Web Analytics Made Easy - Statcounter

این کتاب ۲۹۳ صفحه‌ای با شمارگان ۲۰۰ نسخه از سوی انتشارات «روش شناسان» و «جامعه‌شناسان» به چاپ رسیده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

قیمت هر جلد از این کتاب برای علاقه‌مندان به مطالعه ۶۶ هزار تومان است.

مطالب این تازه نشر استان مرکزی در قالب ۶ فصل با عناوین زنان، اشتغال و خانواده، کارآفرینی زنان، توانمندسازی زنان، زنان و جنسیت و عوامل موثر در مشارکت سیاسی زنان و نقش اجتماعی شدن سیاسی ارایه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فصل نخست این کتاب توضیحاتی پیرامون ساختار خانواده و نقش های آن در چارچوب یک نهاد اجتماعی، تاثیر اشتغال زن بر مناسبات زناشویی، تحولات اشتغال زنان و تاثیر آن بر زندگی خانوادگی، الگوی تقسیم وظایف و نقش‌ها تعارض‌های میان شغل و خانواده، نقش مادری و اشتغال، دیدگاه‌های نظری در خصوص کار و شغل زنان، نظریه‌ها و دیدگاه‌های جامعه شناسی، نظریات فونکسیونالیستی، نظریه‌های اقتصادی مربوط به اشتغال زنان نظریات فمنیستی و روانشناسی و دیدگاه‌های مثبت نسبت به اشتغال زنان عنوان شده است.

نویسنده این کتاب در فصل دوم تعاریف مختلف ارایه شده از کارآفرینی، طرح دیدگاه دانشمندان مدیریت در خصوص کارآفرینی، اهمیت و ضرورت ایجاد کسب و کار و عوامل موثر بر توسعه آن، تعاریف کارآفرینی برای زنان و ویژگی‌های زن کارآفرین را ارایه کرده است و در خصوص نرخ کارآفرینی زنان، ویژگی‌ها و حوزه‌های کارآفرینی، عوامل موثر بر توسعه کارآفرینی برای بانوان و وضعیت کنونی اشتغال زنانه توضیحاتی عنوان کرده است.

در فصل سوم اصول هفتگانه توانمندسازی زنان و تحلیل وضعیت زن‌های ایرانی در رفتار توانمندسازی و عوامل تسهیل کننده مهارت‌ورزی زنانه بیان شده است و در خصوص نقش انگیزه در توانایی و کشف و پرورش آن موضوعاتی به اشتراک گذاشته شده است.

فصل چهارم کتاب گذاری به اهداف بهبود موقعیت زنان و چالش‌های اقتصادی زنان کشوردارد و پیرامون اقتصاد سبز و توسعه پایدار توضیحاتی عنوان شده است.

رهبری و جنسیت، جنسگرایی یا افسانه برتری مردان، تبعیض جنسی در مدیریت، مشارکت زنان در فرآیند تصمیم‌سازی، تاثیر جنسیت بر رفتار مدیریتی، الگوی توصیف زنان در مدیریت و توسعه نیروی انسانی کشور و مدل‌های توصیفی و تحلیلی از قدرت در مدیریت آینده برای زنان از جمله موضوعات فصل پنجم این کتاب است.

در فصل ششم کتاب نیز پیرامون حقوق شهروندی و مفهوم مشارکت اجتماعی و سیاسی زنان  سخن رفته و نظریات علمی در این راستا بیان شده است.

جامعه پذیری جنسیت، جامعه‌پذیری سیاسی، الگوی رفتار سیاسی زنان ، سنت گرایی زنان، سیاست گریزی زنان و نقش جامعه‌پذیری سیاسی زنان در مشارکت سیاسی آن‌ها در ایران از دیگر مطالب ارایه شده در فصل ششم این کتاب است.

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا اراک استان مرکزی کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا اراک استان مرکزی کتاب کتابخانه ایرنا اراک استان مرکزی کتاب اخبار کنکور اشتغال زنان سیاسی زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۱۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت به روایت اقتصاد و جامعه

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ارتباط جامعه شناسی و اقتصاد ارتباطی چند جانبه است و در طی زمان از لحاظ کمی و کیفی دچار دگرگونی و پیچیدگی شده است.

حمزه نوذری (دانش‌یار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای با عنوان «بازاندیشی در جامعه‌شناسی: بازگشت به روایت اقتصاد و جامعه» به این موضوع می‌پردازد که اندیشە جامعه‌شناسان کلاسیک نه تنها از اقتصاد دور نبود بلکه اقتصاد در بطن نظریه‌های آنها قرار داشته است. اگر به آثار جامعه‌شناسان در قرن نوزدهم نگاه کنیم همراهی و مجادلات بسیاری با علم اقتصاد وجود دارد.

* اقتصاد در دنیای مدرن

این پژوهشگر می‌نویسد: دراوایل و اواسط قرن نوزدهم رویکرد اقتصاد کلاسیک و در اواخر قرن نوزدهم رویکرد اقتصاد مارژینالیستی و مکتب اطریشی مدعی اصلی توضیح پدیده‌های اقتصادی در دنیای مدرن بودند و جامعه‌شناسان در چنین زمینه و شرایطی که این دو نحلۀ علم اقتصاد مسلّط بودند، سعی کردند پدیده‌های اقتصادی را تحلیل کنند و به همین دلیل مواجهات و گاهی اقتباس‌هایی از علم اقتصاد در دو حوزه انسان‌شناسی و روش‌شناسی داشته‌اند.

* ارتباط جامعه‌شناسی و اقتصاد

به زعم این پژوهشگر بخش مهمی ازمتون جامعه‌شناسی در این دوره در گفتگو با آرا اقتصادی شکل گرفته است. اگر هر متنی را میان‌متنیت در نظر بگیریم که پای متون دیگر را به میان می‌کشد تا نابسندگی آنها را نشان دهد، مهمترین میان‌متنیت جامعه‌شناسی، متن اقتصاد بوده است.

پدیده‌های اقتصادی را اگر عمیق‌تر نگاه کنیم به دقایقی می‌رسیم که علم اقتصاد از آنها غفلت کرده است

نوذری در این پژوهش توضیح می‌دهد که در این میان جامعه‌شناسان کلاسیک گاهی از روش و نظریات اقتصاد اقتباس کرده‌اند ولی آن را در مسیر دیگری گسترش داده‌اند. آنها نشان دادند که پدیده‌های اقتصادی را اگر عمیق‌تر نگاه کنیم به دقایقی می‌رسیم که علم اقتصاد از آنها غفلت کرده است. رویکرد جامعه‌شناسان کلاسیک به پدیده‌های اقتصادی در دوره‌های بعدی کمرنگ شد هرچند تلاش‌هایی برای این کار صورت گرفته است.

* اقتصاد در آثار جامعه‌شناسان معاصر

از نظر این پژوهشگر در چند سال اخیر سوئدبرگ تلاش کرده است مجدداً خوانشی از ارتباط میان نظریه‌های جامعه‌شناسی و اقتصاد را صورت‌بندی کند و علاوه بر نشان دادن وجوه اقتصادی در آثار جامعه‌شناسان کلاسیک، در آثار جامعه‌شناسان معاصر هم مواجهه با علم اقتصاد را نشان دهد؛ اما نقد‌های جدی به مباحث ایشان وارد است. در ادامه باید گفت از جمله مهمترین نقد‌ها این است که دلبستگی ایشان برای توسعە حوزه جامعه‌شناسی اقتصادی، وی را از درک عمیق مباحث جامعه‌شناسان کلاسیک نسبت به رابطۀ میان جامعه‌شناسی و اقتصاد باز داشته است.

بدون فهم پدیده‌های اقتصادی، نظریه‌پردازی درباره جامعه ممکن نیست

از نظر نوذری یکی از پُرثمرترین کار‌ها برای نشان‌ دادن رابطۀ میان اقتصاد و جامعه‌شناسی، آثارمارکس است، درحالیکه سوئدبرگ، مارکس را جزء جامعه‌شناسان کلاسیک تلقی نمی‌کند و معتقد است میان آثار مارکس و آن چه که جامعه‌شناسی اقتصادی می‌دانیم فاصلۀ بسیاری است. درحالی‌که به نظر می‌رسد مبنای جامعه‌شناسی را باید در آثار مارکس جستجو کرد به‌ویژه جایی که از انسان نوعی در مقابل انسان منزوی علم اقتصاد سخن می‌گوید.

* نظریه آدرنو درباره رابطه جامعه‌شناس و پدیده‌های اقتصادی

نوذری در انتها با اشاره به این موضوع که آدورنو درباره جامعه‌شناسی که می‌خواهد جامعه شناس بماند و تحلیل پدیده‌های اقتصادی را به علم اقتصاد واگذار نماید می‌نویسد: با چنین کاری (منظور بی‌ارتباطی و کم‌ارتباطی بین جامعه‌شناسی و اقتصاد) جامعه‌شناسی چیزی را از نظر می‌اندازد که علت واقعی همۀ چیز‌ها است وی در جواب کسانی که معتقد بودند توضیح فرایند‌های اقتصادی را باید به علم اقتصاد واگذار کرد معتقد است با این نگاه جامعه‌شناسی تولید و بازتولید اجتماعی زندگی جامعه در مقام کل را نادیده می‌گیرد کلاسیک‌های جامعه‌شناسی این نکته را به‌خوبی درک کرده‌اند که بدون فهم پدیده‌های اقتصادی، نظریه‌پردازی درباره جامعه ممکن نیست.

این پژوهشگر در نهایت با اشاره به این موضوع که  اگر بازنگری در جامعه‌شناسی ایران نیاز باشد، یک راه بازگشت به متون کلاسیک‌های جامعه‌شناسی به‌ویژه روایت آنها از رابطۀ اقتصاد و جامعه است؛ رابطه‌ای که امروز بیش از هر زمان دیگری مسئله‌ای دشوار و پیچیده است. مواجهات مارکس، وبر و زیمل در این خصوص نه‌ تنها نیازمند واکاوی بیشتر است بلکه با مسائل امروزی جامعه و علم جامعه‌شناسی ارتباط عمیقی دارد.

او در پایان می‌نویسد: شاید به مذاق جامعه‌شناسان امروز خوش نیاید اگر ادعا کنیم که بیشتر مباحث اصلی وبر و زیمل برگرفته از علم اقتصاد است، هرچند نوآوری‌های در آن ایجاد کرده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دومین کنفرانس مطالعات میان رشته‌ای هنر با حضور اساتید برجسته برگزار می‌شود
  • حضور اساتید برجسته در دومین کنفرانس مطالعات میان رشته‌ای در ادبیات و هنر
  • امام گفتند امروز، موضوع‌شناسی هم کار فقیه است!
  • بازگشت به روایت اقتصاد و جامعه
  • حمایت از کارآفرینی برای افزایش تولید و اشتغال ضروری است
  • کتاب‌های ادبیاتی جذاب
  • بانگ آزادی شنیدنی شد
  • چرا خواندن کتاب های روان شناسی به زندگی شخصی ما کمک می کنند
  • حجاب مقوم عاملیت زن مسلمان
  • دست برتر مردم در حجاب