Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنگ قره باغ/ آرتساخ میان دولت های آذربایجان و ارمنستان که از یک هفته قبل آغاز شده همچنان ادامه دارد.

به گزارش عصرایران، دو کشور آذربایجان و ارمنستان، یکدیگر را به هدف قراردادن غیرنظامییان و شهروندان عادی و مراکز غیرنظامی و استفاده از مزدوران خارجی متهم می کنند.

منطقه قره باغ/ آرتساخ

جنگ بر سر منطقه قره باغ / آرتساخ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثریت ساکنان این منطقه ارمنی و مسیحی هستند. این منطقه در دهه 90 میلادی به عنوان یک کشور اعلام استقلال کرد اما هم اکنون هیچ کشوری حتی ارمنستان استقلال آن را به رسمیت نمی شناسد.

این منطقه دارای رئیس جمهوری، نخست وزیر، دولت و پارلمان و انتخابات پارلمانی است اما برای اداره خود به میزان زیادی به ارمنستان تکیه دارد.
ارتش ارمنستان در منطقه قره باغ / آرتساخ قرار دارد. علاوه بر این، ارتش ارمنستان در بخش های دیگری از کشور آذربایجان نیز حضور دارد.

براساس قوانین بین المللی، منطقه قره باغ / آرتساخ بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است.

در دوره حکومت شوروی، قره باغ/ آرتساخ یک منطقه خودمختار در خاک جمهوری آذربایجان بود اما با فروپاشی شوروی، این منطقه اعلام استقلال کرد و از جمهوری آذربایجان جدا شد. ارتش ارمنستان نیز برای حمایت از ساکنان منطقه قره باغ/ آرتساخ وارد این منطقه شد و بخشی هایی از خاک آذربایجان را اشغال کرد.

در دهه 90 میلادی جنگ بزرگی میان دو کشور بر سر این منطقه درگرفت که بیش از 30 هزار کشته داشت. در نهایت باکو و ایروان به امضای توافق آتش بس رضایت دادند. در آن جنگ، جمهوری آذربایجان نتوانست وارد قره باغ / آرتساخ شود.

در حال حاضر، مقامات جمهوری آذربایجان، منطقه قره باغ/ آرتساخ را بخشی از خاک خود و منطقه اشغال شده می دانند اما مردم این منطقه خواهان حفظ استقلال خود و عدم بازگشت به حاکمیت باکو هستند.

حمله به دومین شهر بزرگ آذربایجان 

وزارت دفاع آذربایجان اعلام کرد که ارتش ارمنستان شهر گنجه دومین شهر بزرگ آذربایجان بعد از باکو (پایتخت) را مورد هدف قرار داد.

ارایک هاروتیونیان رئیس جمهور منطقه قره باغ / آرتساخ گفت که ارتش این منطقه پایگاه نظامی هوایی را در شهر گنجه مورد هدف قرار دادند.

او گفت از این پس مراکز نظامی موجود در شهرهای بزرگ آذربایجان، هدفی برای ارتش آرتساخ (قره باغ) خواهند بود.

22 کشته در حملات ارمنستان علیه جمهوری آذربایجان

 وزارت خارجه آذربایجان اعلام کرد: حملات ارمنستان علیه شهرهای تارتار، بیلیگان و گنجه منجر به 22 کشته و 74 زخمی شد.

الهام علی اف: آزادسازی 7 روستا از اشغال ارمنستان

 خبرگزاری دولتی "آناتولی" ترکیه که در جنگ قره باغ از جمهوری آذربایجان حمایت می کند نوشت: "ارتش آذربایجان 7 روستای دیگر را از اشغال ارمنستان آزاد کرد".

در این خبر آمده است: "الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان با انتشار پیامی در حساب توئیتر خود اعلام کرد که ارتش این کشور 7 روستای دیگر را از اشغال ارمنستان آزاد کرده است".

علی‌اف اظهار داشت: امروز ارتش آذربایجان روستای تالش از توابع شهرستان ترتر، روستاهای مهدی‌لی، چاکرلی، مارالیان پایین، شی‌بی و قوجاق از توابع شهرستان جبرئیل و روستای عبدالرحمنلی سفلی از توابع شهرستان فضولی را از اشغال ارمنستان آزاد کرده است.

خبرگزاری آناتولی اضافه کرد: "رئیس‌جمهور آذربایجان پیشتر نیز از آزاد‌سازی منطقه ماداگیز خبر داده بود".

هدف قرار گرفتن خبرنگاران

- خبرگزاری آناتولی در خبر دیگری هم نوشت: "تیم‌های خبری ترکیه که جهت تهیه گزارش از حملات و بمباران ارتش ارمنستان به شهرک‌های غیرنظامیان در آذربایجان به منطقه ترتر آذربایجان رفته بودند هدف حملات ارتش ارمنستان قرار گرفتند.

گلوله های توپ شلیک شده از سوی ارتش ارمنستان به منطقه حضور تیم‌های خبرگزاری آناتولی٬ اخلاص و شبکه تلویزیونی تی آر تی ترکیه اصابت کرد.خبرنگاران مذکور از این حملات جان سالم بدر بردند.

شبکه الجزیره هم اعلام کرد هتل محل اقامت گروه الجزیره در پایتخت منطقه قره باغ، مورد حمله نظامی قرار گرفت.

حملات آذربایجان به پایتخت قره باغ

ارتش آذربایجان از دیروز شنبه تاکنون حملات شدیدی علیه شهر "استپاناکرت" پایتخت قره باغ /آرتساخ داشته است. این حملات باعث شده برق بخش هایی از این شهر قطع شود. همچنین بخش های غیرنظامی شهر نیز آسیب ببینند.

وزارت خارجه ارمنستان در این باره اعلام کرد: اقدام آذربایجان در هدف قرار دادن زیرساخت های آرتساخ، نقض فاحش قانون بین المللی و جنایت جنگی است.

در بیانیه وزارت خارجه ارمنستان آمده است: آذربایجان در کنار ترکیه و با مشارکت تعداد بزرگی از مزدوران خارجی منتقل شده از خاورمیانه، اقدامات تجاوزکارانه نظامی گسترده را علیه جمهوری آرتساخ [قره باغ] ادامه می دهند.

در این بیانیه آمده است که دو شهر ستیباناکرت و مارتاکرت مورد هدف موشک های دوربرد قرار گرفته اند.

خبرگزاری اینترفکس روسیه به نقل از وزارت خارجه جمهوری قره باغ/ آرتساخ اعلام کرد که انفجارهای صبح امروز ناشی از حملات راکتی ارتش آذربایجان بود.

 

لینک کوتاه: asriran.com/00393I

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جنگ قره باغ ارمنستان اشغال ارمنستان آزاد جمهوری آذربایجان ارتش آذربایجان بزرگ آذربایجان ارتش ارمنستان منطقه قره باغ وزارت خارجه هدف قرار علی اف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۲۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم

به گزارش قدس آنلاین، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص توافق اخیر جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مورد برخی مسائل مورد اختلاف مرزی اظهار داشت: ما به توافقات انجام شده بین جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان در نشست کمیسیون تحدید حدود بین دو کشور احترام می گذاریم.

 کنعانی افزود: استمرار تلاش های دو کشور برای حل و فصل مسائل مرزی با توسل به روش‌های مسالمت آمیز در چارچوب احترام متقابل دو کشور به حاکمیت و تمامیت ارضی یکدیگر لازمه استقرار صلح و ثبات پایدار در قفقاز جنوبی است.

دولت ارمنستان  اخیرا چهار روستای  مرزی در منطقه «قزاق» در خاک جمهوری آذربایجان که مورد مناقشه با این کشور بود را به باکو واگذار کرد.

این روستاها به مدت بیش از سه دهه در کنترل ارمنستان قرار داشتند.

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان نیز روز شنبه اعلام کرد نیروهای مرزبان روسیه‌ای مستقر در منطقه مرزی «تاووش» مابین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در پی روند جاری تعیین مرز و تحدید حدود بین دو کشور از این منطقه خارج می‌شوند.

سربازان مرزبان روسیه از سال ۲۰۲۱ طبق یک توافق دو جانبه در پشت مرز تاووش در خاک ارمنستان استقرار داشته‌اند.

پاشینیان در این ارتباط گفت: «ایست بازرسی‌های روسیه در یک وضعیت برقرار شدند و اکنون اتفاقی که دارد می‌افتد این است که این وضعیت دستخوش تغییر بزرگی می‌شود و این تغییر بزرگ باید بر همه زمینه‌ها اثر بگذارد. معنی این صحبت این است که اکنون ما در اینجا یک خط مقدم نداریم بلکه یک مرز داریم و یک مرز علامت صلح است. این معنی‌اش این است که نیروهای مرزبانی ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواهند توانست با همکاری با یکدیگر و با اتکا به خود از مرز محافظت کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ارمنستان قصد بازگشت نظامی به منطقه قره باغ ندارد
  • پاشینیان: ارمنستان قصد بازگشت نظامی به منطقه قره باغ ندارد
  • الهام علی‌اف: متن توافق صلح بین باکو و ایروان وارد جزییات شده است
  • دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی چیست؟
  • دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی
  • به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم
  • کنعانی: به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم
  • ببینید | حمله هوایی روسیه به برج مخابراتی دومین شهر بزرگ اوکراین
  • آغاز تعیین حدود مرز‌های ارمنستان با جمهوری آذربایجان 
  • حمله هوایی سنگین رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه