Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-19@21:05:25 GMT

جوبایدن کابوسی برای عربستان است؟

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۶۸۲۵۶

نویسنده سایت نشنال اینترست فاش کرد، جو بایدن، کاندیدای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سال ۱۹۸۶ گفته بود نظریه‌ای که می‌گوید عربستان می‌تواند در راستای ایجاد تغییر و خدمت به منافع آمریکا در منطقه خلیج فارس نقش‌آفرینی کند، در واقع از سیاست‌های احمقانه آمریکا در خاورمیانه است. ناطقان: دنیل دی پاتریس، از نویسندگان سایت نشنال اینترست گفت، موضعگیری بایدن درباره عربستان تغییر نکرده و او معتقد است خاندان حاکم در عربستان مخالف تغییر اجتماعی و سیاسی است، بایدن باور دارد ریاض در بر هم زدن ثبات خاورمیانه نقش دارد و رهبری عربستان حمایت آمریکا از خود را از مسلمات می‌داند و اینکه منافع دو طرف در بسیاری از مواقع با یکدیگر تعارض دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پاتریس در ادامه به اظهارات بایدن در مصاحبه‌ای با شورای روابط خارجه (یک مرکز پژوهشی آمریکایی مشهور) در تاریخ بیست و دوم اکتبر ۲۰۰۱ یعنی پنج هفته پس از حملات ۱۱ سپتامبر اشاره کرد و گفت، بایدن در آن زمان ریاض را به کوتاهی در مقابله با افراط‌گرایی اسلامی در میان نیروهایش و حمایت مالی از مدارس افراطی در جنوب آسیا متهم کرد.

او افزود: بایدن در آن زمان از لزوم انتقال این پیام سخن گفت که برعکس عربستان بسیار بیشتر به آمریکا نیاز دارد.

به گفته پاتریس، بایدن سال ۲۰۰۵ پیش‌نویس قانونی را به کنگره ارائه کرد که در آن تاکید شده بود عربستان کارنامه متفاوتی در سطح مبارزه با تروریسم به ویژه در زمینه حمایت مالی از تروریسم دارد. اظهارات بایدن درباره عربستان با گذشت زمان شدت یافت و او دیگر مخالفت خود را با عملکرد محمد بن سلمان، ولیعهد عربستانی پنهان نمی‌کند. او صراحتا گفت، حاکمیت قانون و احترام به حقوق بشر در دوره بن سلمان و پس از ترور جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد این کشور تقریبا وجود ندارد، همچنین بایدن تاکید کرد در صورتی که ثابت شود این بن سلمان بوده که دستورات لازم برای قتل خاشقجی را داده، باید اقداماتی برای مجازات او در پیش گرفته شوند.

همچنین این نویسنده از احتمال ممنوعیت فروش اسلحه به عربستان در صورتی که بایدن رئیس جمهوری آمریکا شود، سخن گفت و در این رابطه به اظهارات اخیر این مقام آمریکایی در مناظره‌های انتخاباتی حزب دموکرات اشاره کرد و در پایان گفت، عربستان باید از سناریوی پیروزی بایدن در انتخابات و اینکه احتمال دارد روابط ریاض و واشنگتن به سمت یک طوفان برود، بسیار نگران باشد. منبع: فارس برچسب ها: جوبایدن ، عربستان ، کابوس

منبع: ناطقان

کلیدواژه: جوبایدن عربستان کابوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۸۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟

دولت بایدن تمایلی به تشدید تحریم‌ها علیه صادرات نفت ایران ندارد و دلیل آن نگرانی نسبت به بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است.

به گزارش تسنیم، پاسخ موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی احتمالاً باعث نمی‌شود دولت بایدن تحریم‌های شدیدتری علیه صادرات نفت این کشور وضع کند و دلیل آن نگرانی نسبت به بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است.

بلافاصله پس از پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی به خاطر حمله این رژیم به سفارتخانه ایران در دمشق، نمایندگان جمهوری‌خواه آمریکا بایدن را متهم به شکست در اجرای تحریم‌های موجود علیه ایران کرده و اعلام کردند تحریم‌ها علیه این کشور باید تشدید شود.

استیو اسکالیس از نمایندگان جمهوری‌خواه آمریکا گفت: دولت این کشور فروش نفت را برای ایران آسان‌تر کرده و باعث درآمدزایی ایران جهت فعالیت‌های این کشور شده است.

فشار سیاسی برای تنبیه کردن ایران تبدیل به یک مشکل بزرگ برای دولت آمریکا شده است. آمریکا چطور می‌تواند مانع تشدید درگیری‌های در خاورمیانه بدون بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران شود؟

واشنگتن ماه‌هاست اعلام می‌کند اصلی‌ترین هدف آن ممانعت از تبدیل شدن جنگ بین رژیم صهیونیستی و غزه به یک جنگ منطقه‌ای و در حاشیه نگه داشتن تهران است.

مجلس نمایندگان آمریکا در روز دوشنبه لایحه‌ای وضع کرد با عنوان قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین. طبق این لایحه تحریم‌ها علیه ایران گسترش می‌یابد و گزارش‌های سالانه‌ای باید برای مشخص شدن مداخله موسسات مالی چین در نقل و انتقال نفت ایران ارائه شود. بدین ترتیب هیچ موسسه مالی در آمریکا نمی‌تواند برای هیچ نهاد چینی درگیر معامله نفت ایران حساب باز کند.

البته وضعیت این لایحه در سنا که تحت کنترل دموکرات‌های حامی بایدن قرار دارد مشخص نیست. دولت بایدن مخالف بالا رفتن قیمت نفت است.

بسیاری از تحلیلگران منطقه‌ای عقیده دارند دولت بایدن اقدام قابل توجهی جهت تشدید تحریم‌های فعلی علیه صادرات نفت ایران انجام نمی‌دهد.

اسکات مدل، رئیس گروه راپیدان انرژی عقیده دارد حتی اگر این لایحه تصویب شود، دولت بایدن تلاش معناداری برای اجرای تحریم‌های فعلی یا اعمال تحریم‌های جدید جهت محدود کردن صادرات نفت ایران نخواهد کرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در ۲۰۱۸ پس از خارج شدن از قرارداد هسته‌ای ایران، تحریم‌های جدیدی علیه صنعت نفت این کشور وضع کرد و دولت بایدن تلاش کرد با تحریم شرکت‌هایی در چین، امارات و مناطق دیگر مانع دور زدن این تحریم‌ها شود.

با وجود این تلاش‌ها، راپیدان تخمین می‌زند صادرات نفت ایران بدون محاسبه میعانات گازی به ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون بشکه در روز رسیده باشد که نزدیک به ۲ میلیون بشکه صادر شده قبل از اعمال تحریم‌هاست.

یکی از دلایل مخالفت بایدن برای محدود کردن صادرات نفت ایران تاثیر احتمالی آن بر قیمت بنزین است. قیمت نفت و در نهایت قیمت بنزین یک عامل حیاتی در آستانه انتخابات آمریکاست.

تشدید تحریم‌ها علیه ایران همچنین رابطه بین آمریکا و چین را خراب می‌کند. تقریبا تمام نفتی که از سوی ایران وارد چین می‌شود با مبدا مالزی یا سایر کشور‌های خاورمیانه ثبت شده و توسط ناوگانی از نفتکش‌های قدیمی‌تر که فرستنده‌های خود را هنگام بارگیری در بنادر ایران خاموش می‌کنند، منتقل می‌شود.

اطلاعات ردیابی نفتکش‌های شرکت ورتکسا نشان می‌دهد چین ۵۵.۶ میلیون تن معادل ۱.۱۱ میلیون بشکه در روز نفت ایران را در سال گذشته میلادی خریداری کرده است. این رقم معادل ۹۰ درصد از صادرات نفت ایران و ۱۰ درصد از واردات نفت چین است.

دیگر خبرها

  • هدیه یک میلیارد دلاری بایدن به اسرائیل
  • چرا کشور‌های عربی در زمان حمله ایران به اسرائیل کمک کردند؟
  • واکنش عربستان به وتوی آمریکا به قطعنامه فلسطین
  • (ویدیو) گاف جدید بایدن: به اسراییل گفتم به «حیفا» حمله نکند
  • بکش اما خطا نکن!
  • بایدن: تهران می‌خواهد اسرائیل را برای همیشه نابود کند
  • بایدن: ایران می خواهد تنها دولت یهودی موجود در جهان را محو کند | اکنون زمان مناسبی برای پشت کردن به اسرائیل نیست
  • بایدن در مخصمه؛ تشدید نارضایتی‌ها در پی حمایت از اسرائیل
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • در زمان اشتباه سرمربی پرسپولیس شدم!