Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-03-29@01:03:29 GMT

۸میلیون سالمند در کشور

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۷۱۴۰۱

۸میلیون سالمند در کشور

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر محسن شتی همزمان با روز جهانی سالمند، با اشاره به اینکه شروع سن سالمندی در کشور ما از ۶۰ سال است، گفت: البته در کشورهای پیشرفته ۶۵ سال به بالا را در گروه سالمندان تلقی می‌کنند.

مرحله سوم غربالگری کرونا برای سالمندان

وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی سالمند مبنی بر «کرونا، فرصتی برای تغییر نگاه به سالمندان» ، ادامه داد: در روزهای ابتدایی شیوع کروتا که توصیه اصلی ستاد ملی مقابله با کرونا ماندن در خانه بود، مراقبت‌های از راه دور شکل گرفت و دو دوره غربالگری تلفنی برای سالمندان را انجام دادیم؛ الان هم دور سوم در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این غربالگریها شرایط و علائم سالمندان مورد پرسش قرار می‌گیرد و در صورتی که علائم کرونا را داشتند برای مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته دعوت می‌شوند تا اقدامات لازم تشخیصی و درمانی ارائه شود. مراقبت‌هایی برای فشارخون، چربی خون، دیابت، خطر سقوط، سرطان‌های شایع، افسردگی، مراقبت از تغذیه و... به عنوان بسته خدمت به صورت رایگان در مراکز جامع سلامت، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های بهداشتی به سالمندان ارائه می‌شود.

شتی افزود: بیماری کرونا در تمام دنیا توانست خدمات بهداشتی و درمانی را تحت تاثیر قرار دهد، اما توصیه ما در مدت اخیر، برقراری خدمات به افراد نیازمند به خدمات فوری با شرط نوبت‌دهی در زمان‌های خلوت به سالمندان بود تا با ازدحام و افزایش خطر ابتلا مواجه نشوند.

خدمات مراقبتی رایگان به ۸میلیون سالمند در کشور

وی با اشاره به اینکه اکنون حدود ۸ میلیون سالمند در کشور زندگی می‌کنند، اظهار کرد: این افراد با مراجعه به مراکز ما می‌توانند خدمات مراقبتی را به شکل رایگان دریافت کنند.

شتی با اشاره به روند سالمندی جمعیت، تصریح کرد: در یک سال گذشته در کنار سایر سازمان‌ها، محتوای سند ملی سالمندان را که مهر ماه سال گذشته ابلاغ شد، مورد بازنگری قرار دادیم. این سند اهدافی فوق‌العاده‌ دارد که با گسترش همکاری‌های بین بخشی به سرانجام خواهد رسید. همانگونه که سلامت سالمند اهمیت دارد، رفاه او نیز موضوع حائز اهمیتی است. کشور در حال رفتن به سمت سالمندی است؛ همین حالا با داشتن ۱۰ درصد جمعیت سالمند با حد مطلوبمان چه در سلامت و چه در رفاه سالمندان فاصله داریم. با توجه به افزایش جمعیت سالمندی وظیفه بزرگی بر دوش ما است.

ضریب اشغال تختهای بیمارستانی توسط سالمندان

وی با اشاره به اینکه سالمندان ضریب بالایی از اشغال تخت‌ها را به خود اختصاص می‌دهند که حتی بیش از سهم ۱۰ درصد جمعیت آنهاست، گفت: دلیل آن را جز در وضعیت خاص جسمی روانی و اجتماعی آنها از جمله شیوع بالاتر بیماری‌های زمینه‌ای، نمی‌توان جست. حال تصور کنید درصد سالمندی در سالیان آینده به ۲۰ تا ۳۰ درصد برسد، آن وقت چه خواهد شد؟ باید سعی کنیم افراد با سلامت به سالمندی برسند.

وی با تاکید بر نقش سبک زندگی سالم برای رسیدنِ به سلامت به سن سالمندی، گفت: گروه سنی سالمندان نیازمند توجه است. آیا در حال حاضر که ۱۰ درصد جامعه سالمند است، ما هم ۱۰ درصد توجه، بودجه و... را به آنها اختصاص داده‌ایم؟ فرهنگ و دین ما به ما می‌گوید وظیفه تکریم از سالمند را داریم.

وضعیت مراکز نگهداری شبانه روزی در خصوص کرونا

رئیس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت درخصوص آسایشگاه ها و مراکز نگهداری شبانه روزی از سالمندان، گفت: این مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی است و همه‌ آنها تماما غیر دولتی هستند یعنی یا در خصوصی و یا خیریه هستند. در این مراکز طیفی از افراد ساکن هستند و تنها به حضور سالمندان ختم نمی‌شود؛ از سوی دیگر سالمندان ساکن در این آسایشگاه‌ها نیز جمعیت کمی از سالمندان کشور هستند و حتی یک درصد سالمندان کشور هم در این آسایشگاه‌ها نیستند.

وی افزود: البته در همین درصد اندک نیز افرادی وجود دارند که به بیماری‌های مختلف مبتلا هستند و همین موضوع سبب شده تا در خصوص ابتلا به کرونا نیز بیش از سایرین در خطر باشند. پس با جمعیت کم اما پرخطری مواجه هستیم. پس از مشاهده اولین موارد بیماری کرونا در کشور فورا کمیته علمی مشترکی با سازمان بهزیستی متشکل از متخصصین مختلف سلامت سالمندی، سلامت روان، متخصص عفونی و... تشکیل دادیم و دستورالعملی علمی و اجرایی برای پیشگیری و کنترل کووید۱۹ نوشته شده و ابلاغ شد. چک‌لیست نظارتی این دستورالعمل نیز آماده شد.

شتی در خاتمه با اشاره به رصد دقیق کرونا در مراکز نگهداری شبانه روزی تاکید کرد: پس از ابلاغ دستورالعمل‌ها اقدامات آموزشی و پیشگیرانه آغاز شد و آمار روزانه موارد مثبت و مشکوک کرونا در سامانه‌های ما و بهزیستی ثبت می‌شود و به دنبال آن به محض آنکه آمار در مرکزی افزایش پیدا می‌کرد فورا تیم‌های مشترکی به مرکز مراجعه کرده و نقص یا مشکل را برطرف می‌کنند. خوشبختانه وضع مراکز نگهداری شبانه روزی در کشور ما از بسیاری از کشورهای دیگر بهتر است. در کنار موارد ذکر شده با همراهی بهزیستی به دنبال تدوین دستورالعملی برای استاندارسازی ارائه خدمات به سالمندان هم هستیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سالمند مراکز نگهداری شبانه روزی ۱۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۱۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوش‌شانس یا بدشانس؟/ روایت زندگی زوجی بیمار و سالمند که بلیط بخت‌آزمایی ۱ میلیون پوند برنده شدند

به گزارش خبرآنلاین ،با این وجود آنها تصمیم گرفتند که از این پول «نهایت استفاده» را برای داشتن یک زندگی مرفه و آسوده آنهم در واپسین سال‌های عمر بکنند.

یورو نیوز در گزارشی نوشت:این زوج که دارای دو فرزند، پنج نوه و یک نتیجه هستند، ۳۲ سال است که ازدواج کرده‌اند اما ابتلای مرد خانواده به بیماری پلاک پلور و فیبروز ریوی که به عقیده او با قرار گرفتن در معرض آزبست ساختمان‌ها مرتبط است، باعث شد که آنها تقریبا تمام دوران زندگی مشترک خود را به دلیل درمان‌های شبانه‌روزی یان اندرسون، در خانه بمانند و بدون رفتن به تعطیلات بگذرانند.

برنده این پول در واقع زن خانواده یعنی مرلین اندرسون ۷۰ ساله است.

او هنگام شرح ماجرای برنده شدنش می‌گوید که در ابتدا فکر می‌کرده هزار پوند برنده شده و از این بابت نیز «بسیار خوشحال» بوده است. بعد از شمردن دقیق صفرها نیز می‌ترسد زیرا فکر می‌کند که یک کلاهبرداری در کار است.

ماجرا از این قرار بود که خانم اندرسون در ۱۲ مارس متوجه شد که تنها ۴.۹۰ پوند در حساب بخت آزمایی آنلاینش باقی مانده است و تصمیم گرفت که با این پول یک بلیط «یورومیلیونز» بخرد.

او می‌گوید: «روز بعد از قرعه‌کشی سراغ ایمیل‌هایم رفتم تا ببینم آیا چیزی برنده شدم یا نه. ابتدا فکر کردم ۱۰۰۰ پوند برنده شدم و خیلی خوشحال شدم. سپس شروع به شمردن صفرها کردم و نمی‌توانستم چیزی را که می‌دیدم باور کنم، بنابراین دوباره آنها را شمردم. به این فکر می‌کردم که نمی‌تواند درست باشد و باید کلاهبرداری در کار باشد.»

او می‌افزاید: «ناامیدانه منتظر ماندم تا ساعت ۸ صبح شود تا بتوانم با شماره لاتاری ملی تماس بگیرم تا دریابم آنچه می‌دیدم واقعاً درست است یا خیر. وقتی آن طرف تلفن به من گفتند که درست است، باور نمی‌کردم.»

خانم اندرسون می‌گوید: «هنوز هم همه چیز بسیار سورئال به نظر می‌رسد. هیچ کلمه دیگری برای توصیف آنچه در حال حاضر در حال گذراندن آن هستیم وجود ندارد.»

یک ویلای بزرگ و یک طبقه

این زوج در حال حاضر در خانه کوچکی زندگی می‌کنند که خانم اندرسون آن را به یک «خوابگاه» تشبیه می‌کند.

او می‌گوید: «به دلیل وضعیت سلامت شوهرم، او نمی‌تواند از پله بالا برود. به همین دلیل ما اتاق نشیمن خود را مانند یک اتاق‌خواب آماده کرده‌ایم. ما چاره دیگری نداشتیم.»

اکنون امیدوار است با برنده شدن این بلیط بخت آزمایی، بتواند خانه‌ای بزرگتر بخرد. خانه‌ای بزرگ که به گفته او باید یک طبقه باشد؛ زیرا برای شوهر بیمارش که با کپسول اکسیژن زندگی می‌کند، رفتن به طبقات بالاتر ممکن نیست.

او می گوید: «خرید یک خانه ییلاقی به یان این امکان را می‌دهد که اتاق خواب خودش را داشته باشد و ما نیز می‌توانیم یک اتاق نشیمن داشته باشیم، همه چیز در یک طبقه. به این ترتیب او می‌تواند بقیه عمرش را در آسایش سپری کند.»

آنها پس از برنده شدن این پول، یک خودروی اتوماتیک سیتروئن «دی‌اس۷» نیز برای خودشان خریده‌اند.

خانم اندرسون می‌گوید: «ما در بهترین زمان برنده شدیم. زیرا اکنون شوهرم می‌تواند بهترین کیفیت زندگی را آنهم در زمانی که برایش باقی مانده، داشته باشد.»

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888396

دیگر خبرها

  • پلمب ۳۱۲۳ مرکز به دلیل تخلفات از آغاز طرح سلامت نوروزی/ بستری ۵۴۸ هزار و ۳۴۸ نفر در بیمارستان
  • سلامت روان سالمندان به اندازه هر زمان دیگری از زندگی مهمتر است
  • سازندگان واکسن برکت از قهرمانان ملی هستند/ روایتی متفاوت از یک دستاورد علمی
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۹ فروردین؛ ۳۳ فوتی و ۵ ابتلای جدید
  • اجرای طرح سلامت نوروزی در استان سمنان
  • مراکز درمانی همدان پذیرای بیش از ۸۳ هزار نفر
  • بستری بیش از ۴۷۱ هزار نفر در بیمارستان از آغاز طرح سلامت نوروزی
  • خوش‌شانس یا بدشانس؟/ روایت زندگی زوجی بیمار و سالمند که بلیط بخت‌آزمایی ۱ میلیون پوند برنده شدند
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۷ فروردین؛ ۴ فوتی و ۱۰۰۰ ابتلای جدید
  • بازرسی‌های طرح سلامت نوروزی از ۸۷۰ هزار مورد گذشت