Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالیکه هنوز یک ماه از تاکید وزیر آموزش و پرورش بر بی‌تاثیر بودن بازگشایی مدارس بر روند شیوع ویروس کرونا نمی گذرد، استانداری به دلیل وضعیت قرمز تهران تعطیلی یک هفته ای مدارس و دانشگاه ها به‌دلیل شیوع کرونا را رسما اعلام کرد.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هنوز یک هفته از آخرین اظهار نظر وزیر آموزش و پرورش در مورد احتمال نقش موثر بازگشایی مدارس در افزایش شیوع کرونا و انکار وی در این زمینه نمی گذرد که شیوع این بیماری آنچنان بالا گرفته تا جایی که مسئولین را به اعتراف وادار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسم جان بابایی، معاون وزیر بهداشت شاید اولین مسئولی باشد که بعد از سکوت وزارت بهداشت در قبال بازگشایی مدارس رسما خواستار تعطیلی مدارس شد. وی در خصوص کنترل شیوع بیماری کرونا گفت: باید تا حد امکان آموزش دانش آموزان به صورت مجازی و از حضور آنها در مدارس کاسته شود.

وضعیت انتشار ویروس کرونا در چند روز اخیر آنچنان خطرناک شده است که حتی خود مدیران آموزش و پرورش نیز لب به اعتراف در مورد نقش بازگشایی مدارس در افزایش آمار مبتلایان به کرونا گشوده و خواستار تعطیلی دوباره مدارس شده اند.

محمد محسن بیگی، مدیر کل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش یکی از همین مدیران است که از تعطیلی موقت مدارس دارای افراد مشکوک یا مبتلا به ویروس کرونا خبر داده و گفت: اگر در یک کلاس، دانش‌آموزی دارای علائم عفونت تنفسی، آنفولانزا و یا مورد مثبت کرونا باشد، آن کلاس برای مدت ۲ هفته به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود.

وی افزود: اگر در مدرسه‌ای در بیش از یک کلاس، دانش‌آموزی دارای علائم عفونت تنفسی، آنفولانزا و یا مورد مثبت کرونا باشد، آن مدرسه برای مدت دو هفته به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود. ضمن اینکه اگر در محل اقامت معلم یا دانش‌آموز فرد مشکوکی به علائم کرونا وجود داشته باشد، آن معلم یا دانش‌آموز برای مدت دو هفته نباید در محل کار حضور پیدا کند.

این روزها حتی مدیران وزارت بهداشت در شهرستان ها که معمولا محتاط تر از بقیه مسئولان این وزارتخانه هستند نیز از ترس ابتلای بیشتر دانش آموزان و بحرانی تر شدن وضعیت؛ لب به انتقاد از بازگشایی مدارس گشوده اند. فرزین رضاعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان برای اولین بار به صورت بسیار صریح اعتراف به نقش بازگشایی مدارس در بحرانی شدن شرایط کنونی اشاره کرده و گفت: بازگشایی مدارس و کاهش استفاده از ماسک و روزمرگی در برابر کرونا حساسیت ها را پایین آورد و متاسفانه وضعیت استان را دوباره قرمز کرد.

رضاعی با بیان اینکه انتظار این پیک را در نیمه آبان ماه داشتیم، اظهار کرد: بازگشایی مدارس و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حساسیت در جامعه، موجب شد پیک جدید جلو بیفتد و نیاز است مدارس شهرهای قرمز و نارنجی در طول یک هفته به صورت غیرحضوری برگزار شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: بازگشایی مدارس و کاهش استفاده از ماسک و روزمرگی در برابر کرونا حساسیت‌ها را پایین آورد و متأسفانه وضعیت استان را دوباره قرمز کرد.

وی بیان کرد: به اعتقاد ما مدارس در شهرهای قرمز و نارنجی باید به مدت ۲ هفته غیر حضوری شود و در رستوران‌ها غذاها فقط به صورت بیرون بر باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز در ادامه این سخنان تند و تیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان برای اولین بار در اظهاراتی افشا کننده هم با بیان اینکه در هفته اول بازگشایی مدارس، ۹۰ درصد دانش آموزان در کلاس درس حاضر شدند،  گفت: البته حضور دانش آموزان به تدریج کاهش یافت و در حال حاضر در هر کلاس ۶ نفر حضور دارند و ۲۰ درصد محصلان به مدرسه می‌روند.

رشید قربانی یادآور شد: در صورت تصمیم ستاد مقابله با کرونا برای تعطیلی مدارس، این آمادگی وجود دارد و پیشنهاد می‌شود مدارس به مدت ۲ هفته به صورت غیرحضوری فعالیت داشته باشند.

تهران یک هفته تعطیل شد!؟

ادامه این رویه و گذر از مرز خطر در مورد افزایش آمار مبتلایان و فوت شدگان اما در نهایت منجر به این شد که دکتر علیرضا زالی، رییس ستاد مقابله با کرونای تهران طی نامه‌ای به دکتر انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران خواستار اخذ تصمیمات قاطع مبنی بر اعمال محدودیت و تعطیلی یک هفته‌ای در سطح استان تهران برای قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا بشود.

تعطیلی و یا اعمال محدودیت در عدم برگزاری نمازجمعه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه ای، زبانسراها و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مساجد و مصلی‌ها، سینما، تئاتر و مراکز مشابه و موزه و باغ موزه‌ها آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی، عدم برگزاری هر گونه مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش‌ها، تعطیلی باشگاه‌های ورزشی و خصوصا ورزش‌های پربرخورد از جمله کشتی، کاراته، جودو ، مساجد و مصلی‌ها، سینما، تئاتر، کافه، قهوه‌خانه و چایخانه‌ها، باغ وحش و شهربازی‌ها، مراکز تفریحی آبی، استخرهای سرپوشیده و باشگاه‌های بدنسازی از جمله اماکنی بودند که در نامه زالی بر تعطیلی آنها تاکید شده بود.

حالا توپ در زمین استاندار بود تا تصمیمی برای حال زار پایتخت بکند. در همین راستا استانداری تهران چند ساعت بعد از نامه زالی، در ابلاغیه‌ای بخش بزرگی از پایتخت را حداقل به مدت یک هفته تعطیل کرد.

اما نکته مهم در این ابلاغیه تاکید بر تا تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی است که تا همین چند روز قبل وزیر آموزش و پرورش بر ادامه فعالیت آنها تاکید داشت. در بخشی از این ابلاغیه که معاون امنیتی انتظامی استانداری تهران اعلام کرد، آمده است: دانشگاه‌ها، مدارس، مدارس شبانه‌روزی، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبان سراها و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، و مراکز مشابه، در این یک هفته تعطیل خواهند بود.

اما اینها تنها محدودیت های اعمال شده در پایتخت نیستند که اجرایی می شوند. روز شنبه معاون کل وزیر بهداشت از اجباری شدن ماسک در استان تهران از هفته آینده خبر داد و گفت:‌ میزان جرایم مربوط به عدم استفاده از ماسک ظرف یک هفته تعیین می‌شود.

ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در کشور، با اذعان به اینکه از وضعیت فعلی و استمرار آن خیلی ناراضی هستیم ادامه داد: متاسفانه تاکنون ماسک اجباری نبود و فقط در اماکن، ادارات و مغازه‌ها اجباری بود اما رئیس جمهور در جلسات چهارشنبه، پنج شنبه و امروز به این موضوع تاکید داشت و قرار شد کمیته انتظامی و کمیته بهداشت ستاد کرونا موضوع مربوط به استفاده از ماسک را نهایی کنند.

معاون کل وزیر بهداشت با تاکید بر اعمال جریمه برای افرادی که از ماسک استفاده نمی‌کنند، گفت: از هفته آینده در استان تهران استفاده از ماسک اجباری می‌شود؛ اینکه میزان جریمه عدم استفاده از ماسک چقدر است، ظرف یک هفته نهایی می‌شود.

حریرچی با اشاره به اینکه اگر ۹۵ درصد مردم از ماسک استفاده کنند بسیار خوب خواهد بود، بیان داشت: حتی استفاده از ماسک خانگی هم موثر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در ۷ استان مانند تهران مشاغل ردیف ۳ تعطیل شده است، متذکر شد: با توجه به اینکه دسترسی به واکسن و دارو آن هم در مدت زمان کوتاه امید چندانی وجود ندارد، ابراز داشت: امیدواریم با تغییر سیاست‌های که انجام می‌شود اقدامات اساسی تری صورت گیرد.

حریرچی با بیان اینکه باید منابع لازم برای اقدامات موثرتر تامین شود، افزود: اکنون محدودیت‌ها در ۷ استان وضع شده و هنوز در قم، اصفهان، آذربایجان غربی و شرقی نگرانی قابل توجهی داریم.

این اجبار و برخورد مبتنی بر اجبار و ضرب و زور که برای نخستین بار از زمان انتشار کرونا انجام می شود تنها یک معنا دارد. اینکه وضعیت حقیقتا وخیم است. وضعیتی که اگر مدارس بازگشایی نمی شد یا مراسم محرم برگزار نمی گشت، شاید به این مرز از خطر و اضطرار نمی رسید. گرچه همانطور که پیش بینی می شد، هیچ مقامی حاضر نیست مسئولیت این تصمیم های پرریسک را بپذیرد!

منبع:‌موج

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: کرونا بازگشایی مدارس شیوع کرونا در مدارس هفته به صورت غیرحضوری وزیر آموزش و پرورش استفاده از ماسک بازگشایی مدارس آموزشگاه ها دانش آموزان وزیر بهداشت یک هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۱۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارس دولتی امسال ضعیف‌تر می‌شوند؟ 

به گزارش جام جم آنلاین، ابراهیم سحرخیز، کارشناس آموزشی و معاون پیشین آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه عملکرد آموزش و پرورش را در سالی که گذشت چگونه ارزیابی می‌کنید؟ عنوان کرد: معتقدم در چند سال اخیر در آموزش و پرورش شاهد حرکت رو به جلو و تحول نبوده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه کمبود معلم و کسری بودجه دو مشکل اصلی آموزش و پرورش است، توضیح داد: آموزش و پرورش هر سال دست‌کم با حدود ۲۵ درصد کمبود بودجه مواجه می‌شود. به همین دلیل نمی‌تواند مطالبات خود را که بیشتر آن نیز صرف حقوق می‌شود، پرداخت کند.

سحرخیز با بیان اینکه آموزش و پرورش با کمبود حدود ۳۰۰ هزار معلم نیز رو به رو است، ادامه داد: چنین مسائلی سبب شده که شاهد افت کیفیت و به حاشیه رفتن عدالت آموزشی باشیم که این روز‌ها به بحران بدل شده است.

‌این کارشناس آموزشی ادامه داد: مشکلات مالی آموزش و پرورش سبب شده که برخی معلمان انگیزه خود را برای تدریس و کیفیت بخشی به آموزش از دست بدهند و به این شکل اداره مدارس نیز دچار مشکل شود.

 معاون پیشین آموزش و پرورش درباره اینکه وزیر آموزش و پرورش گفته می‌خواهد سرانه مدارس شهری را به مدارس شبانه‌روزی، روستایی و مناطق محروم بدهد نیز عنوان کرد: چند سال است که به مدارس دولتی سرانه پرداخت نمی‌شود و اگر این روند ادامه پیدا کند شرایط مدارس دولتی نامناسب‌تر خواهد شد.

 وی ادامه داد: به این شکل مدارس دولتی که کلاس‌های درس آن‌ها ۴۰ تا ۵۰ نفره برگزار می‌شود بیشتر دچار مشکل می‌شوند، زیرا مدیران مدارس نمی‌توانند کلاس جبرانی، پرورشی و فوق برنامه برگزار کنند.
 
به گفته سحرخیز چنین رویکردی سبب ضعیف‌تر شدن مدارس دولتی در سال پیش‌رو خواهد شد.

معاون پیشین آموزش و پرورش درباره پیامد‌های تغییر نکردن رویکرد آموزش و پرورش نیز توضیح داد: برای نجات آموزش و پرورش باید بودجه این وزارتخانه واقعی شود تا بتوان مشکلات این وزارتخانه را برطرف کرد.

وی با اشاره به اینکه با استفاده از معلمان بازنشسته نمی‌توان مساله کمبود معلم را جبران کرد، عنوان کرد: این در حالی است که اضافه کاری و مطالبات معلمان نیز به موقع پرداخت نمی‌شود.

 سحرخیز با اشاره به اینکه مدیران آموزش و پرورش نیز بی‌تجربه هستند و این وزارتخانه را به درستی نمی‌شناسند، ادامه داد: در واقع این مدیران در بین معلمان پایگاه مناسبی ندارند و نمی‌توانند مشکلات را به درستی مدیریت و برطرف کنند.

این کارشناس آموزشی یادآور شد: بنابراین اگر رویکرد مدیریت آموزش و پرورش تغییر نکند مشکلاتی مانند فقر یادگیری دانش آموزان، کمبود معلم و کلاس‌های متراکم برطرف نخواهد شد و آموزش و پرورش به اهدافی که برای آن در نظر گرفته شده دست پیدا نمی‌کند.

دیگر خبرها

  • بازدید استاندار البرز از پروژه‌های ساخت مدارس خیرساز و مشارکتی
  • بیش از ۱۱۰ هزار مسافر در مدارس استان بوشهر اسکان داده شدند
  •  اسکان ۳۲ هزار و ۲۶۹ مسافر نوروزی در مدارس لرستان
  • اقامت ۱۱۰ هزار مسافر در مدارس استان بوشهر
  • مدارس دولتی امسال ضعیف‌تر می‌شوند؟ 
  • اسکان ۳۲ هزار و ۲۶۹ مسافر نوروزی در مدارس لرستان
  • توانمندترین افراد جذب آموزش و پرورش شوند
  • اسکان ۱۰۰ هزار مسافر در مدارس استان بوشهر
  • رسیدگی به نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری مدارس همدان در سال جدید
  • عکس هایی جالب از شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا / تاریخ تکرار شد!