Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: ترامپ برای اینکه در حوزه سیاست خارجی و در مقابل رقبا و دشمنان آمریکا دست خالی است سعی می‌کند از حربه‌های تبلیغاتی حداکثر استفاده را ببرد، لذا سعی می‌کند طوری نمایش دهد که این سیاست‌ها شکست نخورده است.

سیدمصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره طرح ترامپ برای تحریم کل نظام مالی ایران با محوریت ۱۴ بانک جمهوری اسلامی که تا به حال مشمول محدودیت‌های آمریکا نبودند، گفت: این اتفاق در میدان عمل تاثیر چندانی نخواهد داشت، چون تقریبا در تمام حوزه‌های اقتصادی چه بخش‌های خصوصی و چه بخش‌های دولتی بازیگران اقتصادی حقیقی و حقوقی تحریم هستند و اساسا حوزه مشخصی برای تحریم جدید وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه نظام بانکی جمهوری اسلامی به بهانه‌های مختلف تحریم شده است و آمریکا تمام تلاش خود را کرده است که تعاملات بانکی ایران با سایر کشور‌ها را به حداقل برساند، گفت: بر این اساس اقدام جدید ترامپ مشکل تازه‌ای نیست، چون آمریکا هر آنچه می‌توانسته از پیش انجام داده و امروز هم دست به اقداماتی می‌زند که جنبه تبلیغاتی دارد.

خوش‌چشم ادامه داد: هر چند، چند شعبه بانکی ایران باقی مانده که هنوز تحریم نشده و آمریکا به دنبال این است که آن‌ها را هم تحریم کند، اما ارتباطات مالی و بانکی ما تاکنون با وجود شرایط تحریم بوده است و ایران از طریق دور زدن تحریم‌ها در حال مبادلات بانکی و اقتصادی بوده با این حساب به نظر نمی‌رسد تحریم این چند شعبه بانکی ایرانی تاثیر چندانی در روند مشکلات اقتصادی ایران داشته باشد.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: گذشته از همه این‌ها کارزار فشار اقتصادی ترامپ علیه ایران در اردیبهشت ماه به انتهای زمانی که می‌توانست بیشترین فشار را علیه ما وارد کند، رسید و از آن تاریخ به بعد شاهد کم اثرتر شدن تحریم‌ها هستیم.
ترامپ به دنبال القای عدم شکست سیاست‌های ضد ایرانی است
وی افزود: معضلات موجود از اردیبهشت ماه در حوزه‌های مختلف کشور بیشتر شد، اما ایجاد این مشکلات به دلیل شیوع کرونا و مسائل دیگر هم بود. آنچه مسلم است ترامپ برای اینکه در حوزه سیاست خارجی و در مقابل رقبا و دشمنان آمریکا دست خالی است سعی می‌کند از حربه‌های تبلیغاتی حداکثر استفاده را ببرد به ویژه اینکه در حوزه چین، ایران و روسیه هیچ پیروزی از سیاست‌های کم اعتبار او به دست نیامده؛ لذا سعی می‌کند طوری نمایش دهد که این سیاست‌ها شکست نخورده و تقابل من با ایران و سایر کشور‌ها به پایان نرسیده است.

خوش‌چشم تصریح کرد: با این حساب ترامپ اگر مجددا انتخاب شود عنوان می‌کند که سیاست‌های او ادامه دارد و نتیجه خواهد داد براساس این راهبرد رئیس جمهور آمریکا به شدت به دنبال مخفی کردن عدم نتیجه بخشی استراتژی فشار حداکثری در قبال ایران است تا بعدا اگر نیاز به تغییر سیاستی بود بعد از برگزاری انتخابات انجام شود تا به این ترتیب ترامپ مدعی شود که هنوز به پایان کار در قبال ایران نرسیده است.   این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: بر این اساس تحریم‌های جدید ترامپ در حوزه بانکی برای نشان دادن این است که آمریکا به آخر خط نرسیده و هنوز در صندوقچه فشاری برای اعمال به ایران وجود دارد. در حالی که چنین چیزی واقعیت ندارد و اگر وجود داشت وی این اقدامات را ماه‌ها پیش از انتخابات آمریکا و در همان اردیبهشت عملیاتی می‌کرد.
تعویض هوک به معنی پایان ابزار سیاست‌های حداکثری ترامپ علیه ایران است
وی شاهد این مدعا را تعویض آقای هوک در سیاست خارجی آمریکا دانست و خاطرنشان کرد: تعویض هوک حکایت از به بن بست رسیدن سیاست حداکثری ترامپ در قبال ایران دارد و رئیس جمهور آمریکا از آوردن نفر جدید در امور مربوط به ایران به دنبال آن است که نشان دهد راهکار‌ها و افکار جدیدی در راستای فشار حداکثری از فرد جدیدی دریافت خواهد کرد در حالی که آبرامز (جانشین هوک) قابل مقایسه با هوک به لحاظ آشنایی با حوزه‌های تحریمی ایران نیست  و از این حیث در سطح بسیار پایین‌تری در قبال هوک قرار دارد و بعید به نظر می‌رسد که بتواند راهکار خاصی در قبال استراتژی فشار حداکثری ترامپ علیه ایران ارائه دهد.

خوش‌چشم در پاسخ به این سوال که اساسا به نظر می‌رسد ترامپ راهبرد واحدی در قبال ایران ندارد، گاهی می‌گوید در صورت مذاکره همه تحریم‌ها را به صورت یک جا لغو خواهد کرد و گاهی حرف از کارزار فشار حداکثری می‌زند و از این سیاست به دنبال چه هدفی است؟ گفت: این روند در حقیقت همان سیاستی است که اوباما نیز آن را دنبال می‌کرد سیاستی موسوم به چماق و هویج که در راستای این سیاست شما فشار حداکثری به یک کشور وارد می‌کنید و در مقابل چراغ سبز برای مذاکره به آن نشان می‌دهید و این باعث خواهد شد که کشور مقابل بر اثر فشار‌های حداکثری به سمت مذاکره تمایل پیدا کند.   ایران بعد از مذاکره با اوباما قواعد بازی را به خوبی یاد گرفت
این کارشناس مسائل بین الملل در پایان تصریح کرد: البته ترامپ استراتژی چماق و هویج را با بی خردی و بسیار ناشیانه اجرا کرد . گذشته از این اقدامات لازم را در جای مناسب انجام نداد و تقاضا‌های او حداکثری بود. مهم‌تر از همه این‌ها جمهوری اسلامی نیز بعد از یک دور بازی مذاکره با اوباما قواعد این بازی را به خوبی فراگرفت و لذا دست ترامپ در این عرصه و اجرای سیاست چماق و هویج خالی مانده است  و آنچه امروز انجام می‌دهد این است که بتواند دستاوردی ولو در حد یک عکس، یک دیدار یا حتی یک تماس تلفنی در قبال ایران برای خود مهیا کند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تحریم بانکی فشارحداکثری شعب بانکی خوش چشم آمریکا کارشناس مسائل بین الملل قبال ایران فشار حداکثری چماق و هویج سیاست ها تحریم ها خوش چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۴۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکتیک رسانه‌ای واشنگتن پست در قبال عملیات وعده صادق

پس از وقوع عملیات وعده صادق، اکثریت قریب به اتفاق رسانه‌های آمریکایی که از این واکنش قدرتمندانه کشورمان بهت‌زده شده‌اند، سعی در تقویت این تاکتیک رسانه‌ای مخدوش دارند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، از زمان آغاز جنگ غزه تا کنون، القای تفکیک و تمایز واشنگتن و تل آویو، تبدیل به یک سیاست رسانه‌ای و تبلیغاتی نخ نما در آمریکا شده است. بر این اساس، رسانه‌های وابسته به هر دو حزب سنتی آمریکا (دموکرات و جمهوریخواه) تلاش می‌کنند پیش فرض تعلق خاطر مطلق نهاد‌های پنهان و آشکار قدرت در آمریکا به لابی صهیونیسم را کتمان کرده و خود را بازیگری عقلانی و حتی واسطه‌گر(در روند انعقاد آتش بس) به افکار عمومی جهان معرفی کنند!

این ادعای وقیحانه در حالی از سوی جریانات رسانه‌ای آمریکا پمپاژ می‌شود که واشنگتن نه تنها هدایت فرامتنی منازعه را به سود منافع صهیونست‌ها بر عهده دارد، بلکه در سطح لجستیک و عملیاتی نیز در میدان جنگ حضور داشته و نسل کشی علیه کودکان غزه با نظارت مستقیم و بدون واسطه آن صورت می‌گیرد.

پس از وقوع عملیات وعده صادق، اکثریت قریب به اتفاق رسانه‌های آمریکایی که از این واکنش قدرتمندانه کشورمان بهت‌زده شده‌اند، سعی در تقویت این تاکتیک رسانه‌ای مخدوش دارند.

مروری بر گزارش واشنگتن پست در خصوص عملیات وعده صادق، این واقعیت را ملموس‌تر ساخته است. این روزنامه که بیشتر به طیف سنتی حزب جمهوریخواه آمریکا وابسته است، در شماره اخیر خود در خصوص عملیات ایران در عمق استراتژیک اراضی اشغالی می‌نویسد:

"اسرائیل در طول عملیات نظامی شش ماهه خود علیه حماس، حملاتی را در سوریه علیه ایران و متحدانش انجام داده است ما حمله اسرائیل در اول‌آوریل امسال ( حمله به ساختمان کنسولگری سقارت ایران در دمشق) با دیگر اهداف تفاوت برجسته‌ای داشت.
زیرا قاعدتاً اماکن دیپلماتیک باید معاف از درگیری و منازعات نظامی باشند. اما حمله اسرائیل به کنسولگری ایران، آمریکا را ناامید کرد! ، سه مقام آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند، گفتند که لوید آستین، وزیر دفاع و دیگر مقامات ارشد دفاعی معتقدند که اسرائیل باید قبل از موعد به آن‌ها اطلاع می‌داد، زیرا این حمله برای منافع ایالات متحده در منطقه تأثیر داشت. اکنون آمریکایی‌ها نگران وقوع یک جنگ چندجانبه علیه مواضع منطقه‌ای خود و اسرائیل هستند، چنانچه پس از حمله ایران ( عملیات وعده صادق) نیز شاهد تبعات اقدام اسرائیل بودیم."

سؤال اصلی اینجاست که چرا واشنگتن پست و دیگر رسانه‌های آمریکایی، قبل از وقوع عملیات وعده صادق به جای محکوم کردن اقدام غیر قانونی، وقیحانه و تجاوزکارانه رژیم اشغالگر قدس، در مصاحبه با تحلیلگر‌ها و استراتژیست‌های مختلف غربی مدعی ناتوانی ایران در واکنش به تل آویو شده و سخنی از ناامیدی آمریکا از اسرائیل به میان نمی‌آوردند؟!

واقعیت امر این است که شوک ناشی از عملیات موفقیت‌آمیز وعده صادق نه تنها در سطوح سیاسی، بلکه در سطوح رسانه‌ای نیز مولد بحران‌های محاسباتی و آینده پژوهی زیادی در واشنگتن و تل آویو بوده است. از این رو آثار و تبعات مؤثر عملیات وعده صادق به سود امنیت جمهوری اسلامی ایران و منطقه، به برهه زمانی کنونی محدود نخواهد ماند.

این ترس و دغدغه بزرگ و عمیق، سرتاسر آمریکا و اراضی اشغالی را فراگرفته است...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار جدی پزشکیان به مسئولان /بترسید از اینکه.../نیاز به گشت ارشاد مدیران نیست، در آمریکا هم می‌دانند ما در اینجا چه می‌کنیم!
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • تاکتیک رسانه‌ای واشنگتن پست در قبال عملیات وعده صادق
  • بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد
  • ۱۲ نکته مهم درباره عملیات وعده صادق/ تکنولوژی هیچ‌گاه نمی‌تواند ژئوپلیتیک را رام سازد!
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • سیاست بایدن در قبال فلسطین می‌تواند به شکست وی در انتخابات منجر شود
  • سیاست تحریم‌ شکسته خورده است/رژیم صهیونیستی تهدیدی برای تمام منطقه است