Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- اعلام صورت‌های مالی خودروسازان بزرگ کشور به بورس نشان می‌دهد که تیراژ تولید آن‌ها در شش ماه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حاکی از افزایش ۱۰ درصدی تیراژ تولید خودروهای سواری دارد.

 کارنامه شش ماهه تولید خودرو توسط سه خودروساز بزرگ کشور در نیمه اول سال جاری نشان می‌دهد که با تولید بیش از ۴۰۵ هزار دستگاه انواع خودروی سواری در ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو، نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۰ درصدی تیراژ محصولات سواری رقم خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر آمار منتشر شده، سه خودروساز داخلی ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در نیمه نخست امسال در مجموع ۴۰۵ هزار و ۸۹۳ دستگاه انواع محصولات تولید کرده‌اند که ایران‌خودرو با میزان تولید ۲۰۸ هزار و ۳۰ دستگاه محصول را تا پایان شهریور، بیشترین افزایش تیراژ را به خود اختصاص داده است که نشان از رشد بیش از ۴۰ درصدی تیراژ در مقایسه با نیمه نخست سال گذشته است.

اما گروه خودروسازی سایپا در شش ماه ابتدایی سال ۱۳۹۹ روندی نزولی نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۸ داشته است. طبق صورت‌های مالی ارائه شده به بورس، دومین خودروساز بزرگ کشور ۱۵۰ هزار و ۴۱۷ دستگاه انواع محصول را در نیمه نخست سال جاری تولید کرده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۱۲ درصد کاهش تولید را تجربه کرده است.

سومین خودروساز بزرگ داخلی (پارس‌خودرو) نیز تا پایان شهریور امسال ۴۷ هزار و ۴۴۶ دستگاه محصول را به تولید رسانده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۳/ ۱ درصد افت تولید را نشان می‌دهد.

اما براساس آمار این سه خودروساز در شهریورماه نسبت به مرداد با افزایش تولید مواجه شده‌اند. طبق آمار اعلامی، درشهریور ماه امسال ۷۰ هزار و ۵۸۲ دستگاه محصول توسط سه خودروساز بزرگ کشور به تولید رسیده که در مقایسه با مرداد افزایش بیش از ۱۷ درصدی را نشان می‌دهد.

ایران‌خودرو با تیراژ ۴۱ هزار و ۱۷۵ دستگاه خودرو سواری در شهریور ماه امسال حدود ۱۵ درصد نسبت به مرداد افزایش تیراژ داشته است. سایپا نیز طی شهریور امسال ۲۳ هزار و ۶۳۲ دستگاه خودرو سواری تولید کرده که در مقایسه با مرداد حدودا ۲۰ درصد افزایش تیراژ را نشان می‌دهد. پارس‌خودرو هم در ششمین ماه امسال ۱۰ هزار و ۱۸۲ دستگاه محصول را به تولید رسانده است که رشد تولید را نسبت به تیراژ مرداد امسال نشان می‌دهد.

براساس این گزارش،‌ آمار تولید به تفکیک خودروهای سواری تولیدی در شش ماه نخست سال ۱۳۹۹ نشان می‌دهد که در گروه صنعتی ایران‌خودرو، گروه پژو این شرکت (به جز پژو ۲۰۰۸) ۱۵۳ هزار و ۶۹ دستگاه تولید شده است که نسبت به آمار تولید محصولات پژو در ایران‌خودرو تا پایان شهریور ماه سال گذشته، حدودا ۴۹ درصد افزایش تولید را حکایت می‌کند.

ایران‌خودرو آمار پژو ۲۰۰۸ را خارج از خانواده پژو منتشر کرده است که براساس آن این خودرو طی شش ماه ابتدایی امسال ۱۶۶ دستگاه تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۹۸ درصدی را حکایت می‌کند.

پس از پژوها، ایران‌خودرو در تولید سمند نیز افزایش تولید را رقم زده است. در مدت مذکور سال جاری به ترتیب ۲۰ هزار و ۸۴۹ دستگاه سمند، ۲۶ هزار و ۴۲۰ دستگاه دنا و ۴۹۴۴ دستگاه رانا تولید شده که نسبت به شش ماهه ابتدایی سال گذشته، به ترتیب افزایش ۱۶ درصدی، ۹۲ درصدی و حدود ۷۵ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۸ نشان می‌دهد.

در گروه خودروسازی سایپا نیز بنابر آمار ارائه شده به سازمان بورس، محصول تیبا ۹۹ هزار و ۹۸۱ دستگاه در شش ماه نخست امسال تولید شده که تقریبا ۲۶ درصد نسبت به میزان تولید این خودرو در نیمه نخست سال گذشته افزایش تولید پیدا کرده است.

تیبا تنها محصول تولید سایپا در شهریور ماه امسال بوده و این شرکت ظاهرا هیچ محصول دیگری در این ماه تولید نکرده است. با حذف پراید از چرخه تولید در نیمه ابتدایی امسال ۷۴ هزار و ۱۱۶ دستگاه پراید تولید شد که در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته، ۴۳ درصد کاهش داشته است.

در محصولات مونتاژی سایپا، این شرکت در شش ماه ابتدایی سال ۱۳۹۹ تنها ۱۳ دستگاه آریو کرده و در شهریور ماه نیز تولیدی از این محصول نداشته است.

طبق آمار اما پارس‌خودرو در شش ماهه اول امسال ۲۴۹۲ دستگاه برلیانس را مونتاژ کرده است. در مدت مشابه سال گذشته این محصول ۸۴ دستگاه تولید شده بود؛ لذا مقایسه آمار در بازه زمانی تحت بررسی نشان از افزیش ۳۰ درصدی این محصول در امسال می‌دهد.

طبق آمار ارائه شده به بورس، پارس‌خودرو تولید کوئیک و ساینا را نیز در شهریور ماه داشته است. تیراژ کوئیک به ۱۶۷۲ دستگاه رسیده و ساینا نیز ۲۲۳۴ دستگاه در شش ماه ابتدایی سال جاری تولید شده است. در آمار تولید شهریورماه این دو محصول کوئیک و ساینا به ترتیب ۱۳۸۵ دستگاه و ۱۵۰۴ دستگاه تیراژ داشته‌اند.

تولید محصولات خانواده رنو نیز در شش ماه نخست امسال ۲۹۵۳ دستگاه رنو تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۳۳ دستگاه بیشتر تولید شده است.

پارس خودرو در شهریور ماه نیز ۲۰۲ ستگاه از محصولات رنو را تولید کرده و این در حالی است که به گوش می‌رسد در حال حاضر تعداد زیادی از محصولات رنو در پارکینگ خودروسازان متوقف شده و به دلیل نداشتن استاندارد آلایندگی یورو۵، از شماره‌گذاری منع شده است.

 

 ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نسبت به مدت مشابه شش ماه ابتدایی خودروساز بزرگ شش ماه نخست شهریور ماه افزایش تولید دستگاه محصول نیمه نخست تولید شده سه خودروساز ایران خودرو ابتدایی سال نشان می دهد نخست امسال تولید کرده پارس خودرو ماه امسال بزرگ کشور سال جاری نخست سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۵۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ کتاب جدید در فروردین ۱۴۰۳

در نخستین‌ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۴ هزار و ۶۰۹ عنوان کتاب در حوزه‌های مختلف منتشر شده است که این عدد در فروردین‌ماه سال گذشته حدود ۳ هزار و ۸۹۵ عنوان بود که نشان‌دهنده بیش از ۱۵ درصد رشد در انتشار کتاب در مدت مشابه است.

نگاهی به آمار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نشان می‌دهد که در میان کتاب‌های منتشر شده، ۳ هزار و ۴۷۰ عنوان تالیفی و هزار و ۲۰۲ عنوان ترجمه شده هستند، همچنین بیشترین سهم در اختیار حوزه ادبیات با ۸۵۹ عنوان کتاب و پس از آن حوزه‌های کودک و نوجوان با ۸۳۹ عنوان و کمک درسی با ۶۸۵ عنوان است. بر این اساس، کمترین آمار انتشار کتاب به حوزه زبان با ۴۵ کتاب و علوم طبیعی و ریاضیات با ۷۲ عنوان کتاب است.

همانند ماه‌های گذشته، استان تهران بیشترین آمار انتشار کتاب را با ۳ هزار و ۲۸۲ عنوان از آن خود کرده و سهم سایر استان‌ها هزار و ۳۲۷ عنوان بوده است؛ همچنین نگاهی به آمار کتاب‌های چاپ اول نشان می‌دهد که ۲ هزار و ۸۲۵ عنوان کتاب چاپ نخست و هزار و ۷۸۴ عنوان کتاب تجدید چاپی هستند.

براساس این آمار، شمارگان کل کتاب در فروردین‌ماه ۱۴۰۳، ۵ میلیون و ۹۸۴ هزار نسخه و میانگین شمارگان نیز هزار و ۲۹۸ نسخه بوده است؛ همچنین میانگین قیمت کتاب در این ماه یک‌میلیون و ۷۵۴ هزار ریال بوده است.

طبق این آمار، در حوزه ادبیات، از میان ۸۵۹ عنوان کتاب حدود ۵۷۸ عنوان کتاب تالیفی و ۲۸۱ عنوان ترجمه شده هستند که از میان آنها ۵۴۸ عنوان چاپ نخست و آثار تجدید چاپی ۳۱۱ عنوان بوده است. در حوزه کودک و نوجوان از میان ۸۳۹ عنوان اثر منتشر شده نیز ۳۸۷ عنوان چاپ نخست و ۴۵۲ عنوان تجدید چاپ هستند.

منبع: ایبنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰‌درصدی کشت بهاره در ساوجبلاغ
  • کتاب در فروردین؛ رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید
  • رشد ۳۱ درصدی جابه جایی مسافر با کمک ناوگان مسافربری جاده‌ای کرمان  
  • رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ کتاب جدید در فروردین ۱۴۰۳
  • ماجرای دنباله دار افزایش ۵۰ درصدی قیمت پژو پارس؛ وزیر صمت و شورای رقابت چه می گویند؟ | قیمت های جدید را ببینید
  • مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد / وعده داخلی‌ سازی المان‌ های اصلی اتوبوس برقی
  • تصادف مرگبار سواری پژو پارس سوخت بر
  • افزایش ۲۲ درصدی حوادث غرق‌شدگی در فروردین امسال
  • کاهش ۱۰ درصدی تعداد کشته‌های تصادفات جاده‌ای از امسال اجرایی می‌شود
  • مرسدس بنز ۲۰۰ میلیارد ریالی قاچاق در توقیف پلیس هرمزگان