Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ گناباد در خراسان رضوی از دیرباز مهد غذاهای سنتی و محلی ایرانی بوده و اینک جشنواره غذاهای سنتی در آن برپا شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، شهرستان گناباد چند سالی است که در حوزه گردشگری قدم‌های بزرگی را برداشته که نگین این کار را می‌تواند ثبت جهانی قنات قصبه دانست و در این سال‌ها سعی کرده‌اند گردشگران زیادی را جذب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی دیگر از اقدامات گناباد برای جذب گردشگر راه‌اندازی اقامتگاه‌های بومگردی بوده که بیشترین تعداد اقامتگاه بومگردی در استان خراسان رضوی متعلق به گناباد است و در این اقامتگاه‌ها نیز غذاهای محلی این شهرستان طبخ می‌شود.

از غذاهای محلی گناباد می‌توان به  جوش پره، آش بندقبا، آش رشته، کشک وبادمجان،گندم پلو و توگی نامبرد که توانسته مشتری‌های خود را جلب کند.

علیرضا شناسایی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد در گفت‌ و گو با خبرنگارتسنیم در گناباد اظهار داشت: غذاهای سنتی گناباد در حال تبدیل شدن به برند در کشور است و مردم بسیار به این غذاها روی آورده‌اند که در حال حاضر هر گردشگر خارجی به گناباد سفر می‌کند سه مسئله قنات قصبه، مهمان نوازی مردم و غذاهای سنتی این شهر بسیار مورد توجه او قرار می‌گیرد.

مرکز مردم شناسی روستای «سلخ» قشم با دستور وزیرمیراث فرهنگی افتتاح شد20 پروژه در حوزه میراث فرهنگی استان اردبیل افتتاح می‌شودشورای مستقل فنی میراث فرهنگی در کاشان تشکیل شد

وی ادامه داد: با فعالیت اقامتگاه‌های بومگردی در شهرستان گناباد، غذاهای محلی زیادی طبخ می‌شود که علاقه مندان زیادی در سراسر کشور دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد بیان کرد: در این اقامتگاه‌ها، شش نوع غذای محلی نظیر آش جوشپره، لخشک، گندم پلو و قورمه طبخ می‌شود.

شناسایی افزود: با توجه به نقش بسیار مهم و اساسی تغذیه در سلامت جامعه و ویژگی‌های غذاهای بومی، در صورت شناسایی این نوع غذاها و بررسی علمی آنها از نظر ترکیب و ارزش غذایی، می‌توان بسیاری از غذاهای بومی را بهینه سازی کرده و سپس آنها را در سطح جامعه ترویج نمود.

وی تصریح کرد: غذا فقط یک منبع تغذیه‌ای به شمار نمی‌آید بلکه در تمام جوامع نقش‌های متعددی داشته و به طور عمیقی در تمام جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی و مذهبی زندگی روزمره ریشه دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد گفت: استفاده از غذاهای بومی، بستر مناسبی است برای افزایش ارتباط نسل‌ها و انتقال تجربیات، آداب و سنن مفید و در نتیجه نقش بسزایی در حفظ هویت و پویایی جوامع دارد.

انتهای پیام/282/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میراث فرهنگی اقامتگاه ها غذاهای سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۳۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در تهران

به گزارش «نماینده»، مهدی اقراریان در جلسه علنی امروز شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اقدامات متنوعی در حوزه اجتماعی و فرهنگی صورت گرفته اما بر اساس مسئولیت نظارتی شورا باید نکاتی را مطرح کنم، گفت: گزارش ارائه شده در خصوص اقدامات مناسبتی بود که خوشبختانه متنوع بود اما نمی توانیم فرهنگ را به یک سری اقدامات فرهنگی تقلیل دهیم.

وی ادامه داد: نقش معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری در فرهنگ‌سازی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. اینکه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی چه نقشی دارد سوالات و ابهاماتی دارد و این نگرانی برای ما ایجاد می شود که در مدیریت منابع دچار مواردی شویم که نشان دهنده فعالیت های هم افزا نباشد. سوال ما این است که سازمان فرهنگی و هنری چه اقداماتی انجام داده است؟

اقراریان با بیان اینکه تنوع مخاطب در اجرای برنامه ها بسیار اهمیت دارد، یادآور شد: تهران بیش از ۹ میلیون جمعیت دارد و باید تنوع مخاطبان در اجرای برنامه ها مورد توجه قرار بگیرد. یکی از جمعیت های مورد نظر باید پرسنل شهرداری و مجموعه های تابعه آن باشند و پرسش ما این است که چه برنامه هایی برای پرسنل در نظر گرفته شده بود؟

رییس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه انطباق با اسناد بالادستی از دیگر موارد مورد نظر است، تصریح کرد: پیوست نگاری فرهنگی فعالیت های شهرداری تهران نیز مورد اهمیت است.

وی تأکید کرد: غصه‌ای از ابتدای دوره برای ما وجود دارد. تابلوی کوچه ها مزین به تصاویر شهداست. ما به شهردار تذکر می دهیم و ناراحت می شود و به هم می ریزد اما به نظر می رسد این تذکر خوبی است. تابلوهای مزین به تصاویر شهدا شرایط خوبی ندارد و با این حجم از هزینه‌های گسترده در بخش های مختلف، شاید تغییر این تابلوها هزینه چندانی نداشته باشد. یادمان شهدا در مناطق نیز وضعیت مناسبی ندارد و وقتی شهردار تهران خود را داعیه دار فرهنگ شهادت می‌داند نباید توجه به شهدا و یادمان آنها مورد غفلت قرار بگیرد. امیدواریم پیام فرهنگی شهرداری این باشد که این مجموعه به تمام شهروندان توجه دارد نه یک جریان خاص.

دیگر خبرها

  • جشنواره بازیهای بومی و غذاهای سنتی در گرمی
  • سه، دو ، یک «آشپز شو»
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • لزوم توجه به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در تهران
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد
  • فراجا مرزبان حجاب است متولیان فرهنگی حجاب و عفاف بیدار باشند
  • سرپرست گروه پژوهشی هنرهای ملی معرفی شد
  • رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم
  • جهانگیر الماسی: غرب جامعه ایرانی را هدف گرفته است
  • هنرمندان صنعتگر کردستان حمایت می‌شوند