Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-03-29@04:51:50 GMT

بهره‌کشی از کودکان در اینستاگرام +عکس

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۷۳۴۱۸

بهره‌کشی از کودکان در اینستاگرام +عکس

کودکان کار فضای مجازی همیشه یکی از موضوعات مهم در آسیب‌شناسی زندگی و زیست مجازی است. دکتر زهرا حسین زاده ملکی این موضوع را بررسی می‌کند.

به گزارش مشرق،  روزانه به تعداد کودکان و خردسالان فضای مجازی برای کسب شهرت و توجه از سوی والدین‌شان اضافه می‌شود. والدینی که در بسیاری موارد به محض به دنیا آمدن فرزندشان برایش صفحه اجتماعی باز می‌کنند و تک‌تک رفتارها و لحظات نوزادشان را در فضای مجازی منتشر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکانی که بی آنکه بخواهند در شبکه اجتماعی زندگی می‌کنند، مشهور می‌شوند و از جایی به بعد تبدیل به ابزاری برای درآمد خانواده‌هایشان می‌شنوند. طوریکه باید لباس‌های عجیب بپوشند، آرایش‌های خاصی انجام دهند، جملات تبلیغاتی حفظ و ادا کنند و هر لحظه رو به دوربین لبخند بزنند. از این رو دکتر «زهرا حسین‌زاده ملکی» روانشناس و مدرس دانشگاه در رسانه مجازیست پیرامون بهره‌کشی از کودکان در فضای مجازی و تبعات آن سخن گفت.

بیشتر بخوانید: جزئیات ماجرای نوزاد ۵ روزه رها شده در تبریز+عکس رشد ۵۰ درصدی محتواهای اربعین در شبکه‌های اجتماعی

والدین و دنبال کنندگان مجازی کودک در آزار کودک سهیم هستند

افراد زمانی که از آزاردیدگی یک انسان دیگر به خصوص یک کودک مطلع می‌شوند، نسبت به این واقعه شدیدا واکنش نشان می‌دهند و با فرد یا کودک آزاردیده همدلی می‌کنند و یا ممکن است برای کاهش درد همنوعشان در عمل هم زحمتی را متقبل شوند و اقدامات مالی و یا عملی انجام دهند. همچنین در چنین مواقعی نسبت به فرد آزارگر حس انزجار پیدا می‌کنند و تمایل دارند فرد عواقب رفتار سوء خود را ببیند. اما همیشه اینطور نیست و گاه در فضای مجازی برعکس این ماجرا اتفاق می‌افتد.

در زمره مشکلاتی که امروزه به واسطه نا آگاهی افراد و جدید بودن پدیده رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی در حال گسترش است. بهره‌کشی از کودکان در فضای مجازی با هدف درآمدزایی و کسب منافع از شهرت از سمت والدینشان است. متاسفانه والدین و دنبال کنندگان این کودکان همگی به نوبه‌ خودشان در آسیب رساندن و آزار کودکان سهیم هستند.

آسیب‌ کودکان کار مجازی  زیر جذاب شدن پنهان شده‌است

شاید تصور شود کودکانی که به واسطه نظارت و یا حضور والدینشان از مزایایی مانند شهرت و درآمدزایی در شبکه‌های اجتماعی بهره‌مند می‌شوند؛ در واقع فعالیت لذت‌بخش و جذابی را انجام می‌دهند؛ اما حضور زودهنگام، اجباری و انجام یکسری فعالیت در فضایی که همه امور در آن برای سالها ثبت خواهد شد و باقی خواهد ماند آسیب‌هایی را در پی خواهد داشت که زیر ظاهر جذاب تصاویر ایده‌آل و رویای پنهان شده‌است و سلامت روان او را در حساسترین سالهای زندگی او نشانه گرفته‌است. سال‌هایی که شکل‌گیری زیربنای سلامت و شخصیت کودک در حال انجام است.

تو زمانی دوست‌داشتنی هستی که تو را لایک کنند!

نخستین و مهم‌ترین آسیب‌های سوءاستفاده از کودکان در فضای مجازی ارائه توجه والدین به کودک برای انجام امور خاص است که هدف از انجام آن امور، افزایش پسندیده شدن و افزایش تعداد دنبال کنندگان است. به این معنی که دریافت توجه از سمت والدین برای کودکان از جذابترین پاداش‌هاست. حال در اینجا این پاداش زمانی داده می‌شود که این کودک صحبت‌های غیرمتعارف بکند، لباس خاصی بپوشد و یا ژست‌های خاصی بگیرد که به واسطه آن‌ها بیش از سایر رقبا مورد توجه قرار گیرد تا والدین بتوانند بدین وسیله شهرت بیشتری کسب کنند.

در حقیقت والدین این کودکان با رفتاری که انجام می‌دهند و  پاداش‌هایی که به واسطه اعمال کودکانشان به آنها می‌دهند؛ در حال آموزش به فرزندشان هستند. آموزش اینکه مهم نیست چه کاری انجام می‌دهی؛ بلکه کاری خوب یا مطلوب است که سایر افراد آن را بپسندند. تو زمانی دوست‌داشتنی هستی که توسط سایرین موردپسند قرار بگیری و در مرکز توجه باشی و یا به اصطلاح لایک کنند.

والدین کودکان کار مجازی خودشان را به ظاهر بی‌توجه به دیگران نشان می‌دهند

این والدین هرچند ممکن است با قراردادن جملات و عبارات فلسفی،اخلاقی، ادبی و حتی گاهی رواشناختی در ذیل پست‌هایشان به ظاهر وانمود کنند که نسبت به دیدگاه سایرین بی‌توجه هستند و همه را به پیگیری اهداف شخصی ترغیب کنند، اما در عمل خودشان به عنوان یک الگو یا مشوق برای فرزندانشان، به آنها می‌آموزند که زمانی خوب هستی که بیش از سایرین موردتوجه هستی چون در عمل و طی زندگی روزمره زمانی بیش از سایر مواقع به کودکشان توجه می‌کنند که کودک کارهایی را انجام بدهد که در رسانه‌ها یا شبکه‌های اجتماعی بیشتر لایک بگیرد. متاسفانه این الگو و شیوه اعتماد به نفس و عزت نفس کودک را بهم می‌زند و تعامل‌ها و فعالیت‌هایش را وابسته به در نظرگرفتن دیدگاه سایرین جهت‌دهی کند. نه به سمت آنچه خوب و درست است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین کودکان فضای مجازی شبکه های اجتماعی والدین اینستاگرام فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۳۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح فرهنگی پلیس راهور برای کاهش تصادفات در نائین

سرگرد ابراهیم نرگسیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تمام کودکان به پدر و مادر خود وابسته هستند و وابستگی شدید از سوی کودکان به والدین دارای علت‌های مختلفی است.

وی ادامه داد: در جامعه مدنی ما نقش والدین در تأثیرگذاری تمام اصول زندگی نقش والایی است؛ به گونه‌ای که کودکان در حوزه ترافیک قوانین و مقررات را در کارگاه کوچک خودرو با مربیگری والدین فرا می‌گیرند.

رئیس پلیس راهور شهرستان نائین افزود: با توجه به تجزیه و تحلیل انجام شده از آمار تصادفات شهرستان نائین، مشخص شد که ۶۰ درصد از تصادفات ناشی از خستگی و خواب آلودگی در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها به وقوع پیوسته است.

وی از برپایی ایستگاه فرهنگی نوروزی خبرداد و گفت: بدین منظور و در راستای تقویت دانش شد آمدی مسافران عزیز و کاهش خستگی و خواب آلودگی ناشی از رانندگی طولانی مدت، ایستگاه سیار بین راهی شاد و مفرح بر پا شد.

رئیس پلیس راهور شهرستان نائین ادامه داد: پلیس راهور شهرستان نائین به منظور حفظ جان شهروندان با استفاده از نماد ترافیکی (داداش سیاه) در معابر اصلی منتهی به شهرهای این شهرستان اقدام به عملیات فرهنگی بازدانده کرده است.

وی ضمن توصیه پایبندی به قوانین رانندگی برای سلامتی در جاده‌ها، تصریح کرد: کارشناسان پلیس راهور با متوقف نمودن خودروهای دارای پلاک غیر بومی ضمن اعلام ویژگی‌های رانندگی در شهرهای کویری از حضور کودکان به عنوان همیار پلیس استفاده می‌کند.

رئیس پلیس راهور شهرستان نائین اضافه کرد: نماد ترافیکی داداش سیاه ضمن انجام بازی‌های کودکانه با در دست داشتن تابلو نوشته‌ای، نقش و اهمیت حضور پدر را در خانواده برای کلیه اعضا احساسی نموده و پدر را به رعایت قوانین و مقررات رانندگی دعوت می‌کند.

کد خبر 6062575

دیگر خبرها

  • افزایش میزان استفاده از فضای مجازی در نوروز و ضرورت حفظ امنیت کودکان
  • ۱۷ هزار کودک در غزه والدین خود را از دست داده‌اند
  • چگونه با کودکان درباره بیماری صعب‌العلاج والدین صحبت کنیم؟
  • چگونه با کودکان در باره بیماری صعب‌العلاج والدین صحبت کنیم؟
  • بازی؛ نیازی بنیادین در دوران کودکی
  • کلنگ زنی ۳ مدرسه در شهرستان کهگیلویه انجام شد
  • بهترین زمان آموزش زبان دوم برای کودکان چه سنی است؟
  • ممنوعیت استفاده از شبکه‌های مجازی حتی با اجازه والدین!
  • دهکده المپیک پاریس میزبان مهدکودک برای فرزندان ورزشکاران
  • طرح فرهنگی پلیس راهور برای کاهش تصادفات در نائین