Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری ایسنا: دبیر انجمن ملی طیور می‌گوید در صورتی که سیاست‌های غلط دولت اصلاح نشود، هفته آینده بازار تخم مرغ با شوکی جدید مواجه خواهد شد.

فرزاد طلاکش ، اظهار کرد: متاسفانه با وجود تمام هشدارهایی که بخش خصوصی داده، همچنان تصمیماتی که در حوزه مدیریت قیمت تخم مرغ گرفته می‌شود، با واقعیت‌ها فاصله‌ای زیاد دارد و تداوم این امر نه تنها به ضرر تولید کننده تمام می‌شود که حتی در بازار نیز اختلال ایجاد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه با دستور ستاد تنظیم بازار، سقف قیمتی برای تخم مرغ‌های بسته بندی اعلام شده است، گفت: تا پیش از بی نظمی‌های اخیر، انجمن تخم مرغ شناسنامه‌دار قیمت مدنظر خود را به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اعلام می‌کرد و با تایید این سازمان، قیمت‌ها در بازار نهایی می‌شد اما در هفته‌های اخیر ناگهان بحث ستاد تنظیم بازار مطرح شده است.

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: با توجه به اینکه سهم تخم مرغ‌های شناسنامه‌دار هنوز بخش محدودی از بازار است، تا کنون با نظارت سازمان حمایت مشکلی در زمینه تعیین قیمت تخم مرغ وجود نداشت اما ورود روزهای گذشته به این عرصه و اصرار بر پایین آوردن قیمت‌ها می‌تواند بسیار مشکل ساز باشد.

طلاکش با اشاره به اختلاف نظر جدی میان تولید کنندگان و تصمیم‌گیران در این حوزه، توضیح داد: در جلسه‌ای که با حضور مسئولان داشتیم، قیمت تمام شده مدنظر آنها را محاسبه کرده و به حداقل عدد رسیدیم اما آنها باز هم گفتند که باید قیمت پایین‌تر بیاید و نرخ آنقدر پایین آمده که دیگر با واقعیت‌ها سازگار نیست. برای مثال اصرار می‌کنند که قیمت ۱۲ کیلو تخم مرغ به شکل عمده، باید حدود ۱۲ هزار تومان باشد، اما بررسی وضعیت بازار در روز گذشته نشان می‌دهد که این عدد حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.

وی افزود: وقتی می‌گویند قیمت تخم مرغ بسته بندی شش تایی باید ۷۰۰۰ تومان باشد، در حالی که قیمت تمام شده آن برای تولید کننده بیش از این عدد است، تکلیف چیست؟ چرا احساس می‌کنند در چنین فضایی می‌توانند بازار را مدیریت کنند؟

دبیر انجمن ملی طیور خاطرنشان کرد: این تصمیم غلط نتایج خود را در روزهای آینده نشان خواهد داد و در اولین گام، فروشگاه‌های زنجیره‌ای که موظف به فروش تخم مرغ شناسنامه دار هستند، قفسه‌هایشان خالی می‌شود. تولیدکننده با این قیمت‌ها اساسا امکان تولید ندارد و این اصرار در هفته‌های آینده به عذرخواهی از مردم و اصلاح در سیاست‌های غلط منجر می‌شود.

به گزارش ایسنا، در هفته‌های گذشته افزایش قیمت تخم مرغ، حواشی زیادی به وجود آورده است. مرغداران معتقدند افزایش قیمت نهاده‌ها که بسیاری از آنها وارداتی هستند، علت این افزایش قیمت بوده‌اند و دولت نیز گفته تلاش می‌کند تخصیص ارز به این حوزه را تسریع کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: تخم مرغ قیمت تخم مرغ قیمت تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۰۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال‌ها بر سر افزایش قیمت پژو پارس؛ حق با چه کسی است؟

امیرحسن کاکایی اظهار داشت: طی ۱۸ ماه گذشته که تورم بالایی داشتیم قیمت خودرو‌های داخلی به روز نشد، در حالی که مونتاژکاران طبق مصوبه شورای رقابت هر شش ماه یک بار نرخ‌ها را بالا بردند.

به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: قیمت خودرو از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون یعنی طی ۱۸ ماه گذشته تاکنون اصلاح نشده در حالی که به طور میانگین طی این مدت با تورم بالایی مواجه بودیم؛ بنابراین افزایش قیمت خودرو‌هایی مثل پارس، حق خودروساز است. البته قیمت‌گذاری دستوری طی چهار پنج سال گذشته به گونه‌ای خودروسازان را دچار مشکل کرده که افزایش ۵۰ درصد نیز زیان را جبران نمی‌کند.

کاکایی افزود: معمولا در سطح جامعه به گونه‌ای صبحت می‌شود که گویی خودروسازان ولخرجی می‌کنند و ما داریم پول این ولخرجی را می‌دهیم. در حالی که اینطور نیست. مثلا خودرو پارس با قیمت کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان درب کارخانه فروخته می‌شود، اما قیمت آن در بازار ۸۰۰ میلیون تومان است.

این کارشناس صنعت خودرو خاطرنشان کرد: ممکن است کسی در مورد کیفیت پارس ایراد بگیرد و بگوید من این خودرو را نمی‌خرم. کما اینکه ایران‌خودرو می‌خواست پارس را کنار بگذارد، اما نگذاشتند؛ زیرا در بازار مشتری دارد و نیاز بازار است؛ بنابراین اگر قرار است پارس با همین کیفیت تولید شود یک قیمت تمام شده‌ای دارد.

کاکایی با بیان اینکه در حال حاضر خودرو‌های بهتری نسبت به پارس توسط ایران خودرو تولید می‌شود گفت: خودرو‌هایی مثل سورن استاندارد‌های بهتری در مقایسه با پارس دارند، اما می‌بینیم که خودرو پارس در بازار آزاد هم‌قیمت با آن‌ها است. معنی‌اش این است که پارس برای مردم و مصرف‌کننده نهایی ارزش دارد.

وی تاکید کرد: به دلیل نحوه قیمت‌گذاری اشتباه، قیمت سورن در کارخانه ۱۵۰ میلیون تومان بالاتر از پارس است. یعنی پارس با توجه به ظرفیت بازار خیلی زیر قیمت فروخته می‌شود. خودروساز یک حق اولیه دارد که نباید خودرو را زیر قیمت تولید بفروشد. دوم اینکه باید از ظرفیت بازار استفاده کند. اما طی این سال‌ها با نرخ‌گذاری به ایران خودرو و سایپا ضرر زده‌ایم.

این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به تورم ۴۰ درصد گفت: این برای اولین بار در ۷۰ سال گذشته است که طی سه سال متوالی با تورم ۴۰ درصد مواجهیم. عدم تعادل بین درآمد دهک‌های مختلف، تنش‌های اقتصادی و رشد قیمت کالا‌های خوراکی و ... به مردم فشار وارد می‌کند. متاسفانه در این مدت به جای اینکه مسائل را اصولی حل کنیم یا موانع تولید را رفع کنیم با نگاه سیاسی و غیراقتصادی، قیمت خودرو را در کارخانه کنترل کردیم با این تصور که در بازار آزاد نیز قیمت کنترل می‌شود، اما اینگونه نشد. چنین سیاست‌هایی خودروساز را ضعیف می‌کند.

وی بیان کرد: سیاست قیمت‌گذاری در ایران خودرو و سایپا که تولیدکنندگان اصیل ما هستند و از زنجیره تامین برخوردارند در مونتاژکاران هم پیاده شد، اما آنجا معقول‌تر عمل کردند. طبق مصوبه شورای رقابت باید هر شش ماه یک بار قیمت‌ها به روز شود. این اتفاق برای مونتاژکاران افتاد، اما برای ایران‌خودرو و سایپا ۱۸ ماه طول کشید؛ زیرا مونتاژکاران شوخی ندارند. بخش خصوصی هستند و اگر قیمت آن‌ها اصلاح نشود تولید نمی‌کنند.

این کارشناس صنعت خورو با بیان اینکه مونتاژکاران ۱۷ درصد سود را به عنوان یک سود عقلانی در نظر می‌گیرند گفت:، اما برای ایران‌خودرو و سایپا به بهانه کیفیت یک سری ضریب منفی در نظر می‌گیرند و بین ۶ تا ۱۰ درصد اجازه سود می‌دهند سودی که مربوط به ۱۸ ماه قبل است. یعنی در همین قیمت‌گذاری دستوری هم متاسفانه روش غلطی را به کار می‌برند.

کاکایی گفت: اگر کیفیت خودرو‌ها بد است چرا پارس ۸۰۰ میلیون تومان در بازار قیمت دارد؛ در حالی که قیمت آن در کارخانه کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان است. این فاصله باعث شده ایران خودرو و سایپا به شدت زیان ده شوند و معتقدم در حال له شدن هستند.

دیگر خبرها

  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • جنجال‌ها بر سر افزایش قیمت پژو پارس؛ حق با چه کسی است؟
  • پیش‌بینی طلا و سکه؛ آینده طلا درخشان‌تر می‌شود
  • راهنمای خرید مانیتور ال جی و سامسونگ
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
  • بازار رمزارز‌ها / صعود اندک بیت‌کوین
  • عرضه تخم‌مرغ پایین‌تر از نرخ مصوب در بازار/ ضرورت حمایت از مرغداران برای مدیریت تقاضا
  • از هفته آینده دامنه نوسان و روند معاملات به حالت عادی بازمی‌گردد
  • درباره وضعیت بازار ارز، هفته‌ آینده حتما جلسه‌ای را برگزار خواهیم کرد
  • قالیباف: درباره وضعیت بازار ارز، هفته آینده جلسه‌ای را برگزار خواهیم کرد