Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان گفت: در حال حاضر میزان مبتلایان به کرونا در استان کرمان با یک شیب ملایمی، روند صعودی پیدا کرده اما خوشبختانه میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس در استان کنترل و روند آن نزولی شده است.

دکتر "محمد صادق بصیری" شامگاه شنبه ۱۲ مهرماه در گفت و گویی با موضوع محدودیت های کرونایی در استان کرمان، با اشاره به شرایط ویژه ای که کشور و دنیا از بیماری کووید ۱۹ گریبان گیر شده است افزود: شیوع این بیماری باعث شد در سطح کشور و همچنین استان کرمان محدودیت هایی را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هفت و نیم ماه از این وضعیت در کشور می گذرد و کسی باور نمی کرد این شرایط انقدر طولانی شود اظهار کرد: استان کرمان، یک استان بسیار بزرگی است که در حقیقت به اندازه چند استان، در این استان کار مداوم صورت می گیرد و وقتی که یک استانی بزرگ باشد، قاعدتا تنوع های مختلفی از آداب و سنن تا فرهنگ در آن وجود دارد که همین امر کنترل شرایط را تا حدودی سخت خواهد کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان کرمان و همجواری با استان های بزرگ جنوبی کشور که ارتباط تجاری زیادی دارند اظهار کرد: به دلیل اینکه جاده ترانزیت از مرکز کشور از این استان می گذرد و از سوی دیگر شاهد حضور بالای اتباع بیگانه در استان هستیم، تا حدودی برنامه ریزی برای کنترل شرایط بحرانی مانند شیوع ویروس کرونا در استان کرمان سخت است اما خوشبختانه این کار به خوبی در استان کرمان اجرایی شده است به طوری که در موج اول کرونا در کشور شاهد وضعیت سفید در استان بودیم.

جانشین ستاد استانی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه بستن تالارها و مساجد و تعطیلی اصناف در موج اول کرونا در استان کرمان به هیچ عنوان کار ساده ای نبود تصریح کرد: خوشبختانه در موج اول کرونا در کشور، مردم استان کرمان با درک بالا محدودیت های موج اول کرونا را پذیرفتند و سلامت خودشان و جامعه را به عنوان اولویتی در دستور کار قرار دادند و انتظار می رود که این رعایت دستورالعمل های بهداشتی همچنان در استان ادامه داشته باشد.

بصیری با بیان اینکه در حال حاضر میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در امکان عمومی، وسایل نقلیه، صنوف و ... در استان کرمان از میانگین کشور بالاتر است تصریح کرد: در موج دوم اپیدمی کرونا در استان که فراگیری آن از جنوب استان همزمان با رفع محدودیت ها آغاز شد، به موضوع بازرسی و نظارت ها بر اجرای دستورالعمل ها در استان کرمان تاکید ویژه ای شد به طوری که در کرمان به عنوان تنها استان کشور، همزمان فعالیت ۲۲ گروه بازرسی را شاهد هستیم که همین بازرسی ها باعث شد آمار مبتلایان در استان خوشایند شده و امروز در ستاد ملی کرونا بشنویم که استان کرمان گرچه میزان مبتلایان به کووید ۱۹ در آن با یک شیب ملایمی صعودی پیدا کرده اما میزان مرگ و میر کنترل و روند آن به سمت پایین حرکت کند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان کرمان با تشکر از تلاش و زحمات کادر درمانی و بازرسان و همچنین رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم، به تصمیات ستادی استانی مقابله با کرونا پیرامون مراسمات اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: امسال دولت عراق اعلام کرده است که هیچ زائری از هیچ کشوری را برای مراسم اربعین حسینی را پذیرا نخواهد بود و حتی کسانی که بدون مجوز به سمت مرزها رفته و به شکلی از مرزها عبور کرده بودند را توقیف و به کشور برگردانده است.

وی با تاکید بر اینکه هیچ مرجع رسمی مجوزی برای خروج افراد از مرزها را نخواهد داد تصریح کرد: هیچگونه ثبت نام و اعزامی برای مراسم اربعین حسینی نداریم و هیچ حرکت اتوبوسی نیز به صورت کاروانی و گروهی به سمت مرزها نخواهیم داشت.

بصیری به موضوع برگزاری راهپیمایی نمادین جاماندگان مراسم اربعین نیز اشاره کرد و گفت: چون نفس کار این برنامه نیز تجمع است و ویروس کرونا تجمع بردار نیست، امسال مراسم نمادین راهپیمایی جاماندگان اربعین حسینی را نخواهیم داشت اما انتظار داریم همانند سال های گذشته شور حسینی را داشته اما تجمع را نداشته باشیم.

جانشین ستاد استانی مقابله با کرونا با بیان اینکه مردم باید با فرهنگ خودشان در استان کرمان به گونه ای رفتار کنند تا نیازی به بستن مسیرها، توقیف کردن کاروان ها و خودروها و ایجاد موانع در برابر کاروان ها را در کرمان نداشته باشیم اظهار کرد: امسال مواجهه با اولین سالگرد شهید سلیمانی است و از این جهت که شهر کرمان، میزبان مرقد این سردار شهید است، خیلی ها دوست دارند برای زیادت به این شهر سفر کنند که هم در ستاد استانی کرونا، هم ستاد اربعین و هم شورای تامین با هرگونه حرکت کاروان ها به سمت کرمان مخالف شده و هیچ کاروانی را در گلزار شهدای کرمان پذیرا نخواهیم بود و این موضوع نیز به سایر استان های کشور ابلاغ شده است.

وی بار دیگر با تاکید بر اینکه ورود هیچ کاروانی را به استان کرمان نخواهیم داشت و در صورت عدم رعایت از سوی مردم، ۱۱ ورودی استان را خواهیم بست اظهار کرد: همچنین برای روز اربعین حسینی نیز محدودیت هایی را در گلزار شهدای کرمان اعمال خواهیم کرد بنابراین از مردم عزیز استان کرمان می خواهیم که رعایت کرده تا نخواهیم محدودیت هایی را اعمال کرده و ورودی های استان را ببندیم.

بصیری در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به دیگر تصمیمات امروز ستاد استانی مقابله با کرونا گفت: به عنوان اختیار، به استان ها بحث تعطیلی داده نشده است و تنها می توانیم پیشنهاد تعطیلی تالارها، صنوف، مدارس و دانشگاه را به صورت محدود با و دلایل قوی به وزارت کشور و همچنین بهداشت اعلام کنیم تا با نظر آنها هرگونه تعطیلی عملیاتی شود که در همین راستا پیشنهاد دو هفته تعطیلی مدارس به صورت حضوری را به ستاد ملی کرونا داده و منتظر تصمیم آنها هستیم.

ادامه دارد

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس اخبار اجتماعی کرمان استانی اجتماعی استانی مقابله با کرونا استان کرمان کرونا در استان موج اول کرونا اربعین حسینی ستاد استانی محدودیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۳۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدال بر سر تعطیلی شنبه‌ها؛ از بخش خصوصی اصرار؛ از مجلس انکار!

فعالان بخش خصوصی برای تعطیل شدن روز شنبه به جای پنجشنبه هشدار‌های را نسبت به فرصت‌سوزی در حوزه تجارت دادند؛ اما، کمیسیون اجتماعی مجلس تصمیم گرفت روز‌های تعطیل هفته پنجشنبه و جمعه و روز‌های کاری هفته از شنبه تا چهارشنبه تعیین شود که انتقاد فعالان اقتصادی را به دنبال داشت و حالا باید منتظر بررسی نهایی این قانون در صحن علنی مجلس باشیم.

به گزارش ایسنا، کمیسیون اجتماعی مجلس دهم شورای اسلامی در آبان ۱۳۹۸ اجرای طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و کاهش ساعت کاری در سراسر کشور را تصویب کرده بود، اما بررسی آن به عمر مجلس دهم نرسید. با این حال در مجلس یازدهم این طرح با اصلاحیه‌ای مبنی بر تعطیلی شنبه‌ها به جای پنجشنبه‌ها در کمیسیون اجتماعی کلید خورد. همان زمان هم این موضوع مطرح شد که هدف دولت از تعطیلی سراسری روز‌های پنجشنبه در کشور، ایجاد اوقات فراغت برای خانواده و فراهم‌شدن شرایط برای سفر‌های کوتاه‌مدت به‌منظور رونق گردشگری و ایجاد نشاط در خانواده‌ها بوده، اما از سوی دیگر جمعی از نمایندگان طرحی را تدوین کردند که بر اساس آن شنبه‌ها به‌جای پنج‌شنبه‌ها تعطیل شود. با توجه به اینکه بازار‌های جهانی در روز‌های شنبه و یکشنبه و ایران در روز‌های پنجشنبه و جمعه تعطیل است، با این شرایط عملاً ۴ روز ارتباطات اقتصادی ما با دنیا دچار مشکل می‌شود و از طرف دیگر با تعطیل شدن روز شنبه هر دو هدف محقق می‌شود.

در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در جریان رسیدگی به کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری با کلیات این لایحه موافقت کردند، اما درباره روز دوم تعطیلی تصمیمی گرفته نشد. با این حال روز‌های اخیر هم روز‌های تعطیل هفته را پنجشنبه و جمعه و روز‌های کاری هفته از شنبه تا چهارشنبه تعیین کردند.

البته هنوز ابهاماتی درباره تعطیلی روز پنجشنبه وجود دارد؛ آنطور که معاون حقوقی مجلس و استان‌های سازمان اداری و استخدامی تاکید کرده، طبق قانون اساسی، فقط روز جمعه در تقویم تعطیل است؛ بنابراین خدمت‌رسانی سازمان‌های دولتی در روز پنچشنبه همانند قبل برقرار است و فعالیت واحد‌ها و صنوف خصوصی و بازار نیز در روز پنجشنبه بلامانع است. در مقابل، اما یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفته که در صورت تصویب قانون افزایش تعطیلات آخر هفته، دستگاه‌هایی که مشمول قانون خدمات کشوری و همچنین ماده ۲۹ برنامه ششم، از جمله بانک‌ها نیز مشمول این قانون می‌شوند.

درخواست بخش خصوصی برای تعطیل شدن شنبه به‌جای پنجشنبه

در این میان بخش خصوصی هم بار‌ها بر لزوم تعطیل شدن شنبه به جای پنجشنبه تاکید کرده بود؛ چرا که به گفته آن‌ها اگر تعطیلی دو روز پایانی هفته شامل پنجشنبه و جمعه باشد، با احتساب تعطیلی شنبه و یکشنبه در اکثر نقاط دنیا، وقفه‌ای چهار روزه در ارتباطات کشور ایجاد می‌شود که زیان اقتصادی ناشی از آن می‌تواند چشمگیر باشد. حتی اواخر سال گذشته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در بیانیه‌ای پیشنهاد کرده بود در ساماندهی تعطیلات پایان هفته، افزایش این تعطیلات به طور رسمی به دو روز و قرارگیری آن در روز‌های جمعه و شنبه مدنظر قرار گیرد تا زمینه ارتقا بهره‌وری نیروی کار و تطابق تعطیلات با بازار‌های منطقه‌ای و جهانی فراهم شود.

در اصل نگرانی اصلی فعالان بخش خصوصی در این مورد است به‌نحوی‌که بسیاری از کشور‌های اسلامی و حوزه خلیج‌فارس، برای کاهش این زیان، در تصمیمی یکپارچه، تعطیلات پایان هفته خود را از پنجشنبه و جمعه، به جمعه و شنبه تغییر دادند.

عدم امکان برقراری ارتباطات بانکی، گمرکی و سایر ارتباطات تجاری برای چهار روز به معنی ایجاد یک اصطحکاک بزرگ در بازار و اساساً مانع رشد بازرگانی است.

در مجموع روز‌های کاری متفاوت، سبب عدم هماهنگی بین شرکای تجاری و عدم تطبیق در پیگیری کار‌های اداری شده و هزینه‌ها را برای کشوری مانند کشور ما که سهم اندکی در تجارت جهانی دارد، بالا می‌برد. با توجه به اینکه به‌واسطه تحریم‌ها، تبادلات تجاری، نقل‌وانتقال پول و مراودات بین کشوری به نسبت قبل بسیار سخت‌تر شده و هزینه‌های ناخواسته‌ای را به فعالان اقتصادی تحمیل کرده است، بنابراین لحاظ این مسئله در تعیین روز دوم تعطیل رسمی کشور بسیار حائز اهمیت می‌شود. با انتقال تعطیلی پنجشنبه به شنبه، وقفه تجاری بین طرفین تجاری به سه روز تقلیل می‌یابد و حداقل تأثیر آن، کاسته شدن از آثار اقتصادی نامطلوب عدم تطابق روز‌های کاری در کشور با شرکای تجاری عمده، شامل چین، عراق، ترکیه، امارات، هند و ... است. به‌غیراز عراق که تعطیلی جمعه و شنبه را دارد، بقیه کشور‌های مذکور شنبه و یکشنبه را تعطیل هستند؛ لذا حفظ امکان ارتباط حداکثری با این کشور‌ها برای ایران که نیاز مبرمی به مراودات جاری تجاری خود برای بقا در بازار جهانی دارد، بسیار حائز اهمیت بوده و مطالبه‌ای جدی از سمت بخش خصوصی است.

با این حال در مجلس اختلاف نظر‌هایی در مورد انتخاب روز پنج‌شنبه یا شنبه به عنوان تعطیلات آخر هفته در کمیسیون اجتماعی وجود دارد؛ به‌طوری که منتقدان مسائل شرعی و دینی را مانع می‌دانند و معتقدند مناسک دینی، سبک زندگی و فرهنگ اسلامی ایران اقتضاء می‌کند روز‌های پنج‌شنبه و جمعه تعطیل باشد، اما گروه مقابل معتقدند هیچ منع شرعی برای تعطیل شدن روز شنبه وجود ندارد و این موضوع به ارتباطات تجاری بین‌المللی هم کمک می‌کند. همانطور که اشاره شد، در نهایت هم انتخاب کمیسیون اجتماعی روز پنجشنبه بود. البته انتخاب روز پنجشنبه به عنوان یکی از روز‌های تعطیلات آخر هفته هنوز قطعی نیست و این موضوع در روز‌های آینده در صحن علنی مجلس بررسی خواهد شد، به همین دلیل واکنش فعالان اقتصادی همچنان به این موضوع ادامه دارد.

برای مثال در روز‌های گذشته اتاق بازرگانی تهران در بیانیه‌ای در مورد افزودن روز پنجشنبه (به جای شنبه) به تعطیلات پایان هفته تاکید کرده که در صورت تایید نهایی و تبدیل به قانون جاری کشور، قطع ارتباط اقتصاد کشور با بازار‌های بین‌المللی را به چهار روز در هفته افزایش می‌دهد و ابراز امیدواری کرده که نظر نهایی سیاستگذاران و قانونگذاران در مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، عدم تایید این تصمیم و استماع نظرات کارشناسی فعالان اقتصادی و بخش خصوصی باشد.

کنفدراسیون صادرات ایران نیز با ارسال نامه‌ای به رئیس مجلس، تاکید کرده که عدم تطبیق تعطیلات پایان هفته در ایران با سایر کشور‌های دنیا، منجر به برقراری محدود ارتباطات تجاری با بازار‌های جهانی آن هم در شرایطی خواهد شد که اقتصاد ایران با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند.

این تشکل همچنین از مجلس شورای اسلامی درخواست کرده تا با تجدیدنظر در این تصمیم، زمینه رشد و ارتقای سطح تعاملات اقتصادی کشور با دنیا را فراهم کند.

با وجود این واکنش‌ها باید منتظر ماند و دید در صحن علنی مجلس چه تصمیمی در رابطه با تعطیلات آخر هفته گرفته خواهد شد.

دیگر خبرها

  • جدال بر سر تعطیلی شنبه‌ها؛ از بخش خصوصی اصرار؛ از مجلس انکار!
  • جدال بر سر تعطیلی شنبه؛ درخواست بخش خصوصی برای تعطیل شدن شنبه به‌جای پنجشنبه!
  • تعطیلی پنج شنبه از کی اجرا می‌شود؟
  • مورد عجیب تعطیلی «پنجشنبه»‌ها
  • تعطیلی برخی مدارس در استان کرمان
  • مدارس زاهدان و ۴ شهرستان کرمان چهارشنبه تعطیل شد
  • اطلاعیه تعطیلی مدارس چهارشنبه ۲۹ فروردین
  • تعطیلی مدارس جنوب استان کرمان همچنان ادامه دارد
  • مدارس چهار شهرستان شرقی کرمان چهارشنبه تعطیل شد
  • مدارس شرق کرمان چهارشنبه غیرحضوری شد