Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهدید نتانیاهو به حمله پیشدستانه علیه ایران، واکنش تند مقامات امارات و بحرین به اظهارات وزیر دفاع قطر، جلسه مشترک 33 سفیر خارجی در عراق در سفارت انگلیس و تاکید لاوروف بر ایجاد سیستم امنیت جمعی در خلیج فارس از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به افشای دیدار تازه بن‌سلمان با هیئت اسرائیلی در دریای سرخ نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، یک حساب کاربری معروف در توییتر که از سوی افسر اطلاعات امارات اداره می‌شود، فاش کرد، ولیعهد سعودی به تازگی روی عرشه کشتی خود در دریای سرخ با هیئت اسرائیلی دیدار کرده است.

به گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، حساب کاربری "بدون سایه" دوشنبه نوشت، محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دو روز پیش به طور محرمانه روی عرشه کشتی به همراه رئیس سازمان اطلاعات عربستان با هیئت اسرائیلی ملاقات کرده بود و این دلیل اتهام زنی‌های سعودی‌ها درباره بازداشت تروریست‌هایی منتسب به ایران است. 

مقامات سعودی روز دوشنبه مدعی شدند، یک گروه تروریستی متشکل از ۱۰ تن منتسب به ایران را باداشت کرده‌اند.

حساب کاربری بدون سایه پیش از این بندهای محرمانه توافقنامه عادی سازی بین ابوظبی و تل‌آویو را فاش کرده بود که از جمله آنها نظارت اسرائیل بر بنادر دریایی، مراکز هوایی و شبکه‌های مخابراتی و شبکه‌های اجتماعی و به اضافه حساب‌های بانکی است.

تهدید نتانیاهو به حمله پیشدستانه علیه ایران

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اروز سه‌شنبه جمهوری اسلامی ایران را به تلاش برای استقرار در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی متهم کرد.

نتانیاهو طی سخنرانی در مراسم صهیونیست‌های تلف‌شده در جنگ «یوم کیپور»، گفت: «اگر ایران بخواهد خودش را در مرزهای شمالی ما مستقر کند و البته به ما هم حمله‌ای نکند، ما نمی‌توانیم به آنها اجازه دهیم در آنجا مستقر شوند».

وی در صفحه توئیتر خود نوشت: «پس ما مانع تجمع نیروهای آن در [شمال فلسطین اشغالی] می‌شویم و با آنها مبارزه می‌کنیم. این درسی است که از جنگ یوم کیپور یاد گرفته‌ایم».

خبرگزاری «اسپوتنیک» نیز نوشت که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با تهدید ایران به انجام حمله پیش‌دستانه، گفت این اقدام کاری دشوار است اما اسرائیل آماده است در صورت نیاز، آن را انجام دهد.

واکنش تند مقامات امارات و بحرین به اظهارات وزیر دفاع قطر

انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امارات به موضع گیری وزیر دفاع قطر درباره قصد چهار کشور تحریم کننده دوحه برای حمله به این کشور واکنش نشان داد.

وی اعلام کرد: آنچه خالد العطیه وزیر دفاع قطر گفته است هذیان گویی است که ارزش پاسخ دادن ندارد.

همچنی خالد بن احمد آل خلیفه مشاور پادشاه بحرین هم از دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس خواست که این دروغگویی و هذیان گویی قطر را متوقف کند.

روز گذشته، وزیر دفاع قطر از تصمیم عربستان به همراه مصر، امارات و بحرین برای حمله به این کشور و اشغال آن خبر داد.

«خالد العطیه» که با برنامه «المسافه صفر» در شبکه الجزیره گفتگو می‌کرد، اظهار داشت که کشورهای مذکور پیش از محاصره دوحه، طرحی را برای حمله به قطر تدارک دیده بودند.

وی همچنین افزود که این طرح محدود به ایده نبوده و کشورهای تحریم کننده قطر با پیش رفتن تا مرحله برنامه ریزی طرح حمله به قطر در دو بخش را آماده کرده بودند.

خالد العطیه از محاصره و فشار به مردم قطر و سپس حمله نظامی به عنوان این دو مرحله یاد کرد.

وزیر دفاع قطر گفت: تعدادی از مقامات و رهبران سیاسی کشورها از جمله رئیس جمهور آمریکا در دیدار با همتای رومانی، وزیر خارجه سابق آلمان و امیر کویت در دیدار با رئیس جمهور آمریکا نیت چهار کشور برای حمله به قطر را مستند کرده‌اند و همه آنان تأکید کردند که چهار کشور عربی مذکور قصد حمله به قطر را داشتند.

گفتنی است که عربستان به همراه امارات، مصر و بحرین چندین سال است با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم روابط دیپلماتیک با دوحه را قطع کرده‌اند و تلاش‌ها برای حل اختلاف بین آنها نتیجه‌ای نداشته است.

جلسه مشترک 33 سفیر خارجی در عراق در سفارت انگلیس

منابع آگاه از نشست روز سه‌شنبه شماری از سفرای کشورهای خارجی در مقر سفارت انگلیس در بغداد خبر دادند.

پایگاه خبری شبکه «دجله» عراق به نقل از منابع آگاه نوشت که اکنون، سفارت انگلیس در بغداد میزبان ۳۳ سفیر از کشورهای مختلف از جمله «متیو تولر» سفیر آمریکا و سفرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای عربی است.

بنا بر این گزارش در این نشست بر روی ضرورت درخواست از دولت عراق برای حمایت از سفارت‌خانه‌ها و هیأت‌های دیپلماتیک و تعقیب و پیگرد گروه‌های مسلحی که منطقه سبز بغداد را هدف قرار می‌دهند، تمرکز می‌شود.

برخی از رسانه‌های عربی، دیروز از نشست امروز در سفارت بریتانیا در بغداد با حضور ۱۵ دیپلمات خبر داده بودند.

این نشست همزمان با فشارهای جدید واشنگتن بر بغداد برای مقابله با گروه‌های مقاومت و الحشد الشعبی و تهدید واشنگتن به بستن سفارت آمریکا در بغداد و هدف قراردادن نیروهای مقاومت برگزاری می‌شود. با اینکه گروه‌های مختلف مقاومت اعلام می‌کنند که هدف قرار دادن سفارت آمریکا در بغداد در شرایط کنونی به نفع عراق نیست و هیچ رابطه‌ای با این حملات مشکوک ندارند، اما طرف آمریکایی همچنان نیروهای مقاومت را متهم می‌کند.

گروه‌های مقاومت عراقی تایید می‌کنند که واشنگتن سفارت خود در بغداد را به یک پایگاه نظامی و لانه جاسوسی تبدیل کرده است اما در شرایط کنونی عراق، هدف قرار دادن این سفارت‌خانه به منافع ملی عراق آسیب می‌زند برای همین از این اقدام پرهیز می‌کنند. به عنوان مثال «اکرم الکعبی» دبیرکل جنبش النجباء عراق اتهام‌های آمریکا علیه گروه‌های مقاومت عراق مبنی بر حمله سفارتخانه‌ها را حربه واشنگتن برای شورانیدن افکار عمومی علیه مقاومت دانست و گفت که آمر این حملات، آمریکایی‌ها هستند.

وی با بیان اینکه النجباء و گروه‌های مقاومت معتقدند حمایت از مراکز دیپلماسی که به دنبال تقویت روابط عراق با دنیا هستند، حائز اهمیت است، گفت که کسانی که در عراق، بر عدم حمله به مراکز دیپلماتیک تأکید و تصریح دارند منظورشان سفارت شر آمریکا نبوده بلکه منظور آن‌ها مراکز دیپلماسی واقعی است.

چند روز پیش برخی منابع رسانه‌ای اعلام کردند که «برهم صالح» رئیس جمهور عراق در نشست با نخست‌وزیر و رئیس پارلمان عراق گفته که «مایک پامپئو» وزیرخارجه آمریکا اخیرا درباره تداوم حمله به سفارت آمریکا، مراکز دیپلماتیک و کاروانهای نظامی آمریکا و ائتلاف موسوم به ضد داعش به او هشدار داده و تهدید کرده که در صورت تداوم حملات، سفارت آمریکا بسته خواهد شد.

به گفته صالح، وزیر خارجه آمریکا همچنین به او گفت که شاید ترامپ تصمیمی اتخاذ و «عملیات نابودی تمامی کسانی را آغاز کند که در حمله به نیروهای ما دست دارند».

تاکید لاوروف بر ایجاد سیستم امنیت جمعی در خلیج فارس

وزارت امورخارجه روسیه سه شنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد: لاوروف در گفت‌وگو با وزیران امورخارجه امارات، بحرین، عربستان سعودی، عمان، کویت، قطر و دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، در خصوص مسائل کلیدی منطقه خاورمیانه از جمله اوضاع سوریه، لیبی و مناقشه اعراب و اسرائیل تبادل نظر کرد.

در این بیانیه آمده است: طرف‌های شرکت کننده در این گفت‌وگوی وبیناری، بر ضرورت حل مسائل و مناقشه‌ها و اوضاع بحرانی در خاورمیانه از راه‌های سیاسی-دیپلماتیک باتوجه به منافع قانونی و نگرانی‌های همه طرف‌های درگیر و با رعایت معیارهای بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد تأکید کردند.

در این گفت‌وگو، دورنمای تثبیت اوضاع منطقه خلیج فارس با مشارکت جمعی و ایجاد ساز و کارهای مشترک برای مقابله با چالش‌ها و خطرات نیز بررسی شد.

لاوروف در این پیوند به اهمیت طرح پیشنهادی روسیه برای ایجاد سیستم امنیت جمعی در منطقه خلیج فارس و نیز پیشنهاد ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور برای برگزاری اجلاس وبیناری سران پنج کشور عضو دائمی شورای امنیت و ایران و آلمان اشاره کرد.

 رئیس جمهور روسیه روز ۲۴ مرداد ماه پیشنهاد کنفرانس ویدئویی اضطراری بین پنج قدرت هسته‌ای (اعضای دائمی شورای امنیت) به همراه ایران و آلمان را داد تا از رویارویی و افزایش تنش در شورای امنیت سازمان ملل بر سر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران جلوگیری شود.

وی و وزیران خارجه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در خصوص توسعه همکاری‌های دوجانبه مسکو با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از جمله امکان برگزاری اجلاس گفت‌وگوهای راهبردی روسیه و کشورهای خلیج فارس تبادل نظر کردند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مکانیسم ماشه جنگ قره باغ علیرضا رزم حسینی عیسی آل کثیر هفته دفاع مقدس مصطفی ادیب تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین مکانیسم ماشه جنگ قره باغ علیرضا رزم حسینی عیسی آل کثیر هفته دفاع مقدس مصطفی ادیب هیئت اسرائیلی گروه های مقاومت امارات و بحرین وزیر دفاع قطر سفارت آمریکا سفارت انگلیس برای حمله حمله به قطر رئیس جمهور خلیج فارس حمله پیش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۱۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه آمریکا برای غزه و اسرائیل

فرارو- حمله ایران به خاک اسرائیل انجام شد؛ حمله‌ای که با ده‌ها موشک بالستیک، کروز و پهپاد صورت گرفت و در پاسخ به اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه ایران از جمله حمله به ساختمان کنسولگری ایران، صورت گرفت.

به گزارش فرارو، رژیم صهیونیستی تلاش کرد در برابر این حمله اقدامی انجام دهد؛ اقدامی که البته از سوی بسیاری از تحلیلگران منطقه‌ای و حتی سران اسرائیلی، بسیار ضعیف و نشان دهنده شکست این رژیم بود.

ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در شبکه ایکس طی واکنشی تلویحی، حمله پهپادی اسرائیل را «ضعیف» خواند. اما به جز او، بیشتر مقام‌های اسرائیلی درباره حمله سکوت کرده اند. هاآرتص در تحلیلی در خصوص این حمله نوشت: «حمله خاموش اسرائیل گویای آن است که نتانیاهو در قبال ایران استراتژی ندارد.» نکته مهم در این میان، سکوت مقامات اسرائیل در خصوص پذیرفتن مسئولیت حمله است.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران درباره حمله اسرائیل به شبکه خبری ان بی سی آمریکا گفته است: «سیستم پدافند ما سیستم هوشمندی است. به محض اینکه هر ۲ یا ۳ ریزپرنده‌ها در آسمان اصفهان ظاهر شدند، مورد هدف قرار گرفته و ساقط شدند. آمادگی نیرو‌های مسلح ما صد درصدی است. اگر رژیم اسرائیل ماجراجویی بکند و بخواهد عملیاتی روی ایران انجام بدهد، پاسخ ما متفاوت از قبل خواهد بود. پاسخ قبلی ما حداقلی و محدود بود. ما فقط دو مرکز نظامی و پایگاه نظامی آن‌ها را مورد هدف قرار دادیم: پایگاه هوایی نواتیم و یک پایگاه استخباراتی و تجسسی در بلندی‌های جولان اشغالی. هر دو پایگاه در حمله به سفارت ایران در دمشق نقش داشتند. اگر رژیم اسرائیل اقدام ماجراجویانه‌ای انجام ندهد، ایران اقدام جدیدی روی رژیم نخواهد داشت. البته شب گذشته در رسانه‌های آمریکا و برخی از متحدین رژیم اسرائیل هیاهویی به راه انداخته شد و گفته شد رژیم اسرائیل یک پایگاه هوایی در شهر اصفهان را مورد هدف قرار داده است. خیر؛ صرفاً ریزپرنده‌هایی بودند که ممکن است فیلمبرداری یا کار تجسس کنند.»

دو مقام آمریکایی به سی ان ان گفته اند: «اسرائیل پنج‌شنبه گفته بود حمله ایران را تلافی می‌کنیم، نه تائید کردیم و نه چراغ سبز نشان دادیم. ایالات متحده از اسرائیل خواسته بود به حمله آخر ایران پاسخ ندهد.» سی ان ان در مطلبی دیگر مدعی شده که تنش‌ها بین ایران و اسرائیل، موقتا پایان یافته است.

با توجه به این شرایط، پرسش‌هایی مطرح است، مهدی مطهرنیا، تحلیلگر سیاسی و آینده پژوه در گفتگو با فرارو به این پرسش‌ها پاسخ داده است:

مهدی مطهرنیا به فرارو گفت: «آن چه که میان ایران و اسرائیل در جریان است، نوعی «صلح مسلح» است که نشان می‌دهد هر دوطرف به آستانه رودرویی مستقیم رسیده اند. فراموش نکنیم که «جنگ نامتعادل» در دهه ۱۳۸۰، علیه ایران با محوریت پرونده هسته ای، ایران را در معرض «جنگ معلق» قرار داد. ایران از سال ۱۳۸۲ که پرونده هسته‌ای مطرح شد در مسیر جنگ نامتعادل قرار گرفت، در این طرح، تلاش می‌شد، تهران به عنوان یک قدرت تهدید برانگیز در نظم و نظام منطقه‌ای و بین المللی معرفی شود و جامعه مورد هدف یعنی اسرائیل به عنوان جامعه مورد تهدید تهران، در این باره بزرگ نمایی می‌کرد. در هفتم اکتبر، ضدواقعه‌ای رخ داد که اسرائیل از آن، بهره برد و تلاش کرد ایران را از «جنگ سایه‌ها» خارج کرده و از خلوت نهان خود به محیط شلوغ منازعه بکشاند. ماجرای حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، اوج تلاش این کشور برای رسیدن به هدفش تلقی می‌شود. در همین راستا، اسرائیل با ترور ۷ تن از اعضای اصلی سپاه قدس ایران، دعوتنامه جنگ مستقیم را در میانه جنگ معلق بین ایران و اسرائیل با رهبری ایالات متحده آمریکا و نیت و اجرای تل آویو به نمایش گذاشت.»

وی افزود: « حمله تهران علیه تل آویو و اقدام نظامی «وعده صادق»، جنگی را که با شدت علیه ایران آغاز شده بود وارد یک چالش آشکار کرد، چرا که با وجود این که تهران در این حمله تمایلی نداشت که زمینه‌های بروز یک اقدام جنگی را به طور کامل به نمایش بگذارد، اما سیستم دفاعی ضدهوایی اسرائیل و گنبد آهنین و امنیت آن را به چالش و رقابت دعوت کرد.»

نقشه ایالات متحده برای غزه و اسرائیل

این تحلیلگر ارشد روابط بین الملل گفت: «من باور دارم که نمی‌توان تقلیل گرایانه یا خوشبینانه به تحرکات اسرائیل نگاه کرد. در روز‌هایی که شاهد جنگ غزه و عملیات طوفان الاقصی هستیم، اگرچه بایدن از حزب دموکرات بر سر کار است، اما با تمام توان خود از تل آویو حمایت کرده و شاهد آن هستیم که با وجود نقد‌هایی که بایدن درباره عملکرد تل اویو در قبال تهران دارد و گاه به عنوان میانجی بین دو طرف وارد عمل می‌شود، بدون تردید رویکرد و سناریویی در دستور کار قرار می‌دهد تا با یک تیر دو نشان زده و بتواند در مرحله نخست نزدیک شدن دولت‌های عربی با اسرائیل را رقم بزند و در مرحله دوم فضایی ایجاد کند که دولت فلسطینی/اسرائیلی، حتی با وجود تندرو‌های حزب لیکود تشکیل شود.»

وی در ادامه گفت: «احتمال حمله بزرگ به رفح بالا است و تا کنون نیز حملات متعددی علیه رفح در جریان بوده و نمی‌توان گفت تا کنون رفح از آماج حملات اسرائیل در امان مانده است، اما می‌توان گفت تا کنون حملات به رفح همه جانبه و وسیع یا نابودکننده و ویرانگر نبوده است. لذا، حمله همه جانبه به رفح، می‌تواند به عنوان یک ابزار در دست نتانیاهو در نظر گرفته شود. بنابراین بازی نتانیاهو بازی پیچیده‌ای نیست. او در حال بخش بندی گزینه‌ها در جهت ماندگاری دولت خود و تعیین حرکت بعدی اسرائیل است.»

این کارشناس روابط بین الملل گفت: «باید بپذیریم که نتانیاهو درگیر مسائل بسیار مهم داخلی و منطقه‌ای است. اکنون ماجرای غزه و نسل کشی فاجعه باری که در غزه اتفاق افتاده است، افکار عمومی در جهان را آزرده است تا حدی که شاهد اشک‌های رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد در هنگام قرائت بیانیه دولت خودگردان فلسطین در شورای امنیت بودیم. فشار افکار عمومی و نوع برخورد اسرائیل با غیرنظامیان بر کل اسرائیل فشار می‌آورد و لذا اسرائیل به دنبال استفاده از همه اهرم‌ها برای اعمال فشار بیشتر بر ایالات متحده است تا بتواند تحرکات خود را توجیه کند. درز اطلاعات مرتبط با دیدار سران آلمان و اسرائیل نیز نشان می‌دهد؛ با وجود این که آلمان از اسرائیل حمایت می‌کند، اما در ارتباط با مسائل حقوق بشری و فشاری که به مردم بیگناه وارد می‌شود، موضعی آشکار علیه نتانیاهو دارد.»

دیگر خبرها

  • فارین پالیسی: ۷۴ درصد اسرائیلی‌ها با واکنش به حمله موشکی ایران مخالفند
  • نظر ۶ استاد روابط بین‌الملل درباره اقدام ایران علیه اسرائیل
  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • ادعای عجیب روزنامه آمریکایی از طرح اولیه حمله اسرائیل به ایران | حمله بزرگ به اهداف نظامی در نزدیکی تهران؟ | آمریکایی‌ها: ما نتانیاهو را منصرف کردیم!
  • تلاش ۲۰ کشور برای ممانعت از پاسخ ایران به اسرائیل | به اقدام متجاوزانه دیگر پاسخ قوی‌تر می‌دهیم | واکنش به حادثه امنیتی در سفارت ایران در فرانسه
  • بنیامین نتانیاهو: با تحریم گردان اسرائیلی مقابله می‌کنیم
  • این شروع یک بازی جدید است | مقام سابق اسرائیلی: اصابت ۵ موشک از ۷موشک ایران یعنی نابودی قوی‌ترین سامانه دفاعی دنیا
  • نقشه آمریکا برای غزه و اسرائیل
  • ممانعت نتانیاهو از برگزاری جلسه کابینه جنگ برای بررسی اهداف جنگ
  • واکنش وزیر جنجالی اسرائيلی به انتقادها