Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از تبدیل ایاصوفیه از موزه به مسجد توسط دولت آنکارا، کلیسای ارتدوکس یونانی ایالات‌متحده از کارشناسان سازمان ملل خواست تا از میراث فرهنگی مسیحیت ارتدوکس در ترکیه محافظت کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، اسقف اعظم ارتدوکس یونانی آمریکا گفت، در حال فشار آوردن به گزارش‌گران ویژه سازمان ملل در حوزه‌های حقوق فرهنگی، حقوق اقلیت‌ها، آزادی مذهب و باورهاست تا ترکیه را بابت "سیاست‌های عمدی‌اش به منظور حذف میراث فرهنگی مسیحیان ارتدوکس" پاسخ‌گو نگه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در اقدامی که تحسین مسلمانان و مخالفت گسترده بین‌المللی را به همراه داشت، در ماه ژوئیه حکمی صادر کرد که ایا صوفیه را بار دیگر به محل عبادت مسلمانان تبدیل کرد. این سازه که جزو میراث جهانی یونسکو نیز هست، قرن‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین کلیساهای جامع مسیحیت و مسجد و ۸۶ سال نیز به عنوان موزه مورد استفاده قرار می‌گرفت. اردوغان ماه گذشته نیز از تصمیم خود برای تبدیل کلیسای منجی مقدس در "چورا"، یک کلیسای دیگر دوره بیزانس در استانبول، به مسجد خبر داد.

"کریستینا هیورئاس"، مشاور اسقف اعظم آمریکا در یک بیانیه‌ای ایمیلی به آسوشیتدپرس گفت: با تغییر یک‌جانبه وضعیت، سازه و نام این بناهای یونسکو که برای مسیحیان ارتدوکس اهمیت ویژه‌ای دارد، ترکیه در حال نقض الزامات خود تحت قانون بین‌المللی برای حفظ میراث فرهنگی و احترام به آزادی‌های سیاسی، فرهنگی و مذهبی مسیحیان ارتدوکس در ترکیه و خارج کشور است. اسقف اعظم یونانی "امیدوار است که فشار بین‌المللی از سازمان ملل و نهادهای آن- از جمله یونسکو و کشورهای عضو آن ترکیه را تشویق کند که تصمیم خود را مبنی بر تبدیل بناهای میراث جهانی به مسجد، تغییر دهد. "

دولت ترکیه، که وعده داده از ایا صوفیه حفاظت کند و درهای آن را خارج از ساعات نماز به روی بازدیدکنندگان باز بگذارد، واکنش فوری نسبت به این بیانیه نشان نداده است.

ایا صوفیه که توسط امپراتور بیزانسی "ژوستینیان" در سال ۵۳۷ میلادی ساخته شده، با فتح استانبول توسط عثمانی‌ها در ۱۴۵۳ به مسجد تبدیل شد. مصطفی کمال آتاتورک، رهبر مؤسس جمهوری سکولار ترکیه این سازه را در سال ۱۹۳۴ به موزه تبدیل کرد.

اردوغان که حزبش در جنبش اسلامی ترکیه ریشه دارد، بار دیگر این ساختمان را با وجود درخواست‌هایی که مبنی بر نگه‌داری آن به عنوان موزه در احترام به میراث چند مذهبی استانبول وجود داشت، به مسجد تبدیل کرد.

عمدتاً تصور می‌شد که این اقدام، در جهت تحکیم حمایت محافظه‌کارانه و مذهبی حزب حاکم در زمانی است که محبوبیت آن به خاطر رکود اقتصادی رو به کاهش است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مسجد ایاصوفیه استانبول رجب طیب اردوغان سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۵۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مرتضی صفری در مراسم گرامیداشت روز بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی اظهار کرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر می‌بایست تلاش مضاعفی داشته باشیم و باید عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجرا است.   او با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بنا‌های تاریخی ارومیه و دانه‌های باارزش آن خواهد داشت.   صفری گفت: تعدادی از بنا‌های تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بنا‌های تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بنا‌های باارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بنا‌ها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بنا‌ها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.   او خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.   صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد؛ و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.   او خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.   صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.   او بیان کرد: عمارت دارایی ماکو نیز با پی‌گیری استاندار و مساعدت وزیر اقتصاد و دارایی تحویل اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان می‌شود.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در پایان از رسانه‌ها برای همراهی در حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی و توسعه گردشگری استان تشکر و قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه ها گنحینه فاخر علم و هویت ایرانیان هستند
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • مشکلات بازاریان زنجانی به رئیس دادگستری چه بود؟
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی