Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، مشخصاً قیمت گوشت و لبنیات محلی مد نظرمان است. قیمت گوشت گوسفند و گوساله طی ماه‌های اخیر عموماً ثابت بوده و بالا نرفته است. این مسئله را مورد بررسی قرار دادیم. آیا اتفاقات مثبت باعث شده قیمت گوشت، این مایحتاج مهم مردم، ثابت بماند یا یک سری موضوعات منفی پشت سر آن لنگر انداخته؟

ارزانی امروز؛ خطر فردا

ابتدا به سراغ یک قصاب بجنوردی می‌رویم تا از قیمت‌ها اطلاع دقیق‌تری به دست آوریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاج محمد گوشت بره را صد هزار تومان و گوشت گوساله را ۸۰ هزار تومان قیمت می‌دهد.

وقتی از وی درباره نوسانات قیمت می‌پرسیم می‌گوید: متأسفانه اکنون میش که مولد است وارد بازار ذبح دام می‌شود و این یک فاجعه است. هزینه‌های نگه‌داری دام روز به روز بیشتر می‌شود و از این رو دامدار نمی‌تواند از پس هزینه‌ها بر بیاید لذا دام خود را به بازار عرضه می‌کند که این عرضه فراوان باعث شده قیمت گوسفند زنده تا ۴۰ هزار تومان پایین بیاید.

این قصاب که از قیمت‌های علوفه بی‌اطلاع بود، از گلایه‌های دامداران سخن به میان آورد و در این خصوص بیان کرد: اگر قیمت گوشت بالا نرود تمام دامداران ورشکست می‌شوند و در نهایت قیمت گوشت سر به فلک می‌کشد.

پس از به دست آوردن این سر نخ متوجه می‌شویم آرامش امروز قطعاً طوفان بزرگی را در پیش دارد. برای بررسی بیشتر این بار سراغ دامدار بجنوردی می‌رویم.

قیمت گوشت متناسب با تورم رشد نکرده است

رضا ریحانی اظهار کرد: علت اصلی ارزانی گوشت گرانی نهاده‌ها و خوراک دام است که باعث خواهد شد مشکلات فراوانی به وجود بیاید و برای جلوگیری از آن دامدار و دولت وظایفی دارند. اگر امروز قیمت گوشت و شیر ارزان است و نسبت به تورم واقعی جامعه رشد نکرده نباید خوشحال باشیم زیرا بسیار خطرناک است و فعلاً کسی متوجهش نیست زیرا در چند ماه آینده با کمبود گوشت مواجه می‌شویم و باید به ناچار به سمت واردات گوشت برویم. به خاطر گرانی علوفه دامداران دام‌های خود را روانه بازار کرده‌اند و این امر در آینده‌ای نزدیک، استان و کشور را با کمبود لبنیات و گوشت مواجه خواهد کرد.

ریحانی به قیمت شیر اشاره کرد و گفت: در حالت استاندارد باید قیمت شیر اندکی بالاتر از قیمت علوفه باشد تا برای دامدار صرفه اقتصادی داشته باشد، اما اکنون بر عکس است و قیمت علوفه گاو گران‌تر است.

نظارت بر قیمت فرآورده هست، اما نظارت بر ماده اولیه نیست

این دامدار بیان کرد: قیمت نوشابه که ارزش غذایی ندارد چند برابر شده، اما قیمت شیر گران نمی‌شود و چندین نهاد نظارتی جلوی آن را می‌گیرند که این پایین نگه داشتن قیمت شیر به تولید شیر ضربه می‌زند.

نماینده دامداران مجتمع دامداری شورک بجنورد گفت: این مجتمع که ۱۵ هزار رأس ظرفیت دارد اکنون با ۵۰۰ رأس فعالیت می‌کند و دامداران کنونی نیز در اواخر دوره خود قرار دارند و کسی گوساله جدید پرورش نمی‌دهد.

ارزانی گوشت باعث از بین رفتن شغل دامداران می‌شود

وی از افزایش چند برابری قیمت گوشت طی ماه‌های آینده خبر داد و افزود: اگر مسئولان نخواهند این اتفاق رقم بخورد باید از خارج کشور گوشت وارد کنند که باز هم ضربه دیگری به دامدارها وارد می‌شود. ارزانی لبنیات و گوشت به قیمت نابودی شغل بسیاری از خانواده‌های خراسان شمالی که از طریق دامداری امرار معاش می‌کنند تمام می‌شود.

راه کارهای عملیاتی برای خروج از بحران

این دامدار بجنوردی در ادامه راه کارهای عملیاتی خود را پیشنهاد داد و بیان کرد: مسئولان می‌گویند قیمت نهاده‌های دامی قابل کاهش نیست که در این باب باید گفت نهاده‌های دامی اکنون ذرت، سویا و جو وارداتی محسوب می‌شود در حالی که این موارد تراریخته هستند و تا چند سال گذشته اصلاً جزو خوراک دام نبوده‌اند و برخی کشورها با سیاست‌های خود بازارسازی کرده تا اجناس ناسالم خود را به فروش برسانند و سلامت جامعه ما را به خطر بیندازند. برای حل این مسئله می‌توانیم از پسماندهای صنایع کشاورزی و صنایع غذایی به عنوان خوراک دام استفاده کنیم لذا نیاز است سازمان جهاد کشاورزی نهاده‌های جایگزین و سالم را ارائه دهد. علوفه خارشتر که خودرو است می‌تواند جایگزین بخشی از یونجه مصرفی شود لذا می‌شود به راحتی این گیاه را در شوره‌زارها کاشت و به دامدار رساند؛ بر این اساس هم زمین کشاورزی رشد می‌کند و هم نیاز به نهاده‌های گران نداریم.

دامداران ناظر شوند

نماینده دامداران مجتمع دامداری شورک بجنورد عدم توزیع مناسب جو سهمیه‌ای را دیگر علت ضرر دامداران دانست و گفت: اکنون جو سهمیه‌ای که هزار و ۹۰۰ تومان به دامدار داده می‌شود، در بازار آزاد قیمت بالای ۳ هزار تومان دارد و این یعنی جو سهمیه‌ای به کسانی داده شده که دام ندارند و فقط دفترچه دامداری دارند.

وی راه کار این مسئله را تشکیل گروه ناظر از خود دامداران دانست و افزود: اگر نظارت را به یک کارمند محدود کنیم قطعاً مشکلاتی پیش می‌آید، اما دامداران استان یکدیگر را می‌شناسند و لذا جلوی فساد گرفته می‌شود. انتشار لیست افرادی که سهمیه گرفته‌اند دیگر راه‌کار اصلاح توزیع نادرست نهاده‌های دولتی است، یک فرد به راحتی می‌تواند سیستم نظارتی را فریب دهد، اما اگر نامش منتشر شود و از سوی دیگر خود دامداران به این موضوع نظارت داشته باشند این موضوع حل خواهد شد.

این دامدار بجنوردی در ادامه به دامداران نیز توصیه‌هایی داشت و در این خصوص اضافه کرد: قیمت دام تحت تأثیر عرضه و تقاضا است لذا دامداران به تدریج دام‌های خود را وارد بازار کنند؛ به عنوان مثال اگر می‌خواهند ۱۰ دام خود را بفروشند، یک دام را به فروش رسانده و آن را خرج تهیه خوراک برای باقی دام‌ها کنند تا به این ترتیب قیمت‌ها اصلاح شود. قیمت‌ها به صورت دستوری هیچ گاه ثابت باقی نمی‌ماند لذا نمایندگان مجلس برای تصمیم‌گیری با دامداران مشورت کنند.

طرح دو فوریتی خرید محصولات استراتژیک در شورای نگهبان است

امان‌الله حسین‌پور، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: به دلیل عدم اختصاص ارز دولتی به نهاده‌های دامی شاهد نوسانات جدی در بازار دام هستیم. محصولات استراتژیک در حوزه کشاورزی و دامی باید توسط دولت خرید تضمینی شود و شرکت پشتیبانی دام باید محصولات دامی را با قیمت مناسب خرید کند. زمانی که قیمت نهاده‌های دامی بالا می‌رود دولت باید قیمتی را اعلام و اعمال کند که دامدار دچار زیان و ضرر نشود.

وی در پایان گفت: طرح دو فوریتی خرید محصولات استراتژیک از سوی مجلس به شورای نگهبان ارسال شده که بعد از تأیید شورای نگهبان لازم الاجراست. در این طرح دو فوریتی شرکت پشتیبانی می‌تواند دام را با قیمت مناسب خریداری کند تا قیمت در بازار حفظ شود.

کد خبر 553215 برچسب‌ها گوشت دامداری استان خراسان شمالی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: گوشت دامداری استان خراسان شمالی نهاده های دامی هزار تومان قیمت گوشت قیمت شیر نهاده ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۶۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حداکثر کشتار دام در طول سال ۸ میلیون راس است

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع شرایط عرضه دام و گوشت قرمز وارداتی و تولید داخل و قیمت ها در بازار پرداخت.

در حال حاضر وضعیت عرضه دام و گوشت قرمز چگونه است؟
پوریان: هم اکنون عرضه دام بسیار گسترده است و علت آن بنابر پیش بینی های قبلی افزایش سطح زایش های پاییز و زمستان بود که خوشبختانه محقق شد.

بنابر اعلام مرکز آمار جمعیت دامی افزایش پیدا کرده است به طوریکه جمعیت دام سبک به ۷۱ میلیون راس و دام سنگین ۵.۵ میلیون راس رسیده است.

با توجه به شرایط مساعد عرضه، قیمت دام در بازار چگونه است؟
پوریان: هم اکنون عرضه گسترده دام منجر به کاهش قیمت گوشت و نزدیک شدن به نرخ واقعی در بازار شده است.

بنابر آمار روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن گوشت گرم تنظیم بازار عرضه می شود که در کنار توزیع گوشت منجمد و گوشت تولید داخل، بازار را اشباع کرده که همین امر از ابتدای هفته منجر به روند کاهشی قیمت گوشت گرم گوساله و گوسفند در اکثر نقاط شده است.

استان خوزستان که به طور معمول بالاترین قیمت دام زنده و گوشت قرمز را دارد، طی روزهای اخیر بدلیل افزایش عرضه، هرکیلو گوشت گوساله برای مصرف کننده با نرخ ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزارتومان و گوشت گوسفندی ۵۲۵ تا ۵۳۰ هزارتومان در قصابی های این استان عرضه می شود.

در شرایط فعلی با عرضه گسترده دام نیازی به خرید حمایتی دام است؟
پوریان: بنابر پیش بینی های قبلی با گرم شدن هوا شاهد تغییرات در بحث قیمت دام زنده و گوشت قرمز هستیم، اما بدلیل گرم شدن هوا برنامه ریزی ها برای خرید حمایتی دام از دامدار و صادرات باید صورت بگیرد.

وزارت جهاد قیمت خرید حمایتی هرکیلو دام از دامدار را ۱۹۵ هزارتومان اعلام کرده است، اما قیمت خرید حمایتی باید بالای این رقم باشد. در خصوص صادرات دام هم باید برنامه ریزی هایی در راستای مدیریت بازار انجام شود.

هم اکنون متوسط قیمت هرکیلو دام زنده در کشور ۲۱۰ هزارتومان که با هفته های گذشته بسیار متفاوت است.

وضعیت جمعیت دام سنگین کشور  به دلیل واردات دام زنده و گوشت قرمز در پاییز و زمستان سال ۱۴۰۲ به نقطه مطلوب رسیده است و براین اساس انتظار می رود که قیمت گوشت تولید داخلی در هفته های آتی کاهشی شود.

آیا آماری از جمعیت قابل کشتار دام در کشور وجود دارد؟

پوریان: امسال رقمی معادل ۱۸ میلیون راس دام سبک باید از گردونه تولید خارج شود که با احتساب زایش های بهاره رقم بسیار بزرگی است.

در حال حاضر جمعیت دامی مازاد قابل کشتار در بخش سبک ۲ تا ۳ میلیون راس و دام سنگین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار راس است که باید فضا و امکانات برای کشتار این تعداد دام ایجاد شود.

با توجه به جمعیت دام سبک و همچنین آماده کشتار در محدوده ۳ میلیون راس باید خرید حمایتی صورت بگیرد و حداقل ۵۰۰ هزار راس صادر شود.

آمارها حاکی از آن است که کل کشتار دام  در سال های گذشته ۷.۵ تا ۸ میلیون راس بوده است و از آنجاکه امسال ۱۸ میلیون راس باید از گردونه تولید خارج و کشتار شود، دامداران با مشکلات متعددی در بحث نگهداری و تغذیه روبرو خواهند بود.

با گرم شدن هوا نگهداری جمعیت دامی برای تولیدکنندگان سخت می‌شود، از این رو انتظار می زود مجوز صادرات داده شود تا دامداران برای نگهداری دام خود تحت فشار قرار نگیرند.

وضعیت عرضه و بازار گوشت منجمد تنظیم بازار چگونه است؟

پوریان: برای نخستین بار در کشور بازار گوشت گرم داخلی به حاشیه رفته و گوشت‌های منجمد نقش اول را در بازار دارند، دلیل آن این است که قیمت گوشت منجمد وارداتی با گوشت داخلی قیمت‌های متفاوتی دارد؛ بنابراین متقاضی بیشتری 
دارد.

گفتنی است گوشت های منجمد در تنظیم بازار ماه رمضان و ایام عید نقش اساسی داشتند.

قیمت کنونی هرکیلو گوشت منجمد گوساله ۳۱۵ هزار تومان، گوشت منجمد ران گوسفندی ۲۸۵ هزار تومان و گوشت سردست گوسفندی ۲۷۵ هزار تومان و مابقی قطعات زیر ۲۶۵ هزار تومان و گوشت گرم در محدوده ۳۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان است.

در حال حاضر بازار داخلی از گوشت تنظیم بازاری منجمد و گرم وارداتی اشباع است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم.

وضعیت تامین نهاده های دامی چگونه است؟

پوریان: در دولت سیزدهم اتفاق خوبی در زمینه تامین و عرضه مداوم نهاده‌های دامی افتاد، به طوریکه استمرار عرضه در واردات و توزیع نهاده ها باعث شد نهاده های دامی در دسترس دامداران قرار گیرد تا همانند سنوات گذشته دچار تنگنا نباشند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • قیمت فیله مرغ ۱۰۲ هزار تومان شد!
  • حداکثر کشتار دام در طول سال ۸ میلیون راس است
  • قیمت گوشت مرغ امروز پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت گوشت قرمز امروز پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۳+ جدول
  • گوشت قرمز در وضعیت سفید | چرا قیمت گوشت قرمز کاهشی شد؟
  • قیمت گوشت مرغ در بازار امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت گوشت قرمز امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت گوشت مرغ امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳+ جدول