Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، "رضا اردکانیان" روز پنجشنبه در پیام ویدئویی به همایش مجازی اروپا_ خزر که به منظور بررسی موضوع‌های مربوط به توسعه همکاری‌های اقتصادی و به‌ویژه انرژی بین کشورهای منطقه دریای خزر در برلین برگزار شده است، افزود: جمهوری اسلامی ایران با وجود منابع عظیم انرژی و با دارابودن نیروی انسانی متخصص و تاسیسات عظیم در حوزه انرژی، در بهترین موقعیت ترانزیتی یعنی در بین دو دریای خزر در شمال و خلیج فارس در جنوب قرارداشته و همچنین با قرار گرفتن در موقعیت ترانزیتی شرق به غرب و شمال - جنوب و داشتن مرز مشترک آبی و خاکی با ۱۵ کشور، می تواند مسیری مناسب برای ترانزیت کالای کشورهای حوضه دریای خزر و رونق کریدور های بین المللی حمل و نقل و همچنین کریدورهای انرژی بویژه کریدور انتقال برق باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به منظور کمک به توسعه ارتباطات همسایگان محصور در خشکی به بازارهای بین المللی، زیرساخت‌های ترانزیتی بسیار عظیمی را در کشورمان ایجاد کرده و به صورت عملی تعهد خود را برای توسعه و صلح و ثبات منطقه‌ای نشان داده‌ایم.

اردکانیان گفت: کشورهای اتحادیه اروپا می‌توانند در چارچوب دوجانبه و یا در قالب ساز و کارهای چندجانبه همانند سازمان اکو (ECO) برای توسعه همکاری منطقه ای ما را همراهی کنند.

وزیر نیرو تصریح کرد: کشورهای منطقه با دارا بودن درصد عمده‌ای از منابع اثبات شده نفت و گاز در جهان، لازم است با تقویت روابط، در صدد تنظیم سیاست‌های تولید و صادرات این منابع عظیم باشند و بطور بالقوه در تعیین قیمت و عرضه این منابع در سطح جهان نقش ایفا کنند.

اردکانیان افزود: در این چارچوب، نکته حائز اهمیت ارتباط الکتریکی ایران با همه کشورهای همسایه خود که با آنان مرز خاکی مشترک دارد، است؛ بگونه‌ای که سالانه حجم قابل توجهی انرژی برق با این کشورها مبادله می شود.

 ایران در صدد فعال کردن کریدورهای برقی شمال _ جنوب و غرب به شرق است

وزیر نیرو گفت: فراتر از آن ما در صدد هستیم کریدورهای برقی شمال جنوب و غرب به شرق را فعال کنیم و در زمان حاضر توافق‌های اولیه آن حاصل شده و در مرحله توافق برای بررسی های مطالعات فنی و اقتصادی قرار دارد.

اردکانیان افزود: در این ارتباط ما برنامه ریزی کرده‌ایم شبکه برق ایران را به کشور روسیه وصل کنیم و با بهره گیری از اختلاف اوج مصرف در ماه‌های گرم و سرد سال در دوکشور، علاوه بر کسب بهره‌های اقتصادی قابل توجه، بتوانیم در ایجاد ظرفیت‌های جدید تولید برق صرفه جویی و همچنین از این طریق به توسعه پایدار منطقه کمک شایانی کنیم.

آمادگی ایران برای اتصال شبکه برق به اروپا

وزیر نیرو اظهار داشت: ما آمادگی داریم شبکه برق ایران، به عنوان بزرگترین قدرت تولید برق در خاورمیانه را به کشورهای اروپایی وصل کنیم و زمینه تبادل بویژه صادرات برق به عنوان یک انرژی سبز را به اروپا فراهم آوریم.  

وی اضافه کرد: خوشبختانه توافق‌های اولیه آن به عمل آمده و با جدیت این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

اردکانیان خاطرنشان کرد: در سمت شرق ایران نیز علاوه بر افغانستان و پاکستان، اتصال شبکه برق ایران به کشورهای تاجیکستان و ازبکستان و در ادامه چین و در جنوب شرقی به کشور هند در دست بررسی است.

وی تصریح کرد: با عنایت به نیاز روزافزون منطقه‌ای و جهانی به انرژی و ناکافی بودن سرمایه گذاری انجام شده برای تامین آن در منطقه و همچنین نیاز روز افزون اروپا به انرژی، این حوزه می تواند به زمینه ای برای همکاری پایدار تبدیل شود.

وزیر نیرو گفت: ایران با داشتن منابع عظیم انرژی فسیلی، انرژی‌های تجدید پذیر و مهم‌تر از همه، نیروی انسانی ماهر، فرصت‌های خوبی را برای همکاری دوجانبه و چندجانبه ارائه می دهد.

اروپا با سرمایه‌گذاری در تولید انرژی در ایران می‌تواند نیاز خود را تامین کند

اردکانیان افزود: اروپا می تواند با سرمایه گذاری در زمینه تولید انرژِی در ایران، بخشی از نیاز آتی انرژی خود را به صورت پایدار تامین کند.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: قانون تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی در جمهوری اسلامی ایران، یکی از جامع‌ترین قوانین حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی در سطح منطقه را ایجاد و سرمایه‌گذاران خارجی را از حقوقی همانند اتباع داخلی برخوردار کرده‌ است.

وی اظهار داشت: حمایت از سرمایه‌ها و سرمایه‌گذاران در اولویت‌های مهم کشور ما قرار گرفته و ایجاد زیر ساخت‌ها و همگرایی‌های اقتصادی از اولویت‌ها ما بوده و است.

223231 کد خبر 1438662

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: روسیه ازبکستان پاکستان دریای خزر تاجیکستان خاورمیانه رضا اردکانیان خلیج فارس برق نیروگاه برق سرمایه گذاری وزیر نیرو شبکه برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۱۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی به شبکه سراسری گاز در کردستان 

ایسنا/کردستان مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان گفت: شرکت گاز استان کردستان ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد را به شبکه سراسری گاز متصل کرده است.

احمد فعله گری امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت در جمع خبرنگاران استان، صنایع را از مهمترین رکن های هر جامعه برای افزایش تولید عنوان کرد و افزود: شرکت گاز استان کردستان ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد را به شبکه سراسری گاز متصل کرده است.

وی رونق صنعت را نشانه توسعه هر استان عنوان کرد و افزود: اهمیت اصلی و واقعی گاز طبیعی با توجه به ارزش افزوده فراوان و قابلیت تبدیل به هزاران نوع کالای با ارزش اقتصادی در بخش صنعت بعنوان ماده اولیه و یا منبع انرژی ظاهر می شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان گفت: نیاز روزافزون به گاز برای تأمین انرژی و سوخت و همین‌طور ارز حاصل از فروش و صادرات برای سرمایه گذاری و راه اندازی صنایع مادر و زیربنایی در کشور، اندیشه تمرکز بخشیدن فعالیت‌های مرتبط با صنعت گاز را تقویت کرد.

وی با اشاره به اینکه یک هزار و ۸۹۲ واحد صنعتی استان مشمول قانون مصوبه شورای اقتصاد شدند، بیان کرد: این تعداد واحد در مجموع سالانه مصرف کننده ۵۶ میلیون لیتر فرآورده های نفتی بودند که با برنامه ریزی مدون، تمام صنایع پر مصرف تا پایان سال جاری به شبکه سراسری گاز طبیعی وصل می شوند.

فعله گری به تعداد صنایع گازدار شده مصوبه شورای اقتصاد تا پایان فروردین ماه اشاره و بیان کرد: تاکنون ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد گازدار شده اند که با تحت پوشش قرار گرفتن این تعداد صنایع سالانه در مصرف ۵۲ میلیون لیتر سوخت های مایع صرفه جویی می شود.

وی  یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۰۰ واحد صنعتی به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل شد که برای گازرسانی به این تعداد واحد صنعتی و تولیدی ۳۸ کیلومتر شبکه گذاری انجام گرفته است.

این مقام مسئول یادآور شد: در حال حاضر با گازرسانی به ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی که با حجم شبکه گذاری ۶۳۰ کیلومتر انجام گرفته و با گازرسانی به این واحدهای تولیدی و صنعتی ۹۳ درصد حجم جایگزینی گاز طبیعی به جای سوخت های مایع محقق شده که در سال جاری با گازرسانی به اهداف پیش بینی شده این حجم جایگزینی به ۹۵ درصد افزایش خواهد یافت.

مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان در ادامه سخنانش بهره مندی واحدهای صنعتی از انرژی مطمئن و در دسترس را موجب افزایش تولید و اشتغال زایی پایدار عنوان کرد و گفت‌: با پروژه‌هایی که در بخش گازرسانی به واحدهای صنعتی فعال است تا پایان سال جاری تعداد دیگری از واحدهای صنعتی به چرخه مصرف کنندگان گاز طبیعی می‌پیوندند.

فعله گری افزود: در سال ۱۴۰۳ برنامه ریزی برای گازرسانی به ۴۰ واحد تولیدی و صنعتی صورت گرفته که تا پایان فروردین ماه تعداد ۳ واحد صنعتی به صف مصرف کنندگان گاز طبیعی افزوده شده اند.

مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان در پاپان افزود: ناگفته نماند که منابع عظیم گاز ایران می‌تواند در تحقق اقتصاد ملی و یا اصلاح اقتصادی کشور نقش‌آفرینی کند. کارکرد و نوع فعالیت تمام مولفه‌های اقتصادی در حمایت از تولید داخلی نقش اساسی دارد، اما در این میان جایگاه صنایع و فعالیت‌های صنعتی، نقشی حساس را به خود اختصاص داده است و امروزه در اکثر کشورهای جهان صنعت و تولیدات صنعتی، نقش مهمی در تولید ملی و رشد اقتصادی جامعه دارد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • وصل شدن تلفن ثابت ۲ هزار مشترک مخابرات در گنبدکاووس به همت نیرو‌های جهادی
  • معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های اقتصادی استان یزد در نمایشگاه ایران اکسپو
  • اتصال ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی به شبکه سراسری گاز در کردستان 
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • آماده همکاری در پروژه‌های پتروشیمی و نفتی هرمزگان هستیم
  • جایگاه ایران در تکنولوژی سدسازی بین کشور‌های جهان
  • وزیر نیرو:‌ ایران جزو کشور‌های برتر در سدسازی است
  • پخش مستند «نیمه شب ۲۴ آوریل» از شبکه دو سیما
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است