Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه غرب از نگاه غرب خبرگزاری فارس: هفته گذشته کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا مایکل پک را زیر ضرب پرسش های خود گرفت. پک اخیرا از سوی پرزیدنت ترامپ به سمت رئیس بازوی تبلیغات دولتی این کشور، «سازمان رسانه های جهانی آمریکا» منصوب شده است.
پک در ماه ژوئن به این سمت منصوب شد و دست به یک خانه تکانی بزرگ در رسانه های دولتی آمریکا مثل صدای آمریکا و رادیو آسیای آزاد که زیر نظر آژانس رسانه های خارجی قرار دارند زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پک کارکنان ارشد این رسانه ها را برکنار، مدیریت آنها را اخراج و بودجه آنها را قطع کرده است.

در جلسه شهادت هفته گذشته، دمکرات ها و جمهوریخواهان این کمیته دست در دست هم پک را به دلیل پاکسازی های گسترده اش مورد حمله قرار دادند. اما چیزی که برای کنگره و مقامات پیشین سازمان رسانه های جهانی مهم تر به نظر می رسید، اقدام پک در قطع بودجه «صندوق آزاد فناوری» بود. این صندوق در سال 2012 ایجاد شده و به مدت هفت سال به عنوان بخشی از رادیو آسیای آزاد کار کرده بود. در سال 2019 صندوق آزاد فناوری به یک سازمان غیرانتفاعی مستقل تبدیل شد، هر چند بودجه آن از جیب مالیات دهندگان آمریکایی و از طریق سازمان رسانه های جهانی تامین می شد.
به گفته مقامات پیشین سازمان رسانه های جهانی و اعضای هیئت مدیره صندوق آزاد فناوری، این صندوق از اعتراضات در سایر کشورها جهان حمایت می کند. گرنت ترنر مامور مالی ارشد پیشین سازمان رسانه های جهانی که پک در ماه آگوست او را برکنار کرد می گوید: «صندوق آزاد فناوری از اعتراضات در بسیاری از کشورهای جهان حمایت می کند. مثل معترضان در هنگ کنگ که با کمک ابزارهای این صندوق از هویت خود در برابر نظارت های چین محافظت می کنند، معترضان در ایران و اعتراضاتی که در بیروت شاهد بوده ایم.»
کارن کورنبلو سفیر که عضو هیئت مدیره صندوق آزاد فناوری است نیز شهادت داده و گفته است که این صندوق چگونه به جنبش های اعتراضی کمک می کند. کورنبلو می گوید: «صندوق آزاد فناوری تاریخچه ای طولانی در حمایت از تلاش ها برای آزادی اینترنتی دارد و تلاش های خود را در هنگ کنگ گسترش داده بود. هدف این صندوق حمایت های گسترده از ابزارهای دور زدن فیلترها و بسط حمایت از آموزش های دیجیتال بوده است.»
به گفته کورنبلو سازمان رسانه های جهانی بودجه صندوق آزاد فناوری را  قبل از اجرایی شدن قانون امنیت ملی چین برای هنگ کنگ مسدود کرده بود. وی می گوید: «بعد سازمان رسانه های جهانی بودجه این صندوق را مسدود کرد و به این کار ادامه داد و این کار را درست قبل از اجرایی شدن قانون امنیتی جدید چین انجام داد. در نتیجه صندوق آزاد فناوری نتوانسته است هیچ حمایت دیگری از این اعتراضات کند.»
مسدود کردن بودجه های مربوط به هنگ کنگ برای اولین بار در ماه ژوئن از سوی مجله تایم گزارش شد. به نوشته تایم پک دو میلیون دلاری را که «مستقیما به جنبش دمکراسی خواهی در هنگ کنگ کمک می کرد مسدود کرد.» یکی از پروژه هایی که صندوق آزاد فناوری در هنگ کنگ روی آن کار می کرد، یک «تیم واکنش به حوادث امنیت سایبری بود که تکنیک های نظارتی چین در هنگ کنگ را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده بود.» به نوشته تایم در قالب این ابتکار از زمان شروع ناآرامی های مدنی در ژوئن 2019 چندین پرداخت به گروه هایی در هنگ کنگ انجام شده بود.
یک  پروژه دیگر صندوق آزاد فناوری که در نتیجه این قطع بودجه آسیب دیده، «بودجه واکنش سریع 500 هزار دلاری بود که برای کمک سریع به گروه های جامعه مدنی، معترضان، روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر در نظر گرفته شده بود.» به نوشته تایم در قالب این برنامه، از زمان شروع ناآرامی های مدنی در هنگ کنگ در ژوئن 2019 چندین پرداخت به گروه هایی در هنگ کنگ انجام شده است.
قطع بودجه این صندوق، ناخواسته موضوع نقش پنهانی دولت آمریکا در جنبش اعتراضی هنگ کنگ را فاش کرد. سازمان «اعانه ملی برای دمکراسی» که بودجه خود را از دولت آمریکا می گیرد نیز بودجه ای را برای جنبش های «دمکراسی خواه» در هنگ کنگ تامین می کند.
علاوه بر اینکه دولت آمریکا از طریق سازمان های واسطه ای چون صندوق آزاد فناوری و اعانه ملی برای دمکراسی حمایت هایی را از معترضان هنگ کنگی فراهم می کند، مداخله علنی بیشتری نیز در این شهر انجام داده است. معترضان در تمام تظاهرات های خود پرچم های آمریکا را در دست گرفته اند و از کنگره این کشور خواستار تصویب قوانینی درباره هنگ کنگ شده اند. رهبران این جنبش حتی به واشنگتن سفر کرده اند و با شهادت دادن در کنگره، خواستار مداخله آمریکا شده اند.
پرزیدنت ترامپ با امضای حکم حقوق بشر و دمکراسی هنگ کنگ در نوامبر 2019 آن را به شکل قانون درآورد. دولت او از آن زمان مقامات هنگ کنگ را مورد تحریم قرار داده و جایگاه تجاری خاص این شهر را تغییر داده است. این مداخله آمریکا، آن لولوی خارجی را که پکن برای تصویب قانون امنیت ملی مجادله برانگیز خود به آن نیاز داشت، در اختیار این کشور قرار داد.

پک بعد از آن به ریاست آژانس رسانه های خارجی آمریکا منصوب شد که کاخ سفید صدای آمریکا را به تکرار تبلیغات دولتی چین در پوشش خبری خود از همه گیری ویروس کرونا متهم کرد. با در نظر داشتن این نکته، لطمه ای که در نتیجه خانه تکانی پک به حمایت صندوق آزاد فناوری از معترضان در هنگ کنگ وارد شده، احتمالا یکی از پیامدهای ناخواسته این اقدام او بوده است.

نویسنده: دیو دوکامپ (Dave DeCamp) سردبیر خبر سایت Antiwar.com

منبع: https://b2n.ir/891822

انتهای پیام.

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری آمریکا چین رسانه ها سازمان رسانه های جهانی صندوق آزاد فناوری دولت آمریکا هنگ کنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۳۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: با وجود آنکه مصوب شده سهم فرهنگ در بودجه هر سال ۲۵ درصد افزایش یابد اما سازمان برنامه‌ریزی با این مسئله مخالف بود چون بحث‌های فرهنگی جزو اولویت سازمان برنامه و بودجه نیست. - اخبار فرهنگی -

به‌گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛  امیرحسین بانکی پور گفت: «طی سال‌های اخیر، باوجودآنکه شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی مصوب کرد که سهم فرهنگ در بودجه هر سال، 25 درصد افزایش یابد اما سازمان برنامه‌ریزی با این مسئله مخالف بود؛ چون متأسفانه بحث‌های فرهنگی جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست.»

فرهنگ مایه حیات یک جامعه است. برخلاف تصور غلط سیاستمداران که فرهنگ و فعالیت‌های فرهنگی را از اساس اموری حاشیه‌ای پنداشته و هزینه‌کرد در این حوزه را غیرضروری می‌دانند، اما فرهنگ علاوه بر ارزش ذاتی، فواید اجتماعی و اقتصادی مهمی را به همراه دارد. ازاین‌رو، لازم است تا همانند سایر فعالیت‌هابرآورد مالی و بودجه کافی به این عرصه اختصاص یابد.

در ادامه، دکتر امیرحسین بانکی پور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و عضو شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی ضمن بررسی ریشه کاستی‌های بودجه فرهنگی، راهکارهایی را برای برون‌رفت از این معضل پیشنهاد می‌دهد.

مخالفت سازمان برنامه‌ریزی با افزایش 25 درصدی بودجه فرهنگی

عضو کمیسیون فرهنگی با اشاره به مشکلات بودجه‌ای موجود در حوزه فرهنگ گفت: «در ابتدای ورود به مجلس، کل بودجه فرهنگی نیم درصد بود؛ اما سال 1400 برای نخستین بار، بودجه فرهنگی کشور از نیم درصد به 5/2 درصد افزایش پیدا کرد.»

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مقاومت سازمان برنامه‌ریزی بودجه در خصوص افزایش بودجه فرهنگی افزود: «طی سال‌های اخیر، باوجود آنکه شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی مصوب کرد که سهم فرهنگ در بودجه هر سال، 25 درصد افزایش یابد اما سازمان برنامه‌ریزی با این مسئله مخالف بود؛ چون متأسفانه بحث‌های فرهنگی جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست.»

بانکی پور تأکید کرد: «به‌طورکلی، کم‌توجهی برنامه‌ریزان کشور بر روی مسائل فرهنگی کاملاً مشهود است  و توجه ویژه‌ای که باید به فرهنگ شود، صورت نمی‌گیرد.»

نقد «فرهنگ» در برنامه هفتم توسعه (2) |بخش فرهنگ برنامه حاکی از بی‌مسئلگی دولت در این حوزه است

تقویت بودجه فرهنگی در عرصه صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد

بانکی پور دررابطه‌با تغییر بودجه فرهنگی نسبت به سال‌های قبل گفت: «سال گذشته در برنامه هفتم توسعه کشور با همراهی دولت، اقدامات خوبی برای صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت. این دو عرصه در بحث فرهنگی  نسبتاً تقویت شد؛ اما می‌طلبد که نگاه نسبت به مسائل فرهنگ عمیق‌ترشده و سهم قابل‌توجهی برای بودجه فرهنگی در نظر گرفته شود. بر همین اساس، شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی تصویب کرد که هر سال سهم فرهنگ 25 درصد اضافه‌تر شود و امیدواریم که امسال این اقدام عملیاتی شود.»

بی‌توجهی سازمان برنامه‌وبودجه به حوزه فرهنگ

اگرچه تقریباً در تمام دولت‌ها شاهد کم‌توجهی نسبت به بودجه فرهنگی کشور بوده‌ایم، اما بانکی پور این کم‌توجهی را متوجه دولت‌هانمی‌داند. چنانچه به گفته او، دولت فعلی بر روی مسئله فرهنگ توجه ویژه‌ای دارد؛ بنابراین ریشه این کم‌توجهی بیش از دولت متوجه سازمان برنامه‌ و بودجه است.

نماینده اصفهان در مجلس ادامه داد: «متأسفانه نگاه سازمان برنامه‌وبودجه بیش از فرهنگ به هزینه است. بارها از کارشناسان سازمان برنامه شنیده‌ایم که اگر چیزی برای آنها عینیت یا درآمدزایی داشته باشد، آنها تشخیص می‌دهند که بودجه صرف آن کنند؛ اما فرهنگ از نظر آنهامشمول هزینه‌هایی است که معلوم نیست چقدر به نتیجه برسد.»

این عضو کمیسیون فرهنگی بخش دیگر از کم‌توجهی سازمان برنامه به حوزه فرهنگ را مربوط به نتیجه‌بخشیدرازمدت این حوزه دانست و افزود: «برنامه‌ریزان به دلیل غیرمشهود بودن نتیجه حوزه فرهنگ، هزینه‌کرد در آن حوزه را نه‌تنهابی‌فایده می‌بینند، بلکه با توجه به تهاجم فرهنگی و هجمه‌های شدیدی که در جامعه حاکم است، هزینه در حوزه فرهنگ را نوعی هدررفت مالی می‌دانند. درحالی‌که آنها توجه ندارند که دشمن به‌شدت بر روی مسئله فرهنگی کشور هزینه می‌کند و ما در جنگ نابرابر قرار داریم و اگر این جنگ را جدی نگیریم، نمی‌توانیم مقابله کنیم.»

بودجه‌ سینمای مستند حتی کفاف تحقیق آن را هم نمی‌دهد/ "بی‌قرار" چگونه ساخته شد؟

نگاه اقتصادی برنامه‌ریزان به حوزه فرهنگ

بانکی پور معتقد است که شالوده فکری کارشناسانمشورت دهنده در سازمان برنامه‌وبودجه، بر روی مسائل اقتصادی است.

او توضیح داد: «در برنامه هفتم توسعه کشور، ضمن تفاهم‌نامه صورت‌گرفته بین شورای انقلاب‌ فرهنگی و سازمان برنامه‌وبودجه پروژه‌های بزرگ و پیشنهادات بسیار خوبی گماشته شد؛ اما در نهایت پیشنهادات زمانی که به سازمان برنامه رسید، تصویب نشد.»

این عضو شورای‌عالی انقلاب‌ فرهنگی از ارائه طرحی خبر داد که عملیاتی نشد. نماینده مردم اصفهان گفت: «طرحی ارائه داده شد که در شورای نهایی برنامه، دبیر شورای انقلاب‌فرهنگی، وزیر ارشاد به‌عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی و سه تن از اعضای حقیقی شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی حضور داشته باشند تا از حوزه فرهنگ حمایت کنند؛ این طرح در شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی تصویب شد و رئیس‌جمهور آن را ابلاغ کردند، اما باتوجه‌به نگاه اقتصادی  برنامه‌ریزان سازمان برنامه‌وبودجه این طرح عملیاتی نشد و از این افراد که خود بنده نیز به‌عنوان یکی از اعضای حقیقی شورای انقلاب‌فرهنگی بودم، دعوت نشد؛ لذاباتوجه‌به نگاه اقتصادی برنامه‌ریزان نمی‌توان انتظار تحول اساسی در حوزه فرهنگ را داشت.»

اقتصاد  و فرهنگ دو بال جدا نشدنی

بانکی پور با اشاره به شم اقتصادی برنامه‌ریزان گفت: «متأسفانه برنامه‌ریزان متوجه این مسئله نیستند که بال اقتصاد بدون بال فرهنگ به نتیجه نمی رسد. شاید یکی از دلایلی که علیرغم تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر روی بحث اقتصاد ما نتوانستیم به موفقیت دست یابیم، همین بی توجهی به مسئله فرهنگ باشد، چون اقتصاد بدون فرهنگ به نتیجه نخواهد رسید.»

او تصریح کرد: «مقام معظم رهبری بارها تأکید کردند که فرهنگ اولویت ذاتی و اقتصاد اولویت رتبی دارد؛ لذا در جنگ اقتصادی فعلی، باید به اقتصاد توجه کنیم؛ اما از آنجایی‌که اولویت فرهنگی ذاتی است، در هر شرایطی باید به فرهنگ توجه شود.»

اصلاح سازمان برنامه راهی برای برون‌رفت از مشکلات جامعه

به گفته بانکی پور، مدیران سازمان برنامه باید به کارشناسان سازمان تفقه پیدا کنند.همچنین استفاده از کارشناسان حزب‌اللهی، شجاع و خلاق مسئله مهمی است که رئیس‌جمهور و دولت باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند. البته کارشناسان حتی کارشناسان مذهبی باید متوجه باشند که مرعوب ادبیات‌های تنیده شده از قبل و رویه‌های موجودی که سال‌ها ضربه آن را خورده‌ایم، نشوند؛ آنها بایدارزش‌های اصلی ما را بررسی کنند و بر اساس آن پیش روند.

او در پایان تأکید کرد: «پاشنه آشیل دولت، سازمان برنامه است؛ لذا دولت به‌منظور رفع مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه باید به فکر اصلاح اساسی در سازمان برنامه‌ و بودجه باشد.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اقدامات دولت در توجه به راه‌آهن و ترانزیت بی‌سابقه بوده است
  • بودجه ۱۴۰۳ کسری پنهان ندارد
  • معاون رئیس جمهور: بودجه ۱۴۰۳ کسری پنهان ندارد/ آئین‌نامۀ حقوق و دستمزد در هیئت دولت تصویب شد
  • اعتراضات گسترده علیه دولت مجارستان
  • معاون رئیس جمهور: بودجه ۱۴۰۳ کسری پنهان ندارد
  • بایدن باز هم به پوتین توهین کرد
  • توهین دوباره بایدن به پوتین | سومین لقب رئیس جمهور آمریکا برای همتای روسی
  • وضعیت انس طلا در بازار جهانی چگونه خواهد بود؟
  • فرهنگ جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست
  • وضعیت انس طلا در بازار جهانی چگونه خواهد بود؟/ بهترین پرتفو بورسی