Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-23@16:08:28 GMT

سالخوردگی !

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۶۴۱۰۳

سالخوردگی !

حمایت عزت نفس در رابطه با سالمندان به این معنی است که اطرافیان تلاش کنند تا به فرد سالمند بقبولانند که قابلیت‌های ویژه‌ای دارد.

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ سالخوردگی سنین 60 و بالاتر را شامل می‌شود، دورانی که اگر از کیفیت مناسب برخوردار باشد بسیار مطلوب و لذت بخش است.

بالا رفتن سن بیماری نیست بلکه یک مسیر طبیعی است که در این دوران تغییرات فیزیولوژیکی و روانی در بدن رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالمندان به دلیل کهولت دچار کاهش توانایی‌های بدنی و روانی می‌شوند به طوری که در معرض انواع مشکلات و بیماری‌های روانی هستند.

سالمندان به دلایل متعددی از جمله کاهش اعتماد به نفس، استقلال مادی و جسمانی، دور شدن از دوستان و نزدیکان، نقصان تحرک و ابتلا به بیماری‌های مزمن از جهت سلامت روان بسیار آسیب‌پذیر بوده و در معرض اختلالاتی از جمله افسردگی، اضطراب، کاهش حافظه، کاهش الگوی خواب، احساس تنهایی و انزوای اجتماعی می‌باشند که این موضوع نیازمند توجه و پیشگیری می‌باشد.

انسان موجودی است اجتماعی که در طول زندگی خود نیازمند ارتباط با دیگران است این نیازمندی می‌تواند ابعاد متفاوتی داشته باشد به طوری که می‌توان گفت سرچشمه همه مشکلات انسان به ویژه مشکلات روانی از نوع روابط و احساسات وابسته به آنهاست.

حمایت اجتماعی زمانی برای فرد معنی پیدا می‌کند که باور کند مورد علاقه و احترام دیگران و متعلق به شبکه‌ای از روابط و تعهدات متقابل است که این حس به فرد کمک می‌کند در شرایط استرس‌زا احساس امنیت و تعلق خاطر کند بنابراین با توجه به مسایل ذکر شده می‌توان ضرورت حمایت اجتماعی را به عنوان یک مؤلفه اثرگذار بر سلامت روانی سالمندان که با رویدادهای فشارزای جسمی و روانی اجتماعی مواجه هستند، بررسی کرد.

چند راهکار که بتوان در زمینه حمایت اجتماعی و در جهت بهبود سلامت روانی و جسمی سالمندان به کار گرفت:

بپذیریم عموماً حضور همسر و اعضای خانواده به عنوان تامین کنندگان اصلی حمایت اجتماعی در کنار فرد سالمند نقش موثری در سلامت و فعال ماندن وی ایفا می‌کنند.

حمایت عزت نفس در رابطه با سالمندان به این معنی است که اطرافیان تلاش کنند تا به فرد سالمند بقبولانند که قابلیت‌های ویژه‌ای دارد.

افزایش فعالیت سالمندان از طریق مشارکت در شبکه‌های اجتماعی و فعالیت‌های گروهی مانند فعالیت‌های ورزشی، کوهنوردی، بازی شطرنج، پیاده‌روی، تورهای سیاحتی و مانند اینها و همچنین کاهش میزان تماشای تلویزیون چرا که مانع انجام فعالیت‌های خلاق و پر تحرک می‌شود. البته از این میان می‌توان بر اهمیت فعالیت‌های ورزشی که نقش مثبتی در پیشگیری از بیماری‌ها و اختلالات مزمن و نیز ارتقای کیفیت زندگی دارد، اشاره کرد.

حفظ روابط اجتماعی با دوستان، خانواده، بستگان و همکاران که منجر به حفظ سلامت روان در سالمندان و به تعویق انداختن علائم آلزایمر در آنها می‌شود.

ارتقاء منزلت اجتماعی سالمندان از طریق ایجاد نگرش مثبت در جوانان و سالمندان نسبت به یکدیگر و همچنین آموزش شیوه‌های برخورد با سالمندان از طریق برنامه‌های آموزشی ویژه در این زمینه در رسانه ملی.

گردآورنده: "خدیجه کشاورز" کارشناس ارشد روانشناسی بالینی مرکز مشاوره معاونت اجتماعی پلیس گیلان

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سالخوردگی حمایت اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۴۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی مجموعه مدیریت سیستان و بلوچستان از گسترش و حمایت خانه های دین و زندگی

  رضا شریفی در مراسم توسعه و گسترش خانه‌های دین و زندگی در استان، اظهار کرد: مصداق بارز دغدغه مقام معظم رهبری با توجه به نام گذاری امسال به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم، همین خانه‌های دین و زندگی است، براین اساس باید برای گسترش و افزایش این مجموعه‌ها تلاش کرد.

وی گفت: خانه‌های دین و زندگی مجموعه‌هایی اثرگذار بوده و در کنار سایر کنشگران اجتماعى و تشکل‌های مردمی و سمن ها، می‌توانند تاثیرگذار باشند، دشمن به دنبال کم رنگ کردن نقش مردم و القای وجود اختلاف فی ما بین دستگاه‌های اجرایی با کف جامعه و فاصله انداختن بین این دو است و متاسفانه برخی از داخل نیز به این موضوع دامن می‌زنند.

معاون سیاسی اجتماعی استاندار تاکید کرد: ما کم کاری و بدکاری‌ها در برخی از حوزه‌ها را قبول داریم و از این بابت، عذرخواهی می‌کنیم، در تلاش برای جبران آنها هستیم، در حالی برخی از اتفاقات به مثل اتفاقات اخیر در راسک و چابهار به صورت سازمان یافته از سوی سرویس‌های جاسوسی هدفگذاری و اجرایی شد به صورتی که در اتفاقات اخیر فعالیتشان پیوست عاطفی و اجتماعی داشت که این اقدامات برای انتقام جریان هشت مهر یا دختر چابهاری انجام شد و شاید در ظاهر بخشی از مردم مردد شدند؛ اما برادران و خواهران شیعه و سنی و زابلی و بلوچ ما هر دو با نا امن بودن استان مخالفند.

وی افزود: سالی که گذشت، سال پروژه‌های بزرگ و امسال سال افتتاح آنها خواهد بود، هیچ کدام از برادران و خواهران شیعه و سنی و فارس و بلوچ، حاضر به تعطیلی هیچ یک از این ابر پروژه‌ها نیستند، همه ما در یک کشتی قرار داریم و به هیچ عنوان اجازه ایجاد خلل در این طرح‌ها را نمی‌دهیم، خوشنامی و بدنامی استان برای همه ماست، ما قطعا اجاده نمی‌دهیم برخی از گروهک‌ها به اسم دفاع از حقوق اهل سنت و بلوچ استان را نا امن کنند و مسیر آبادانی و توسعه و خوشنامی استان را با قوت ادامه خواهیم داد.

تلاش برای راه اندازی هزار خانه دین و زندگی در سیستان و بلوچستان

مدیر کل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان از تلاش برای رسیدن آمار خانه‌های دین و زندگی استان به یک‌هزار واحد خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین مصطفی جهانشاهی هم در این مراسم گفت: از پنج سال گذشته تاکنون اجرای طرح خانه‌های دین و زندگی در سیستان و بلوچستان به عنوان یک پایگاه فرهنگی در استان در حال پیگیری و اجرا است و در حال حاضر با همه حمایت‌های صورت گرفته از سوی استانداری و تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهاد‌های مرتبط، قریب به ۳۰۰ خانه دین و زندگی در استان راه اندازی و مشغول به فعالیت هستند.

وی ادامه داد: در تلاش هستیم در راستای گسترش کمی و کیفی فعالیت خانه‌های دین و زندگی، آمار این مجموعه در استان را به یک‌هزار واحد افزایش دهیم، این مجموعه‌ها کاملا مردمی و با توان خود مردم فعالیت می‌کنند.

این مقام مسوول با بیان اینکه محدوده فعالیت خانه‌های دین و زندگی به یک کوچه و خیابان محدود است، افزود: مقابله با آسیب‌های اجتماعی، اشتغالزایی، فعالیت‌های مذهبی و ... از جمله فعالیت‌های این مجموعه هست.

وی اظهار کرد: برای خانه‌های دین و زندگی سرمایه گذاری ویژه‌ای کردیم که برگزاری یک دوره آموزش برای ۵۰ نفر از دختران برای حلقه داری و شبکه سازی از جمله فعالیت‌های انجام شده در این حوزه در استان است، این مجموعه‌ها نیاز به مخاطب ندارد و خود مردم و فعالان آنها برای خود شبکه مردمی دارند.

جهانشاهی تاکید کرد: خانه‌های دین و زندگی دارای اثرگذاری بسیاری هستند به طوری که در برخی از نقاط فقدان و ضعف‌ها را پر می‌کنند، ما از این مجموعه‌ها با تمام توان حمایت می‌کنیم.

شایان ذکر است تجلیل از پنج مسوول خانه و دین و زندگی استان، رونمایی از کتابچه فعالیت‌ها و پرچم خاص این مجموعه‌ها از دیگر برنامه‌های این اجلاسیه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت
  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • معاینه رایگان سالمندان کم توان در هفته سلامت
  • بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی
  • اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان
  • اعلام آمادگی مجموعه مدیریت سیستان و بلوچستان از گسترش و حمایت خانه های دین و زندگی
  • اقدامات شهرداری برای ارتقای سلامت تهرانی‌ها | از طرح استعدادیابی سالمندان تا ترویج ازدواج و فرزندآوری