Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-24@14:14:08 GMT

اگزمای پوستی واگیردار است؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۲۷۵۵۲

اگزما انواع بسیار زیادی دارد و ممکن است همزمان به چند نوع این بیماری مبتلا باشید. اگزما بیماری است که در آن پوست دچار خارش، قرمزی، التهاب و پوسته ریزی می‌شود.

خبرگزاری میزان - شفقنا نوشت: هفت نوع اگزما وجود دارد و هیچ یک مسری نیستند. با این حال، این شرایط می‌تواند منجر به خشکی و ترک خوردگی پوست شود که به راحتی باز شود و دروازه‌ای برای باکتری‌های مضر ایجاد کند که می‌تواند باعث عفونت‌های مسری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه اگزما، خود مسری نیست، اما عفونت‌های پوستی که ممکن است از اگزما ناشی شوند، می‌توانند مسری باشند. اما تشخیص عفونت پوستی از علائم عمومی اگزما دشوار است.

اگزما یک اصطلاح عمومی است که به انواع مختلف درماتیت، یا التهاب پوست اشاره دارد.

طبق انجمن ملی اگزما ۷ نوع اگزما وجود دارد:

درماتیت آتوپیک
درماتیت تماسی
نورودرماتیت
درماتیت استاز
درماتیت سبورئیک
اگزمای عددی
اگزمای دیشیدروتیک

در حالی که اگزما مسری نیست، اما علت بیشتر انواع آن مشخص نیست. محققان تصور می‌کنند که انواع مختلف آن دارای مولفه ژنتیکی هستند و برخی از آن‌ها می‌توانند توسط مواد حساسیت زای محیطی یا محرک‌ها ایجاد شوند.

به عنوان مثال، عوامل محیطی که می‌توانند باعث شعله ور شدن درماتیت آتوپیک شوند عبارتند از:

هوای سرد و خشک
بیماری (مثلاً با سرماخوردگی یا آنفولانزا)
فشار و استرس
عطر یا رنگ در محصولات مراقبت از پوست
حساسیت غذایی
آلودگی و دود تنباکو

درماتیت تماسی نوع دیگری از اگزما است که توسط عوامل محیطی ایجاد می‌شود که دو زیر گروه درماتیت تماسی وجود دارد: آلرژیک و تحریک کننده.

مواد تحریک کننده‌ای که می‌توانند باعث ایجاد درماتیت تماسی تحریک کننده شوند عبارتند از:

فلزات
رنگ‌ها
مشتقات لاستیک
صابون

اگزمای آلوده می‌تواند مسری باشد

اگرچه اگزما مسری نیست، اما بیماری پوستی می‌تواند به راحتی آلوده شود – چه از پوست خشک که به راحتی ترک می‌خورد و چه از خارش پوست که فرد خراشیده می‌شود تا زمانی که خونریزی کند.

در اگزما، موانع پوستی، به ویژه هنگامی که واقعاً ملتهب است، عملکرد خوبی برای جلوگیری از باکتری‌ها و سایر میکروب‌ها ندارد. سپس، در صورت تماس با باکتری ها، ممکن است باعث عفونت پوستی شود.

ظاهر پوست آلوده متفاوت خواهد بود، اما ممکن است باعث ایجاد پوسته طلایی در بالای پوست و تاول زدن پوست شود.

وقتی باکتری‌های حاصل از پوست آلوده به پوست شخص دیگری منتقل می‌شوند، اگزمای آلوده قابل انتقال است. علاوه بر این، تاول‌های باز تنها راه گسترش عفونت نیستند.

اگر اعتقاد دارید که به عفونت پوستی مبتلا شده اید، بنابراین دچار عارضه‌ای نمی‌شوید و آن را به شخص دیگری منتقل نمی‌کنید، مراجعه به درمان مهم است. ممکن است با دارو‌های خوراکی و یا موضعی مانند آنتی بیوتیک‌ها یا استروئید‌ها درمان شوید.

اگر فکر می‌کنید هر نوع اگزما دارید و احساس ناراحتی می‌کنید، به خصوص اگر فکر می‌کنید عفونت پوستی دارید، برای تعیین علت به یک متخصص پوست مراجعه کنید و سپس برای اینکه چگونه می‌توانید تا حدودی احساس تسکین کنید، برنامه ریزی کنید.

بیشتر بخوانید: راهکار‌هایی برای مبتلایان به اگزما در دوران کرون

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخبارسلامت اگزمای پوستی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اگزمای پوستی عفونت پوستی مسری نیست باکتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۷۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با ورود این ۲ واکسن مهم به برنامه واکسیناسیون، از عفونت‌های مختلف تنفسی و گوارشی در نوزادان جلوگیری می‌شود.

پنوموکوک یکی از مهم‌ترین باکتری‌های بیماری‌زا در انسان است که عامل اصلی بیماری پنومونی (سینه پهلو) شناخته می‌شود، روتاویروس نیز یک ویروس بسیار مسری است که موجب اسهال در کودکان می‌شود.

دکتر عبدالجبار ذاکری افزود: واکسن روتاویروس در سنین دو، چهار و۶ ماهگی و همچنین واکسن پُنوموکوک در سنین دو، چهار و ۱۲ ماهگی به کودکان تزریق می‌شود.

بیشتر بخوانید؛ اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در هرمزگان

باکتری پنوموکوک می‌تواند عفونت‌های دیگری مانند سینوزیت، اوتیت (عفونت گوش میانی)، باکتریمی، سپسیس، مننژیت، استئومیلیت، آرتریت سپتیک، اندوکاردیت، پریتونیت، پریکاردیت، سلولیت و آبسه‌های مغزی را نیز ایجاد کند.

دیگر خبرها

  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • علت افزایش فشار داخل سر و راه های درمان آن
  • بررسی نقش روتین پوستی در سلامت پوست
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • انواع گل مژه و درمان آن
  • نحوه صحیح استفاده از انواع محصولات مراقبت پوست برای حفظ شادابی و سلامت
  • ۶ دمنوش عالی برای داشتن پوستی شفاف
  • ۶ دمنوش‌ عالی برای داشتن پوستی شفاف