Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایوب نارویی گفت: افزایش نوسانات نرخ ارز یکی از مهمترین دلایل رشد تورم در کشور است..

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ایوب نارویی، یکی از کارشناسان اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون درباره دلایل رشد نقدینگی و نقش بازار سرمایه در آن افزود: از نظر اقتصاد در واقع تورم به معنای افزایش قیمت ها به صورت لجام گسیخته است که این خودش در جوامع مختلف دلایل زیادی دارد که به نظر بنده در ایران مهمترین آن تورم ناشی از فشار مخارج و تورم ناشی از افزایش هزینه ها در بحث تولید است که همگی به ایجاد تورم دامن می زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
افزایش نوسانات نرخ ارز یکی از دلایل رشد تورم
 
وی بیان کرد: وقتی تقاضا بیش از عرضه باشد به خودی خود تورم به وجود می آید، اما در حال حاضر به خصوص در این چند مدت اخیر مهمترین دلایل افزایش تورم در کشور یکی در واقع افزایش مخارج دولت بوده و آن انتظار سودآوری که افراد در بخش دلالی و سفته بازی دارند خیلی در افزایش تورم نقش ایفا کرده، همچنین افزایش نوسانات نرخ ارز نیز از مهمترین دلایل رشد تورم در کشور است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: عامل اصلی سوداگری در بازار سرمایه بیشتر در بخش خدمات محسوب می شود وبسیار گسترده و زودبازده است زیرا شخص می تواند به سود مورد انتظار خود برسد و این عامل باعث می شود تورم افزایش پیدا کند که در این زمینه دولت باید در بخش خدمات این مورد را  کنترل کند و بیشتر به سمت بخش تولید رفت زیرا تولید بیشتر زمینه اشتغال را فراهم و از طرفی تورم را کمتر می کند.

وی ادامه داد: وقتی دولت با کسری بودجه مواجه می شود مجبور است برای پوشش مخارج خود از راه های مختلف از جمله استرداد از بانک مرکزی دست بزند که این امر باعث ایجاد تورم در جامعه است، باید دولت در این مواقع نقدینگی را کنترل و سیاست های پولی و مالی اتخاذ کند که این امر کنترل شود، در این راستا دولت با انتشار اوراق مشارکت و سود بالاتر از سود واقعی می تواند مردم را تشویق کند که این اوراق را خریداری کرده و باعث کاهش نرخ تورم شود.

نارویی گفت: حفظ ارزش نرخ پولی کشور عاملی است که مسئولان و سیاست گزاران می توانند تدابیر و سیاست هایی اتخاذ کنند که مردم فقیر بیش تر از این در تنگنا قرار نگیرند.

وی خاطر نشان کرد: نمایندگان می توانند با طرح و لایحه هایی مصوباتی که به مجلس ارائه می دهند در زمینه سیاست های مالی خصوصا که باعث کاهش تورم و افزایش اشتغال در جامعه شوند ایفای نقش کنند.

وی اذعان کرد:  کشور ما با افزایش تورم و رکود تورم مواجه است اگر بخواهیم تورم را کاهش دهیم و تولیدکنندگان نخواهند از سود خود صرف نظر کنند ما در واقع با کاهش رکود اقتصادی و افزایش تورم مواجه خواهیم شد.

این کارشناس اقتصادی در تکمیل مطلب فوق ادامه داد: اگر بخواهیم کل تورم را در جامعه از بین ببریم همچنین امری در کشور ما امکان پذیر نیست چون لازمه تحقق آن کم کردن نقدینگی در جامعه است، وقتی نقدینگی کاهش یابد منجر به ایجاد رکود خواهد شد و از آنجایی که کشور رکود تورمی دارد، نمی توان همزمان هم تورم را پایین آورد و هم بیکاری را کاهش داد؛ اگر می خواهیم تورم پایین تری را قبول کنیم مجبوربه پذیرش نرخ بیکاری بالاتری هستیم.

وی تصریح کرد: باید سیاست های پولی و مالی اتخاذ شود که بتوان تورم را کاهش و ایجاد اشتغال کرد تا بیکاری افزایش پیدا نکند.
 
تخفیف مالیاتی، راهکاری برای کسری تورم
 
به گفته نارویی، تزریق پول در جامعه باعث ایجاد تورم می شود به این علت که وقتی پول در دست مردم باشد صرف خرید کالا و خدمات کالاهایی که نیاز اولیه آنها نیست، خواهد شد در نتیجه آن تقاضا برای کالا و خدمات بیشتراز عرضه کالا می شود که این مسئله خود افزایش تورم را در پی دارد، بر این اساس باید در تزریق پول دقت و به همان اندازه که در جامعه ترزیق می شود عرضه را هم افزایش یابد یعنی تولیدات در جامعه زیاد تا با کمبود تقاضا در جامعه مواجه نشویم.

وی خاطر نشان کرد: در اقتصاد طرحی به عنوان حسابداری ملی داریم که وقتی بخواهیم آن را محاسبه کنیم روش های مختلفی مانند روش ارزش افزوده، روش مخارج و درآمدی در نظر گرفته می شود  که روش درآمدی کارآیی چندانی ندارد زیرا مردم به صورت خودجوش میزان دارایی خود را اعلام نمی کنند که دولت از آنان مالیات بگیرد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در این راستا دولت از افرادی که ثروت زیادی دارند شناخت چندانی از میزان درآمد آنها ندارد و نمی تواند مالیات خوبی از آنان دریافت کند در نتیجه فشار مالیات روی تولید کالا وارد شده و بیشترین بار به کسی می رسد که قشر ضعیف جامعه است که باید برای خرید کالا پول بیشتری هزینه کنند، براین اساس مردم بیشتر متضرر و فقیر خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: دریافت مالیات از مسکن بلااستفاده توسط دولت راهکار خوبی در این زمینه است، همچنین دولت باید شرایطی را برای مردم فراهم کند که آنها میزان دارایی شان را به دولت بگویند و در قبال به آنان تخفیف مالیاتی بدهد تا از این طریق از افرادی که درآمد های هنگفت دارند، مالیات های خوبی دریافت شود.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: افزایش نوسانات نرخ ارز دلایل رشد تورم افزایش تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۸۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییسی: همه بخش‌ه ملزم به اجرای قانون حجاب هستند

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در جلسه عصر یکشنبه هیأت دولت با تبریک سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به آثار و برکات فراوان چهار دهه فعالیت سپاه پاسداران در حوزه‌های نظامی و امنیتی، کمک به مردم در مشکلات و سازندگی کشور اشاره کرد و گفت: پیشرفت‌های نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تحت مدیریت عالی رهبری عظیم‌الشأن انقلاب، علاوه بر ایجاد امنیت، اقتدار و امید برای مردم و کشور، موجب شادمانی و امیدواری ملت‌های مسلمان و آزاده جهان نیز شده است که تنبیه اخیر رژیم جنایتکار و کودکش‌کش صهیونیستی، یکی از جلوه‌های این اقتدار بود که با استقبال ملت‌های جهان همراه شده و تزلزل و آسیب‌پذیری این رژیم جانی را عیان کرد.

رئیس‌جمهور همچنین همکاری و هماهنگی میان «میدان، دیپلماسی و رسانه» را از جمله ویژگی‌های برجسته عملیات وعده صادق در بخش عملیاتی و اجرایی کشور عنوان کرد و افزود: همکاری و هماهنگی مطلوب نیروهای مسلح، وزارت امور خارجه و رسانه ملی، موجب تقویت اعتماد و امید در جامعه شده و شایسته قدردانی است.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه موضوع عفاف و حجاب تکلیفی شرعی، قانونی و سیاسی است که در توجه به آن هیچ‌گونه تردیدی وجود ندارد، از همه بخش‌های فرهنگی، اجتماعی، انتظامی و قضائی کشور که به موجب قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی دارای وظایفی در این زمینه هستند خواست عمل به وظایف محوله را مطابق آنچه در این قانون قطعی شده است، مورد توجه قرار دهند.

رئیس‌جمهور با اشاره به فرمایشات اخیر رهبری معظم انقلاب درباره وظایف دولت و قوه قضائیه درباره عفاف و حجاب تصریح کرد: امروز انتظار مردم، متدینین و قانونمداران نیز توجه به قانون، حفظ حقوق مردم و کرامت انسانی آحاد جامعه است و همه دستگاه‌های اداری در همه بخش‌های حاکمیتی باید در این زمینه پیشتاز و پیش قدم باشند.

رئیسی همچنین از زمان‌شناسی و حضور به موقع وزیر کشور در صحنه حوادث طبیعی و پیگیری رفع مشکلات آسیب دیدگان قدردانی کرد.

در جلسه امروز هیأت دولت آقایان یوسف نوری و ابوطالب شفقت برای انتصاب در سمت استانداری‌های مازندران و لرستان از هیئت دولت رأی اعتماد گرفتند.

در ابتدای این جلسه وزیر نیرو در گزارش مفصلی از میزان بارش‌ها، وضعیت منابع آبی و سدهای کشور، از ثبت ۱۹۰ میلیمتری بارندگی و رشد ۵ درصدی نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: در فروردین‌ماه ۶۰ درصد از بارش‌های ثبت شده در مناطق مختلف کشور از مجموع نرمال بیشتر بوده و افت ۱۵ درصدی بارش نسبت به حد نرمال در تهران نیز با ورود سامانه بارشی در روزهای آینده جبران خواهد شد.

علی اکبر محرابیان توزیع بسیار مطلوب در کشور را از ویژگی‌های بارشهای اخیر عنوان کرد و با اشاره به نقش اقدامات زیر بنایی دولت از جمله ساخت سد و سدبندها و همچنین اطلاع‌رسانی مناسب رسانه ملی در کاهش قابل توجه میزان خسارت سیل اخیر در جنوب شرق کشور گفت‌: به رغم اینکه میزان بارش‌ها در کشور ما به ویژه بخش‌های جنوب شرقی کشور از برخی کشورهای همسایه به مراتب بیشتر بود، اما خوشبختانه با اقدامات و پیش‌بینی‌های صورت گرفته و همچنین حضور به موقع استاندار، وزیر کشور و نقش‌آفرینی نیروهای مسلح، هلال احمر و اطلاع‌رسانی دقیق و به هنگام رسانه ملی، میزان خسارت‌های وارده به بخش‌های جنوبی کشور به مراتب کمتر از کشورهای همجوار بود.

در ادامه جلسه امروز هیأت دولت رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز با اعلام خبر کاهش تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد گفت‌: طبق گزارش مرکز آمار که روز گذشته منتشر شد، روند تورم همچنان رو به کاهش است به نحوی که تورم نقطه به نقطه به حدود ۳۱ درصد رسیده و در شرف ورود به کانال ۲۰ درصد است و تورم ۱۲ ماهه هم به ۳۸.۸ درصد رسیده که به معنای ورود به کانال ۳۰ درصد است.

داود منظور ابراز امیدواری کرد: با ادامه سیاست‌های تنظیم‌گری دولت در بخش پولی و همچنین انضباط مالی در اجرای بودجه و جلوگیری از کسری بودجه این روند استمرار داشته و تا پایان سال تورم ۱۲ ماهه تا کانال ۲۰ درصد کاهش یابد.

دیگر خبرها

  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران
  • افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ بیکاری را ۸ درصد کاهش داد
  • رییسی: همه بخش‌ه ملزم به اجرای قانون حجاب هستند
  • رئیسی: موضوع عفاف و حجاب تکلیفی شرعی، قانونی و سیاسی است/ از همه بخش‌های فرهنگی، اجتماعی، انتظامی و قضائی کشور عمل به وظایف محوله را مورد توجه قرار دهند/ انتظار متدینین و قانونمداران هم توجه به قانون و کرامت انسانی آحاد جامعه است
  • دستورات جدید رئیسی درباره عفاف و حجاب
  • سکه های حراجی با دلار چند هزار تومان فروخته شدند/ عمیدی: پیام دولت با فروش سکه ها با دلار افزایشی چیست! انتظار سه ماه پر بازده در بازار سرمایه وجود دارد/ دولت مشوق سرمایه گذاری در بازار بورس نیست؟
  • خبر جدید در مورد حق مسکن کارگران
  • جزئیات پیشنهاد افزایش ۳۵ درصدی حق مسکن کارگران
  • مقابله با فرار‌های مالیاتی با قدرت دنبال می‌شود