Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از تحصیل ۱۶ هزار دانش‎آموز با آسیب دیدگی شنوایی در کشور خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید جواد حسینی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی به مناسبت گرامیداشت هفته جهانی ناشنوایان و نهم مهر روز جهانی ناشنوایان که به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد، به ارائه گزارشی از اقدامات این سازمان برای کودکان دارای آسیب دیدگی شنوایی پرداخت و اظهار کرد: سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور خرسند است که ۱۶ هزار دانش‌آموز با آسیب شنوایی را در بیش از ۱۶۰۰ مدرسه استثنایی و ۲۰ هزار مدرسه پذیرا تحت پوشش تعلیم و تربیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین ۱۰۰ مدرسه ویژه ناشنوایان، ۲۳ مدرسه ویژه نابینایان و ۶ مدرسه شبانه روزی داریم که ۳۰۰ دانش‌آموز با آسیب شنوایی را تحت پوشش دارد.

وی تصریح کرد: در مدارس خاص و استثنایی حدود ۶ هزار دانش‌آموز در قالب ۱۳۷۳ کلاس درس و ۱۰ هزار دانش‌آموز در بیش از ۲۰ هزار مدرسه در قالب طرح تلفیقی تحت پوشش فعالیت‌های آموزش و پرورش استثنایی قرار گرفته‌اند.

حسینی با بیان اینکه دانش‌آموزان ویژه را ۲، ۳ دوره بیشتر از دانش‌آموزان عادی تحت پوشش آموزش قرار می‌دهیم، ادامه داد: از جمله یکی از ویژگی‌های سازمان آموزش و پرورش استثنایی این است که آمیزه‌ای از مأموریت‌های آموزش و پرورش عادی و بهزیستی را همراه با کار توانبخشی دنبال می‌کند.

وی با اشاره به این نکته که دوره پیش‌دبستانی برای دانش‌آموزان عادی اختیاری است، اما برای دانش‌آموزان استثنایی اجباری است، گفت: در دوره یک و ۲ پیش دبستانی، ۷۰۰ کودک در ۱۷۵ کلاس تحت پوشش هستند؛ در دوره یک و دو پیش دبستانی، ۷۰۰ کودک در ۱۷۵ کلاس تحت پوشش هستند؛ در دوره پیش دبستانی و ابتدایی اولین گام ما شناسایی به موقع این دانش‌آموزان است و هنوز در شناسایی به موقع مشکل داریم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور به زبان ناشنوایان که زبان اشاره است، پرداخت و اظهار کرد: انسان‌های دارای آسیب شنوایی دنیای پرمعنایی از ارتباط را رقم می‌زنند و زبان اشاره این ارتباط را تکمیل و تسهیل می‌کند؛ نهضت زبان اشاره و بریل را در سال ۹۹ در دستور کار داریم.

وی با اشاره به اینمه ۱۰۰۰ واژگان فارسی را به زبان اشاره معنا کردیم، گفت: در تلاش هستیم معادل سازی واژه‌ها برای گروه‌های هفت گانه ما با فرهنگستان زبان فارسی انجام شود. همچنین ۱۰ درصد معلمان دانش آموزان کم توان ذهنی، آموزش چندگانه می‌بینند که یکی از آن‌ها زبان اشاره است.

حسینی به آموزش‌های تلویزیونی برای دانش‌آموزان ناشنوا اشاره کرد و ادامه داد: در تمام آموزش‌های تلویزیونی زبان اشاره اضافه شده و روز‌های جمعه به صورت اختصاصی، معلمان با زبان اشاره تدریس می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سید جواد حسینی آموزش و پرورش شنوایی سنجی آسیب شنوایی سازمان آموزش و پرورش استثنایی دانش آموز با آسیب هزار دانش آموز دانش آموزان پیش دبستانی زبان اشاره تحت پوشش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۹۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه قضایی، حامی دانش آموزان در معرض آسیب است

 سید مهدی قویدل در دیدار با جمعی از مسئولان آموزش و پروش استان کرمان با اشاره به پروژه ملی نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان)، گفت: به منظور همکاری با آموزش و پرورش استان کرمان در اجرای پروژه نماد؛ در زمینه فعالسازی شورای سیاستگذاری و کمیته علمی اجرایی در استان و همچنین آموزش‌های ارتقایی و توانمندسازی و پیگیری و نظارت بر ارائه حمایت‌ها و خدمات به همت دستگاه‌های عضو ائتلاف؛ برنامه‌هایی در نظر گرفته شده است.

وی  اضافه کرد: با ایجاد سامانه جامع نماد، مواردی از جمله آمار و شرح مختصر از کلیه ارجاعات دانش آموزان نیازمند دریافت خدمت به سازمان‌های عضو ائتلاف از سوی آموزش و پرورش، اقدامات انجام شده برای ارائه خدمت به ارجاعات اداره کل آموزش و پرورش استان به سازمان‌های عضو ائتلاف و سایر امور مرتبط از سوی آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌های عضو ائتلاف از جمله بهزیستی، کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره)، مراکز بهداشت، اورژانس اجتماعی و ... در مرکز استان و شهرستان‌های پایلوت به همت آموزش و پرورش دریافت و جمع آوری شده است تا برای ارائه خدمت به دانش آموزان برنامه ریزی دقیق و قوی شود.

معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با اشاره به این نکته که براساس غربالگری‌های نشانه محور و آسیب محورِ انجام شده، موارد اورژانسی از طرف مدرسه به دبیرخانه پروژه برای پیگیری دریافت خدمات و حمایت‌های هدفمند ارجاع می‌شود، بیان کرد: با این طرح به اولیا و آموزش وپرورش کمک می‌شود تا دانش آموزان در معرض آسیب‌های اجتماعی و روانی شناسایی تشخیص داده و برای درمان و مشاوره به مراکز مربوطه ارجاع داده شوند و طبق مستندات ارائه شده تاکنون تعدادی دانش آموزان شناسایی شده و لازم التوجه به دستگاه‌های عضو ائتلاف از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و مرکز بهداشت در سطح استان ارجاع شده تا برای ان‌ها اقدامات لازم صورت گرفته گیرد.

قویدل در ادامه ابراز کرد: طرح نماد به صورت هفتگی به همت کارشناس مربوطه مورد رصد قرار می‌گیرد و پیگیری‌های لازم درخصوص موارد نیازمند معاضدت‌های حقوقی و قضایی ارجاعی از طریق سامانه نماد انجام خواهد شد.

وی گفت: براساس گزارشات و مستندات ارائه شده، به نظر می‌رسد اهداف پروژه نماد براساس استاندارد‌های تعیین شده از جمله:  استقرار کامل نظام غربالگری، برگزاری مناسب دوره‌های آموزش‌های ارتقایی و پیشگیرانه و ارائه خدمات و مداخلات مؤثر آموزشی، روانی و اجتماعی در استان با برنامه ریزی، هماهنگی و تعامل مناسب دستگاه‌های عضو ائتلاف پروژه، به نحو احسن و مطلوب محقق خواهد شد.

معاون قضایی دادگستری استان کرمان همچنین تصریح کرد: با توجه به وجود آسیب‌های اجتماعی متوجه دانش آموزان و برخی آسیب‌های اولویت دار مصمم هستیم اجرای این پروژه را به همت دستگاه‌های عضو مطالبه گر داشته باشیم و ترک فعل‌های احتمالی را پیگیری کنیم و نیز امیدواریم با همکاری دستگاه‌های اجرایی از جمله استانداری و شهرداری با راه اندازی مرکز شوق زندگی در کرمان بتوانیم انسجام لازم را برای کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی متوجه کودکان و نوجوانان را ایجاد کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دستاوردی داشت؟ / استعدادیابی تنها روی کاغذ
  • ۱۲۶ دانش‌آموز خاش بسته معیشتی دریافت کردند
  • دستگاه قضایی، حامی دانش آموزان در معرض آسیب است
  • جداسازی طیف اوتیسم از گروه کم توان ذهنی/متناسب سازی محتوای درسی برای دانش آموزان اوتیسم+فیلم
  • آموزش و پرورش به مشکلات معلمان مدارس استثنایی توجه کند
  • تغییر زمان آغاز سال تحصیلی مدارس کشور
  • «مالی» از هوش مصنوعی برای آموزش زبان‌های محلی به دانش‌آموزان استفاده می‌کند
  • دلایل بی‌انگیزگی دانش‌آموزان نسبت به تحصیل / تاکید بر کنکور علم را در مدارس تبدیل به کالا کرده است
  • شرکت ۵ هزار دانش‌آموز استان اصفهان در طرح مسطورا
  • مسابقه دانش‌آموزی مسطورا تا پایان فروردین تمدید شد/شرکت بیش از ۵ هزار دانش‌آموز اصفهانی