Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-03-28@11:37:07 GMT

۴ معجزه سیر که از آن بی‌خبرید

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۰۱۳۲۲

۴ معجزه سیر که از آن بی‌خبرید

سیر یک طعم دهنده آسان به انواع مختلف وعده های غذایی است. و فراتر از کاربرد گسترده آن برای طعم و چاشنی، سیر در واقع می تواند فواید قابل توجهی برای سلامتی داشته باشد.

به گزارش شریان نیوز،یک حبه سیر خام تقریباً ۱۴ کالری، ۰.۵۷ گرم پروتئین و حدود سه گرم کربوهیدرات دارد

 

 

اگرچه یک حبه سیر خام بسیار کوچک است، اما در واقع مقدار قابل توجهی از ویتامین‌ها و مواد مغذی زیر را دارد:

ویتامین C (۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸۱ میلی گرم)

سلنیوم (۱.۲۸ میکروگرم)

منگنز (۰.۱۵ میلی گرم)

آهن (۰.۱۵ میلی گرم)

یک حبه سیر دارای یک ماده مغذی متراکم است، اما اندازه کوچک سیر بدان معنی است که مقدار زیادی مواد مغذی را از یک حبه سیر دریافت نمی‌کنیم. نباید مقدار زیادی سیر به رژیم غذایی خود اضافه کنید چرا که خوردن بیش از آن ممکن است باعث ناراحتی معده، اسهال، نفخ یا بوی بد دهان شود.

۱-سیر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند

پیاز‌های خوش طعم انتهای گیاه سیر نیز غنی از ترکیبات مغذی به نام آلیسین و آلییناز هستند. در حقیقت، وجود آلیسین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

یک بررسی ۲۰۱۵ از مجله ایمونولوژی نشان داد که سیر با تحریک سلول‌های ایمنی مانند ماکروفاژها، لنفوسیت‌ها و سلول‌های کشنده طبیعی، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. سیر همچنین ممکن است به دلیل ضد میکروبی و آنتی بیوتیک گیاه باعث جلوگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا شود

۲-سیر خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد

سیر همچنین منبع خوبی از مواد شیمیایی است که در محافظت از آسیب سلول کمک می‌کند و خطر ابتلا به سرطان‌های خاص را کاهش می‌دهد.

مواد شیمیایی ترکیباتی در سبزیجات و میوه‌ها هستند که با کاهش خطر بیماری مزمن مرتبط هستند. برخی شواهد نشان می‌دهد که مصرف مواد شیمیایی از طریق سیر می‌تواند اثرات ضد سرطان زا داشته و خطر بالقوه کمتری برای سرطان معده و روده بزرگ داشته باشد.

۳-سیر سلامت قلب را بهبود می‌بخشد

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۹ که در پزشکی تجربی و درمانی منتشر شد نشان داد که مصرف سیر به مدت دو ماه می‌تواند باعث کاهش فشار خون و کاهش سفتی شریانی در افراد مبتلا به فشار خون شود.

به نظر می‌رسد سیر منجر به محافظت کلی از قلب می‌شود.

سیر می‌تواند چربی خون را کاهش دهد، این به معنای کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش خطر ایجاد پلاک در سیستم قلبی عروقی است.

مقدار سیر مورد نیاز برای دستیابی به این اثرات سالم قلب در افراد متفاوت است.

۴-سیر اجازه می‌دهد مدت بیشتری ورزش کنید

از نظر تاریخی، ورزشکاران یونان باستان قبل از یک رویداد سیر می‌خوردند تا عملکرد خود را بهبود بخشند. دلیل آن این است که سیر نیتریک اکسید آزاد می‌کند، ترکیبی که باعث شل شدن رگ‌های خونی و کاهش فشار خون می‌شود. این ترکیب غالباً هنگام دویدن آزاد می‌شود تا اکسیژن بیشتری به عضلات در حال کار برساند.

منبع: شریان

کلیدواژه: یک حبه سیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۱۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌هایی که با روزه‌داری مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟

با رعایت روش صحیح تغذیه در ماه رمضان می‌توان بسیاری از مشکلات گوارشی را کاهش داد و حتی از علائم برخی بیماری‌های دستگاه گوارش نیز پیشگیری کرد.

به گزارش ایسنا، رعایت رژیم غذایی مناسب در کنترل بسیاری از اختلالات گوارشی نقش بسزایی دارد. از آنجا که در ماه رمضان اغلب الگوی دریافت غذا (زمان صرف وعده‌های غذایی و ترکیب آن) تغییر می‌کند، این امر ممکن است علائم و عوارض برخی بیماری‌های دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد. باید توجه کرد که در صورت عدم رعایت رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان، ممکن است عوارضی مانند خشکی دهان، آروغ زدن، نفخ شکم، احساس سنگینی شکم، سوزش سردل، تهوع، یبوست و تغییرات اشتها دیده شود.

- چرا روزه‌داری سبب خشکی دهان می‌شود؟

در روزه‌داری به دلیل کاهش تعداد وعده‌های غذایی، مصرف مایعات کاهش می‌یابد که این امر سبب کاهش میزان آب بدن و احساس تشنگی شود. همچنین برای هضم و جذب مواد غذایی چرب، بدن به آب بیشتری نیاز دارد که در این شرایط مصرف این مواد غذایی حس تشنگی را تحریک می کند.

- توصیه‌هایی برای کاهش تشنگی و خشکی دهان در روزه‌داران

به این دلیل که در ماه رمضان مصرف غذاها و مایعات محدود می‌شود، افراد روزه‌دار باید مقادیر کافی مایعات در فاصله افطار تا سحر مصرف کنند. بنابراین توصیه می‌شود که همراه وعده‌های غذایی افطار، سحری و نیز فواصل آن‌ها، مقادیر کافی میوه و سبزی مصرف شود. چراکه این مواد غذایی به نگهداری آب در بدن کمک می‌کنند. حداقل میزان توصیه شده مصرف روزانه میوه و سبزی ۵۰۰ گرم در روز است.

افراد روزه‌دار بهتر است مصرف مواد غذایی را که سبب افزایش احساس تشنگی می‌شوند، محدود کنند. همچنین توصیه می‌شود افراد روزه‌دار از مصرف چای و قهوه به مقدار زیاد که باعث دفع بیشتر آب بدن از طریق افزایش ادرار می شود، پرهیز کنند.

- مصرف کدام مواد غذایی سبب افزایش احساس تشنگی و خشکی دهان می‌شود؟

غذاهای پرچرب و سرخ شده به خصوص در وعده سحری منجر به تشنگی در طول روز می‌شود. مصرف زیاد نمک، غذاهای شور و غذاهای پر ادویه نیز تشنگی فرد روزه‌دار را افزایش می‌دهند و باید از مصرف آن‌ها اجتناب شود.

- مصرف کدام مواد غذایی سبب بروز سوء هاضمه و نفخ می‌شود؟

پرخوری، مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، غذاهای تند و غذاهایی که ایجاد نفخ می‌کنند مثل کلم، نوشابه‌های گازدار، سیر، پیاز، ‌فلفل به خصوص فلفل دلمه‌ای، حبوبات مانند عدس، لوبیا، نخود، لپه و مصرف زیاد مواد قندی، دسرهای شیرین، ‌زولبیا و بامیه، ‌ مصرف آب به همراه وعده غذایی، ‌ مصرف غذا در حجم زیاد و مواد غذایی به اصطلاح سنگین مانند آش رشته و غذاهای غلیظ آبکی سبب نفخ و مشکلات گوارشی می‌شوند.

- علت سوزش سر دل در ماه مبارک رمضان چیست؟

در ماه رمضان اغلب پرخوری و مصرف غذا به مقدار زیاد، به خصوص در وعده افطار، سبب بازگشت محتویات معده به مری و احساس سوزش سردل می‌شود.

- چه غذاهایی سبب احساس سوزش سر دل می‌شوند؟

غذاهای چرب و سرخ شده که دیرتر از معده خارج می‌شوند، غذاهای تند، قهوه و چای پررنگ، نوشابه‌های گازدار، ‌ موادی مثل نعناع، شکلات، ادویه جات و مصرف سیگار می‌تواند باعث سوزش سردل در افراد روزه‌دار شود.

- چگونه می‌توان از احساس سوزش سر دل در افراد روزه‌دار پیشگیری کرد؟

توصیه می‌شود به منظور پیشگیری از سوزش سردل، افراد روزه‌دار از پرخوری و مصرف وعده‌های غذایی حجیم بپرهیزند. این افراد باید تا حد امکان تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهند تا بتوانند در هر وعده حجم کمتری غذا مصرف کنند و حداقل تا سه ساعت پس از صرف غذا دراز نکشند.

- دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌دار

گرسنگی، کاهش مایعات دریافتی و کاهش فعالیت بدنی خطر یبوست را در افراد روزه‌دار افزایش می‌دهند. از سوی دیگر تغییر الگوی وعده‌های غذایی و خواب در ماه رمضان سبب کاهش حرکات روده می‌شود و به همین دلیل سرعت عبور مدفوع در روده کاهش می‌یابد. در نتیجه بدن آب بیشتری از دست داده و سبب ایجاد یبوست می‌شود.

با نوشیدن مقادیر کافی آب و مایعات و افزایش دریافت منابع فیبر رژیمی مانند میوه و سالاد در وعده‌های سحری، افطار و پس از افطار می‌توان به حفظ آب بدن و انجام حرکات طبیعی روده در ماه رمضان کمک کرد تا مدت زمان عبور مواد از دستگاه گوارش کاهش یافته و از ایجاد یبوست و نفخ جلوگیری شود.

جهت درمان یبوست باید مصرف آب، غلات سبوس‌دار، آرد قهوه‌ای، انجیر و آلوی خشک خیسانده، میوه‌ها به خصوص همراه با پوست و سبزیجات را افزایش داد. افراد مبتلا به یبوست بهتر است مصرف چای خود را کاهش دهند. افزایش فعالیت بدنی و تحرک نیز به درمان یبوست کمک می‌کند. در صورت شدید بودن یبوست، روزه‌داران می‌توانند به همراه وعده‌های غذایی سحری یا افطار یک قاشق غذاخوری شربت لاکتولوز مصرف کنند.

بنابر اعلام پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، بنابراین با رعایت روش صحیح تغذیه، استفاده متناسب از تمامی گروه‌های غذایی، مصرف به اندازه و کافی از گروه میوه‌ها و سبزیجات تازه در وعده‌های غذایی، مصرف آب و مایعات کافی در فواصل وعده‌های غذایی، حفظ تحرک و فعالیت بدنی و خودداری از مصرف وعده‌های غذایی پر حجم و پر چرب و مواد غذایی شیرین می‌توان بسیاری از مشکلات گوارشی را مانند یبوست، نفخ، ترش کردن و سوزش سردل کاهش داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بهبود وضعیت دریاچه‌ها با فناوری‌نانوحباب
  • برای باهوش‌تر شدن، این مواد غذایی را بخورید
  • خواص بی نظیر و معجزه های برگ سیر!
  • چالش‌هایی که با روزه‌داری مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟
  • مواد غذایی مفید برای آسم و تنگی نفس
  • این روش‌های وایرال شده لاغرتان نمی‌کند، مریض‌تان می‌کند!
  • جوانی پوست شما با این خوراکی‌ها حفظ می‌شود
  • بعد از خوردن غذای تند چه اتفاقی در بدن رخ می دهد؟
  • 8 مورد از مهم ترین فواید روزه داری
  • مواد غذایی موثر بر آلزایمر را بیشتر بشناسیم