Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سرویس دفاع و امنیت مشرق، بالاخره تلاش ها و برنامه ریزی طاقت فرسا در کنار حل معادلات متنوع و تامین انواع نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری، دست به دست هم داد تا سامانه پدافند هوایی باور ۳۷۳ به صورت رسمی به نیروهای مسلح کشورمان تحویل شود و یکی از مهم ترین و سخت ترین پروژه های دفاعی نه فقط تاریخ جمهوری اسلامی بلکه جهان اسلام رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
باور ۳۷۳ چیست و از کجا آمده است؟
پس از شروع حواشی مربوط به تحویل اس-۳۰۰ به کشورمان و خلف وعده طرف روس، مسئولان داخلی از برنامه ساخت سامانه‌ای مشابه در داخل پرده برداشتند که با توصیه فرماندهی کل قوا مبنی بر اتکا به توان داخل برای رفع نیاز فوق، کلید خورد. باور، یک سامانه دفاع هوایی برای درگیری با اهداف در ارتفاع بالا و برد زیاد بود تا بتواند زنجیره سامانه های پدافندی ساخت کشورمان را تکمیل کند.     سامانه باور 373
رسیدن به دو مولفه برد و ارتفاع بالا در درگیری با دشمن، جمهوری اسلامی ایران را وارد یک باشگاه بسیار خاص دیگر در حوزه دفاعی کرد چراکه تعداد بسیار کمی از کشورهای جهان در این کلاس دارای موشک های سطح به هوا به صورت عملیاتی هستند و به نظر می رسد کشورمان جزء ۵ کشور دارای چرخه کامل در این حوزه باشد. البته در این مطلب به سلاح های تخصصی ضد ماهواره پرداخته نخواهد شد و موشک های سطح به هوای چند منظوره مورد نظر خواهند بود.
آمریکا و روسیه؛ دو رقیب بزرگ در موشک های سطح به هوا
دو کشور آمریکا و روسیه به عنوان پیشرو در صنایع نظامی و خصوصا بخش موشک های ضد هوایی مطرح بوده و هستند. آمریکایی ها در حال حاضر چندین مدل موشک سطح به هوا را در اختیار دارند که در برد ۲۰۰ کیلومتر و بیشتر از آن قرار دارد. در بحث مدل های زمین پرتاب، موشک آمریکایی تاد قرار داد که برد اعلام شده توسط منابع آمریکایی بیش از ۲۰۰ کیلومتر است و می توان با اهداف ارتفاع بالای تا بیش از ۳۰ کیلومتر نیز درگیر شود.   سامانه موشکی تاد اما روس‌ها نیز به عنوان یکی از کشورهای بسیار با سابقه در مبحث دفاع هوایی و موشک های سطح به هوا در این بخش حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. روسیه امروز با مدل های جدید تر موشک اس ۳۰۰ برد ۲۰۰ کیلومتر را تحت پوشش داشته و البته سامانه اس ۴۰۰ با برد نهایی ۴۰۰ کیلومتر را نیز در اختیار دارند.   سامانه پدافندی s400   تایوان و چین؛ نبرد جزیره نشین ها با اژدهای زرد
منطقه تنگه تایوان یکی از پر تنش ترین نقاط جهان از نظر نظامی به حساب آمده و در یک سو ارتش سرخ چین به عنوان شاید بزرگترین ارتش جهان و جزیره نشین‌های تایوانی از طرف دیگر چندین دهه است که رو در روی هم قرار دارند. از طرفی چینی‌ها در ابتدا با خرید اس ۳۰۰ روسی وارد کشورهای دارنده پدافند برد بلند شدند.
اما بعد از چند سال، چینی‌ها سامانه بومی HQ-۹ را رونمایی کردند که به نوعی اس ۳۰۰ چینی محسوب می‌شود و بردی در حدود ۲۰۰ کیلومتر دارد. چینی‌ها چندین موشک را بر این اساس ارتقا و توسعه دادند که از جمله آنها می توان به اچ کیو ۱۹، اچ کیو ۲۹ یا اچ کیو ۹ بی اشاره کرد که توانایی های ضد جنگنده یا انواع موشک های بالستیک و کروز را دارد.   HQ 9
اما در آن سوی تنگه تایوان، جزیره نشین ها نیز که خود را با یک ارتش بسیار بزرگ رو به رو دیدند دست از کار نکشیده و طیف گسترده ای از سامانه های آفندی و پدافندی و را توسعه دادند. یکی از آخرین دستاوردهای پدافندی تایوانی ها سامانه Sky Bow III است که ۲۰۰ کیلومتر برد دارد. این موشک به صورت عمودی و با سیستم پرتاب گرم شلیک شده و بر اساس برخی از اطلاعات و اسناد نه به صورت مستقل بلکه با کمک ایالات متحده آمریکا توسعه پیدا کرده است.   سامانه Sky Bow III
کره شمالی و یک سوپرایز موشکی
کره شمالی اخیرا یک سری سامانه های موشک بالستیک و پدافندی جدید را توسعه داده که باعث شگفتی بسیاری از کارشناسان دفاعی شده و در بخش پدافند هوایی کره شمالی سامانه KN-۰۶ را معرفی کرده است. این موشک شباهت بسیار زیادی به خانواده اس ۳۰۰ روسی و گونه های چینی دارد و بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که کره شمالی از کمک های یکی یا هر دو این کشورها برای توسعه این سامانه استفاده کرده باشد. برد این موشک ۲۵۰ کیلومتر اعلام شده است.   سامانه KN-۰۶
کره ای ها همچنین اعلام کردند که این موشک از قابلیت دریافت داده ها از مرکز فرماندهی و همچنین رادار فعال برای مرحله آخر درگیری برخوردار است. برای هدایت این موشک ها از رادارهای آریه فازی نیز استفاده شده است.
اسراییلی ها به دنبال فرار از دست موشک های ایرانی
در حال حاضر و در بحث موشک های پدافند هوایی برد بالا، رژیم صهیونیستی به دنبال یافتن راه هایی برای مقابله با موشک های مبارزان فلسطینی، حزب الله لبنان و البته انبوه موشک‌های ایران است، لذا با توجه به شرارت ها و اشغالگری های مداوم، دفاع موشکی و پدافند هوایی برای اسراییلی‌ها یکی از اولویت‌های اصلی و حیاتی محسوب می‌شود.   سامانه موشکی پیکان
بخشی از توان اصلی دفاع هوایی و موشکی اسراییلی ها را سامانه موشکی پیکان ( Arrow ) تشکیل می دهد که با کمک گسترده مالی و فناوری آمریکا ساخته شده و در حال حاضر موشک های پیکان ۲ و ۳ به صورت عملیاتی در خدمت اسراییلی ها است. موشک پیکان ۲ بردی در حدود ۱۵۰ کیلومتر داشته و پیکان ۳ با توجه به ماموریت مقابله با موشک های دوربرد و در این نقش بردی در حدود ۲۴۰ کیلومتر برای آن تعریف شده است.
حتی با تمام تلاش ها و سرمایه گذاری ها، اسرائیل بدون کمک فنی و مالی آمریکا که حتی محل تست را نیز در اختیارشان قرار می دهد، توانایی طراحی و ساخت سامانه پدافند هوایی در برد و ارتفاع بالا را پیدا نکرده اند و خودشان نیز معترفند که هنوز هم در این بخش به یک مرحله قابل اتکا نرسیده اند.
باور ۳۷۳؛ ایران سومین دارنده موشک های دفاع هوایی برد بلند
ایران اسلامی اما حالا با رسیدن به باور ۳۷۳ با داشتن توانایی درگیری با اهدافی در فاصله ۲۰۰ کیلومتر و ارتفاع ۲۷ کیلومتری از سطح زمین جزء معدود کشورهای جهان است که به این توانایی فوق العاده مهم و راهبردی دست پیدا کرده است.  
نکته شاید جالب و قابل توجه در این میان است که کشورهای اروپایی به صورت بومی هیچ کدام در این برد، سیستمی مشابه بومی در اختیار ندارند و شاید در سال‌های آینده این کشورها در قالب همکاری مشترک در داخل اتحادیه اروپا بتوانند نمونه های جدید تری از موشک های سری Aster را با بردی بیش از ۱۲۰ کیلومتر فعلی -که فعلا برای موشک های Aster۳۰ وجود دارد- بسازند اما تا آن زمان، از متخصصان و صنایع دفاعی کشورمان در این بخش بسیار عقب‌تر هستند.


منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: پدافند موشک باور 373 موشک های سطح پدافند هوایی ارتفاع بالا ۲۰۰ کیلومتر اسراییلی ها دفاع هوایی کره شمالی باور ۳۷۳ موشک ها اس ۳۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۹۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌میلی اروپایی‌ها برای کمک بیشتر به اوکراین

به گزارش قدس انلاین، به نوشته فایننشال تایمز اخیرا اوکراین متحدان غربی خود را برای دریافت هفت سامانه ضد هوایی بیشتر همچون پاتریوت یا اس-۳۰۰ در واکنش به تشدید عملیات‌های هوایی و موشکی روسیه تحت فشار گذاشته است.

با این وجود در پاسخ به این فشارها تنها آلمان چندی پیش اعلام کرد یک سامانه پاتریوت را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد.

فایننشال تایمز نوشت، چند منبع مطلع گفتند چند رهبر دیگر اتحادیه اروپا در یک نشست در هفته گذشته در شهر بروکسل شخصا از پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا و «کریاکوس میتسوتاکیس»، همتای یونانی او خواستند تعدادی از سامانه‌های پدافند هوایی خود را در اختیار اوکراین بگذارند.

این رهبران اتحادیه اروپا تلاش کردند این دو نخست وزیر که ارتش‌های کشورهایشان هر کدام بیش از ۱۲ سامانه پاتریوت و سامانه‌های پدافند هوایی دیگر نظیر اس-۳۰۰ دارند را قانع کنند که نیاز اوکراین به این سامانه‌ها بیشتر از نیاز کشورهای آنها است چون با تهدید روبرو نیستند.

یکی از این منابع اظهار کرد: «ما همگی می‌دانیم چه کسی آنها را دارد. ما همه می‌دانیم که آنها کجا هستند و ما همه می‌دانیم که چه کسی واقعا به آنها نیاز دارد.»

به نوشته فایننشال تایمز، اخیرا متحدان اوکراین در نشست روز دوشنبه وزرای امور خارجه و دفاع ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در شهر لوکزامبورگ فشارهای خود را برای اعطای این سامانه‌ها به اوکراین بیشتر کردند.  دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه و رستم اومروف، وزیر دفاع اوکراین از طریق ویدیو کنفرانس در این اجلاس شرکت کردند.

این رسانه گمانه‌زنی کرد که کی‌یف علاقه ویژه به دریافت سامانه‌های در حال فرسودگی اس-۳۰۰ یونان نشان داده چون از قبل تعدادی از این سامانه‌ها را داشته و تجربه کار به آنها را دارد.

یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفت: «کشورهایی هستند که نیاز فوری به سامانه‌های پدافند هوایی خود ندارند. صادقانه از هر یک از این کشورها خواسته شد که درباره اعطای هر آنچه که می‌توانند، تصمیم بگیرند.»

همچنین خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا روز دوشنبه در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره اینکه آیا کشورش حاضر به ارسال سامانه های پاتریوت برای اوکراین است، گفت: «ما به خوبی از نیاز اوکراین به سامانه‌های ضدهوایی به ویژه سامانه‌های پاتریوت مطلعیم. اسپانیا همواره هر کاری که در توانش بوده برای کمک به اوکراین انجام داده است.»

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در پاسخ به پرسشی درباره احتمال اعطای سامانه‌های پاتریوت از سوی اسپانیا به اوکراین گفت: «ما از همه کشورهای عضو خواسته‌ایم هر آنچه می‌توانند به منظور افزایش ظرفیت پدافند هوایی اوکراین انجام دهند.»

چند مقام نیز گفتند لهستان و رومانی نیز که سامانه‌های پاتریوت دارند در سطحی پایین‌تر تحت فشارند تا کمک‌هایی را برای کی‌یف بفرستند اما این دو کشور به دلیل هم‌مرز بودن با اوکراین موقعیت آسیب‌‍‌پذیرتری دارند.

«دونالد تاسک»، نخست وزیر لهستان روز دوشنبه گفت کشور او «این گزینه را ندارد» که سامانه‌ای برای اوکراین بفرستد چون باید خودش از یک انبار تسلیحات حیاتی در جنوب شرقی خاکش که در آن تسلیحاتی اعطایی برای اوکراین قرار دارند، محافظت کند.

اوکراین از قبل دست کم سه سامانه پاتریوت شامل یک سامانه که از آمریکا دریافت کرده و دو سامانه دیگری که آلمان به آن داده را در اختیار داشته است.

کی‌یف همچنین ساماه‌های پدافند هوایی متعلق به شوروی سابق همچون اس-۳۰۰ و اس-۲۰۰ نیز دارد. مقام‌های اوکراینی ادعا کردند از یک نسخه به روز رسانی شده سامانه اس-۲۰۰ استفاده کرده تا یک بمب‌افکن توپولف ۲۲ام۳ روسیه را بر فراز منطقه استاوروپل سرنگون کنند.

رسانه‌های غربی گزارش کردند بسته کمک‌های تسلیحاتی جدید آمریکا برای اوکراین که روز شنبه در مجلس نمایندگان تصویب شد احتمالا شامل موشک‌های رهگیر برای سامانه‌های پدافند هوایی خواهد شد.

این در حالی است که خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت تا روز دوشنبه هنوز هیچ یک از اعضای اتحادیه اروپا که مالک سامانه پاتریوت هستند سیگنال واضحی درباره اینکه بخواهند تعداد بیشتری از این سامانه را در اختیار اوکراین قرار دهند، نفرستادند.

هانکه بروینز اسلات، وزیر امور خارجه هلند در نشست وزرای خارجه و دفاع اتحادیه اروپا گفت هلند «در حال حاضر هر نوع امکانی را برای کمک به اوکراین بررسی می‌کند» و در واکنش به یک ابتکارعمل آلمان برای کمک به تقویت دفاع هوایی اوکراین و خرید پهپادهای بیشتر حمایت مالی می‌کند.

اسلات در پاسخ به این سوال که چرا خود هلند تمایلی به ارسال سامانه‌های پاتریوت خود برای اوکراین ندارد، گفت: «ما مجددا بررسی می‌کنیم که آیا ‌می‌توانیم انبارهای خود را از آن چه که هنوز باقی مانده خالی کنیم یا خیر اما این کار دشوار خواهد بود.»

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو چند روز پیش اظهار کرد این ائتلاف نظامی «نقشه‌ای از تونمندی‌های موجود در سراسر ائتلاف را ترسیم کرده و سامانه‌هایی هستند که می‌تواند در اختیار اوکراین قرار دهد.» او اما از کشورهای صاحب پاتریوت که می‌توانند به اوکراین کمک کنند نام نبرد.

ساخت پاتریوت‌ به زمان زیادی نیاز دارد. برخی تخمین‌ها نشان می‌دهند که ساخت یک سامانه پاتریوت به دو سال زمان نیاز دارد بنابراین کشورهای صاحب این سامانه تمایلی به دست کشیدن از آنها و آسیب‌پذیر کردن خود ندارند. آلمان ۱۲ عدد از این سامانه را قبلا داشته که تا کنون سه سامانه را به اوکراین داده است.

پال جانسون، وزیر دفاع سوئد هم در پاسخ به این سوال که آیا کشور او چنین سامانه‌هایی را به اوکراین عرضه خواهد کرد، گفت: «من این احتمال را رد نمی‌کنم، اما در حال حاضر ما بر کمک‌های مالی تمرکز کرده‌ایم.» او گفت سوئد سامانه‌های دیگری برای اوکراین ارسال خواهد کرد که می‌توانند «تا حدودی از فشار نیاز به پاتریوت‌ها» کم کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اقتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیرو‌های مسلح است
  • قتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیروهای مسلح است
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران
  • بی‌میلی اروپایی‌ها برای کمک بیشتر به اوکراین
  • توافق اتحادیه اروپا برای تشدید تحریم‌های ایران
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم های بیشتر علیه ایران
  • یونان: هیچ سامانه پدافند موشکی به اوکراین ارسال نمی‌کنیم
  • اروپا ایران را در پی حمله به اسرائیل تحریم می کند؟ | اقدام اتحادیه اروپا علیه تولید و صادرات پهپادها و موشکی‌های ایرانی
  • نمونه ایرانی پدافند ضدهوایی بوک روسی در ایران/ عکس
  • این پدافند ضدهوایی ایران مشابه بوک روسی است/ عکس