس تکیه بزند.

به‌نظر می‌رسد در میان گزینه‌هایی که تا الان معرفی شدند، قالیباف اقبال بیشتری برای جذب این آرا دارد که البته با توجه به اینکه همه افراد لیست شورای ائتلاف نتوانستند در تهران رای بیاورند و رای قالیباف هم نسبت به مجلس یازدهم کاهش داشته، این امر با دشواری بیشتری صورت خواهد گرفت، اما نمی‌توان این گزاره را صددرصدی دانست؛ چراکه در دوره‌های گذشته مجلس افرادی در بهارستان به ریاست مجلس انتخاب شدند که از حوزه انتخابیه تهران وارد بهارستان نشده بودند.

دیگر خبرها

  • وحدت شکنی بلای مجلس است
  • نگاه استراتژیک غرب به هند در سایه انتخابات مجلس عوام/ چشم پوشی غرب از نگرانی‌های دموکراتیک
  • سومین همایش بین‌المللی معرفت و رسالت حسینی آغاز شد
  • ۲۲ روز مانده تا دومین مرحله انتخابات مجلس دوازدهم
  • همایش بزرگ سرمایه گذاران استان سمنان آغاز به‌کار کرد
  • منتخبان مجلس دوازدهم باید مکلف به پاسخگویی باشند
  • اسامی منتخبان زن مجلس دوازدهم/ رقابت ۷ خانم در دور دوم
  • رقابت ۲+۱ برای بالانشینی در بهارستان
  • جنگ لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم
  • رقابت ۲+۱ برای بالانشینی در بهارستان | رقابت این ۴ نقر به قالیباف