Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@13:05:49 GMT

ثبت ملی اثر فرهنگی تاریخی، بخشی از راه‌آهن شمالغرب

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۹۰۴۲۲

ثبت ملی اثر فرهنگی تاریخی، بخشی از راه‌آهن شمالغرب

امیر ارجمند امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: طبق نامه وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای اجرای بند (ج) ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث‌ فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴ مجلس شورای اسلامی و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث‌ فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غیرمنقول فرهنگی ‌تاریخی کشور در فهرست آثار ملی و فهرست‌های ذی‌ربط بخشی از راه‌آهن شمالغرب از ایستگاه قروه تا ایستگاه رجعین در این فهرست ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان تصریح کرد: بر همین اساس مراتب ثبت اثر فرهنگی ‌تاریخی«بخشی از راه‌آهن شمالغرب از ایستگاه قروه تا ایستگاه رجعین در فهرست میراث صنعتی» واقع در استان زنجان، شهرستان زنجان، اولین ایستگاه قروه در شهرستان ابهر، آخرین ایستگاه رجعین در شهرستان زنجان پس از طی تشریفات قانونی ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه اثر مذکور با حفاظت و نظارت این وزارت است و هرگونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد ۵۵۸ تا ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، تعزیرات و مجازات بازدارنده، جرم محسوب می‌شود، اضافه کرد: بر همین اساس مرتکب مشمول مجازات قانونی خواهد شد و مرمت و بازسازی اثر صرفاً با تأیید و نظارت این وزارت ممکن خواهد بود.

ارجمند همچنین از ثبت هشت اثر ناملموس و 6 اثر تاریخی منقول در فهرست آثار ملی طی شهریورماه خبر داد و گفت: با ثبت این 6 اثر منقول در فهرست میراث ملی، مجموع آثار ثبتی استان زنجان به عدد 857 اثر رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: این آثار شامل 767 اثر در فهرست میراث غیرمنقول، 28 اثر در فهرست میراث منقول، 48 اثر در فهرست میراث ناملموس، 13 اثر در فهرست میراث طبیعی و یک اثر جهانی در فهرست میراث واجد ارزش تاریخی و فرهنگی است.

انتهای پیام/73005/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی زنجان امیر ارجمند مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان زنجان اثر در فهرست میراث استان زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۰۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از نسخ خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، احسان زهره‌وندی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در حاشیه رونمایی از ۲ نسخه خطی کلیات گلستان سعدی و یک رقعه خطی متعلق به دوره تیموری، اظهارکرد: این مراسم با توجه به وجود نسخ خطی نفیس در گنجینه موزه بزرگ خراسان و به مناسبت روز بزرگداشت «ابومحمد مشرف‌الدین مصلح بن‌عبدالله بن‌مشرف» متخلص به سعدی، شاعر و نویسنده پارسی‌گوی ایرانی برگزار شد.

زهره وندی ادامه داد:یکی از اولویت‌های کاری معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی تبیین و معرفی مشاهیر ادبی ایران است که از اسفند سال گذشته با برنامه (بزرگداشت نظامی) شروع و در سال‌جاری نیز ادامه خواهد داشت و طبق تقویم فرهنگی اقدام به برپایی نمایشگاه‌های مشاهیر فرهنگی و هنری براساس آثار موجود در خراسان رضوی می‌کند.

وی بیان کرد: در این مراسم ۲ نسخه خطی نفیس سعدی از کلیات گلستان و یک رقعه متعلق به دوره تیموری رونمایی شده است.

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: یکی از نسخه ها شامل غزلیات سعدی به ضمیمه غزلیات قاسم انوار و بخشی از دیوان حافظ است که با خط نستعلیق ۱۴ سطری نوشته شده و تاریخ تحریر آن مربوط به دوره تیموری و قرن ۱۰ هجری قمری است.

زهره وندی ادامه داد: نسخه دیگر کلیات سعدی شامل گلستان، بوستان و دیوان اشعار بوده که با خط نستعلیق تحریر شده است.

شایان ذکر است، نسخه های خطی سعدی از سوم تا نهم اردیبهشت ماه در موزه بزرگ خراسان واقع در بوستان کوهسنگی مشهد از ساعت ۹ تا ۲۰ میزبان علاقه‌مندان به هنر، شعر و ادبیات فارسی است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898203

دیگر خبرها

  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • مشکلات بازاریان زنجانی به رئیس دادگستری چه بود؟
  • برگزاری نمایشگاه استانی آثار کمتردیده شده موزه ملی ایران
  • رونمایی از نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • حاجی بادام؛ میراث شیرین یزدی‌ها
  • نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد
  • رونمایی از نسخ خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • ثبت ۴۱ میراث ناملموس از استان البرز در فهرست آثار ملی
  • لزوم توجه به طرح‌های فناورانه برای توسعه گردشگری زنجان