Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-19@12:56:37 GMT

معادن، در انتظار تدبیر

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۲۶۹۴۷

‍‍‍‍‍‍

همزمان با تاکید وزارت صمت بر تعیین تکلیف معادن حبس شده که به هر دلیل از فعالیت بازمانده اند، فعالان این عرصه توجه به صادرات را از دیگر راه های توسعه این بخش مهم اقتصادی می دانند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

  بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه سنگ آهن هماتیتی در صنعت فولاد کاربرد ندارد و به دلیل مازداد بودن تولید آن در کشور، به صادرات آن نیاز است، اظهار داشت: این صنعت در کشور اشتغال ایجاد کرده اما به دلیل نگرانی از بابت اینکه ممکن است محصول پرعیار بجای کم عیار صادر شود و یا احتمال بروز خطا در گمرک، امضاهای طلایی در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این درحالی است که چنین روندی ایجاد اشکال می کند و بهتر است از ظرفیت های نظارتی دیگری از جمله سازمان های بازرسی و ظرفیت تشکل های صنفی استفاده شود.

شکوری تصریح کرد: به صرف اینکه ممکن است گمرک خطا کند نباید ما سرنوشت یک صنعت را به دست اشخاص بسپاریم، بلکه لازم است نظارت ها بر عهده یک سیستم گذاشته شود.

داریوش اسماعیلی، معاون امور معادن و صنایع وزارت صمت در پاسخ به این موضوع اظهار داشت: اینکه تیک زدن (تائید نهایی صادرات) بجای وزارتخانه بر عهده گمرک گذاشته شود، فقط انجام یک جابجایی است و به معنی حذف امضاهای طلایی نخواهد بود.

وی افزود: برای حذف امضای طلایی ضروری است که سیستم بطور کامل الکترونیکی و شفاف شود.

اسماعیلی اضافه کرد: در چنین ساختاری در صورت کاهش کیفیت سنگ یا افزایش آن، بطور اتوماتیک تائید یا رد انجام می شود و اشخاص در آن دخیل نخواهند بود.

شکوری در بخش دیگری از برنامه تیتر امشب یکشنبه شب با بیان اینکه بیش از 93 درصد سنگ های تزئینی در داخل کشور مصرف می شود و تنها 5 تا 7 درصد آن بصورت خام صادر می شود، اظهار داشت: کل صادرات ما به 350 میلیون دلار نمی سرد در حالی که صادرات ترکیه 5 میلیارد دلار بوده است.

وی صادر نشدن سنگ خام را ظلم در حق معادن دانست و گفت: با ارز حاصله سرمایه برای آیندگان فراهم می شود.

 رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی افزود: ایتالیا به عنوان مهد سنگ فراوری شده، تجهیزات و سنگ خام 22 درصد سنگ خود را بصورت خام صادر می کند و ترکیه نیز 75 درصد سنگ تولیدی خود را صادر می کند.

شکوری تاکید کرد: ما باید با توجه به میزان ذخایر خود، آینده ماده معدنی و شرایط خودمان درباره صادرات سنگ خام تصمیم بگیریم.

در ادامه این گفتگو، اسماعیلی، معاون امور معادن و صنایع وزارت صمت با اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر تعیین تکلیف معادن حبس شده، اظهار داشت: مفهوم این امر این بود که وقتی معدنی وجود دارد که قابلیت استخراج و نیز پروانه بهره برداری دارد، اما تعطیل و راکد مانده به چرخه تولید بازگردد.

اسماعیلی افزود: حدود 11 هزار پروانه بهره برداری معدن صادر شده که حدود 4500 مورد آن غیر فعال است.

وی درباره دلایل تعطیل ماندن این تعداد معدن گفت: برخی از این معادن با مسائل مربوط به منابع طبیعی درگیرند و مثلا استخراج بخش اولیه معدن به پایان رسیده و برای ادامه کار به اصطلاح به سینه کار جدید نیاز است که اخذ مجوز آن، تائیدیه منابع طبیعی را لازم دارد.

معاون امور معادن و صنایع وزارت صمت افزود: برخی از معادن تعطیل نیز با مشکلات طیست محیطی مواجه شده اند، به این شکل که منطقه ای که معدن در آن قرار دارد، منطقه حفاظت شده اعلام شده و معدن برای ادامه فعالیت خود به مجوز جدید نیاز دارد.

اسماعیلی اضافه کرد: بخش دیگری از معادن به صنایع فراوری نیاز دارند اما معدن توان ایجاد این بخش را ندارد و رو به تعطیلی گذاشته است.

وی افزود: برخی از معادن نیز به این دلیل تعطیل شده که ماده معدنی آنها خریدار ندارد و یا قیمت فعلی مقرون به صرفه نیست.

معاون امور معادن و صنایع وزارت صمت ب گفت: گاهی نیز دارنده پروانه بهره برداری توان مالی برای ادامه کار را ندارد.

اسماعیلی تصریح کرد که با تاکید رئیس جمهور و اهتمام وزیر صمت تمام این معادن که در اصطلاح حبس شده اند تعیین تکلیف می شوند.

مشروح تیتر امشب:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۶۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع دائم مشکل کم‌آبی به تدبیر دولت انقلابی نیاز دارد

حجت‌الاسلام عباس امینی پیش از سخنرانی آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در جمع مردم شاهرود در قالب دور دوم سفر استانی هیات دولت به استان سمنان گفت: در کنار دشواری در تامین آب برای مصارف آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی، به استفاده بهینه از ظرفیت تصفیه فاضلاب شهری برای جبران بخشی از این مشکل نیز بی‌توجهی می‌شود.

وی بیان کرد: تکمیل طرح فاضلاب شهری شاهرود سال‌ها معصل اراده‌ای برای اجراست که امیدواریم با درایت و تدبیر دولت مردمی آیت‌الله رییسی انتظار چندین ساله مردم برای بهره‌برداری از این طرح به پایان برسد.

امام جمعه شاهرود همچنین با تقدیر از تلاش دولت برای گازرسانی به همه مناطق کشور گفت: با وجود این خدمات، هنوز برخی مناطق از جمله روستای خارتوران این شهرستان که جزو مناطق دارای ظرفیت بالقوه اقتصادی کشور به شمار می‌روند از این خدمت بی‌بهره هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • رفع دائم مشکل کم‌آبی به تدبیر دولت انقلابی نیاز دارد
  • بخش کشاورزی به سمت صنایع تبدیلی گام بردارد
  • هزینه سفر حج بسیار سنگین است / مشکلات حج با تدبیر رفع شود
  • آسمان قم امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین صاف تا کمی ابری است
  • مکان یابی ایجاد بازارچه های صنایع دستی بانوان در کشور
  • اعلام آمار تامین ارز کالاهای اساسی، صنایع و واردات در برابر صادرات از ابتدای سال تاکنون
  • آمار تأمین ارز واردات تا ۲۸ فروردین+جدول
  • اعلام آمار تامین ارز کالاهای اساسی صنایع و واردات در برابر صادرات
  • فراخوان انتخاب برترین‌های صنعتی و معدنی ۱۴۰۳ در چهارمحال و بختیاری
  • ضرورت تسهیل فرایند صادرات برای جهش تولید