Web Analytics Made Easy - Statcounter

یوسف بیدخوری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قوچان با اشاره به شیوع ویروس کرونا از اسفندماه و لغو سفرها به مشهد، اظهار کرد: براساس مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا، تمام واحدهای اقامتی خراسان رضوی تعطیل شدند و این تعطیلی تا پایان اردیبهشت ادامه پیدا کرد.

معاون مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی بابیان اینکه در تعطیلات پایان ماه رمضان و عید فطر تصور بر این بود که واحدها بازگشایی و فضا مناسبی برای پذیرش مسافر فراهم شود، گفت: در ابتدای بازگشایی واحدهای اقامتی در آن روزها، متأسفانه درصد اشغال واحدهای اقامتی به‌طور متوسط حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد بود که توجیه اقتصادی بالایی نداشت و این مشکل تاکنون هم ادامه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مجموع خسارت‌های واردشده طی 6 ماه گذشته به صنعت گردشگری خراسان رضوی را ۲ هزار میلیارد و ۴۹۷ میلیون تومان دانست و خاطرنشان کرد:  این خسارت‌ها به تمام تأسیسات گردشگری و هتل‌ها، هتل‌آپارتمان‌ها، مهمان‌پذیرها، دفاتر مسافرتی، اقامتگاه‌های بومگردی، مجتمع پذیرایی و تمام مجموعه‌هایی که از میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مجوز فعالیت داشته‌اند، برمی‌گردد.

بیدخوری با اشاره به این مطلب که متأسفانه راهنمایان گردشگری از ابتدای شیوع کرونا به‌طور کامل تعطیل‌شده‌اند، بیان کرد: ۱۰۷ هزار تخت مربوط به واحدهای اقامتی خراسان رضوی بوده که در حال حاضر حدود سه‌چهارم این واحدها در ین استان به دلیل کرونا تعطیل و فعلاً فعالیتی ندارند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی یکی از مشکلات عمده به دلیل کرونا در حوزه گردشگری را تعدیل و بیکاری نیروها برشمرد و تصریح کرد: از مجموع ۳۵ هزار نیروی فعال در تأسیسات گردشگری استان متأسفانه بیش از ۱۹ هزار نفر به دلیل شیوع این بیماری بیکار شدند.

وی بابیان اینکه برای این تعداد بیکاری کارهای اولیه انجام و پرونده‌ها برای دریافت تسهیلات بیمه بیکاری توسط اداره کار انجام‌ شده است، یادآور شد: یکی دیگر از مشکلات حوزه نیروی انسانی عدم حضور نیروهای باتجربه صنعت گردشگری است که در حال رفتن از این حوزه بوده که ضربه زننده هست.

صنعت گردشگری باید با حفظ پروتکل‌های بهداشتی احیا شود

بیدخوری با تأکید بر این موضوع که دنیا و سازمان جهانی گردشگری به این سمت می‌رود که با حفظ رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید صنعت گردشگری احیا شود، بیان کرد: تا زمانی که این صنعت نتواند به درآمدهای منطقی خودش برسد یا حداقل درآمدی که جوابگوی هزینه خودش باشد، مشکل کماکان ادامه خواهد داشت.

معاون مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی ادامه داد: تمام پروتکل‌های بهداشتی به واحدهای گردشگری ابلاغ‌شده و هیچ واحدی را تعطیل نکردیم و همه می‌توانند باز بوده، فعالیت کنند و محدودیتی نیز برای آن‌ها در نظر گرفته نشده است.

وی با یادآوری اینکه تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر اینکه عدم رعایت پروتکل‌ها برای زائران و گردشگران مشکل ایجاد کرده، نداشته‌ایم، گفت: واحدهایی که در حال حاضر باز هستند کم‌کم خود را با این اوضاع تطبیق می‌دهند و در حال احیا هستند اما واحدهایی که بسته‌اند همچنان بسته مانده‌اند به ویژه فصل پیک مسافر نیز به پایان رسیده و مدارس نیز بازشده است.

بیدخوری تأکید کرد: واحدها به‌مرور بازگشایی و پروتکل‌ها را رعایت کنند و کم‌کم نیروها را دعوت به کار کنند، با همان حداقل نیروها به این فضا کمک کرد تا به حالت بسته و فعالیت نداشته این واحدها پایان داد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی با اشاره به این مطلب که بیشترین لطمه‌ها و صدمات به صنعت گردشگری وارد شده است، یادآور شد: این صنعت در صورتی رونق پیدا می‌کند که مردم سفر کنند اما تمام سازمان‌های بین‌المللی و وزارت بهداشت اشاره به در خانه ماندن و تعویق سفر داشتند و مسئله‌ای که مستقیم به این صنعت صدمه وارد کرد، ولی صنعتی مانند کشاورزی لطمه ندید و خیلی صنعت‌های دیگر برنامه‌هایشان رونق داشته است.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۳

منبع: فارس

کلیدواژه: صنعت گردشگری قوچان خسارت های کرونا واحدهای اقامتی خراسان رضوی صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی واحدهای اقامتی میراث فرهنگی صنعت گردشگری پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۴۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملایر شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی است

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان همدان در نشست مدیران شهرستان‌ها و معاونان اداره کل در شهرستان ملایر گفت: در سال جهش تولید با مشارکت مردم، تلاش خواهیم کرد تا کارگاه‌های آموزش رایگان صنایع دستی در استان همدان پربار تر از سالهای قبل در راستای رونق اشتغال و تولید برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه در ملایر با تلاش مردم و مسئولان شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی بوده که بسیار ارزشمند و شایسته تقدیر است و هنرمندان و مسئولان شهرستان بخصوص فرماندار، شهردار و اعضا شورای شهر و اصناف همواره در جشنواره و رویدادها پای کار بوده و فعالیت خوبی را در راستای رونق گردشگری و صنایع دستی این شهرستان انجام داده‌اند که نتایج آن را به زودی شاهد خواهند بود.

وی افزود: در شهرستان ملایر در حوزه مرمت یخچال میرفتاح، مرمت بازار و سراها، طرح مطالعه بافت تاریخی ملایر و ایجاد بازارچه صنایع دستی اعتبارات مناسبی برای این شهرستان لحاظ شده که امیدواریم با تخصیص اعتبار شاهد فعالیت خوب عمرانی در حوزه میراث فرهنگی در این شهرستان باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان همدان ادامه داد: امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است که در حوزه صنایع دستی فعالیت‌های خوبی را در راستای تحقق منویات رهبری می‌توان انجام داد و با برپایی کارگاه‌های آموزش رایگان در توسعه این حوزه تلاش بیشتری باید انجام شود که کارگاه‌های آموزش صنایع دستی امسال با قدرت در همدان اجرا خواهد شد.

معصوم علیزاده اضافه کرد: نشست‌های شهرستانی مدیران و معاونت‌ها، در راستای هم‌افزایی، تبادل نظر، آشنایی با فعالیت‌ها و تبادل افکار انجام می‌شود که قطعاً مثمر ثمر خواهد بود.

کد خبر 747645

دیگر خبرها

  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند
  • ملایر شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی است
  • ۱۹ هزار تن کالا از پاکستان به استان خراسان رضوی وارد شد
  • تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی
  • بلاتکلیف شدن کارکنان شرکت فروسیلیس ملایر در پی تعطیلی این شرکت
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • صدور هزار و ۳۴۲ پروانه بهره‌برداری در خراسان رضوی
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان