Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز جهانی گیاه خواری ۲۰۲۰، یکم اکتبر است که همزمان با ۱۰ مهر ۱۳۹۹ است. گیاه خواری انواع مختلفی دارد برخی افراد فقط گوشت را از برنامه غذایی خود حذف کرده‌اند ولی لبنیات و تخم مرغ هنوز بخشی از تغذیه آنهاست. برخی دیگر حتی محصولات حیوانی نظیر، لبنیات و عسل را نیز نمی‌خورند.

به گزارش ایمنا، روز جهانی گیاه خواری (world vegeterian day) از سال ۱۹۷۷ در سراسر جهان به رسمیت شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جامعه گیاه‌خواران آمریکا این روز را معرفی و اتحادیه بین‌المللی گیاه خواری آن را حمایت کرد.

تاریخ روز جهانی گیاه خواری ۲۰۲۰

۱۰ مهر ۱۳۹۹ همزمان با ۱ اکتبر روز جهانی گیاه خواری است.

هدف روز جهانی گیاه خواری

نامگذاری روز جهانی گیاه خواری با هدف رواج گیاه خواری، آگاهی بخشی به مردم نسبت به این شیوه از تغذیه، احترام به حیوانات و ترویج فرصت‌های بهبود زندگی در گیاه خواری است.

گیاه خواری چیست؟

اصطلاح گیاه خواری اولین بار در سال ۱۸۳۹ و به معنای "رژیم غذایی سبزیجات" استفاده شد. گیاه خواری به معنای عمل مخالفت با مصرف گوشت و می‌تواند شامل کنار گذاشتن محصولات جانبی ناشی از کشتار حیوانات نیز باشد.

وگان چیست؟

اصطلاح وگان اولین بار در سال ۱۹۴۴، توسط دونالد واتسون به معنای "گیاه خواران غیر لبنی" به کار برده شد و آن را به عنوان اصولی که انسان باید بدون سو استفاده از حیوانات زندگی کند، تعریف کرد. وگان به معنای استفاده نکردن از محصولات حیوانی، به ویژه در رژیم غذایی است و دید کالایی به حیوانات را رد می‌کند. وگان رژیمی است که مخالف خرید و مصرف محصولات حیوانی است و اغلب پشت آن یک فرقه مذهبی وجود دارد.

انواع گیاه خواری

گیاه خواری انواع مختلفی دارد. ۷ نوع گیاه خواری را از ساده به سخت بررسی می‌کنیم.

پسکاتارین ( Pescatarian): شاید نتوان به این گروه گیاه خوار گفت اما مصرف گوشتشان را محدود به ماهی و غذای دریایی کرده‌اند. این گروه از گوشت قرمز، سفید و پرندگان مصرف نمی‌کنند. پسکاتارین به عنوان رژیم شبه گیاهخواری یا رژیم انعطاف پذیر شناخته می‌شود. پولوتارین ( Pollotarian): پولوتارین ها گوشت قرمز، ماهی و غذای دریایی مصرف نمی‌کنند و به نوعی نیمه گیاهخوار هستند. این افراد در رژیم خود مجاز به استفاده از گوشت مرغ و بوقلمون و تخم مرغ و لبنیات می‌باشند. لاکتو-اوو وجترین ( Lacto-Ovo Vegetarian): در این گروه که رایج‌ترین نوع گیاه خواری است، هیچ نوع گوشتی مصرف نمی‌شود اما تخم مرغ و محصولات لبنی در وعده‌های غذایی‌شان وجود دارد. اوو وجترین ( Ovo Vegetarian): این گروه هیچ نوع گوشتی مصرف نمی‌کنند اما تخم مرغ را کنار مواد غذایی گیاهی می‌خورند.

لاکتو وجترین ( Lacto Vegetarian): این گونه از گیاهخواران از شیر و سایر محصولات لبنی مانند پنیر و ماست در کنار مواد غذایی گیاهی استفاده می‌کنند.
خام گیاهخواری( Raw Vegetarian): خام گیاه خواران گوشت، لبنیات و تخم مرغ نمی‌خورند. آن‌ها همچنین مواد محرک مانند قهوه، چای، نوشیدنی‌های الکلی یا سیگار نیز مصرف نمی‌کنند. غذای مصرفی این افراد شامل انواع میوه، سبزی یا سالاد، آجیل و خشکبار مانند مغز گردو، پسته، فندق، بادام و انواع جوانه‌ها از قبل جوانه ماش، نخود، گندم، عدس، سویا و مواد قندی نظیر عسل، کشمش خرما، انجیر و شکر قهوه‌ای است که به صورت خام و طبیعی مصرف می‌نمایند.
ویگن یا وگان (Vegan): ویگن‌ها هیچکدام محصولاتی را که به طور مستقیم و غیرمستقیم از حیوانات تهیه می‌شود استفاده نمی‌کنند. یعنی حتی عسل، موم و ژلاتین هم مصرف نمی‌کنند! همچنین ویگن‌ها به طور معمول از هیچ محصول حیوانی حتی چرم، ابریشم و پشم هم استفاده نمی‌کنند.

فواید گیاهخواری کاهش احتمال ابتلاء به انواع سرطان کاهش میزان کلسترول تناسب اندام و کاهش وزن و جلوگیری از چاقی بهبود بیماری‌های قلبی تنظیم فشار خون جلوگیری از ابتلاء به دیابت جلوگیری از ابتلاء به سنگ کلیه، سنگ کیسه صفرا افزایش سلامت عمومی بدن و در نتیجه عمر طولانی‌تر کاهش آسیب به محیط زیست

مضرات گیاهخواری محدودیت در رستوران‌ها افزایش خطر ابتلاء به سرطان کولورکتال کاهش تراکم مواد معدنی استخوان افسردگی و اضطراب کمبود ویتامین‌هایی مثل ویتامین دی کم خونی ریزش مو نفخ و اسهال

چگونه گیاهخوار شویم؟

اگر می‌خواهید گیاه خوار شوید ابتدا باید انگیزه و اراده داشته باشید. باید بدانید که چرا می‌خواهید این کار را بکنید. در مرحله بعد باید در خصوص گیاه خواری تحقیق و مطالعه کنید. پس از آن باید دستور پخت های متنوعی را پیدا کرده و برای خود آماده کنید. برای این کار باید جایگزین‌ها را به خوبی بشناسید. مثلاً بدانید به جای گوشت در مایه ماکارونی از قارچ یا سویا می‌توان استفاده کرد. برای شروع کار نمی‌توانید یک‌باره همه چیز را کنار بگذارید. ابتدا گوشت قرمز را حذف کنید و به تدریج پیش بروید. اینگونه راحت تر با شرایط جدید هماهنگ و سازگار می‌شوید. در طی دو تا سه هفته سایر انواع گوشت را نیز حذف کنید. در مورد تخم مرغ و لبنیات شما آزادید که آن‌ها را حذف یا حفظ کنید ولی به مرور می‌توان تخم مرغ را حذف کرده و از شیر سویا به جای شیر حیوانات استفاده کرد. مواد جایگزین را باید به نوعی انتخاب کنید که پروتئین و سایر مواد مغذی را به مقدار لازم استفاده کنید. نکته مهم در رژیم‌های گیاه خواری این است که لذت ببرید و از روی اجبار این کار را نکنید.

روز جهانی وگان

روز جهانی وگان ۱ نوامبر است که از سال ۱۹۹۴ توسط گیاهخواران سراسر جهان گرامی داشته می‌شود. این روز را نباید با روز جهانی گیاه خواری یعنی ۱ اکتبر اشتباه گرفت.

کد خبر 447477

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گیاه خواری رژیم غذایی گیاه خواری چه روزی گیاهخواری مزایای گیاه خواری محصولات وگان مضرات گیاهخواری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مصرف نمی کنند تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۲۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ریسک ابتلا به دیابت با مصرف این ماده غذایی

به گزارش خبرآنلاین ،«شیائو گو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، می‌گوید: «افزایش نسبی مصرف گوشت، حتی با دو وعده گوشت قرمز در هفته با افزایش خطر ابتلاء به دیابت همراه است. یافته‌های ما نشان می‌دهد که جایگزینی گوشت قرمز با منابع پروتئین گیاهی سالم، مانند آجیل و حبوبات، یا مصرف متوسط غذاهای لبنی، خطر ابتلاء به دیابت را کاهش می‌دهد.»

مهر در خبری نوشت:گو گفت: «یک وعده گوشت قرمز فرآوری نشده حدود ۸۵ گرم گوشت گاو یا بره است. یک وعده گوشت قرمز فرآوری شده حدود ۲۸ گرم بیکن یا ۵۷ گرم هات داگ، سوسیس، سالامی، یا سایر گوشت‌های قرمز فرآوری شده است.»

او گفت: «گوشت قرمز معمولاً سرشار از چربی اشباع شده است و چربی اشباع نشده چندگانه کمی دارد.»

وی توضیح داد: «مطالعات نشان داده است که چربی اشباع شده می‌تواند عملکرد سلول‌های بتا و حساسیت به انسولین را کاهش دهد که منجر به دیابت نوع ۲ می‌شود.»

گو گفت: «گوشت قرمز همچنین دارای میزان بالایی از آهن هِم است که استرس اکسیداتیو و مقاومت به انسولین را افزایش می‌دهد و عملکرد سلول‌های بتا را از طریق محصول جانبی ترکیبات اکسید نیتریک مختل می‌کند. در مورد گوشت‌های قرمز فرآوری‌شده، نیترات‌ها و فرآورده‌های جانبی آن نیز زیاد است که باعث اختلال عملکرد سلولی و مقاومت به انسولین می‌شود.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های مربوط به حدود ۲۱۷۰۰۰ شرکت‌کننده را جمع‌آوری کردند.

رژیم غذایی آنها تا ۳۶ سال با پرسشنامه‌های غذایی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مدت بیش از ۲۲۰۰۰ شرکت کننده به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.

افرادی که بیشترین میزان مصرف گوشت قرمز را داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، ۶۲ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ بودند.

تیم تحقیق دریافت که هر وعده اضافه مصرف روزانه گوشت قرمز فرآوری شده با ۴۶ درصد خطر بیشتر و هر وعده اضافه روزانه گوشت قرمز فرآوری نشده با ۲۴ درصد افزایش خطر مرتبط است.

آنها پی بردند که جایگزینی روزانه یک وعده گوشت قرمز با پروتئین دیگری مانند آجیل یا حبوبات می‌تواند خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. به گفته محققان، جایگزینی با یک وعده لبنیات، ممکن است خطر ابتلاء به این بیماری را تا ۲۲ درصد کاهش دهد.

گو گفت: «پروتئین های گیاهی مانند آجیل و حبوبات از جمله سالم‌ترین منابع پروتئینی هستند.»

وی گفت: «پیشگیری از دیابت مهم است زیرا این بیماری به خودی خود یک بار جدی است و همچنین یک عامل خطر اصلی برای بیماری‌های قلبی عروقی و کلیوی، سرطان و زوال عقل است.»

او گفت: «یافته‌های ما قویاً تأیید می‌کند که اتخاذ این راهکار غذایی به کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ و پیامدهای آن در افراد کمک می‌کند، که در نهایت سلامت و رفاه مردم را در سراسر جهان بهبود می‌بخشد.»

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895947

دیگر خبرها

  • کاهش ۵۰ درصدی بیماری‌های ریشه گیاهان با استفاده از کود بیولوژیک
  • دم‌کرده این گیاه مثل یک خواب‌آور قوی عمل می‌کند
  • مراقب مسمومیت با این نوع هندوانه‌ها باشید
  • مراقب مسمومیت با این نوع هندوانه‌ها باشید/ چطور هندوانه غیرسالم را تشخیص بدهیم؟
  • افشاگری بهاره رهنما از شایعات ازدواج مجددش
  • غذا‌های مناسب برای پرکاری تیروئید
  • تراشه‌ای که گوشت حلال را تشخیص می‌دهد
  • افزایش ریسک ابتلا به دیابت با مصرف این ماده غذایی
  • با خواص شگفت انگیز کاهو آشنا شوید! از تقویت اسپرم تا پیشگیری از سرطان
  • هشدار اورژانس پیش بیمارستانی مشهد درباره مسمومیت با قارچ‌های سمی