Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی دانشگاه آزاد به سوالات پر تکرار دانشجویان این دانشگاه درباره مشکلات شهریه، انتخاب واحد، ثبت نمرات، فارغ التحصیلی و ... پاسخ داد.

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، احمد حیدری سخنگوی دانشگاه آزاد و معاون پارلمانی و امور مجلس دانشگاه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یک شبکه بزرگ علمی، آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و اجتماعی است و منطبق بر داده‌هایی که در جامعه وجود دارد و فعل و انفعالاتی که در زمینه علمی کشور وجود دارد باید خودش را تطبیق بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: دانشگاه آزاد با بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی، ۱۱۲ واحد آموزشگاهی، ۷۰۰ مدرسه، یک میلیون دانشجو، ۲۴ هزار هیات علمی، ۴۵ هزار عضو هیات علمی حق التدریس و شبکه‌های بزرگ آزمایشگاهی و کارگاهی و بیش از ۶ میلیون فارغ التحصیل بزرگترین دانشگاه منطقه است. بر اساس همین جایگاه بزرگ منطقه‌ای فعالیت‌های این دانشگاه باید مورد رصد، آمایش و بررسی قرار بگیرد و در نهایت جایگاه خود را به دانشگاه‌های رتبه اول و دوم برساند.

حیدری به بیان توضیحاتی درباره ۶ سوال پر تکرار دانشجویان این دانشگاه پیرامون شهریه، انتخاب واحد و مشکلات سامانه آموزشیار پرداخت که در ادامه می‌خوانید.

علت راه اندازی سامانه آموزشیار و پدید آمدن این حجم از مشکلات برای دانشجویان چیست؟

حیدری: دانشگاه آزاد در راستای عمل به این وظیفه خود، سال گذشته سامانه پایش پژوهشیار یکپارچه را راه اندازی کرد. برای شروع هر کار جدیدی معمولا مقاومت‌های به وجود می‌آید و دانشجویان معمولا با تغییرات در مقابل سیستمی که به آن آشنا هستند، مقاومت می‌کنند. البته در سامانه پیشین دانشگاه «سیدا» هم مسائل و مشکلاتی برای انجام امور پایان نامه و تز دکتری وجود داشت.

بیش از ۱۴ تا ۱۵ هزار موضوع تز دکتری و پایان نامه در این سامانه پایش پژوهشیار با توجه به نیاز جامعه و مسئله محوری بارگذاری شده و دانشجویان می‌توانند با توجه به منطقه مورد نظر خود اقدام به انتخاب موضوع کنند. بعد از راه اندازی این سامانه پایش با توجه به رصد مشکلاتی که دانشجویان ۴۰۰ واحد دانشگاهی با آن مواجه بودند به فکر ایجاد یکپارچگی در امور مالی و شهریه، یکپارچگی سرفصل‌ها و دروس، یکپارچگی آموزش و انتخاب واحد افتادیم.

یکی دیگر از دلایل راه اندازی سامانه «سیدا» تخلفات احتمالی موجود در سامانه آموزشیار بود که باید کنترل و رصد می‌شد. بر این اساس بود که تصمیم به راه اندازی سامانه جامعی گرفتیم که یک میلیون دانشجوی دانشگاه در این سامانه امور مربوط به دانشگاه را انجام دهد و سازمان مرکزی بر تمام امور نظارت داشته باشد.

دانشگاه آزاد در شبکه جدیدی که تاسیس کرده با توجه به اینکه مسائلی را همانند آموزش و یادگیری عمیق، کیفیت و کارآمدی، حرکت به سمت اشتغال محوری، کارآفرینی و مهارت آموزی، فعال کردن ظرفیت‌های منطقه ای، حضور در بین سایر دانشگاه‌های منطقه به عنوان یک دانشگاه حل مسئله را مد نظر قرار داده است و باید بتواند به صورت یکپارچه بر سیستم خود نظارت داشته باشد همچنین از ظرفیت یک میلیون دانشجوی دانشگاه برخوردار شود.

بیش از یک و نیم سال روی سامانه آموزشیار کار شد و در تابستان به مرحله اجرا رسید؛ این سامانه با تمام مشکلاتی که داشت ایجاد شد و در حال یکپارچه سازی است. در اغلب واحد‌های دانشگاهی سوالات و ابهاماتی درباره این سامانه وجود داشت که یک تیم ۳۰ نفره از تمام استان‌های کشور به تهران اعزام شدند و به سوالات آن‌ها پاسخ دادند.

ترم قبل شهریه را واریز کردیم، ولی هم اکنون با ورود به سامانه با اخطار عدم پرداخت شهریه مواجه می‌شویم؟

حیدری: هم اکنون بیش از ۹۰ درصد دانشجویان توانسته اند انتخاب واحد و شهریه ثابت را واریز کنند.

بیش از ۳ ماه است که امکان صدور مدرک وجود ندارد و دانشجویان بلاتکلیف مانده اند؟

حیدری: حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد دانشجویان ما فارغ التحصیل شده اند. به تمام دانشجویان اطمینان می‌دهیم که سامانه مشکلی ندارد و انتخاب واحد تمام دانشجویان را انجام داده و اجازه نمی‌دهیم کار حتی یک دانشجو روی زمین بماند.

واحد‌های دانشگاهی حق ندارند حتی به یک دانشجو بگویند که وقت انتخاب واحد تمام شده و امکان آن وجود ندارد. معاونین آموزشی موظفند به تماس‌های دانشجویان پاسخ بدهند.

قبل از مهر ابلاغیه‌ای ارسال شد که کار‌های دانشجویان برای فارغ التحصیلی باید بدون معطلی انجام شود. واحد‌های دانشگاهی باید اطلاعات آن‌ها را از سیدا دریافت کنند و کار‌های فارغ التحصیلی را انجام و سپس اطلاعات را به آموزشیار منتقل کنند.

در مرداد فارغ التحصیلی دانشجویان عقب افتاده بود که هم اکنون امور مربوط به فارغ التحصیلی در حال انجام است علاوه بر این مصوب شده است که برای جلوگیری از تاخیر در صدور مدرک، امور فارغ التحصیلی در خارج از سامانه آموزشیار انجام شود؛ هم اکنون هیچ دانشجویی با مشکل دراین زمینه مواجه نیست و اگر مشکلی وجود دارد دانشجو به واحد دانشگاهی مراجعه کند.

البته برخی از مشکلات دانشجویان مربوط به دروس پیش نیاز و هم نیاز یا مسائل مالی مربوط است و تمام مشکلات به سامانه آموزشیار مربوط نیست. واحد‌های دانشگاهی نباید عدم صدور مدرک را به سامانه آموزشیار ربط بدهند.

در فرصت انتخاب واحد نتوانستیم واحد‌های لازم را اخذ کنیم. آیا امکان آن در حذف و اضافه فراهم می‌شود؟

حیدری: حذف و اضافه از ۱۹ مهر آغاز و تا ۲۴ همین ماه ادامه دارد. برای دانشجویان این امکان را فراهم کرده ایم که یک بار دیگر واحد‌هایی را که مدنظرشان است کاهش یا افزایش دهند. کسانی هم که تاکنون نتوانسته اند انتخاب واحد انجام دهند با کمک پشتیبانان آموزشیار به آن‌ها کمک می‌شود که اقدام به انتخاب واحد کنند.

نمرات بعد از گذشت چندین ماه از اتمام زمان امتحانات هنوز اعلام نشده است؟

حیدری: بیش از ۸ میلیون نمره در سامانه ثبت شده و سایر نمرات نیز در حال ثبت شدن است. دانشجویان نگرانی بابت این موضوع نداشته باشند.

شهریه‌های دانشگاه بسیار افزایش پیدا کرده است؟

حیدری: در شهریه ترم جدید، هیات امنا تصمیم گرفت که شهریه دانشگاه آزاد را هیات امنای استانی تعیین کنند و با توجه به شرایط کرونا تصمیم خوبی بود، زیرا برخی از استان‌ها درآمدشان خیلی کاهش پیدا کرده و برخی برخوردار‌تر هستند. خیلی از شغل‌ها به واسطه کرونا شغلشان را از دست دادند. برای ثبت نام همه توانستند با شهریه ثابت ثبت نام کنند در صورتی که در ترم‌های قبلی بر اساس تعداد واحد و شهریه ثابت و متغییر مبالغ تعیین می‌شد و بعد دانشجو ثبت نام می‌کرد.

هیچ دانشجویی به دلیل اینکه توان پرداخت شهریه متغییر را نداشته از ثبت نام و انتخاب واحد محروم نشده است. حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد درآمد‌های دانشگاه از محل شهریه است و شرایط کرونایی درآمد‌های غیر شهریه‌های دانشگاه را تعطیل و خسارت زیادی به دانشگاه وارد کرد.

برای سال جدید یکسان افزایش شهریه نداریم. سه شرط کاهش، ثبات و افزایش را برای شهریه ترم جدید گذاشته ایم به این صورت که در خیلی از واحد‌ها و رشته‌ها شهریه می‌تواند بسته به نوع رشته و واحد کاهشی یا افزایشی باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان 

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویان انتخاب واحد مشکلات شهریه واحد های دانشگاهی سامانه آموزشیار فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد انتخاب واحد راه اندازی هم اکنون واحد ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۰۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از دانشجویان فعال در برگزاری انتخابات اسفندماه شیراز

در این نشست صمیمانه که با هدف تقدیر و تجلیل از حدود ۸۰ نفر دانشجوی فعال دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و استان فارس در همکاری با حوزه‌های برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری برگزار شد، هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و استان فارس به همراه فرماندار و معاون ایشان حضور داشتند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس در این جلسه با اشاره به استفاده از ظرفیت دانشجویان در فرایند برگزاری انتخابات گفت: به‌کارگیری جوانان و دانشجویان برای همکاری در برگزاری انتخابات در این سطح وسیع و خاص، کاری بدیع و بسیار بزرگ بود.

محمدرضا قائدی افزود: در دوره‌های قبل نیز گرایش به سوی جوانان در قالب شعار مطرح می‌شد، اما به جهت ریسک خاصی که این به‌کارگیری داشت در جنبه عمل از این مشارکت اجتماعی و سیاسی نشانه چندان زیادی ابراز نشده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شیراز، این همکاری مجدانه دانشجویان این دانشگاه در برپایی این دوره از انتخابات را موجب افتخاری برای دانشجویان و همچنین به طور ویژه برای والدین دانشجویان برشمرد و گفت: حضور جوانان در فعالیت اجتماعی همچون برگزاری انتخابات نمودی واضح از مشارکت اجتماعی فعال نسل جوان است.

او تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در راستای مسئولیت اجتماعی خویش، بر خود می‌بالد و افتخار می‌کند که دانشجویانش در راستای فعالیت‌های اجتماعی مفید و مثمر ثمر نظام مقدس جمهوری اسلامی در بزرگترین تمرین دموکراسی کشور یعنی برگزاری انتخابات سهم بسزایی داشتند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس به حضور بالغ بر ۷۹ هزار دانشجو در مجموعه این دانشگاه اشاره و ضمن اعلام آمادگی برای همکاری و مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی مشابه در سطح شهر و استان، گفت: تعداد کثیر دانشجویان این دانشگاه در سراسر استان خصوصا حضور بالغ بر ۲۵ هزار دانشجو در واحد شیراز و همچنین وجود تعداد بسیاری از استادان همکاران و دانش‌آموزان مجموعه مدارس سما دانشگاه اسلامی در استان فارس ظرفیت و پتانسیل بسیار بزرگی برای ایفای نقش اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه‌های مختلف ایجاد کرده است.

در ادامه این جلسه فرماندار شهرستان شیراز همکاری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز به شیوه فعلی با فرمانداری در برگزاری انتخابات شهرستان شیراز و زرقان را برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی برشمرد و افزود: در برپایی دوازدهمین دوره انتخابات مجلس و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری شیوه همکاری دانشجویان با فرمانداری، شیوه جدید و متفاوتی بود که این شیوه با سایر حوزه‌های انتخابیه شهر‌های دیگر کشور نیز متفاوت بود.

لطف‌الله شیبانی افزود: روال ثابت و سابق برگزاری انتخابات سال‌های گذشته بر استفاده کامل از کارمندان دولت خصوصاً عزیزان فرهنگی بود، اما در دوره فعلی با همکاری هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و با همت تک تک دانشجویان، شکل برگزاری انتخابات با اعتمادی که به دانشجویاناین دانشگاه صورت پذیرفت کاملاً متفاوت شد.

فرماندار شیراز تاکید کرد: این برای اولین بار بود که در چنین سطح وسیعی از خدمات و قابلیت‌های دانشجویان در مراحل مختلف برگزاری انتخابات اعم از مرحله آموزش، مرحله کنترل، تست و مرحله اجرا استفاده شد.

او با اظهار خوشحالی از اثبات امانتداری نسل جوان در این انتخابات بیان کرد: در برگزاری این دوره از انتخابات و حضور و مشارکت فعال دانشجویان در اداره حوزه‌های انتخابیه آنچه که بیش از همه مشهود بود امانت‌داری و مسئولیت‌پذیری دانشجویان دخیل در امر برگزاری انتخابات بود.

شیبانی یکی از محاسن بزرگ همکاری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در اجرای مرحله اول انتخابات شهرستان شیراز را اشراف کامل دانشجویان به روند برگزاری انتخابات برشمرد و افزود: این امر سبب می‌شود که عمده شبهات و شایعات منتشره قبلی در خصوص برگزاری انتخابات به واسطه ارتباط نزدیک خود دانشجویان و دخیل بودنشان در جزء جزء مراحل اجرایی، از ذهنشان خارج شود.

فرماندار شهرستان شیراز همکاری دانشجویان در حوزه‌های انفورماتیک، آموزش کاربران و بازرسی در فرایند انتخابات را موجب ایجاد یک فضای آرامش بخش در روند برگزاری دانست.

او تأکید کرد: در جریان برپایی انتخابات اسفند ماه ۱۴۰۲ اولین حوزه انتخابیه‌ای که در استان فارس سلامت برگزاری انتخاباتش تایید شد حوزه شهرستان شیراز بود و همچنین اولین کلان شهری که تایید صحت انتخاباتش در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفت نیز شهر شیراز بود.

شیبانی در پایان گفت: همه این نتایج مثبت، موثر و خوشایند نتیجه همکاری، همیت و یاری همه دانشجویان گرامی در فرایند حساس و پر دقت برگزاری و اجرای انتخابات بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • گردهمایی سفیران سلامت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
  • آغاز پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون در دانشگاه آزاد
  • لایحه پیشنهادی دولت برای وصول مطالبات دانشگاه‌ها از بنیاد شهید
  • تشکیل کمیته اقتصادی با تمرکز بر درآمدزایی غیر شهریه‌ای استان تهران
  • حمایت دانشگاه تهران از فارغ التحصیلان و دانشجویان جویای کار
  • مبالغ وام شهریه دانشجویان پیام نور اعلام شد/ آخرین مهلت ثبت نام متقاضیان
  • تنبیه رژیم منحوس صهیونیستی ضرورتی انکارناپذیر و قانونی بود
  • تنوع فرصت‌های شغلی برای جوانان شرط مهم حضور سازمان‌ها در نمایشگاه بازار کار
  • تجلیل از دانشجویان فعال در برگزاری انتخابات اسفندماه شیراز
  • رویکردی نوین در آموزش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی