Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-29@11:35:32 GMT

برجسته‌ترین مراحل زندگی امیر فقید کویت

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۷۳۸۵۲

برجسته‌ترین مراحل زندگی امیر فقید کویت

امیر کویت که سه‌شنبه به دلیل بیماری و کهولت سن در سن ۹۱ سالگی درگذشت بارها سعی کرد که نقش میانجیگر را در بحران‌های منطقه به ویژه بحران میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس ایفا کند و در سال ۲۰۱۴ از سوی سازمان ملل به "رهبر اقدامات بشردوستانه" ملقب شد.

به گزارش ایسنا، پس از درگذشت صباح الأحمد الجابر الصباح، امیر فقید کویت شبکه خبری المیادین در گزارشی به بررسی مراحل برجسته زندگی سیاسی وی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح که از ژوئیه گذشته در یکی از بیمارستان‌های آمریکا تحت درمان بود سه‌شنبه در سن ۹۱ سالگی درگذشت.

وی شانزدهم ژوئن ۱۹۲۹ در شهر "الجهراء" متولد شد. او پانزدهمین امیر کویت و چهارمین پسر احمد الجابر الصباح، دهمین امیر کویت بود.

شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح سمت‌های مختلفی در کویت داشت و نقش برجسته‌ای در جنگ عراق و کویت در سال ۱۹۹۰ ایفا کرد.

او در سال ۱۹۹۲ به سمت معاون اول نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه منصوب شد، سپس در ۱۳ ژوئیه ۲۰۰۳، نخست‌وزیر شد.

در ۲۹ ژانویه ۲۰۰۶، صباح الاحمد الجابر الصباح پس از مرگ شاهزاده جابر الاحمد الصباح امیر کویت شد و مجلس الامه کویت (پارلمان) به اتفاق آراء با وی بیعت کرد.

امیر فقید کویت بلافاصله پس از روی کار آمدن نواف الاحمد الجابر الصباح، برادر ناتنی خود را به عنوان ولیعهد برگزید.

امیر فقید کویت همچنین زمانی که برادرزاده خود ناصر محمد الاحمد الصباح، رئیس دیوان امیری کویت را به سمت نخست‌وزیری منصوب کرد، به سنت خاندان حاکم کویت پایان داد، زیرا مرسوم بود که ولیعهد این سمت را به عهده بگیرد.

وی در سال ۲۰۱۴ توسط سازمان ملل و به منظور تشکر و قدردانی از تلاش‌های او و کویت در زمینه‌های انسانی به "رهبر اقدامات بشردوستانه" ملقب شد و کویت نیز "مرکز اقدامات بشردوستانه" نامیده شد.

شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح همچنین در ادامه نقش میانجیگری خود در بحران‌های منطقه در آوریل ۲۰۱۶ ابتکار عملی را برای میزبانی از گفت‌وگوهای صلح یمن، تحت نظارت سازمان ملل آغاز کرد.

وی پس از تحریم قطر توسط برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در سال ۲۰۱۷، چندین بار تلاش کرد تا نقش میانجیگر را در این بحران ایفا کند اما همه این تلاش‌ها ناکام ماند.

وضعیت سلامتی وی اخیراً بدتر شد و از آنجا که در سال ۲۰۰۰ و سپس در سال ۲۰۰۷ در ایالات متحده تحت عمل جراحی قرار گرفته بود، از ناراحتی قلبی رنج می‌برد تا اینکه از دو ماه پیش سلامتی وی رو به وخامت نهاد و برای مداوا به آمریکا منتقل شد.

بسیاری از روسای جمهور و چهره‌های سیاسی در سراسر جهان در سوگ امیر کویت عزادار شدند، کویتی‌ها نیز از لحظه اعلام درگذشت صباح الاحمد الجابر الصباح در شبکه‌های اجتماعی فعالیت گسترده‌ای داشتند و نام وی به ترندی در این کشور و تعدادی از کشورهای عربی تبدیل شد.

فعالان توئیتری درگذشت امیر کویت را تسلیت گفته و عکس‌ها و فیلم‌های زیادی را از مراحل مختلف زندگی وی منتشر کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: درگذشت امیر کویت امیر کویت صباح الاحمد الجابر الصباح امیر فقید کویت امیر کویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۳۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه تخصصی ایلخانی کشور در مراغه میزبان ۴ هزار گردشگر

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه با اشاره به اینکه تنها موزه تخصصی ایلخانی کشور در این کهن‌شهر قرار دارد، بیان کرد: از ۲۷ اسفند سال گذشته تا هفتم فروردین ماه جاری حدود چهار هزار نفر از این موزه بازدید کردند.

جواد محرم‌پور ، در گفتگو با خبرنگاران افزود: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد از طریق خرید بلیت و یکهزار و ۵۰۰ نفر نیز در قالب تور‌های مراغه‌گردی و به صورت رایگان از این موزه بازدید کردند.

وی با اشاره به بازدید گردشگرانی از فرانسه و مغولستان از این موزه تخصصی، اضافه کرد: ایجاد یک نمایشگاه جنبی مردم‌شناسی از آثار دوره قاجار و پهلوی برای نخستین‌بار در محل این موزه نیز موجب شد تا بازدید از آن در ایام نورورزی نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یابد.

به گفته وی ابن موزه از ساعت ۹ تا ۱۸ همچنان پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است و مقبره اوحدی در مجاورت این موزه نیز جزو بخش‌های جنبی و پربازدید آن به شمار می‌رود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه اضافه کرد: موزه ایلخانی مراغه در حقیقت با تمرکز و انتقال صد‌ها اثر برجسته و گردآوری مجموعه‌ای به نسبت کامل از آثار مختلف ایلخانی شامل انواع سفال، کاشی، سکه، فلز، شیشه و کتابت، یک منبع مطالعاتی و پژوهشی غنی از آن دوره تاریخی به شمار می‌رود.

محرم‌پور، ادامه داد: آثاری از عصر طلایی سفالگری دوره اسلامی، کامل‌ترین مجموعه مسکوکات ایلخانی کشور، نمونه‌های نادر شیشه‌گری و شمشیر مرصع متعلق به «کری خان بهادر خان» حاکم وقت داغستان نیز از بخش‌ها و آثار پربازدید موزه ایلخانی مراغه محسوب می‌شود.

مسئول موزه ایلخانی مراغه هم در مورد سفالینه‌های این موزه بیان کرد: شهر‌های معروف دوره ایلخانی از جمله ری، کاشان، جرجان، سلطان‌آباد و تخت سلیمان از مراکز مهم سفال‌گری آن دوره بود و نمونه‌های بارزی از آنها در موزه ایلخانی مراغه وجود دارد.

محمد شهریاری به استخراج قطعاتی از کاشی‌های زرین‌فام و نقش برجسته از رصدخانه خواجه نصیرالدین توسی در مراغه اشاره کرد و افزود: به عقیده کارشناسان، این کهن‌شهر نیز از مراکز سفالگری دوره ایلخانی بود و قطعاتی از کاشی‌های زرین‌فام و نقش برجسته رصدخانه مراغه نیز در این موزه به نمایش گذاشته شده است.

موزه تخصصی دوره ایلخانی کشور در سال ۱۳۷۵ به دلیل تخصصی بودن آثارش و معرفی این دوره خاص از تاریخ کشورمان که گستره آن از هرات تا فرات بود، در مراغه راه‌اندازی شد و پیش از آن یعنی از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۷۵ نیز آثاری از دوره‌های مختلف تاریخی را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده بود.

به عقیده کارشناسان تمدن در مراغه از دوره پیش از اسلام نیز استمرار داشت و شاید به همین دلیل بود که این کهن‌شهر، سازندگی دوباره ایران‌زمین را پس از یک دوره قتل، غارت و ویرانی مغول‌ها رقم زد و اکنون موزه‌اش معرف همان دوره تحول و سازندگی است.

دیگر خبرها

  • قهرمانی پدل ایران در مسابقات ۸۰ هزار دلاری امارات
  • سریال حشاشین چقدر واقعی است؟ / همه چیز‌هایی که باید درباره واقعیت تاریخی حسن صباح و گروه اسماعیلیه بدانید
  • موزه تخصصی ایلخانی کشور در مراغه میزبان ۴ هزار گردشگر
  • انجام پایان‌نامه‌های ارزان‌قیمت و مشکلات دانشجویان
  • مراحل ثبت نام نوبت دوم کنکور اعلام شد
  • مراحل ثبت‌نام در نوبت دوم کنکور اعلام شد
  • فرآیند پرورش هزاران شترمرغ؛ مراحل پردازش و فرآوری گوشت، پوست و پر شترمرغ (فیلم)
  • نقش برجسته‌های سولک میراثی تاریخی از دوره اشکانی + فیلم
  • اینفوگرافیک مراحل ثبت نام آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ ( نوبت دوم )
  • هشدار تند ایران به کویت درباره میدان آرش