Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

دیبا مبین روانشناس بالینی و مشاور خانواده درباره علل مهم گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر اظهار داشت: بسیاری از والدین تصور می‌کنند که وقتی نوجوانانی دچار اعتیاد می‌شوند، در خانواده آنها اعتیاد وجود دارد، فقیر و از لحاظ معیشتی مشکل دارند و یا بچه های طلاق هستند؛ درحالی که پارامترهای درگیری به اعتیاد در نوجوانان متفاوت از سایر گروه‌های سنی است و آنها اغلب به دلیل استرس و اضطراب، عدم اعتماد به نفس و برای کنترل خشم و عصبانیت رو به مصرف موارد مخدر می آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: بحران‌های دوران بلوغ و نوسانات شدید رفتاری که از گوشه‌گیری تا شور و هیجان غیر قابل کنترل گسترده است، باعث می‌شود تا بسیاری از نوجوانان در جستجوی آرامش باشند آنها به سرعت درحال تغییر ذائقه و سلایق خود هستند تا مسیر گم شده خود را پیدا کنند به همین دلیل مدتی به دنبال موسیقی و تئاتر و مدتی درصدد ورزش و نقاشی هستند این تغییر رفتار دینامیکی بخشی از هویت‌یابی نوجوان است.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی برخی از نوجوانان که مهارت‌های اجتماعی را به شکل صحیحی از والدین خود نیاموختند برای کنترل روان خود به سمت آرامش های کاذب می رود تا به نوعی خود را تخلیه کنند و این سرآغاز اعتیاد است.

انگیزه‌های مصرف مواد مخدر شکل فانتزی به خود گرفته است

وی با بیان اینکه انگیزه‌های مصرف مواد مخدر شکل فانتزی و شیک به خود گرفته است، افزود: تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که انگیزه‌ها و الگوهای مصرف مواد مخدر در حال تغییر است و بهانه‌های عجیبی برای اعتیاد در نوجوانان و جوانان وجود دارد به طور مثال برخی از افراد به خصوص دختران برای لاغری و رسیدن به وزن مورد نظر خود به جای ورزش و یا کنترل رژیم غذایی اقدام به مصرف مواد مخدر می‌کنند که این زنگ خطری برای والدین و جامعه است که تغییر ارزش و سبک زندگی تا این اندازه باعث کج فهمی در نسل جدید شده است.

مبین اضافه کرد: نوجوانان به مصرف مواد توهم‌زا و محرک بیشتر از سایر مواد علاقه نشان می‌دهند و همین امر باعث شده تا مواد صنعتی با عوارض پرخطر بیش از پیش رونق بگیرد به طوری که کلکسیونی از مواد مخدر با نام‌ها و دوزهای مختلف هر روز تولید و شناسایی شود.

این مشاوره خانواده ابراز داشت: از آن جایی که مغز نوجوان در حال پیشرفت و تکامل است، سلول‌های مغزی او پیام‌های بلندتری را به قسمت‌های دیگر نسبت به سلول‌های مغزی فرد جوان می‌فرستد، این پیام‌های شدید کمی عقب و جلو می‌شود و با ایجاد احساسات شدیدی مثل رضایت از یک فعالیت رضایت بخش همراه می‌شود که در نوجوانان بیشتر از جوانان است. پس می‌توان نتیجه گرفت که یک نوجوان به مواد حساس‌تر و درصورت یک‌بار تجربه مصرف مواد مخدر میل بیشتری برای تجربه‌های بعدی دارد به همین خاطر والدین باید در این برهه سنی بیش از پیش مراقب رفتارها، مشکلات، دغدغه‌ها و هیجانات فرزند خود باشند.

مبین خاطر نشان کرد: تربیت والدین تأثیر بسزایی در بروز مشکلات رفتاری نوجوانان دارد، رابطه صمیمی والدین و نوجوانان باعث می‌شود تا در هنگام مشکلات و بحران‌های نوجوانی به جای پناه بردن به مواد مخدر و دوستان ناباب، در محیط روانی خانواده باقی بمانند و با به کار گیری مهارت‌های حل مساله مشکلات خود را برطرف کنند. همراه بودن والدین با نوجوانان باعث می‌شود تا از خطرات اعتیاد در امان بمانند به همین خاطر همواره توصیه می‌شود به جای سرزنش و تنبیه به حرف‌های نوجوان گوش داده شود و او را همان طور که هست بپذیرند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: جوانان مواد مخدر موسیقی اعتیاد مواد مخدر جوانان روانشناس بالینی مصرف مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۹۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه روایت دختر ایرانی درارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، کارگاه آموزشی یک روزه  با عنوان روایت دختر ایرانی با هدف آگاهی بخشی دختران نوجوان و جوان با حضور فرهاد فرهادی یکی از کارگردانان وفعالین رسانه ای  در ارومیه برگزار شد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده ی استانداری در این مراسم گفت :اگر فضای تجربه‌ای نوجوانان  و جوانان همراه با هویت نباشد این هیجانات نتیجه‌ی عکس خواهد داشت، اگر این فضا به درستی مدیریت نشود برای نوجوان و جوانان محیط پیرامون آسیب زا خواهد بود.

 الهامی افزود:یکی از این آسیب‌ها، گرفتار شدن نوجوانان و جوانان به فضای مجازی است که جنبه‌  منفی و مثبت دارد، هنگام شیوع کرونا این فضای مجازی در اختیار نوجوانان قرار داده شد اما مدیریت صحیحی انجام نگرفت که رویداد  روایت دختر ایرانی مسیر حرکت درست را در دوران نوجوانی به دختران در فضای مجازی پیشنهاد می‌کند و راه درست را به آنان می آموزد.

دیگر خبرها

  • جلسه شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر در شهرستان پیرانشهر
  • مرگ ۹۱ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر در مازندران
  • مرگ ۹۱ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر
  • برگزاری کارگاه روایت دختر ایرانی درارومیه
  • ۹۱ نفر در اثر سوءمصرف مواد و داروهای مخدر و محرک در مازندران فوت شدند
  • فوت ۹۱ نفر در اثر سوءمصرف مواد مخدر
  • همدان، میزبان مسابقات وزنه برداری دختران کشور
  • نوجوانان و جوانان تهرانی یک‌ساله حافظ قرآن شوند
  • قرص‌های لاغری غیرمجاز، تهدید جدی برای سلامت جامعه 
  • تعداد مراکز ترک اعتیاد در خراسان شمالی به ۱۲۷ مرکز می‌رسد