Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان حیات وحش ادعا کرده اند که به زودی نیم میلیون کوسه برای ساخت واکسن کرونا سلاخی می شوند. این شکارچیان آبزی در حال حاضر برای ساخت نوعی روغن طبیعی به نام اسکوالین که درون کبد شان دارند صید می شوند و از این روغن در حوزه های پزشکی از جمله ساخت واکسن آنفلوانزا استفاده می شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ این روغن در واقع نقش نوعی ماده کمکی را در واکسن ها ایفا می کند و با برانگیختن یک واکنش ایمنی قویتر در بدن اثربخشی آنها را بالا می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا گفته می شود که قرار است از روغن کبد کوسه ها در واکسن کرونا تزریقی به داوطلبان استفاده گردد.

ائتلاف حفاظت از کوسه ها باور دارد در صورتی که قرار شود یکی از واکسن های در دست ساخت توسط موسسات پزشکی دنیا به مرحله تولید انبوه برسد آنگاه باید حدود ۲۵۰ هزار کوسه سلاخی شوند تا کل جمعیت جهان واکسینه شود.

این در حالی است که برخی دانشمندان اظهار نموده اند برای ایجاد ایمنی جمعی در جمعیت دنیا احتمالا لازم خواهد بود که هر فرد دو بار واکسن را دریافت کند و این یعنی باید ۵۰۰ هزار کوسه سلاخی شوند.

استفانی برندل موسس و مدیر اجرایی ائتلاف کوسه در این باره گفت:

    به دست آوردن مواد مورد نیاز بشر از موجوداتی که در حیات وحش زندگی می کنند هیچگاه به حفظ محیط زیست کمک نمی کند خصوصا اینکه این آبزی جزو شکارچیان بزرگ دنیاست و در تعداد بالا تولید مثل نمی کند.

    هنوز مشخص نیست که ابعاد پاندمی کووید چقدر است و این بیماری تا چه زمانی طول می کشد؛ از طرفی نمی دانیم که چه اشکالی از این بیماری در آینده پدیدار می شوند و در صورتی که قرار باشد به استفاده از کوسه ها برای ساخت واکسن ادامه دهیم چه تعداد از این موجودات باید کشته شوند.

استفانی برندل موسس و مدیر ائتلاف کوسه است که به تازگی جنبشی را برای مقابله با استفاده از روغن کبد کوسه ها به راه انداخته است. او در این باره گفت:

    ما صرفا می خواهیم اسکوالین غیر حیوانی را در کنار نوع حیوانی آن مورد آزمایش قرار دهند تا مشخص شود که آیا امکان جایگزین کردنش وجود دارد یا خیر؟

    از آنجایی که قرار است میلیاردها واکسن طی دهه های آتی ساخته شود ضروری است که برای ساخت آن به منابع حیوانی متکی نباشیم. این کار برای کوسه هایی که به خاطر روغن کبدشان شکار می شوند زیان آور است و نمی توان این جانور را یک زنجیره تامین قابل اتکا دانست.

این گروه یک جنبش جمع آوری امضا (با نام : استفاده از کوسه ها برای ساخت واکسن کووید ۱۹ را متوقف کنید و از منابع تجدیدپذیر استفاده نمایید) را هم در فضای آنلاین راه اندازی کرده اند و از مردم سراسر دنیا دعوت نموده اند که به آن ملحق شوند. این طومار آنلاین تاکنون ۹۵۰۰ امضا جمع کرده و قرار است تا رسیدن امضاها به عدد ۱۰ هزار به کار خود ادامه دهد.

گفتنی است آمار فوتی های کرونا از ابتدای شروع پاندمی تا امروز به رقم یک میلیون نفر رسید و شمار مبتلایان به این بیماری مهلک نیز از مرز ۳۳ میلیون نفر عبور کرد.

طبق آمار ارائه شده در وبسایت ورودومیتر که براساس دیتای ارائه شده از منابع دولتی و سازمان های غیردولتی سراسر دنیا ارائه شده، تاکنون ۱۰۰۰۵۰۲ نفر در سراسر دنیا به کووید ۱۹ مبتلا شده اند.

مرکز منابع کرونا ویروس از دانشگاه جانز هاپکینز نیز اخیرا گزارشی در مورد آمار فوتی های کرونا منتشر کرده که براساس آن تعداد قربانیان اندکی پایین تر از یک میلیون نفر و برابر با ۹۹۵۳۵۲ نفر است.

طبق آمار ایالات متحده آمریکا تاکنون بالاترین آمار فوتی های کرونا را داشته و در این کشور ۲۰۹۲۹۶ نفر جانشان را از دست داده اند. برزیل نیز در این جدول با ۱۴۱۵۰۳ فوتی جایگاه دوم جدول را به خود اختصاص داده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حیات وحش کوسه واکسن سلاخی واکسن کرونا برای ساخت واکسن کوسه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۰۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آن‌ها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند استخدام شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آن‌ها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده اند.

وی از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و ... در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن‌ها در مجلس بتوان اقدمات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، گفت: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آن‌ها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چندسال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

وی تصریح کرد: اکنون ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از همکاران پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تامین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول به خدمت هستند، و نسبت پرستار به تخت، ۹ دهم و نسبت گروه پرستاری به تخت، ۱.۲ است که امیدواریم با افزایش جذب و تربیت نیروی انسانی، فاصله ۱.۲ تا ۱.۸ در سال‌های آتی برطرف شود.

عبادی اظهار داشت: از اقدامات خوب دولت سیزدهم اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، زیرا این قانون پس از ۱۵ سال مسکوت ماندن و در دوره طرح تحول سلامت که زمان طلایی اجرای این طرح بود و اتفاقاً برخی افراد که امروز منتقد اجرای این طرح هستند در آن دوران مسوولیت داشتند، می‌توانست اجرایی شود، اما نشد.

وی افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخش‌هایی که سختی کار بیشتر است، بالاتر است. در سال جاری، مثلا در بخش‌های عمومی و داخلی جراحی ارزش نسبی معادل ۸ کا و در بخش‌های مراقبت‌های ویژه تا ۳۳.۴ کا هم افزایش پیدا می‌کند. البته، چون تعداد بیماران بخش‌های عمومی نسبت به بخش‌های ویژه بیشتر است، نوعی تعادل در پرداختی‌ها صورت می‌گیرد؛ در آیین نامه هم پیش بینی شده که نباید بین همکاران پرستار هم رده تفاوت کارانه بیشتر از ۲.۵ برابر باشد.

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا