Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمد رضا لک» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طرح تحقیقاتی کشت گیاه استویا برای نخستین بار در استان مرکزی به صورت مشترک بین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی این استان و دانشگاه شهید چمران اهواز در ایستگاه تحقیقات اراک اجرا شد.

وی ادامه داد: استویا (Stevia rebaudiana) گیاهی بوته‌ای، پایا و چند ساله است که به خانواده کاسنیان ( Asteraceae )تعلق داشته و به دلیل وجود شیرین کنده‌های طبیعی مورد توجه قرار گرفته‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: برگ‌های استویا محل ذخیره هشت گلیکوزید استویول است (گلیکوزیدهای استویول ترکیب‌های شیرینی هستند که از گیاه استویا استخراج می‌شوند).

لک خاطرنشان کرد: استویوزید و ربایوزاید A ۲ گلیکوزید معروف و مهم این گیاه بوده و شیرین‌کننده برگ گیاه استویا حدود ۳۰۰ برابر شیرین‌تر از ساکاروز است.

وی ادامه داد: گونه‌های استویا که با نام‌های برگ عسلی، برگ شیرین، برگ قندی شناخته می‌شوند بیشتر برای استفاده از برگ شیرین آنها کشت شده و مصرف آن به صورت برگ تازه، خشک، پودر و یا به صورت افشرده‌ی مایع است.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: حشرات به دلیل شیرینی بسیار زیاد استویا، مزه‌ی آن را نمی پسندند و این مهم موجب کاهش آفات و بیماری در این گیاه شده‌ است.

لک ادامه داد: کاهش بیماری و آفت در گیاه استویا موجب شده در زراعت این گیاه استفاده از سموم شیمیائی کاهش یافته و در فرایندهای آلایندگی (شبیه آلوده شدن شکر متعارف به آهک در کارخانه) دچار نمی‌شود.

وی افزود: استویا را می توان به دلیل کاهش استفاده از سموم شیمیایی یک شیرین کننده‌ی بدون کالری و ارگانیک نامید.

مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی در سال ۶۲ و مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سال ۷۲ به بهره برداری رسیده است که با ادغام وارتخانه های کشاورزی و جهاد سازندگی در سال ۷۹ با عنوان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی سپس در سال ۹۴ با ادغام مراکز آموزش جهاد کشاورزی استان‌ها این مرکز با نام مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فعالیت کند.

این مرکز دارای بخش‌های تخصصی پژوهشی مشتمل بر گیاه پزشکی، منابع طبیعی، آبخیزداری، زراعی و باغی، فنی و مهندسی است.

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی دارای هفت ایستگاه تحقیقاتی است که بستر مناسبی برای اجرای طرح‌های تحقیقاتی فراهم کرده است.
۲ ایستگاه از این ایستگاه‌ها به صورت ملی (پردیس تحقیقات و آموزش ملی لوبیای خمین و پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه) و پنج ایستگاه دیگر (ایستگاه منابع طبیعی مهندس یونسی خسبیجان، گیاهان دارویی علی آباد، علوم دامی فدک، آبخوان داری خشکرود و ایستگاه تحقیقات کشاورزی اراک) بصورت استانی فعالیت می‌کنند.

اجرای بیش از یک هزار عنوان طرح تحقیقاتی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، معرفی ۱۲ رقم لوبیا، مشارکت در معرفی ۲۱ رقم غلات، معرفی هفت رقم دانه های روغنی، پنج رقم گیاهان علوفه ای، ۲ رقم صنوبر، معرفی و ثبتپنج۵ رقم جدید انار و چاپ و انتشار بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب و نشریه و بیش ازیک هزار و  ۷۵۰ عنوان مقاله علمی بخشی از مهمترین دستاوردهای این مرکز است.
 

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی اراک استان مرکزی اختصاصی ایرنا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی اراک استان مرکزی اختصاصی ایرنا وزارت جهاد کشاورزی اراک استان مرکزی اختصاصی ایرنا اخبار کنکور مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گیاه استویا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۱۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درختان زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شوند + فیلم

مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با تشریح علت ممنوعیت برداشت گیاهان کوهی در زاگرس گفت: اگر این روند ادامه داشته باشد زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سیدیوسف مرادی در جمع برخی از مسئولان منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری جرات نمی‌کند به صورت علنی بگوید ولی من می‌گویم تا 50 سال آینده اثری از زاگرس نخواهد بود، چون زادآوری ندارد و زاگرس تا 50 سال آینده نابود می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر زاگرس نابود شد گرد و غبار سوریه، عراق و عربستان از شیراز تا خراسان را می‌گیرد و هرچه ایرانی در این محدوده ما داریم باید مهاجرت کنند، عنوان کرد: 42 درصد آب ایران متعلق به زاگرس که از این میزان 12 درصد از کهگیلویه و بویراحمد است.

هنوز نتوانسته‌ایم مردم را متوجه کنیم چرا با برداشت گیاهان کوهی مخالف هستیم، الان فصل بهار و زمان زاد و ولد حیات وحش است و این حیات وحش باید کنگر، بیلهر و ریواس را بخورد تا شیردهی بیشتری داشته باشد و بتواند با بیماری‌های گوارشی مقابله کند و اگر سنجاب نباشد چه کسی بلوط می‌کارد، اگر دارکوب نباشد چه کسی بلوط را حجامت می‌کند و اگر عقاب نباشد چه کسی اینها را پاکسازی می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: بدون مشارکت مردم امکان حفاظت از منابع طبیعی وجود ندارد زیرا منابع طبیعی نیروی انسانی کافی و اعتبار لازم را ندارد.

.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از پسماند کشاورزی برای جلوگیری از فشار کمتر به مراتع همدان
  • هشدار آتش سوزی در جنگل های مازندران
  • سبزی کوهی؛ نچینیم و نخریم؛ چرا؟
  • تهیه بیش از ۳۰۰ دارو از ۱۲۰۰ گیاه دارویی در کشور/ ارسال ۳۵۰ قلم داروی طبیعی به کمیسیون قیمت
  • فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند
  • انتصاب رئیس شورای نظام مهندسی کشاورزی مازندران
  • ضرورت همکاری کشاورزان برای بکارگیری از روشن‌های نوین در مزارع
  • درختان زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شوند + فیلم
  • هوشمند سازی 13 گله شتر استان یزد
  • فقط ۳۰ درصد دانش کشاورزی وارد مزرعه شده است