Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، درخواست سعید برای اجرای حکم اعدام جنجال زیادی را در تونس به راه انداخته است.

داستان زمانی شروع شد که جسد دختر ۲۹ ساله به نام "رحمه" هفته گذشته در گودالی در جاده‌ای میان تونس؛ پایتخت و منطقه "المرسی" توسط پلیس پیدا شد.

وزارت کشور تونس در بیانیه‌ای اعلام کرد که پلیس موفق به دستگیری متهم شد و وی در تحقیقات اولیه به قتل اعتراف کرد و گفت که وی ابتدا دختر جوان را با دستانش خفه کرده و سپس گوشی همراه او را سرقت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس جمهوری تونس اما در نشست امنیتی که دوشنبه شب برگزار شد، اعلام کرد که هر کس که به ناحق کسی را بکشد، مجازات او اعدام است.

به دنبال کشته شدن دختر جوان تونسی، ولی دم وی در گفت وگوی رادیویی خواستار اجرای قصاص و حکم عدام شدند.

همچنین ده‌ها معترض که بیشتر آنان را زنان تشکیل می‌دادند شنبه گذشته با برپایی یک تجمع اعتراض‌آمیز در برابر کاخ ریاست جمهوری تونس در منطقه قرطاج از قیس سعید خواستند که حکم اعدام را اجرا کند.

زنان معترضان با دادن شعارهایی اعلام کردند: امروز رحمه کشته شد و فردا نوبت ماست.

یکی از معترضان نیز در این باره گفت که نسبت به حق مردم تونس سکوت نخواهیم کرد.

حادثه کشته شدن رحمه جنجال زیادی در شبکه‌های اجتماعی به راه انداخته و واکنش تند سازمان‌های جامعه مدنی را به دنبال داشته است و آنان از این حادثه به یک حادثه شنیع تعبیر کرده‌اند.

این در حالی است که انجمن دفاع از حقوق بشر تونس دوشنبه شب در بیانیه‌ای مدعی شد: حکم اجرای اعدام بازدارنده نیست، مانع از گسترش جنایت نمی‌شود و خواستار لغو این مجازات شد.

رییس جمهوری تونس در آن جلسه گفته بود: متهم تمام شرایط برای دفاع از خود را دارد، اما اگر ثابت شود که وی قتل نفس کرده است، فکر نمی‌کنم راه‌حل همانطور که برخی مدعی هستند، اجرا نشدن اعدام نباشد.

سعید در ابتدای جلسه امنیتی تصریح کرد: هر جامعه‌ای گزینه‌ها و مبانی خاص خود را دارد، اشاره وی به فصل هفتم قانون کیفری تونس است که می‌گوید: حکم اعدام باید به وسیله چوبه دار اجرا شود.

این درحالی است که سازمان عفو بین‌الملل سه‌شنبه در بیانیه‌ای اظهارات سعید را شوکه‌کننده دانست و افزود: اجرای دوباره حکم اعدام به معنای سیلی به پیشرفت در پرونده حقوق بشری تونس است که تاکنون آن را محقق کرده است.

"شکری اللطیف" رییس سازمان "ائتلاف تونس برای لغو اعدام توسط دولت" سه‌شنبه شب به فرانس پرس گفت: اظهارات سعید نگران‌کننده است، بیانگر یک موضع پوپولیستی و عوامگرایانه در مورد یک موضوع حساس است.

اللطیف با ابراز نگرانی نسبت به اجرای دوباره حکم اعدام گفت که این اقدام می‌تواند عقب‌گردی در موضوع حقوق بشر در تونس باشد.

این درحالی است که سعید که استاد قانون اساسی است در جریان کمپین انتخاباتی‌اش در سال ۲۰۱۹ مخالفت خود را با لغو حکم اعدام اعلام کرده بود.

رییس جمهوری تونس اعلام کرد که اگر عفوی باشد باید مشمول کسی شود که مستحق آن است نه کسی که دوبار مرتکب جرم شده است و به نظر می‌رسد که قاتل دستگیر شده در بار اول نیز قتل کرده و مشمول عفو شده است.

وزارت دادگستری تونس اعلام کرد که پرونده متهم در پرونده قتل پیشین بررسی نشده است.

سفیان مزغیش سخنگوی رسمی اداره کل زندان و اصلاح تونس به رادیو غیر دولتی شمس اف ام گفته است که متهم سال ۲۰۱۳ نیز بازداشت و در پرونده سرقت و قتل  حکم به عدم بررسی پرونده‌اش داده شد.

دادگاه تونسی حکم اعدام را به ویژه در مورد متهمان به انجام حملات تروریستی صادر می‌کند، هرچند این حکم از ۳۰ سال پیش تاکنون؛ یعنی از سال ۱۹۹۱ اجرا نشده است.

تونس از انقلاب ۲۰۱۱ و سرنگونی زین العابدین بن علی به طور مرتب در جلسات سازمان ملل متحد رای به لغو مجازات اعدام در سطح بین المللی می‌دهد، موضوعی که به گفته اللطیف "یک تعهد شدید اخلاقی" برای دولت تونس است.

پیش‌بینی می‌شود، تونس دسامبر آینده (آذر/ دی) یکبار دیگر به لغو مجازات اعدام رأی دهد.

براساس گزارش سازمان مبارزه با شکنجه در تونس در سالیان متمادی هزاران حکم اعدام صادر شده است و حدود ۱۰۰ تن نیز در این کشور پیش از سال ۱۹۹۱ اعدام شده‌اند.

براساس برآورد  "رییس سازمان "ائتلاف تونس برای لغو اعدام توسط دولت" از زمان استقلال این کشور در سال ۱۹۵۶ میلادی، ۱۳۵ نفر توسط دولت تونس و به خاطر مخالفت سیاسی اعدام شده‌اند.

برچسب‌ها تونس قانون اساسی قیس سعید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تونس قانون اساسی قیس سعید تونس قانون اساسی قیس سعید اخبار کنکور رییس جمهوری تونس حکم اعدام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۱۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی آمادگی دارد در پیشرفت سریلانکا شریک شود

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله «سید ابراهیم رییسی» رییس‌جمهور کشورمان در مراسم افتتاح پروژه چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» را که شاهکار مهندسان ایرانی در دل سریلانکاست، اظهار کرد: اجابت دعوت رییس جمهور محترم سریلانکا و حضور در این کشور برای بهره برداری از نماد دوستی دو کشور برای من افتخار آمیز است.

وی افزود: آنچه از طرح بزرگ و چند منظوره سریلانکا مهم‌تر است تحقق اراده دو کشور و دو ملت است، که می‌خواهند رفاه و آسایش و بهتر زیستن را برای خود رقم بزنند.

رییس‌جمهور با بیان اینکه تأمین مالی پروژه از سوی کشور سریلانکا و نیروی فنی و مهندسی از سوی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، اظهار کرد: پیگیری این پروژه از سوی کشور دوست سریلانکا بود و انتقال علم و دانش ایرانی به سرزمین سریلانکا صورت گرفت.

وی ادامه داد: سد و طرح بزرگ اومااویا گرچه امروز به عنوان ابر پروژه بهره‌برداری می‌شود ولی آنچه مهم‌تر است همبستگی همدلی و همراهی دو کشور و ملت در آسیاست.

رییس‌جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی با توانمندی فنی و مهندسی که از آن برخوردار است در بیش از ۲۰ کشور جهان طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ برق و آبی را اجرایی می‌کند.

آیت الله رئیسی ادامه داد: مغرب زمین می‌خواست القا کند که فقط دانش و تکنولوژی در اختیار آنهاست اما دستان توانای متخصصین و دانشمندان ایرانی امروز نه فقط در ایران بلکه در سراسر قاره آسیا و در کشورهای منطقه کارهای بزرگی را رقم زده و در حال رقم زدن است.

وی با بیان اینکه ما با کشورهای آسیایی و همسایه مستقل بنای توسعه مناسبات را داریم، اظهار کرد: ارتباط ایران و سریلانکا از جمله ارتباط با کشور آسیا و کشور همسو و مستقلی است که می‌تواند آینده درخشانی را برای دو کشور و دو ملت رقم بزند.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: دشمن نمی‌خواست ما پیشرفت کنیم اما ملت ما اراده کرد که پیشرفت کنیم؛ خواست و اراده ملت بزرگ ایران تحقق پیدا کرد و دشمن ناکام ماند.

وی خطاب به رییس‌جمهور سریلانکا گفت: جمهوری اسلامی آمادگی دارد در پیشرفت کشور سریلانکا شریک شود و همه تجربیات خویش که نتیجه ۴۵ سال مجاهدت مردان و زنان ایرانی است را با شما به اشتراک بگذارد. ما آمادگی داریم در پروژه‌های بزرگ سریلانکا با صدور خدمات فنی و مهندسی ایران در پیشرفت کشور سریلانکا شرکت کنیم.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: با کشورهای آسیایی و کشورهای همسایه و کشورهای مستقل بنای توسعه مناسبات داریم و ارتباط ایران و سریلانکا از جمله ارتباط با کشورهای آسیایی همسو و مستقلی است که می‌تواند آینده درخشانی را برای دو کشور و دو ملت رقم بزند.

وی ادامه داد: من به صاحبان ادیان مختلف که در جلسه حضور دارند، مسلمانان، هندوها و همه صاحبان ادیان و جوانان سریلانکایی می‌گویم شما می‌توانید با اتکای به خداوند و با اعتماد به نفس و داشته‌هایی که خداوند مرحمت کرده راه پیشرفت را طی کنید.

رییس‌جمهورتصریح کرد: آنچه نظام سلطه به ملت‌ها القا می‌کنند این است که شما بدون حضور، دانش و مشارکت ما نمی‌توانید، این حرف القای استعماری - استکباری است و نظام سلطه از نظر ما مردود است. بدون تردید رفاه حال مردم سریلانکا رفاه حال مردم ما است زنده باد ایران، زنده باد سریلانکا.

کد خبر 6087531 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • رییس‌جمهور در کاخ ریاست‌جمهوری سریلانکا مورد استقبال قرار گرفت
  • جمهوری اسلامی آمادگی دارد در پیشرفت سریلانکا شریک شود
  • جمهوری‌خواهان اعزام پلیس برای سرکوب دانشجویان را خواستار شدند
  • رییس اتاق اصفهان خواستار توجه به مَضرات اقتصادی تعطیلی پنجشنبه‌ها شد
  • اختصاص ۵ میلیارد تومان به بنیاد شهید ایلام در سفر اول رییس جمهوری
  • تجمع مردمی حامیان مقابله با بی‌حجابی و بدپوششی
  • تجمع مردمی حامیان مقابله با بی حجابی و بدپوششی
  • پشت پرده خشم احمدی نژاد از معاون تازه فوت شده‌اش
  • «الهام علی‌اف» وارد مسکو شد
  • پرویز داوودی؛ ‌۱۸ نکته درباره معاون اولی که از رییس خود برید