Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-23@17:44:41 GMT

«ابوباران»؛ از ارتش آمریکا تا لشکر فاطمیون

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۶۵۹۳۶

«ابوباران»؛ از ارتش آمریکا تا لشکر فاطمیون

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، انتشارات خط مقدم، جدیدترین عنوان خود را با نام «ابوباران» و به قلم زهرا سادات ثابتی منتشر کرده است. این کتاب خاطرات شهید مصطفی نجیب، دفتردارِ علیرضا توسلی معروف به «ابوحامد» فرمانده و بنیانگذار تیپ فاطمیون را روایت می‌کند.

«من در ایران به دنیا آمدم؛ اسفند 1362؛ اما یک ایرانی محسوب نمی‌شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدر و مادرم بیش از چهل سال پیشتر، از افغانستان به ایران مهاجرت کرده بودند؛ اما آن‌ها هم ایرانی شناخته نمی‌شدند...» این جملاتِ آغازینِ کتاب است که با فصلِ بی‌قراری قهرمان آن شروع می‌شود.

بخشِ اولِ کتاب به زندگی این رزمنده قبل از رفتن به سوریه پرداخته است. در این بخش نویسنده به نقل تلاطم زندگی مصطفی نجیب به عنوان مهاجری می‌پردازد که هم زادگاهش او را به عنوان شهروند نمی‌پذیرد و هم وطنش به او به چشم یک مهاجر می‌نگرد. احساس معلق بودن، جست‌وجوی برای یافتن آرامش، بی‌قراری در سفری پرماجرا از فکر عبور قاچاقی از مرز به سمت یونان گرفته تا رسیدن به لبه خودکشی و تا برخورد اتفاقی با عکس رزمندگان افغانستانی در فیس‌بوک و ورق خوردن فصل اول از زندگی؛ همه این‌ها روایت‌هایی عجیب و برگ‌هایی ناخوانده از زندگی پر فراز و نشیب یک رزمنده افغانستانی است که درکتاب خاطرات شهید نجیب می‌خوانید.

اما بخش بعدی «ابوباران» مربوط به سال‌های حضور مصطفی نجیب در سوریه و شرح عملیات‌هایی است که تیپِ فاطمیون در سوریه انجام داده‌اند؛ از جمله عملیات‌های: «مُلَیحه، حندرات، دیرالعدس، تل قرین، بصری‌الحریر، فتح تدمُر، نُبل و الزهرا، آزادسازی حلب، فتح بوکمال و...» در هر یک از این عملیات‌ها بخش‌های تأثیرگذاری از جنگ و مواجه‌ی رزمنده‌ها و مردم با نیروهای دشمن با نگاهی واقع‌بینانه و به دور از تقدس‌بخشی روایت می‌شود.

تدوین این خاطرات با قلمِ روانِ زهرا سادات ثابتی شکلِ جذاب‌ و تأثیرگذارتری به آن‌ها بخشیده و خواندنی‌ترشان کرده است. نویسنده در بخش‌هایی از کتاب شهادت رزمنده‌ها و دوستان شخصیت اصلی را به تصویر می‌کشد و تلاش می‌کند با قلمی پر از توصیف‌های گیرا و اثرگذار مخاطب را در فضای مبارزات مصطفی نجیب مشارکت دهد. روایت پیکرهای بر زمین مانده شهدا، عملیات‌هایی که نه در دشت‌ها و جاده‌ها بلکه در میان خانه‌های متروکه مردم سوریه انجام می‌شوند و مخاطرات مهیبی که زنان و کودکان پناهجو را تهدید می‌کند، از جمله صحنه‌های تأثیرگذاری است که این نویسنده پیش روی مخاطب این کتاب خلق می‌کند.

از نویسنده «ابوباران» همچنین کتابی با عنوان «متولد نهم دی»(زندگی‌نامه داستانی شهیده فاطمه امیری) نیز به چاپ رسیده است. انتشارات خط مقدم جدیدترین عنوان خود را در شمارگان یک‌هزار نسخه و قطع رقعی، به بهای 44‌هزار تومان روانه بازار نشر کرده است.

انتهای پیام/

حسام آبنوس کد خبر: 1074423 برچسب‌ها ابوباران مدافعان حرم انتشارات خط مقدم

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مدافعان حرم عملیات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۵۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه عکس «سفر آخر» که روایت‌گر داستان یک عکس دیده شده از شهید مرتضی آوینی است، عصر یکشنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ گالری شماره یک خانه عکاسان ایران افتتاح شد.

در افتتاحیه این نمایشگاه که متشکل از ۵۴ فریم عکس در اندازه‌های مختلف است، اصغر بختیاری، احسان رجبی، مرتضی شعبانی، سیدمحمد جعفری و محمدحسین قدمی که عکس‌هایشان در اندازه‌های مختلفی روی دیوار رفته است، حضور داشتند و با شور و هیجان در حال بیان خاطرات با یکدیگر بودند و گاهی با هم از دیدن یکی از تصاویر افسوس می‌خوردند و گاهی نیز با هم لبخند می‌زدند.

«سفرِ آخر» نمایشگاه عکس‌هایی از این عکاسان است که از آغاز تشکیل گروه «روایت فتح» به همراه شهید مرتضی آوینی بوده و در کنار او و گروهش، عکاسی کرده‌اند. نمایشگاه با استفاده از روایت، به بخش‌های مختلف تقسیم شده است که داستان سفر آخر گروه به مناطق جنگی جنوب در فروردین ۱۳۷۲ از مهم‌ترین بخش‌های نمایشگاه به حساب می‌آید.

مرتضی شعبانی از دوستان نزدیک شهید آوینی، یکی از هنرمندانی است که عکس‌هایش در نمایشگاه «سفر آخر» به نمایش درآمده است. وی همچنین بانی برگزاری این نمایشگاه بوده است و عکس‌های خود و دیگر دوستان عکاس و تصویربردار را از پشت صحنه «روایت فتح» جمع آوری، انتخاب و همراه خانه عکاسان ایران برای نمایش، مدیریت کرده است.

علاقه‌مندی به شهید آوینی و کشف و شهود با آن شخصیت تمامی ندارد

سیداحسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران درباره برگزاری این نمایشگاه در سالگرد شهید آوینی به خبرنگار مهر گفت: نمایشگاه «سفر آخر» شامل عکس‌هایی از سفر گروه فیلمسازی شهید آوینی به مناطق جنگی جنوب کشور در فروردین ۱۳۷۲ است که منجر به شهادت مرتضی آوینی می‌شود. این نمایشگاه به فریم‌های آخری که از شهید آوینی در این سفر ثبت شده، اختصاص دارد و به شیوه جدیدی ارایه شده است.

وی همچنین توضیح داد: علاقه‌مندی به شهید آوینی و کشف و شهود هنرمندان با وی تمامی ندارد و این نمایشگاه نیز بهانه‌ای جدید برای پرداختن به شخصیت این شهید بزرگوار برای علاقه‌مندان به او و کسانی که به او تمسک دارند، است. سعی کردیم این نمایشگاه را به شیوه و مدلی جدید ارایه کنیم و در کنار عکس‌ها، دوربین‌هایی که در آخرین روز تصویربرداری شده، دست‌نوشته‌های شهید و …را به نمایش گذاشته‌ایم.

نمایش ۷ دقیقه از پشت صحنه‌های «روایت فتح»

باقری بیان کرد: در نمایشگاه همچنین از فیلمی ۷ دقیقه‌ای از پشت صحنه‌های «روایت فتح» که تا به حال دیده نشده یا کمتر دیده شده‌اند، بهره گرفتیم و در فضای نمایشگاه پخش می‌کنیم.

از عکس‌های جالب توجهی که در این نمایشگاه روی دیوار رفته است، عکس‌های مربوط به جوانی و نوجوانی شهید آوینی است. همچنین، عکس‌هایی از لحظه شهادت و لحظاتی پس از شهادت مرتضی آوینی و محمدسعید یزدان پرست از جمله عکس‌های ناراحت کننده و دردناک نمایشگاه است.

هر چه در مورد شهید آوینی کار شود، کم است

اصغر بختیاری در زمان حیات سیدمرتضی آوینی مدیر تولید گروه «روایت فتح» بود و بعد از شهادت او قدم در عرصه ساخت مستند گذاشت. وی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره تجربه همکاری با شهید آوینی و حال و هوای نمایشگاه «سفر آخر» بیان کرد: من سال ۱۳۶۶ با آقا مرتضی آشنا شدم زمانی که در گروه روایت فتح صداوسیما بودم. وقتی جنگ تمام شد در مجموعه جدید «روایت فتح» مدیر تولید بودم و در شهرهای سوسنگرد، بستان و هویزه و خرمشهر مستند ساختیم که آخرین فیلم، «شهری در آسمان» بود و در نهایت به فکه ختم شد. نمایشگاه حاضر بسیاری از خاطرات مشترک مان را زنده کرد؛ عکس‌های مربوط به فکه را من و آقای شعبانی ثبت کردیم و بقیه عکس‌ها را آقای قدمی، رجبی و جعفری گرفتند.

وی گفت: تاکنون کارهای بسیاری شده است که همه آنها مهم و تاثیرگذار بوده‌اند اما هر چه کار در مورد شهید آوینی شود، به نظرم کم است. آقای آوینی مهندس، آرشیتکت، شاعر، فیلمساز و نویسنده بود و هم موسیقی و هم سینما را می‌شناخت و هر کسی با توجه به رویکردی که دارد، می‌تواند او را بشناسد و جای کار نیز دارد.

نمایشگاه «سفر آخر» از دوشنبه ۳ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و در روزهای پنجشنبه از ساعت ۱۵ تا ۱۹ در گالری «شماره یک خانه عکاسان ایران» واقع در حوزه هنری انقلاب اسلامی، خیابان سمیه تقاطع خیابان حافظ، میزبان علاقه‌مندان است.

کد خبر 6084921

دیگر خبرها

  • مراسم بزرگداشت شهید سپهبد قرنی در خرم آباد
  • یک قصه خیالی به روایت فراری
  • این شهید پسردایی ۱۵۰ افغانستانی بود ! +عکس
  • عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر
  • این شهید پسردایی ۱۵۰ افغانستانی بود!+عکس
  • شهید قرنی نخستین شهید ارتش بعد از انقلاب اسلامی
  • «سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی
  • تکریم و قدردانی از خانواده شهدای فاطمیون + فیلم
  • کتاب های پرفروش سال ۱۴۰۳
  • ارتش و سپاه؛ لشکر خدمت