Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی گفت: سرمایه مورد نیاز احداث راه‌آهن شیراز به بوشهر و راه‌آهن گرگان – بجنورد – مشهد از طریق فاینانس داخلی و بازار سرمایه کشور تأمین خواهد شد.

 امیرمحمود غفاری درخصوص آخرین تصمیم‌گیری‌ها در جلسه بررسی راهکارهای تأمین سرمایه دو طرح مهم ریلی کشور اظهار داشت: فرایند بخشی از تأمین مالی دو طرح ریلی احداث راه آهن شیراز به بوشهر و راه آهن گرگان – بجنورد – مشهد بر اساس موافقتنامه‌ها و مجوزهای قبلی از طریق فاینانس خارجی در دستورکار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:‌به همین خاطر و به موازات این مساله و با هدف تأمین بخش ریالی طرح‌ها این وزارتخانه سازوکار تأمین سرمایه مورد نیاز احداث و تکمیل این طرح‌ها را از طریق بازار سرمایه و ماده (۵۶) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت فعال می‌کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ضمن اینکه چنانچه سرمایه‌گذاران خارجی که طبق توافقات قبلی مقرر است نسبت به سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها اقدام کنند، نسبت به انجام توافقات قبلی به هر دلیلی از جمله تحریم‌های ظالمانه آمریکا تعلل کنند، این آمادگی وجود دارد جای خالی آن‌ها از طریق بازار سرمایه داخلی به طور کامل پر شود.

وی ادامه داد: در این جلسه که با حضور تعدادی از استانداری‌ها، سازمان برنامه و بودجه کشور، برخی از بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، آغاز فرایند جذب سرمایه از طریق مشارکت بانک‌ها و بورس اوراق بهادار کشور منوط به صدور مجوزهایی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و بانک مرکزی است.

غفاری تصریح کرد:‌ با توجه به احجام ریالی و ارزی بالای مورد تقاضا در اجرای این طرح‌ها در نظر است از طریق ایجاد بسته‌های سرمایه‌گذاری با مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های داخلی و تأمین سرمایه از طریق انتشار و عرضه اوراق بهادار اقدام شود.

وی با بیان اینکه اتمام مراحل اجرایی این طرح‌ها به اعتباری بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد، خاطر نشان ساخت: همکاری استانداری‌های کشور در ایجاد کنسرسیوم‌های بانکی، استملاک اراضی از طریق مشارکت‌های مردمی، همکاری وزارت نفت در احداث راه آهن شیراز – بوشهر و نهایتا تدوین یک برنامه عملیاتی و اقدامی جهادی در اجرای ساخت این محورهای مهم ریلی کشور راهگشا خواهد بود.

وی توجه به راه‌آهن گرگان – بجنورد- مشهد را به دلیل تقاضای بالای سفرهای زیارتی وگردشگری، حجم ترانزیت باری محور شمالی بین کشورهای آسیای میانه با کشورهای ترکیه، عراق، اروپا و چین و هند، توسعه و ارتقای مناطق محروم حاشیه این محور در استان‌های گلستان، خراسان شمالی بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: با توجه به تقاضای بالای حمل‌ونقل در این کریدور، تکمیل و بهره‌برداری از این مسیر سالانه به جابه‌جایی حدود ۲ میلیون نفر مسافر و حمل ۳.۵ میلیون تن بار درسال خواهد انجامید.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص اهمیت محور ریلی شیراز – بوشهر نیز اظهار داشت: احداث این راه-آهن به طول ۴۵۰ کیلومتر اهداف مهمی همچون انتقال بار و مسافر از جاده به راه‌آهن، صرفه‌جویی انرژی و ارتقای ایمنی و کاهش تصادفات، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال و ارتقاء شاخص‌های حمل و نقل ریلی، اتصال مرکز استان بوشهر به عنوان یک قطب اقتصادی به شبکه ریلی کشور، ایجاد مراکز ترانزیتی شمال و جنوب و همچنین اتصال کشورهای حوزه خلیج فارس و منطقه اقتصادی عسلویه به کشورهای اروپایی را میسر می‌سازد.

 

 ایلنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار سرمایه راه آهن طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۳۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مختاریانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با بیان اینکه دولت با اعلام سیاست خود برای مدیریت بازار برنج در سال جدید، پرداخت مطالبات ارزی سال گذشته و حمایت از ادامه طرح خرید برنج توسط بخش خصوصی، به تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور کمک می‌کند، گفت: برای باقی ماندن برنج به عنوان دومین محصول غذایی پرمصرف کشور در سفره مردم بخش خصوصی نیازمند همراهی و همکاری دولت است.

وی با بیان اینکه به‌رغم درخواست‌های مکرر برای تشکیل جلسه همچنان وزارت جهاد کشاورزی سیاست‌های اتخاذ شده برای بازار برنج در سال جدید را اعلام نکرده است، ادامه داد: با توجه به اینکه بخشی از نیاز بازار کشور به برنج از محل واردات تأمین می‌شود، وزارت جهاد کشاورزی باید سیاست‌های دولت در سال جدید را اعلام و بخش خصوصی را از بلاتکلیفی در آورد و وضعیت ثبت سفارش برنج را مشخص کند.

مختاریانی با اشاره به مطالبات باقی مانده واردکنندگان از سال گذشته، تاکید کرد: بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی باید هرچه سریع‌تر در خصوص پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج که از حدود ۸ ماه پیش پرداخت نشده است، اقدام کنند تا آنها سرمایه لازم برای واردات برنج در سال جدید را در اختیار داشته باشند.

وی گفت: تأخیر در پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج و کند یا متوقف شدن ثبت‌سفارش، این پیام را برای دلالان دارد که می‌توانند وارد بازار برنج شده و از شرایط سوءاستفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه سالانه ۳ تا ۳.۵ میلیون تن برنج در کشور مصرف می‌شود، ادامه داد: با توجه به بارندگی‌ها پیش‌بینی‌می‌شود امسال میزان تولید برنج رضایت بخش بوده و با واردات یک تا ۱.۲ میلیون تن، نیاز بازار تأمین و به ثبات و تعادل قیمت می‌رسیم.

مختاریانی اظهار کرد: با وجود درخواست‌های مکرر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران برای برگزاری نشست با مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین تکلیف وضعیت واردات برنج در سال جاری، نوع ارز تخصیصی و همچنین تعیین تکلیف مطالبات سال گذشته واردکنندگان بابت برنج‌هایی که ۷ تا ۸ ماه پیش در بازار عرضه شده، همچنان جلسه‌ای تشکیل نشده است.

وی با بیان اینکه بلاتکلیف ماندن ثبت سفارش نیز مشکلی جدی است، تصریح کرد: باید بپذیریم که بخشی از نیاز کشور به برنج باید از محل واردات تأمین شود، اما اردیبهشت ماه فرارسیده و هنوز وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه تعیین تکلیف نکرده است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با یادآوری مشکلات شالی‌کاران و تولیدکنندگان برنج در سال ۱۴۰۱، توضیح داد: سال گذشته برنج زیادی از محصول سال ۱۴۰۱ روی دست کشاورزان باقی مانده بود و به دلیل افزایش قیمت تا ۱۵۰ هزار تومان بازار با کاهش تقاضا و رکود رو به رو شد.

وی ادامه داد: سال گذشته در آستانه آغاز فصل کشت و برداشت برنج، این نگرانی وجود داشت که با وجود رکود، آیا کشاورز باز هم به کشت برنج و تولید ادامه خواهد داد.

مختاریانی با یادآوری اتفاقاتی که در ماه‌های ابتدایی سال گذشته رخ داد، اظهار کرد: با درخواست استانداران استان‌های شمالی و وزارت جهاد کشاورزی، بخش خصوص به کمک شالی‌کاران آمد و با سرمایه خود و عرضه مستقیم برنج در فروشگاه زنجیره‌ای توانست، وضعیت بازار را مدیریت کرده و مانع متضرر شدن تولیدکنندگان داخلی شود. به این ترتیب هم مصرف‌کننده توانست برنج را با قیمت مناسب خریداری کند و هم از آسیب کشاورزان جلوگیری شد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با تاکید بر اینکه با توجه به تجربیات سال‌های گذشته پیش از بروز مشکل باید برای مدیریت بازار تدابیر لازم در نظر گرفته شود، گفت: سال گذشته وقتی کشاورزان با مشکلات جدی رو به رو بودند، به صورت مستمر با مدیران وزارت جهاد کشاورزی و استانداران استان‌های شمالی در ارتباط بوده و در جلسات مکرر پیگیر رفع مشکلات کشاورزان شدند.

وی با اشاره به همکاری بخش خصوصی برای مدیریت بازار برنج دو سال اخیر، گفت: قول و وعده‌هایی برای حمایت از بخش خصوصی داده شد. اختصاص وام برای خریدهای بعدی و تعیین سهمیه واردات متناسب با میزان خرید محصول داخلی از جمله این وعده‌ها بود، اما به محض اینکه مشکلات حل شد، همه وعده‌ها به دست فراموشی سپرده شد و با این شرایط در آینده همکاری بخش خصوصی با اما و اگر رو به رو خواهد بود.

کد خبر 6086251

دیگر خبرها

  • صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره توسط شبکه بانکی
  • ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان
  • وضعیت راه‌های کشور؛ ترافیک سنگین در جاده‌های چالوس، هراز و آزادراه تهران - شمال
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • صدر اعظم آلمان خواستار تاسیس اتحادیه بانکی در اروپا شد
  • آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم
  • لغو انسداد مسیر جنوب به شمال محور کرج_کندوان به دلیل شرایط جوی آب و هوا
  • لغو انسداد مسیر جنوب به شمال محور کرج - کندوان
  • اتصال ریلی چین و ویتنام از طریق دو خط سریع السیر تا سال ۲۰۳۰
  • جزئیات مهم درباره صندوق املاک و مستغلات در فرابورس